forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Voajeri!!!! Ovamo!!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 238

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 06/04/2009 : 23:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da je inace kompliovano praviti bok stripa onako kako je VC uradio sa Zagorom, zajebano je da se to dobro uklopi. Nadam se da nece biti takvo resenje na kolekcionarskom Dilanu.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 00:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Izgleda da je inace kompliovano praviti bok stripa onako kako je VC uradio sa Zagorom, zajebano je da se to dobro uklopi. Nadam se da nece biti takvo resenje na kolekcionarskom Dilanu.

Da, komplicirano je onako zajebat hrbat... Ni boje nisu pogodili.
Baš me zanima kako je to Libellus uspija super napravit na Demianu.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 07/04/2009 : 00:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:
Originally posted by Renky

Tek se sad vidi koliko bi truda morali uložiti u VČ da isprave sve, ili bar dio, nedostataka. A ovo je samo izvana... šta je tek unutra??
Dosljedan nasljednik Dnevnika

Meni unutra fale naslovnice(1. knjiga)

Svaka cast druze sto si ovo pokazao da svi vide neprofesionalizam. Jos da si pokazao kako te 4 knjige izgledaju kad se stave jedan pored druge slikano odgore, e to je prava 'pijana kolekcija'. Nemam reci. Stavicu ja to uskoro, a pored toga Magicnog Vetra cisto malo poredjenja radi. Da ljudi znaju sta kupuju i da znaju da mi ovde ne lupamo gluposti vec trazimo kvalitet.
A da i da podsetim, cena MV-a kod Libellus-a je otprilike ista kao kolekcionarskog Zagora. Svaka cast na sadrzaju koji su bolji poznavaoci Zagor-a od mene iskomentarisali i pohvalili, ali red je i da se i onda ove stamparske greske isprave
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 12:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa da, retkost. Evo, meni Delcourtovi albumi Sillage nisu iste veličine, jedan strči pola cm. Marvelovi trejdovi Millerovog Daredevila se takođe ne uklapaju, prvi je veći od ostalih. Ni Dupuisov Billy the cat. O Titanovim izdanjima Marvela da ne govorimo, dolaze svih boja i oblika.

Takve stvari se dešavaju svuda, ništa čudno.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 07/04/2009 : 12:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:
Originally posted by kreŠa

quote:

Tek se sad vidi koliko bi truda morali uložiti u VČ da isprave sve, ili bar dio, nedostataka. A ovo je samo izvana... šta je tek unutra??
Dosljedan nasljednik Dnevnika

Meni unutra fale naslovnice(1. knjiga)

Svaka cast druze sto si ovo pokazao da svi vide neprofesionalizam. Jos da si pokazao kako te 4 knjige izgledaju kad se stave jedan pored druge slikano odgore, e to je prava 'pijana kolekcija'. Nemam reci. Stavicu ja to uskoro, a pored toga Magicnog Vetra cisto malo poredjenja radi. Da ljudi znaju sta kupuju i da znaju da mi ovde ne lupamo gluposti vec trazimo kvalitet.
A da i da podsetim, cena MV-a kod Libellus-a je otprilike ista kao kolekcionarskog Zagora. Svaka cast na sadrzaju koji su bolji poznavaoci Zagor-a od mene iskomentarisali i pohvalili, ali red je i da se i onda ove stamparske greske isprave

Ja ovo nisam postavio da bih kritikovao VC.Ne bi se ni primetilo kolika je razlika,da sam postavio manju sliku.Vidis kolku sam sliku stavio.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 12:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

quote:

Pa da, retkost. Evo, meni Delcourtovi albumi Sillage nisu iste veličine, jedan strči pola cm. Marvelovi trejdovi Millerovog Daredevila se takođe ne uklapaju, prvi je veći od ostalih. Ni Dupuisov Billy the cat. O Titanovim izdanjima Marvela da ne govorimo, dolaze svih boja i oblika.

Takve stvari se dešavaju svuda, ništa čudno.

Ne idemo u istom pravcu. Ako je ilustracija na hrptu onda tome triba posvetiti posebnu pažnju jer je to ono nešto što vizuelno izdvaja izdanje od ostalih.
Naravno da uvik triba posvetiti pažnju bez obzira koje je izdanje i kakav je hrbat jer uvik ima nešto na njemu što određuje standard.
I naravno da svima ponekad promakne odstupanje ali ne pogoditi niti jednu seriju bar približno pa pogotovo ovaj krš od kolekcionarskog izdanja... That's My Point!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 13:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne idemo u istom pravcu. Ako je ilustracija na hrptu onda tome triba posvetiti posebnu pažnju jer je to ono nešto što vizuelno izdvaja izdanje od ostalih.

