forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Tintin ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 09/03/2009 : 03:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
uffffffffffffff koliko je ovo provereno??? nije valjda!!!!!!!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/03/2009 : 11:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Pa nije mnogo provereno, ali jeste malo. Takoreci, videcemo. I ja bih bash voleo da ovo izdanje krene, tako da mi Gil-galadov insajderizam daje nade da moji insajderi nisu u pravu. :)
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 10/03/2009 : 02:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Hehe, evo treća strana topica već i 9. mesec (od jula) kako pričamo o tome... :)) Krajnje vreme da se RODI Tintin u novom srpskom izdanju. :))

Ne bih da lupam, samo prenesem ono što čujem, i trebalo bi da zaista krene Tintin jako brzo. Nema Belog Luka duže vreme na forumu...ako on može da se raspita i potvrdi nam, bili bismo zahvalni! :))

Edited by - Gil-galad on 10/03/2009 02:54:40
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 11/03/2009 : 15:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Kad sam citao kao klinac Tin Tina, ona dva albuma Decijih novina, ili koga vec, mislio sam da je to dobar strip... Pre neku godinu, Politikin zabavnik je izdao sve epizode Tin Tina... Ljudi, ja gori strip nisam u zivotu citao, pisan je za uzrast od 5 godina, osim crteza, u njemu nema nista zanimljivog... Ja sam bio razocaran, nemam nista protiv, uvek sam za to da se izdaju stripovi, samo se bojim da cete se i vi isto osecati... Ne znam koliko je vas uposte citalo ovaj strip, skoro? Otprilike je na nivou sadasnjeg Alan Forda... Ne zamerite, ovo je moje misljenje... Znam da je kultni strip, ali ne znam zbog cega... :D

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19068 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/03/2009 : 15:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
...ni mene a ni klinca nije oduševio...bolji su Asterix il Luka...ali možda se nekome i sviđa pa nek se samo izda pa...a kako sporo ide Luka a Astrix nikako(valjda prava i to...)nema Tintin baš sijajne izglede...na žalost...ja bih radije nastavak Iznoguda i to što prije.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 11/03/2009 : 17:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

Kad sam citao kao klinac Tin Tina, ona dva albuma Decijih novina, ili koga vec, mislio sam da je to dobar strip... Pre neku godinu, Politikin zabavnik je izdao sve epizode Tin Tina... Ljudi, ja gori strip nisam u zivotu citao, pisan je za uzrast od 5 godina, osim crteza, u njemu nema nista zanimljivog... Ja sam bio razocaran, nemam nista protiv, uvek sam za to da se izdaju stripovi, samo se bojim da cete se i vi isto osecati... Ne znam koliko je vas uposte citalo ovaj strip, skoro? Otprilike je na nivou sadasnjeg Alan Forda... Ne zamerite, ovo je moje misljenje... Znam da je kultni strip, ali ne znam zbog cega... :D

Ukusi su naravno razlichiti. Lichno - obozavam ovaj strip zbog njegove specifichne atmosfere, "clean line" stil crtanja + ta naivnost u prichi koja krasi goldies-oldies stripove (kao i filmove). Nekome proradi nostalgija kad chita, nekom ne. Ne mozemo na tako star strip gledati kao na neke danashnje bd (karikaturalne) naslove. Prosto (ovo je samo moje mishljenje), da bi uzivao u klasicima, morash na trenutak da zaboravish da si u XXI veku i probash da pridjesh stripu na nachin koji su to radili chitaoci tada.

Ono - otkud znam tachno kako, imam samo 25 godina, ali kapirash o chemu pricham. Ali chitanje klasika je poseban dozivljaj.

quote:
Originally posted by teller

...ni mene a ni klinca nije oduševio...bolji su Asterix il Luka...ali možda se nekome i sviđa pa nek se samo izda pa...a kako sporo ide Luka a Astrix nikako(valjda prava i to...)nema Tintin baš sijajne izglede...na žalost...ja bih radije nastavak Iznoguda i to što prije.

Asterix je nekako vishe "svevremeniji" od Tintina, kao i Talichni. Tintin je smeshten u godine u kojima je i izlazio, dok je radnja Asterixa, odnosno Talichnog, duhovito vidjenje nekih (svejedno koliko davnih) proshlih vremena. Mislim da je Tintin dosta realniji strip u tom pogledu i u velikoj meri vezan za datum izlaska najveceg broja epizoda. To moze da bude prepreka za chitanje, to stoji, a ne zaboravimo uz to sjajnog Goscinnyja na strani druge dvojice!

Edited by - Gil-galad on 11/03/2009 17:59:09
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/03/2009 : 18:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ni ja nisan nešto strašno vezan za Tintina u smislu čitalačkog oduševljenja. Više onako, po predanju, budući da san pročita samo par epizoda no crtež je klasik. Volija bi bar u tom smislu, klasika, da se pojavi. Jedan od najpopularnijih stripova u Europi a kod nas najmanje albumski zastupljen. Čudno!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 12/03/2009 : 22:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Hehe, evo treća strana topica već i 9. mesec (od jula) kako pričamo o tome... :)) Krajnje vreme da se RODI Tintin u novom srpskom izdanju. :))

Ne bih da lupam, samo prenesem ono što čujem, i trebalo bi da zaista krene Tintin jako brzo. Nema Belog Luka duže vreme na forumu...ako on može da se raspita i potvrdi nam, bili bismo zahvalni! :))

Beli Luk je out of forum,iz tehnickih razloga,na neodredjeno...

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8779 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/03/2009 : 23:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Tin Tin u Kongu je stvarno glupav, iz današnje perspektive. Međutim, ako se gleda vreme nastanka, za svoje vreme to je dobar strip.

