Author |
Topic |
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 12/03/2009 : 23:35:21
|
mladjo, najveći MM je gigant 2 sa 248. strana. I ja ne mogu dočekat ovaj cepelin. Mislim da on ima 196. str.
P.S. Nakon Cepelina na nas očekuje kraj odbrojavanje do pokretanja mašine armagedona! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 12/03/2009 23:38:40 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 12/03/2009 : 23:43:16
|
Ah, znači fulao sam samo za sto, nije loše. To će isto biti solidna knjižurina. A i taj countdown da vidimo konačno... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 15/03/2009 : 14:17:56
|
quote: Originally posted by cibalia
mladjo, najveći MM je gigant 2 sa 248. strana. I ja ne mogu dočekat ovaj cepelin. Mislim da on ima 196. str.
P.S. Nakon Cepelina na nas očekuje kraj odbrojavanje do pokretanja mašine armagedona!
Upravo toliko strana... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/03/2009 : 00:41:58
|
Ajde, baš me zanima taj Armageddon...Jel čitao netko?(pretpostavljam tko je) |
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/03/2009 : 09:20:13
|
Ma videces, na kraju ima da bude krsh, kao i Atlantida u NN. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/03/2009 : 18:10:14
|
Da li je poznato kakva je politika sa Martijevim godinama u novim brojevima u Italiji? Da li su smislili neko rješenje ili će to jednostavno ignorirati? Mislim ,već sada je malo nerealno da Marti ovako izgleda sa 67 godina. makar, ak može Michael Jackson... meni se uvijek sviđala ideja da se serijal prebaci u budućnost, te da novi Marti iz Nathanovog univerzuma nastavi riješavati nemoguće misterije. Tako bi se riješio problem godina, a serijal bi dobio novi zamah, nešto kao "the new begining" špreha. Mislim, iskreno, mene to sa Martijevim godinama i ne smeta toliko, ali čisto nevezano, puno bi mi sada bilo bolje malo, za promjenu, čitati "budućeg" Martija |
|
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 16/03/2009 : 21:04:37
|
Recesija je. |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 16/03/2009 : 22:18:08
|
quote: Originally posted by mladjo
Da li je poznato kakva je politika sa Martijevim godinama u novim brojevima u Italiji? Da li su smislili neko rješenje ili će to jednostavno ignorirati? Mislim ,već sada je malo nerealno da Marti ovako izgleda sa 67 godina. makar, ak može Michael Jackson... meni se uvijek sviđala ideja da se serijal prebaci u budućnost, te da novi Marti iz Nathanovog univerzuma nastavi riješavati nemoguće misterije. Tako bi se riješio problem godina, a serijal bi dobio novi zamah, nešto kao "the new begining" špreha. Mislim, iskreno, mene to sa Martijevim godinama i ne smeta toliko, ali čisto nevezano, puno bi mi sada bilo bolje malo, za promjenu, čitati "budućeg" Martija
Evo moje mišljenje što se toga tiče. U Obiteljskom poslu smo saznali za ono tzv. usporeno starenje pa se možda na to vade. Moguće je da će biti i epizoda Martina prije Martina tj.vraćanje u prošlost ... kao npr. Duhovi Tokapija koje najavljivaju pa još neku sagu tu izmisliti. Nastavak Lubanje sudbine, Duh tetovaže itd. bi mogli biti takvi sa Martinom iz prošlosti. Vidili smo u 300 kako je Recagno dobro baratao sa nekim epizodama iz Martinovog života gdje je recimo neke rupe dobro upotpunio. Ili jednostavno Martina baciti u drugi plan kao u nekim gigantima da bude gost. Ideja koja je mogla biti kvalitetna sa Martinom u NN svijetu možda nije bila loša, ali što istraživati u tom svijetu. Možda ga staviti u koštac s Mr. Jinxom.Ispalo bi ko neki superherojski strip. Postoji i mogućnost iskoristiti Martina 9 koljeno iz generacija i njegove vremenske policajce. Potencijala ima.Treba to samo dobro sklopiti i napisati novu kvalitetnu sagu koja će održati Martina.
