forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 490

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 18/05/2009 : 11:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

quote:
Originally posted by kico

Nema šanse.
Zagorov drugi Gigant ide u šestom mjesecu.

Kićo radiće i dalje te gigante? Reci mi kakav je prvi? Mislim kako je urađen? Nemam ga pa zato pitam.

Naravno da će se raditi Zagor Giganti.
Ima tu epizoda koje SD nikad i nije objavila u boji.
Zagor je najisplativiji na kiosku i svako njegovo izdanje pomaže ostalim junacima da se kako tako održe na kiosku.
Ako je gigant jedna od opcija da li će Ludensov Tex biti na kiosku,rado ću kupiti i taj Gigant.
O tome kako je urađen naširoko se pisalo,da li je potreban još duže,a sve u svemu meni je sasvim lijepo izdanje.
Cijelo ljeto sam gledao kako ga ljudi čitaju po plažama i debelim hladovinama.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/05/2009 : 11:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Oke, našao sam topik. Hmm, kad bi znao još koja ide druga priča.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 18/05/2009 : 12:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Možda sam bio prestrog kad sam reko da je Odiseja prosečna priča, ali upoređujući je sa ostalim iz zlatnog Zagorvog perioda, ona je po kvalitetu ispod većine tih priča

Ma jasno, nisam ja ni ciljo na to, nego na formu giganta kao takvu. Ali i Kico je u pravu kad kaže da Zagorova izdanja održavaju ostale junake. Ipak, mislim da bi trebalo znati kad reći dosta.

No sikiriki
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 18/05/2009 : 16:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda sam bio prestrog kad sam reko da je Odiseja prosečna priča, ali upoređujući je sa ostalim iz zlatnog Zagorvog perioda, ona je po kvalitetu ispod većine tih priča

Potpuno si u pravu,odiseja je sinonim za prosečnu Zagorovu priču...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22372 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/05/2009 : 16:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Meni je odiseja do dan danas jedna od najboljih prica,pocevsi od uvoda do kraja
ne volim gigante zbog formata
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7987 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 18/05/2009 : 19:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
odiseja je odlicna prica.vec prepricano,u gigantu je previse boje,ali nije to tako tesko regulisati i smanjiti ono prelivanje.giganti su dobra zamisao samo nek bernard sredi to bojenje.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 18/05/2009 : 22:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Oke, našao sam topik. Hmm, kad bi znao još koja ide druga priča.

Ne znam.
Bilo je spomena o Kralju Orlova,Zagor priča i Indijanski Cirkus.
Al stvarno ne znam koja ide,ovo samo nagađam...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/05/2009 : 22:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni bi bilo super da bude ZAsjeda u Šumi

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 18/05/2009 : 23:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Znamo da je u originalnoj seriji pored ljubilarnih brojeva smo još jedan broj, tj. priča "Indijanski cirkus" bila u bojiDo sada na našim prostorima je ista bila u c/b, dva puta u ZS i jednom u SD, i sada bi svakoko bio red da se pojavi kao u originalu u boji Bilo bi najbolje da to Ludens izda kao zasebni specijalc i tako bi komletirali sve Zagore u boji.
Što se tiče Giganta možemo jedino da očekujemo Zagor priča i Kralja orlova koji su kao i Odiseja u kasnijim reprintima objavljeni u boji i to ne, koliko se sećam, od Bonellija Kazao sam da nisam pristalica Zagor Giganta, ali za priče koje su već bile u Bonelli formatu, kada bi se radili Giganti kao kod Texa to bi bilo već Ok., ali nažalost teško će doći do toga, jer Tex je Tex, već duži niz godina najbolji i najprodavaniji Bonelli junak u Italiji, dok je Zagor pao na veoma niske triaže
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 18/05/2009 : 23:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Ala ocrniste odiseju,meni je odlicna,definitivno za top 20,i sto da ne bude u boji.Jedva cekam zagor pricu u Gigantu....

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 18/05/2009 : 23:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Uzeo sam prvi Zagor Gigant,al samo radi format i boji."Americka odiseja" mi je sasvim prosecna epizoda.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 18/05/2009 : 23:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elfak nish

Ala ocrniste odiseju,meni je odlicna,definitivno za top 20,i sto da ne bude u boji.Jedva cekam zagor pricu u Gigantu....

