Author |
Topic |
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 22/05/2009 : 22:13:34
|
quote: Originally posted by Beva
P.S. Nemoj misliti da se osjećam prozvanim ili nešto, jednostavno obožavam pisati o crtačima :)
Ma kakvi, nisam tako ni dozhiveo :)
Meni su M&G crtachi Dilana sa kojima sam odrastao i kao takvi ce mi uvek biti dragi. Naravno da ima dosta boljih crtacha na svetu, pa nekoliko i u Dilanovom stafu, ali u poslednje vreme se ljudi neshto polomishe da nas sve ubede da nema gorih od njih, a ima, i to dosta. :) |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/05/2009 : 22:29:11
|
quote: Originally posted by Ferri
Kako izgleda jedna od tri price u sledecem SuperBook-u 6 je u coloru,u najavi VC toga barem nema,sto se bojim da VC nece tu pricu objaviti u boji. Stvarno bilo bi to veoma lose. Ima li ko od ekipe VC koji nam moze reci nesto vezano za ovo?
Ta se priča zove 'Putevi boja' i nema smisla ako nije u boji, jer je tu Dylan u početu crno-bijel, dok tijekom stripa njegov svijet postaje obojen... U biti je to strip-verzija pjesme Claudia Baglionia 'Le vie dei colori'... Pjesma se može vidjeti na youtubeu, praćena sličicama iz ovog stripa, i tako ostavlja puno bolji dojam nego sam strip... Inače, mase će razveseliti to što crta Villa...
pa naslovnoj lipo piše da je 16 strana u boji. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 22/05/2009 : 23:04:42
|
quote: Originally posted by Le Samourai
P.S. Nemoj misliti da se osjećam prozvanim ili nešto, jednostavno obožavam pisati o crtačima :)
Ma kakvi, nisam tako ni dozhiveo :)
Meni su M&G crtachi Dilana sa kojima sam odrastao i kao takvi ce mi uvek biti dragi. Naravno da ima dosta boljih crtacha na svetu, pa nekoliko i u Dilanovom stafu, ali u poslednje vreme se ljudi neshto polomishe da nas sve ubede da nema gorih od njih, a ima, i to dosta. :)
M&G rules. Oni su za mene Dilan....na zalost jer vise ne crtaju. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/05/2009 : 23:21:12
|
M&G rules - apsolutno se slažem Epizode Kit Telera u njihovoj izvedbi su mi najbolje! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 22/05/2009 : 23:40:12
|
quote: Originally posted by dubac
M&G rules. Oni su za mene Dilan....na zalost jer vise ne crtaju.
Kako ne crtaju? |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6040 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Walrus
Starting Member
17 Posts
Member since 09/05/2009 |
Posted - 23/05/2009 : 12:21:22
|
Novi SuperBook pročitan! Najbolja priča - naravno srednja!
Prva je preambiciozna, i u suštini zamorna, ne volim ove "who is the killer - not the one you think" krimi priče... a i crtež mi je dosadnjikav... početak je izgledao obećavajuće, sve do prvog ubistva kada se sve pretvorilo u jurnjavu i kliše... svaka čast Gruču, though
a treća priča me je samo zaintrigirala da jedva čekam, kako sam shvatio, drugi kolekcionarski DD, u kom će biti priča "Ubice" na koju se ova oslanja...
"Bila jednom jedna devojčica zvana Crvenkapa...eh, bilo pa prošlo." fenomenalno! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Member since 19/02/2009 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 23/05/2009 : 17:13:52
|
quote: Originally posted by King Warrior
Jedno pitanje za one koji su procitali sve ili vecinu DD od VC,koje su vam najbolje price osim Nekropolisa?
Ja ću ti dati svoje mišljenje do broja #13: - Znači, najbolji su #3 "Necropolis" i #13 "Mudrost mrtvih". - Vrlo dobro, ali možda ti se ne svidi previše: #12 Đavolov dodir. - #1 "Čarobni frulaš" - neloše, ali ti Paola može biti pekmezasta. - #5 "Manila" je soldina jedino ako si čitao LU "Znak vampira". - Kategorija sasvim čitljivih i solidnih priča: #2 "Kuća duhova", #4 "Ubica veštica", #8 "Veliki san", #9 "Naslikani košmar". - Promašaji: #6 "Bunar prevara", #7 "Prokleta knjiga", #10 "Deseta žrtva", #11 "Nelojalna konkurencija"
Poslije #13 možda valja broj #14, a ostalo, kažu, ništa. Čeka se "Preko praga" za mjesec i po dana. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/05/2009 : 17:23:09
|
quote: Originally posted by Inferno - #5 "Manila" je soldina jedino ako si čitao LU "Znak vampira".