|
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 16/03/2009 : 23:01:36
|
Mora se pitanje Martijevih godina rijesiti nekako. Ovakvo stanje koje trenutno imamo dosta narusava realisticnost serijala, sto je uvjek bilo jedna od vaznijih karakteristika MM-a. Mislim da bi tu bilo materijala za jednu fantasticnu epizodu, nesto slicno situaciji kad je Marti napunio 45 godina u operaciji Dorijan Grej i kad su neke njegove dileme i neuroze analizirane najbolje u cijelom serijalu... Ne znam, cini se da Castelli bjezi od ove ideje, ali ako Recagno i Morales dobiju malo veca ovlascenja, mislim da mozemo ocekivati nesto na ovu temu u bliskoj buducnosti. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9417 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 16/03/2009 : 23:02:52
|
tako je. ima martin još materijala ali kad bi to počeli riješavat to bi značilo da stvar provode kraju a castelli to ne želi iako zna da ako to nekome treba to je martin ne zbog iscrpljenih misterija već zbog početnih postavki serijala.. za mene osobno ne postoji epizoda čiji me je kraj više raspizdio od duha tetovaže ali vremenom shvaćam da možda i ne želim znati tko je bio taj čovjek koji je došao iz europe jer što god da napišu neće biti dovoljno dobro.. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 17/03/2009 : 06:41:39
|
Da, probali su riješiti nekako stvar sa tim usporenim starenjem, ali opet je čudno što nitko od ljudi koji su sa Martijem u kontaktu ne primjećuje njegov mladenački izgled. Mislim uopće nema reakcija okoline tipa:"Oh kako dobro izgledate, barem dvadeset godina mladje" isl. A također, ne stari ni Travis, Java, Diana(što je dobro), onaj Rus, kako se zove, Strokov je isto isti...zapravo, jedino je Kramer ostario( u 4. gigantu)Vidjet ćemo... Inače, Lubanja sudbine jednostavno vapi za nastavkom. Već napisah jednom, da kada sam pročitao prvi put ovaj strip, imao sam dojam da fale stranice na kraju. Potpuno je nedorečen |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 17/03/2009 : 09:05:23
|
Eh, samo da dodam; da je Marti navrijeme razmišljao o potomstvu, problem nastavka serijala ne bi bio nimalo upitan |
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/03/2009 : 20:00:39
|
quote: Originally posted by mladjo Inače, Lubanja sudbine jednostavno vapi za nastavkom. Već napisah jednom, da kada sam pročitao prvi put ovaj strip, imao sam dojam da fale stranice na kraju. Potpuno je nedorečen
Pa puno epizoda završava sa nekakvim nagovještajem stvari koje kao nisu dokraja razrješene. Ako si pročitao MM G12, onda će ti biti sigurno lakše jer je u uvodniku lijepo napisano da će se raditi nastavak i zaključak. No to si ti mladjo već znao... Slično je bilo i sa Misterija i Anabel Li, Kundingasima itd, |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/03/2009 : 20:07:41
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by mladjo Inače, Lubanja sudbine jednostavno vapi za nastavkom. Već napisah jednom, da kada sam pročitao prvi put ovaj strip, imao sam dojam da fale stranice na kraju. Potpuno je nedorečen
Pa puno epizoda završava sa nekakvim nagovještajem stvari koje kao nisu dokraja razrješene. Ako si pročitao MM G12, onda će ti biti sigurno lakše jer je u uvodniku lijepo napisano da će se raditi nastavak i zaključak. No to si ti mladjo već znao... Slično je bilo i sa Misterija i Anabel Li, Kundingasima itd,
Ja sam kad sam procitao Lobanju sudbine !popizdeo!! Maximalno! Ne smeta meni sto je strip nedorecen, nego sto je upravo zbog te nedorecenosti ostao na nivou jednog najobicnijeg krimi/detektivskog stripa..... Celog stripa ocekujem zapravo da cujem (dobro, procitam) nesto o samoj "Lobanji sudbine" (po kojo strip, pak nosi naslov)....a najvise sto dobijem je da vidim skelet kako kuka za istom.....
Ehhhhh....mozda ocekujem previse |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 22/03/2009 : 11:26:27
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pa puno epizoda završava sa nekakvim nagovještajem stvari koje kao nisu dokraja razrješene. Ako si pročitao MM G12, onda će ti biti sigurno lakše jer je u uvodniku lijepo napisano da će se raditi nastavak i zaključak. No to si ti mladjo već znao... Slično je bilo i sa Misterija i Anabel Li, Kundingasima itd,
Baš sad čitam Kundingase po 19456. put. Jebena epizoda |
|
Edited by - mladjo on 22/03/2009 11:26:56 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4765 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17079 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17079 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 29/03/2009 : 06:32:22
|
Nemam pojma. Inače ga uzimam u Libellusu, možda je tamo jeftinije, dosad je bilo 25 kn. Al sad sam uzimal nekaj u SNK pa sam i njega zgrabil. |
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17079 Posts
|
Škrky
Junior Member