profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 14/02/2009 : 19:32:49
|
Želeo bih da podelim sa vama priču oko ove trilogije i da vam postavim par pitanja vezana za ovaj specifičan strip. U pitanju je trilogija Teskoba-Zagor protiv Vampira-Tragična Zora Interesuje me kakva su vaša iskustva sa ovim stripom? U vreme posle objavljivanja druge priče sa Vampirom,a kasnije i albuma sa sličicama,među nama neimformisanim klincima kolekcionarima stalno su kružile priče o tom stripu,kada je izdan?Bilo je puno nagađanja ali niko u to vreme nije dao nijedan precizan odgovor,čak ni stariji a evidentno je bilo da se protivnici poznaju. Taj strip je postao neka vrsta enigme i među Zagorovim fanovima bio je najčešća tema. Tek kasnije 31 godinu doživeo je premijeru u Hrvatskoj. Onda smo saznali da ga nije bilo iz religijskih razloga i ludačkog komunističkog shvatanja sveta. Onda se pojavio i u piratskom izdanju''RARITET'',interesuje me da li neko od vas ima to izdanje?(u pitanju su numeracije od 1-100,moj primerak je 078,u stripu postoje tri samolepljive sličice naslovnica koje se lepe na odgovarajuća mesta,kao i nekoliko Zagor loga samolepljivih,takođe postoji i graničnik za strane sa naslovnicama) Zanimljivo je da je Feriju to omiljeno delo koje je nacrtao i bio je jako oduševljen kada je ovaj primerak video i potpisivao mi. Nedavno je i u Makedoniji doživeo premijeru. 19.02.2009. posle 37 godina od izlaska u Italiji ,izaći će u Srbiji u ediciji Odabrane priče 3. Malo je zakasnio ali ako je neki strip za nas kolekcionare bio nedokučiv,onda je to sigurno prvi susret Zagora sa Vampirom,u tome se slažete svi verujem?
|
|