Nelojalna konkurecija me je privukla zbog naslovnice,upravo procitao recke i vidjeo da nije bas ono sto naslovnica govori.
Nisam citao Znak vampira LU101.Mislio sam da je to dvodijelna prica koja se nastavlja na broj LU 100.Je li Manila povezana sa ovom pricom? |
|
|
Walrus
Starting Member
17 Posts
Member since 09/05/2009 |
Posted - 23/05/2009 : 17:24:14
|
quote: Originally posted by Inferno
Jedno pitanje za one koji su procitali sve ili vecinu DD od VC,koje su vam najbolje price osim Nekropolisa?
Ja ću ti dati svoje mišljenje do broja #13: - Znači, najbolji su #3 "Necropolis" i #13 "Mudrost mrtvih". - Vrlo dobro, ali možda ti se ne svidi previše: #12 Đavolov dodir. - #1 "Čarobni frulaš" - neloše, ali ti Paola može biti pekmezasta. - #5 "Manila" je soldina jedino ako si čitao LU "Znak vampira". - Kategorija sasvim čitljivih i solidnih priča: #2 "Kuća duhova", #4 "Ubica veštica", #8 "Veliki san", #9 "Naslikani košmar". - Promašaji: #6 "Bunar prevara", #7 "Prokleta knjiga", #10 "Deseta žrtva", #11 "Nelojalna konkurencija"
Poslije #13 možda valja broj #14, a ostalo, kažu, ništa. Čeka se "Preko praga" za mjesec i po dana.
A ja sam baš htio da mu toplo preporučim i #6 "Bunar Prevara" i #7 "Prokleta knjiga"... King Warrior, ja mislim da nećeš previše pogriješiti da uzmeš bilo koji... osim možda #11 "Nelojalna konkurencija", složio bih se da je promašaj, osim Gruča naravno, on jedina svijetla tačka, čini mi se... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 23/05/2009 : 18:26:42
|
quote: Originally posted by Inferno - #5 "Manila" je soldina jedino ako si čitao LU "Znak vampira".
Nelojalna konkurecija me je privukla zbog naslovnice,upravo procitao recke i vidjeo da nije bas ono sto naslovnica govori.
Nisam citao Znak vampira LU101.Mislio sam da je to dvodijelna prica koja se nastavlja na broj LU 100.Je li Manila povezana sa ovom pricom?
-"Nelojalna konkurencija" je za mene najveće razočaranje.Očekivali smo priču o Dylanovoj konkurecniji, a na kraju nije bilo nikakve konkurencije, već samo neki debilni slučaj koji je jedino Rujuu mogao pasti na pamet.
- Je, Manila je nastavak DD LU 100/101 "Noćni lov", i mislim da je potrebno prvo pročitati tu priču. ...Radi ozračja koji vlada u obje epizode, ali i zbog likova... |
|
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 23/05/2009 : 18:36:52
|
Frulaš, Dodir, Mudrost. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1824 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 23/05/2009 : 18:52:04
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Ferri
Kako izgleda jedna od tri price u sledecem SuperBook-u 6 je u coloru,u najavi VC toga barem nema,sto se bojim da VC nece tu pricu objaviti u boji. Stvarno bilo bi to veoma lose. Ima li ko od ekipe VC koji nam moze reci nesto vezano za ovo?
Ta se priča zove 'Putevi boja' i nema smisla ako nije u boji, jer je tu Dylan u početu crno-bijel, dok tijekom stripa njegov svijet postaje obojen... U biti je to strip-verzija pjesme Claudia Baglionia 'Le vie dei colori'... Pjesma se može vidjeti na youtubeu, praćena sličicama iz ovog stripa, i tako ostavlja puno bolji dojam nego sam strip... Inače, mase će razveseliti to što crta Villa...
pa naslovnoj lipo piše da je 16 strana u boji.
A dje ti to zaboga vidis da pise!!???
