Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/04/2009 : 10:58:51
|
Kao i ostali SAF-ovi |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 29/04/2009 : 16:27:19
|
da li je stvarno kompletan?kakav je otisak,boja mi se ne čini nešto posebno.bilo bi bolje bez nje.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
635 Posts
Member since 20/01/2009 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/04/2009 : 16:51:22
|
Definitivno je bolji bez boje! S obzirom da je strip izlazija i iza 1957. možda nije kompletno iako je bilo promjena formata odnosno objavljivan je i u obliku polovine table ( premontaža kao što je recimo rađen i Hogar ) pa tko će ga znati. Dosta je i objavljeno kod nas. Prekrasno nacrtano. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21129 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 30/04/2009 : 14:13:18
|
quote: Originally posted by Renky
Definitivno je bolji bez boje! S obzirom da je strip izlazija i iza 1957. možda nije kompletno iako je bilo promjena formata odnosno objavljivan je i u obliku polovine table ( premontaža kao što je recimo rađen i Hogar ) pa tko će ga znati. Dosta je i objavljeno kod nas. Prekrasno nacrtano.
Hi hi hi |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/06/2009 : 11:43:42
|
quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by cibalia
quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by kico
Saznao kada idu LL ovo ljeto 4 komada!
--------------------------------------------------------------------------------
Super!!! Kada će novi Blueberry
--------------------------------------------------------------------------------
Ako je vjerovati Bernardu oko 15.6. dakle,za mjesec dana šest komada dva mlada,dva marshala i dva regularna
kopipejst sa LL topica. khm, nije li vrijeme...? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 20/07/2009 : 19:09:34
|
Prekrasno. Naslovnica Fantomskog plemena je čista poezija. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
dobro
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
5 Posts
Member since 21/07/2008 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 17:04:14
|
Ja bih ipak MAC COYA da se mene pita. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 19/10/2009 : 09:16:23
|
hvala ti, prijatelju, odlična stvar, iako neznam francuski. sad si to želim još više. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21129 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/11/2015 : 18:47:59
|
Nabavih i pročitah BG Duranga,jedinog objavljenog,pa reših da se podsetim i prva dva, koja su mi nekad bila vrlo dobri do odlični.
Yves Swolfs:Durango 1 - Psi umiru zimi (Dečje novine) Yves Swolfs:Durango 2 - Horde gneva (Dečje novine)
Prva dva albuma Duranga su jako dobro zanatski odrađeni vesterni,kako pričom, tako i crtežom.Glavni junak je slika i prilika Klinta Istvuda,odnosno likova koje je glumio u tada aktuelnim špageti vesternima.I sama priča je prepuna klišea iz ovih,tada jako popularnih kaubojaca na našim prostorima.Iako sve pršti od klišea,Svolfs je to odradio zanatski baš dobro,pa kome su se sviđali ovi filmovi, zgotiviće i Duranga.Posebno mi se sviđaju nasilne scene obračuna,gde krv pršti na sve strane.
Durango je plaćeni ubica,pretpostavljam bivši,mada se to u ova dva albuma ne spominje konkretno,jako brz na obaraču i vrlo precizan,promućuran,hladne glave i ne previše emotivan. U prvom albumu dolazi u Belu dolinu,država Vajoming,na poziv brata,koga zajedno sa ostalim meštanima teroriše senator Haulet,sa svojim plaćenim ubicama.Klasika. jaka 8/10
U Hordama gneva,ekipa beskrupuloznih ubica,nakon pljačke se sakriva u Pisful Čerču,mestašcu koga nastanjuju mirni bogomoljci.Kreće teror nad bespomoćnim stanovništvom,ali među njima se nalazi i Durango.Iako izranjavan i nedovoljno oporavljen,pokušaće da se sa lokalnim življem suprostavi krvolocima.Klasika. između 8/10 i 9/10
Yves Swolfs & Thierry Girod:Durango 14 - Korak prema paklu (Bookglobe)
BG je iz nekog razloga započeo svoje objavljivanje od ovog broja,gde se Tieri Žiro uključuje kao crtač.Međutim,potez je nelogičan,jer se sa pričom uleće u epizodu koja se oslanja na prethodnu, a i nastavlja,mada se može čitati i kao zasebna,manje-više.Ali bi efekat bio sigurno bolji,da se išlo po redu. Durango je na tragu Lensu Harlanu,čije su ubice ubile neku trudnu žensku,pretpostavljam Durangovu devojku/ženu.Lens i njegovi ljudi uzurpiraju Henrija Gejnsvorta,vlasnika omalenog lokalnog rudnika,ne bi li im ga prodao za male pare.U stvari, Lens radi za neku krupniju zverku,koja pokušava da napravi monopol u rudarskom biznisu.U gradić stiže Durango. Žirodov crtež je odličan,vuče na Žiroov,i vidi se da mu je slavni kolega bio uzor,ali Tijeri to odrađuje baš sjajno. I crtež mi je ovde jača karika,jer priča,iako opet šablonizirana,mi nema onaj šmek prva dva albuma.Posebno kraj,koji mi je pomalo neubedljiv, i donekle je narušio poprilično dobar početak priče.
između 7/10 i 8/10,iako verujem da bi ocena sigurno išla gore da sam ovo pročitao u kompletu sa epizodama koje su povezane sa ovim albumom. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 16/11/2015 18:48:51 |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
|
Topic |
|