Ako ti je stalo do vizuelnog izdvajanja. Mislio sam da fanovima mnogo više znači (ili bi barem trebalo) što se Zagor izdaje, po prvi put na prostoru ex-YU, u originalnom redosledu, sa dobrim prevodom, i dodatnim textovima.

Silly me. ;)

quote:

Naravno da uvik triba posvetiti pažnju bez obzira koje je izdanje i kakav je hrbat jer uvik ima nešto na njemu što određuje standard.
I naravno da svima ponekad promakne odstupanje ali ne pogoditi niti jednu seriju bar približno pa pogotovo ovaj krš od kolekcionarskog izdanja... That's My Point!

Ma daj, pa Titan ne može da potrefi veličinu, font, boju, logo ni kod jednog izdanja. Vertigo isto, te im je logo ovakav, te onakav, te ove veličine, te one. Pa kod Bonellijevih giganata, jedino su kod Nathana logo i broj/naslov dobro poređani, kod svih ostalih šetaju gore dole, manje ili više. Pa Marvel je brljao sa ranim Essentialsima samo tako, čas slova idu odozdo nagore, čas obrnuto.

I to su samo stvari koje ovako od oka mogu da nađem u mojoj, solidno skromnoj, kolekciji.

Dešava se i najboljima, i dešava se stalno.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40299 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/04/2009 : 14:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da li to onda znaci da je Libellus ubedljivo najbolji???

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/04/2009 : 14:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ja uzimam Gifenov Justice League International u HC-u, dakle prilichno prestizhno izdanje prestizhnog naslova, izdato od strane jednog od najvecih svetskih izdavacha stripova. Druga knjiga (od dve za sada) je shira za jedno dobrih pola santimetra, ako ne i vishe. Kad kazhem shira, ne mislim deblja, vec da mi prva shtrchi na polici u odnosu na drugu, i to primetno.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 14:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
To je Didio namerno sabotirao JLI. ;)

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 14:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ako ti je stalo do vizuelnog izdvajanja. Mislio sam da fanovima mnogo više znači (ili bi barem trebalo) što se Zagor izdaje, po prvi put na prostoru ex-YU, u originalnom redosledu, sa dobrim prevodom, i dodatnim textovima.

Silly me. ;)

Ako je to najbitnije, onda koji se kurac prčkalo i eksperimentiralo sa hrptom. Moga je biti najnormalniji, recimo, crni i finalmente. Ali ne, tilo se glumiti Paju Patka.
No meni je po pitanju Zagora svejedno. Ne mora ga ni biti, pričam o tehničkoj izvedbi. Može se ako se hoće.

quote:

Ma daj, pa Titan ne može da potrefi veličinu, font, boju, logo ni kod jednog izdanja. Vertigo isto, te im je logo ovakav, te onakav, te ove veličine, te one. Pa kod Bonellijevih giganata, jedino su kod Nathana logo i broj/naslov dobro poređani, kod svih ostalih šetaju gore dole, manje ili više. Pa Marvel je brljao sa ranim Essentialsima samo tako, čas slova idu odozdo nagore, čas obrnuto.

I to su samo stvari koje ovako od oka mogu da nađem u mojoj, solidno skromnoj, kolekciji.

Dešava se i najboljima, i dešava se stalno.
[/quote]
Nemoj mi Titanova izdanja spominjati No, back on topic, to i kažem... Svi falivaju ali se poneki propust tolerira ako on nije praksa. Recimo kao VČ izdanja. Znam da bi sadržaj triba biti ispred forme no budući da sadržaja nema u ovom ili onom smislu, pričam o formi. Stavi na policu, pogledaj... niti jedan strip unutar niti jedne serije nema logični standard. Nisu jedini, znam, ali komentira san fotku. Plus... nisu ni jeftini sa kolekcionarskim izdanjem. Ili je njima standard raznolikost?

Ponovo, uz želju i trud, može se napraviti kako triba... Od Vertiga do VČ.

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/04/2009 : 14:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Video sam na dosta polica Star Wars knjige/stripove. Može li mi neko reći gde bih to mogao da kupim? Po mogućstvu internet karticom?

I pošto nemam znanja o tim stripovima interesuje me jel postoje neki "naslonjeni" na filmove?

Edited by - goksi on 07/04/2009 14:49:00
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/04/2009 : 14:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
aj otidji u americke stripove, pa nadji topik "star wars stripovi", tamo cu da ti ispisem sta te zanima

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 14:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ponovo, uz želju i trud, može se napraviti kako triba... Od Vertiga do VČ.

NARAVNO da može, ali to nije uobičajena praksa. Izašlo je iz štampe, a negde fale slova? Gurni ga u prodaju (DC je to uradio sa novim Swamp Thing HCom, recimo, a Marvel sa nekim FF HC - sve skupa izdanja, prestižna). Rikna se ne uklapa? Gurni ga u prodaju (poređaj bilo čije trejdove, jedino što se meni iole uklapa na polici su 7 Soldiers - ili albume, savršeno se uklapaju samo prastari Tin Tinovi, kod kojih i nema šta da se zabrlja).