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 23/05/2009 : 19:55:02
|
- Ma, vidi vraga! Čistim kuću i nađem negdi talijanski DD 263 "La collina dei conigli" (Medda/Mari)(onaj s kuncima - http://www.ubcfumetti.com/ubcdb/?ed=IT-DD-263). Vjerojatno su to Talijani-turisti lani ostavili. Šta reći? Sviđa mi se kako izgledaju tal. izdanja. Osim toga, ovdje Mari djeluje fenomenalno. I sama priča mi djeluje interesantno. Vidim scenu gdje ljudi zečevi vrše pokuse na Dylanu i ostalim ljudskim zamorcima! :D Sigurno neka metafora. Mislim da se nitko nije izjasnio kakva je ispala ova priča. Dakle, izjasnite se.
- Nakon 200, "sada zrela" Paola je napisala: Maglu, Frulaša, Necropolis, Đavolov dodir, Preko praga i Posljednju kartu. To sve spada u vrh trenutne DD produkcije, el. Ali nakon toga ide taj promašeni jubilarac s Xabarasom, a "Groblje nakaza" su ubcjeovci ocrnili. Sad imam dva-tri pitanja: Pa di je ta Paola sada? Jel se vratila više s porodiljnog? Nema je nigdje zadnjih 25 brojeva redovne serije. Mislim, trebalo joj je dugo da se ushemi, pa se nanizalo 10-ak odličnih priča, i taman kad bi je trebali počet nazivati glavnom DD scenaristicom, ona nestala. I što je najgore, 2 njezine zadnje priče su, kažu, slabe. Nije valjda da se istrošila i da više neće biti na razini? Je li tko čitao "Groblje nakaza"? Trebaju staviti naglasak na redovnu seriju. Paola je dosta spora. Piše jednu redovnu priču godišnje. Znam da nije lako, ali Sclavi je znao po 30 u nizu... Nemoš biti "nasljednik", ako ti je, opus količinski, nikakav.
- Što je sa Sclavijem? Misli li on dalje pisati ili se potpuno povlaći nakon 250? Ne znam je li već bilo odgovora na ovo pitanje. Znači, vrijedi mu jedino "Marty" i možda "Ucronia"? Ako je tako, onda nema šta cmizdrit i tužikat ostale. Umjesto da se prepire s Paolom, bolje bi mu bilo da je na vrijeme odguzio Rujua i Narda.
Zanima me kakvi su novi scenaristi? Spominjalo se da taj Enna obećava? Ovo mu je opus: http://www.ubcfumetti.com/ubcdb/?pe=IT-Enna,%20Bruno Osim one jedne priče iz giganta, je li još što zanimljivo napisao, ili su to još uvijek "pokušaji"? Ne bih volio da izbrlja nekoliko desetaka brojeva, dok se konačno ne uvježba. Rezultati su potrebni odmah. Meni je zanimljiv taj lik. Ovaj gigant "Krugovi u žitu" je teški kupus, ali nekako nisam bio bijesan nakon čitanja. Dobro priča priče. Kakvi su ovi drugi: Di Gregorio, Farači, Marzano, Masiero? Ovih zadnjh 20-30 brojeva (kad nema Barbatove), je li opet opala kvaltieta DD-a? Ili se drži neki postojani nivo?
-Zanima me kako su ispale ove priče: a) http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=18&numero=257&subnum= b) http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=18&numero=243&subnum=
- Što znači da su ovo "neuspjeli pokušaji"? Znači li to da su zamalo bile odlične, ali opet vrijedne čitanja ili... da su zbog neke nebuloze ispale gore i od najgoreg Rujua? a) http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=18&numero=236&subnum= b) http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=18&numero=238&subnum= (Masiero i zona sumraka, hah) |
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 23/05/2009 : 20:27:08
|
Sad imam dva-tri pitanja: Pa di je ta Paola sada? Jel se vratila više s porodiljnog? Nema je nigdje zadnjih 25 brojeva redovne serije. Mislim, trebalo joj je dugo da se ushemi, pa se nanizalo 10-ak odličnih priča, i taman kad bi je trebali počet nazivati glavnom DD scenaristicom, ona nestala.
Moraš da imaš u vidu da se priče u Bonelliju pišu godinu i kusur unapred, nekad i više. Ne sečam se kad se tačno porodila, ne znam koliko je porodiljsko u Itlaiji, ali na to treba dodati još cirka dve godine dok joj ne izađe prva priča. Ono što znam je da - piše.
I što je najgore, 2 njezine zadnje priče su, kažu, slabe. Nije valjda da se istrošila i da više neće biti na razini? Je li tko čitao "Groblje nakaza"?
Yup. Nije loše, samo nije ništa posebno. Posle Poslednje karte očekivao sam više od "nije sve crno-belo" priče.