I meni je bila odlična kad sam imao 20 godina
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 18/05/2009 : 23:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

I meni je bila odlična kad sam imao 20 godina

behu to dobra,ali davna vremena
Prica je po meni odlicna,ima dosta avanture,malo horora,mistike,fantazije.MA ODLICNA

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 18/05/2009 : 23:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da ću morati ponovo da je pročitam da vidim kakao će sada da mi se svidi, možda promenim mišljenje, da mi ne bude samo sada i ispod porseka
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 18/05/2009 : 23:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Meni je ,,Americka Odiseja,, odlicna epizoda,ali vjerovatno zbog mnogo izdanja kroz koja je prodefilovala je ocigledna izgubila svoju vrijednost!!!Jednostavno smo se zasitili iste...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 18/05/2009 : 23:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Sta znam ,nadam se da se necu zasititi.
Prvi od 2 nastavka mi je poklonio drug,a ja sam cekao 4 godine da procitam nastavak.
Secam se i kako sam dobio nastavak:cale otiso da obidje operisanu majku u Bg,i reko da ce mi kupiti nesto ako budem dobar.
I on dosao i sa dobrim vestima,i sa kesicom iz Darkvuda,a u njoj medju 10tak stripa bio i "opasne vode"
Rastuzih se

Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 18/05/2009 : 23:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Pa ti si onda bas emotivno vezan za ovu epizodu!!!

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 18/05/2009 : 23:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Ja sam je poslednji put pročitao kada sam imao oko 15 godina i bila mi je jedna od omiljenih(spec. broj ZS 2 i 3).
Nisam znao da je loše obojen, ali planiram da uzmem taj Gigant jer je prilično jeftin. Znam da je pre poskupljenja u Darkwoodu koštao 550 dinara.

Kako mi iskustva pojedinih forumaša govori da bih mogao da se razočaram u ovu epizodu prilikom ponovnog čitanja, koristiću sledeći recept:
- 3-4 dana čitam samo Mikija, Bleka i Marka;
- zatim, prelazim na Zagora, ali čitam neku od epizoda sa početka serijala;
- i tek onda uzimam Odiseju i bude wooow!!

Edited by - dessa on 19/05/2009 00:00:25
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 19/05/2009 : 00:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kandraks

Pa ti si onda bas emotivno vezan za ovu epizodu!!!

Da znas da jesam(bez smajlica)

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 19/05/2009 : 08:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Meni je Odiseja iznadprosječna priča, ima taj neki dah pustolovine...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/05/2009 : 11:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sta znam ,nadam se da se necu zasititi.
Prvi od 2 nastavka mi je poklonio drug,a ja sam cekao 4 godine da procitam nastavak.
Secam se i kako sam dobio nastavak:cale otiso da obidje operisanu majku u Bg,i reko da ce mi kupiti nesto ako budem dobar.
I on dosao i sa dobrim vestima,i sa kesicom iz Darkvuda,a u njoj medju 10tak stripa bio i "opasne vode"
Rastuzih se

Heh, to me podsjeca... i ja san tako epizodu Strah na visokoj sierri / golgota uspija u kompletu procitat nakon sigurno 5-6 godina, ako ne i vise... prvi dio epizode san kupija cim je izasa, a ovaj drugi ima 2 miseca tu na aukcijama

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 19/05/2009 : 15:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Meni je Odiseja iznadprosječna priča, ima taj neki dah pustolovine...

apsolutno se slažem...odlična epizoda i prekrasno nacrtana.

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 19/05/2009 : 15:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam makedonski Zagor 501 i 502

Prica je trodelna, tako da ce kao i uvek poslednji broj odluciti u davanju konacne ocene.

Pisao je Capone, crtao Ferri.

Ono sto hocu reci je: Ferri - odlican. Tacka. Komentari tipa, "penzija" i "neka se okane corava posla" jednostavno ne piju vodu.
Prijatno sam iznenadjen njegovim crtezom. Atmosfera tipa "Hagotova moc" i "Hiljadu lica straha" dominira u oba broja.

Ciko je najzad pokazao pravo lice

Na kraju, o kvalitetu izdanja...
Nije u rangu Veselog i Ludensa ali ja sam zadovoljan. Neke stvari popravljaju u hodu i stripovi su korektni. Uz to, najjeftiniji su na prostoru bivse nam zajednicke zemlje. Dodatni plus je eskluzivnost, jer je Makedonija prva zemlja koja posle maticne Italije objavljuje ove epizode.

Kvalitet ovih slika je blagi uzas, izvinjavam se zbog toga. Sken u stripu nije takav, naravno

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/05/2009 : 15:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
dobre su ti slikečime si to pobogu slikao?
a šta se tiće kvalitete izrade stripa,kako može biti lošiji od VČ?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 19/05/2009 : 15:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

dobre su ti slikečime si to pobogu slikao?
a šta se tiće kvalitete izrade stripa,kako može biti lošiji od VČ?

Sad si me urnisao a tek VČ

Necu da skidam slike, da izmamimo jos osmeha

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page
Page: of 490 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.95 seconds. Snitz Forums 2000