Međutim, Tin Tin u Kini, samo neku godinu kasnije (kako beše naziv epizode - Crveni Lotus ili nešto tako) je vrlo kvalitetan strip neprolaznih vrednosti. Sem što je dobra avantura, sjajno ispričana, on nas prosto na dokumentaristički način vodi kroz Kinu tog vremena (40-e, 30-e) koja je bila protektorat zapadnih sila (ili neki delovi). Mi vidimo ambijente, kulturu, osećamo atmosferu i sve to autor dočarava u jednom stripu nastalom u vremenu pre satelitske i bilo kakve televizije i dokumentarne filmske produkcije koja danas postoji. Na neki način Tin Tin je tu prozor u svet.

Tako da pojedine epizode Tin Tina, sem što su značajne sa stanovišta uticaja na celokupnu kasniju školu francusko belgijskog karikaturalnog stripa ali i stila čiste linije, značajne su što se i danas čitaju kao prilično dobri stripovi po savremenim merilima (Crno ostrvo, TT na Tibetu itd).
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17172 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 13/03/2009 : 08:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Međutim, Tin Tin u Kini, samo neku godinu kasnije (kako beše naziv epizode - Crveni Lotus ili nešto tako) je vrlo kvalitetan strip neprolaznih vrednosti.

Plavi Lotos.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 26/11/2010 : 03:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
http://tintinology.poosk.com/category/tintin-movie-cast-crew/steven-spielberg/

Obećavajuće!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21323 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/11/2010 : 08:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Draže bi mi bilo kada bi Algoritam u dogledno vreme izbacio Tintina, one tri knjige koje su najavili.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/11/2010 : 09:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo bih rekao da je kadar iz "Raka sa zlatnim kljestima" ? A filmovi su trebali da budu adaptacija "Tajna Jednoroga/Blago Rakama Crvenog" ?

Then again....pravi se trilogija, sto ce reci da ce mozda da pocnu pricu sa Rakom sa zlatnim kljestima, jer tu prvi put upada u pricu kapetan Hadok....

zna li iko ista?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 26/11/2010 : 10:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message  Reply with Quote
Evo sa sajta odakle su slike:
# The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn will cover parts of the Crab withe Golden Claw and Secret of the Unicorn.
# Red Rackham’s Treasure will be the second film …
# … and is currently in pre-production and has financing.
# A third film is not planned at the moment
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/11/2010 : 11:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ja sam na wiki procitao da bi voleli da rade i treci film, malo preterah rekavsi da ce da bude trilogija u pitanju, nista nije izvesno....
e sad, deo jednog intervijua sa Dzeksonom:

" As for the second movie, he (Jackson) reveals that production is pencilled in for the second half of 2010, a year before the first one’s release. “I’ve got to get through The Hobbit first, then we’ll move onto that. At the moment we’re keeping our options open, but I am very partial to The Seven Crystal Balls/ Prisoners Of The Sun. I’m going to read them all again before deciding which to have a go at.” "

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/11/2010 : 11:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 21/12/2010 : 14:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Draže bi mi bilo kada bi Algoritam u dogledno vreme izbacio Tintina, one tri knjige koje su najavili.

Vidim da ti je drago isto sto i meni..

Algoritam treba u toku 2011. da izbaci 3 knjige tintina.Trenutno se cekaju prevodi.Bar sam ja dobio takvu informaciju.Receno je da ce na njihovom sajtu izbaciti tacne datume kad dodje vreme.

Jedva cekam,nekako mi je tintin prirastao za srce.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 21/12/2010 : 14:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Trenutno se cekaju prevodi.

Prevodi su gotovi od proljecha.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17172 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 22/12/2010 : 10:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pa šta se onda čeka?
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1193 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 05/01/2011 : 22:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Evo u najavi:

http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod&kat=12&id=134232
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/01/2011 : 22:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ta najava odavno stoji jos

Go to Top of Page

Friki
Junior Member

Croatia
477 Posts

Member since 23/12/2010

Posted - 25/01/2011 : 21:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Friki a Private Message  Reply with Quote
Danas je izašao članak u Jutarnjem o Tin Tinu .

http://www.jutarnji.hr/tintin--pustolovine-vjecno-mladog-i-neustrasivog-reportera-iz-belgije-/920300/

Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 26/01/2011 : 20:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam clanak.Fenomenalna vest.Ovo sam jedva cekao.Evo i moja cura se raduje.Pitanje za mcn:

U clanku pise da knjige idu po hronoloskom redu,a u onoj najavi na sajtu algoritma je nesto izvrnuto.U prvoj knjizi je lotos ,u drugoj crni otok a u trecoj su prve 2 epizode.Da li je to samo neka greska na sajtu ili ce knjige zaista izacu tim cudnim redosledom?

Mislim,ne smeta mi,nego me samo interesuje.

Hvala
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12949 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/01/2011 : 20:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mrmada

U clanku pise da knjige idu po hronoloskom redu,a u onoj najavi na sajtu algoritma je nesto izvrnuto.U prvoj knjizi je lotos ,u drugoj crni otok a u trecoj su prve 2 epizode.Da li je to samo neka greska na sajtu ili ce knjige zaista izacu tim cudnim redosledom?

Te najave na sajtu Algoritma stoje već godinu i pol dana, tako da ih nemoj uzimati kao pokazatelj konačnog izdanja.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 26/01/2011 : 21:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>a u trecoj su prve 2 epizode.

Htjeli su preskocciti prvu pa onda ipak odluccili da che raditi, tako da smo nju radili trechu. SSto che pisati na knjigama ... a, ubij me!

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000