Trebaju staviti naglasak na redovnu seriju. Paola je dosta spora. Piše jednu redovnu priču godišnje. Znam da nije lako, ali Sclavi je znao po 30 u nizu... Nemoš biti "nasljednik", ako ti je, opus količinski, nikakav.
Sclavi je pisao 30 u nizu jer nije imao ko drugi. Paoli, sve i da hoće i može, ne bi dali da toliko piše, jer treba i druge scenariste uhlebiti.
- Što je sa Sclavijem? Misli li on dalje pisati ili se potpuno povlaći nakon 250? Ne znam je li već bilo odgovora na ovo pitanje.
Ne se znaje. Po predgovoru za Ksabarasa i tonu DD 250, nešto ne bih očekivao da će se skoro vratiti.
Znači, vrijedi mu jedino "Marty" i možda "Ucronia"? Ako je tako, onda nema šta cmizdrit i tužikat ostale. Umjesto da se prepire s Paolom, bolje bi mu bilo da je na vrijeme odguzio Rujua i Narda.
Ma daj, ta priča o "svađama" između Sclavija i Paole je prenudavana. To su, u najgorem slučaju, kreativna neslaganja.
Zanima me kakvi su novi scenaristi? Spominjalo se da taj Enna obećava? Ovo mu je opus: http://www.ubcfumetti.com/ubcdb/?pe=IT-Enna,%20Bruno Osim one jedne priče iz giganta, je li još što zanimljivo napisao, ili su to još uvijek "pokušaji"? Ne bih volio da izbrlja nekoliko desetaka brojeva, dok se konačno ne uvježba. Rezultati su potrebni odmah. Meni je zanimljiv taj lik. Ovaj gigant "Krugovi u žitu" je teški kupus, ali nekako nisam bio bijesan nakon čitanja. Dobro priča priče. Kakvi su ovi drugi: Di Gregorio, Farači, Marzano, Masiero?
Masiero i Faraci su krš, ovu dvojicu stalno mešam, jedan je malko bolji od drugog, ume čak i da napravi čitljivu pričicu. Al' sam zaboravio koji - onaj što je pisao Palikuću, mrzim da gledam.
-Zanima me kako su ispale ove priče:
b) http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=18&numero=243&subnum=
Za ovo ne mogu ništa da ti kažem, jer bih previše spojlerovao. Recimo, atmosferična ali plitka pričica.
- Što znači da su ovo "neuspjeli pokušaji"? Znači li to da su zamalo bile odlične, ali opet vrijedne čitanja ili... da su zbog neke nebuloze ispale gore i od najgoreg Rujua?
Uglavnom znači - papazjanija. Ili interesantna ideja koja nije dobro realizovana.
Recimo:
a) http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=18&numero=236&subnum=
Interesantna ideja koja nije dobro realizovana, tako da je cela priča između osrednje i dosadne, uz jedan jako, jako glup momenat, toliko da ga se ni Ruju ne bi postideo.
b) http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=18&numero=238&subnum= (Masiero i zona sumraka, hah)
Papazjanija, nastavak dve (tri, ako se računa poslednji čovek na zemlji) legendarne epizode koji ne zna šta će sa sobom, koja mu je svrha. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Posted - 23/05/2009 : 20:29:18
|
Napisala je ona i priču SIGMA koju joj je crtao nathanneverovac Casini za ediciju Romanzi a fumetti Bobnelli. To bi rado vidio. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 23/05/2009 : 20:34:07
|
To je pisano pre nekoliko godina. A ima i par romana. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 24/05/2009 : 00:16:47
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Paola je imala prichu u poslednjem kolorfestu. Mislim da bi uskoro trebalo da izbaci josh shtogod.
Mada, videvshi kolichinu njene fejsbuk aktivnosti, mozhda se i nachekamo. :D |
|
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Posted - 24/05/2009 : 10:22:49
|
Kak je luda za psima... cijeli jedan slideshow na fejsbuku sa njom okruženom njezinim omiljenim mješancima. Jesus, zahvaljujući Fejsbuku, gledam ravno u njezinu spavaču sobu. |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 25/05/2009 : 14:32:20
|
Procitao konacno super book,prva prica solidna,detektivska,ne bas za Dylana ali bas mi se svidela,druga isto ok,a treca...neznam nisam citao strip na koji se nadovezuje.Sve u svemu dobar super book. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Topic |
|
|
|