Mali izdavači koji više zavise od dobre volje publike više obraćaju pažnju na takve stvari, veliki ne. Tako je svuda, tako je i ovde. Ništa čudno.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
A dobro... Mada veliki ili mali, to mi ne pije vodu. Ili radiš kako triba ili ne radiš. Ništa mali-veliki.
Pa može li VČ bar dostići Ludensov standard? U protivnom će uvik ostati "mali"...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Koji standard? Očajnog prevoda, izlaženja stripova kad im ćune i sve skupa 5 junaka? Hajde da se ne lažemo, VČ bije Ludens po kriterijumima prevoda, frekvencije, raznovrsnosti i nestripovskih dodataka. S druge strane, Ludens ima konzistentniji dizajn, štampu, papir. I zbog toga je iznad VČa? Po meni, nije. Mane i kod jednog i kod drugog su veoma iritantne, džabe lepši dizajn kad je prevod krš, a džabe dobar prevod kad je očajno odštampano. A džabe dobra štampa kad se ne zna naredni broj. I tako u krug.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/04/2009 : 15:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa može li VČ bar dostići Ludensov standard? U protivnom će uvik ostati "mali"...

VC je vec prevazishao sve Ludensove standarde osim kvaliteta shtampe. Shto svakako jeste znachajan faktor, ali ne i jedini.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koji standard? Očajnog prevoda, izlaženja stripova kad im ćune i sve skupa 5 junaka? Hajde da se ne lažemo, VČ bije Ludens po kriterijumima prevoda, frekvencije, raznovrsnosti i nestripovskih dodataka. S druge strane, Ludens ima konzistentniji dizajn, štampu, papir. I zbog toga je iznad VČa? Po meni, nije. Mane i kod jednog i kod drugog su veoma iritantne, džabe lepši dizajn kad je prevod krš, a džabe dobar prevod kad je očajno odštampano. A džabe dobra štampa kad se ne zna naredni broj. I tako u krug.

Dobro Đole, ja u kupe ti u špade. Možemo li se zadržati na temi. Komentira san fotku stripova VČ na polici. Njihov dizajn. Nema u krug, uspoređuje sve izdavače, ako već moraš, ali po dizajnu. Kojeg nema na izdanjima VČ!

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/04/2009 : 15:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Kakav crni Ludensov standard? Pa zar pored zilion topika sa raznim postovima nezadovoljnika neko još govori da treba dostizati njihov standard?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

VC je vec prevazishao sve Ludensove standarde osim kvaliteta shtampe. Shto svakako jeste znachajan faktor, ali ne i jedini.

No coment!

Ipak...

Hi hi hi

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Kakav crni Ludensov standard? Pa zar pored zilion topika sa raznim postovima nezadovoljnika neko još govori da treba dostizati njihov standard?

Ajd da nabijen još jedan post.

Dizajnerski standard.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/04/2009 : 15:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

No coment!

Ipak...

Hi hi hi

Drago mi je shto nemash shta da dodash i shto se slazhemo. :)
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Kao pile i kravata

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:47:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro Đole, ja u kupe ti u špade. Možemo li se zadržati na temi. Komentira san fotku stripova VČ na polici. Njihov dizajn. Nema u krug, uspoređuje sve izdavače, ako već moraš, ali po dizajnu. Kojeg nema na izdanjima VČ!

Pa samo o tome se i priča, niko ne spominje ostale faktore, zato i pokušavam da proširim sliku, a ne k'o da smo na forumu Fakulteta primenjenih umetnosti. ;)

Dizajna ima, a nekonzistentan je. Meni to kod kiosk izdanja nije nikakav problem, a kod kolekcionarskih bi bio, da sam ciljna grupa, ali se eto dešava, nije u pitanju jedina takva greška u istoriji izdavaštva. ;)

A inače se naravno slažem da je bitno kako se radi, a ne ko je veliki ili mali - ali na žalost, takva je praksa i vani, ne samo kod nas.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ne interesira me šira slika iz razloga;

a) nisan pročita niti jedan strip VČ ( pa ne znam tehničku stranu unutrašnjosti )
b) ne čitam općenito takvu vrstu stripova ( pa nemam reference za artističku stranu sadržaja unutar korica )

Ne da mi nije bitan izgled kiosk izdanja VČ nego mi čak nije bitno postoje li uopće ili ne. Ali kad već postoje i kad ih već vidim imam pravo i na svoje mišljenje o njima. Ma koliko god to nekoga pogađalo.

Go to Top of Page
Page: of 238 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000