Author |
Topic |
stripoholicar
Starting Member
Serbia
81 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 25/05/2009 : 18:01:57
|
I ja sam završio baš danas sa čitanjem novog SuperBook-a. Prva priča je onako niti miriše niti smrdi, druga je izvaredna, dok treća ima jednu dobru Gručovo šalu i to je to. |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 26/05/2009 : 12:48:09
|
quote: Originally posted by stripoholicar
dok treća ima jednu dobru Gručovo šalu
"Nije bio napunjen", jel to? |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 26/05/2009 : 20:31:24
|
Prva,manfredijeva,prica je isprepletena,teska za pracenje i k'o stvorena za Nika Rajdera!Ono sto u prici bode u oci je to sto ona pandurcina,Bakster,na kraju ispadne ubica i niko ga za to ne krivi vec,s onom idiotkinjom,Dejl,zavrsavaju uz:"...imamo sve vreme ovog sveta na raspolaganju..."Pih! Druga prica je odlicna,duhovita,Piccatto na visini zadatka,k'o i uvek!Inace,prica neodoljivo podseca na epizodu "Senke",pa starim veteranima budi nostalgiju... Treca prica je isuvise mrsava da bi se o njoj debelo komentarisalo... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 04/06/2009 : 09:52:55
|
Novi Dilan je fenomenalan! Stara, dobra, atmosfera horora, lude ubice, sjajan crtež, potresne, jezive scene.... Ma, sve je fenomenalno! Najbolja je scena na početku, sa dvojicom policajaca, i kad opisuju kako je Storm mučio svoje žrtve. Mislio sam da priča neće ničemu valjati, a u stvari je sjajna, podjeća na priče sa samog početka serijala. Kao što je rekao Teler, ne mora priča da bude loša ako ju je pisao Masijero. Baš sam se ovakvih epozoda uželio- klasični horor, malo zezanja, malo paranoične atmosfere (kao kad Dilan pronalazi ubicino skrovište), i moram da kažem da bih volio više ovakvih epizoda. Masijero se već pokazao u puno boljem svjetlu. Štampa je na dobrom nivou, a i uvodnik je dosta dobar (onaj Marčelov zaključak o tv-emisijama me je podsjetio na jedan bolesni šou, 'Džeri Springer šou', tako nekako).8/10
Ah, kako mi se sad čita još Dilana! |
Edited by - Mhejl on 04/06/2009 10:13:44 |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 04/06/2009 : 11:39:07
|
quote: Originally posted by Mhejl
Novi Dilan je fenomenalan! Stara, dobra, atmosfera horora, lude ubice, sjajan crtež, potresne, jezive scene.... Ma, sve je fenomenalno! Najbolja je scena na početku, sa dvojicom policajaca, i kad opisuju kako je Storm mučio svoje žrtve. Mislio sam da priča neće ničemu valjati, a u stvari je sjajna, podjeća na priče sa samog početka serijala. Kao što je rekao Teler, ne mora priča da bude loša ako ju je pisao Masijero. Baš sam se ovakvih epozoda uželio- klasični horor, malo zezanja, malo paranoične atmosfere (kao kad Dilan pronalazi ubicino skrovište), i moram da kažem da bih volio više ovakvih epizoda. Masijero se već pokazao u puno boljem svjetlu. Štampa je na dobrom nivou, a i uvodnik je dosta dobar (onaj Marčelov zaključak o tv-emisijama me je podsjetio na jedan bolesni šou, 'Džeri Springer šou', tako nekako).8/10
Ah, kako mi se sad čita još Dilana!
Nisam stigao da ga procitam jos uvek.Ti odmah to..i, odmah utisci No, htedoh reci, da mene i ne raduje puno, sto je Casertano u igri... |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 04/06/2009 : 13:52:27
|
Uh ni ja.kad pre bogte?Zagolicao si me sad cu i ja da ga citam,tj veceras,pa cemo da vidimo.Sledeci zeljno ocekujem,onaj Barbatin. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
Upperslice
New Member
Serbia
103 Posts
Member since 31/05/2009 |
|
Cancerman
New Member
106 Posts
Member since 03/05/2009 |
Posted - 04/06/2009 : 16:10:03
|
u potpunosti se slazem sa Mhejlom.
Upravo procitah i ono - SHOK! :D
Mnogo, mnogo dobar broj. Po meni, najbolji uz Nekropolis u ovoj VC seriji! |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4754 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4754 Posts
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 04/06/2009 : 22:36:00
|
Hehe, pa da, ovog puta ima te 'modernije' fore u adaptaciji, ali ne vidim kako drugacije treba da govore drogas s klupe u parku ili ona klinka-cimerka a da deluje uverljivo:)
Btw bojim se da uvodnik prosto sija od moje "ljubavi" prema Masijerovom pisanju, ali oke, priznajem, ovo mu jeste bila najpitkija prica do sada, ima tu staru dilanovsku atmosferu a deluje savremeno... ali Masiero nije pa nije "moja solja caja", cini mi se da mu je najbolje da se drzi ovakvih nepretencioznih prica, svakako bude bolje nego "Naslikani kosmar" i "Nesanica".
A sad jedva cekam da cujem kako ce vam se dopasti sledeca epizoda:) |
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/06/2009 : 22:43:38
|
Da, vidi se određena količina mržnje prema Masijeru u uvodniku, kad spominješ 'ogoljenu suštinu' i 'provaliju scenarističkih rješenja'. Šta da kažem.... Baš prije nego što je izašao ovaj broj razmišljao sam kako sam se zaželio klasičnih horor-priča, lagana zabava, napeta atmosfera... Nekad se čovjek umori i od Sklavijevih košmarnih, haotičnih priča. U stvari volio bih da vidim neke 'zajebantske' epizode, Dilan se bori protiv grofa Drakule u Karpatima (začinjeno Gručovim humorom, a ubacio bih i Bloka sa njegovim cinizmom), ili kad bi istraživao ubistva u studentskom kampu, bilo bi tu puno otkačenih likova, ubica bi ličio na onoga iz horor filma 'Vrisak', a recimo da bi epizoda imala atmosferu kao 'Mrak film' (urnebesna parodija na najpoznatije horor filmove, jel gledao ko?). I onda pročitam ovako zabavnu i laganu epizodu, sjajno mi je sjela. Moram da priznam da sam se unervozio kad su opisali kako je ubica mučio žrtve (narkotik u piću), zaista zastrašujuće. Shvatio sam koja scena liči na 'Uspomene nevidljivog'- kad ubode onog probisvjeta u parku, zar ne? Objašnjenje na kraju jeste malo škripavo, ali može da prođe, nisam ni očekivao nešto pretjerano logično. Jedva čekam sledeći broj, lukavci jedni, stavili ste super slike!:) Obećao si nam super priču- i nadam se da ću imati sličan utisak! P.S Molim te, možeš li nam reći koje je iznenađenje? Možeš li makar meni na PM? Aaah, crći ću od radoznalosti!:) |
Edited by - Mhejl on 04/06/2009 22:53:52 |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 04/06/2009 : 23:09:03
|
quote: Originally posted by Leo Charm
Hehe, pa da, ovog puta ima te 'modernije' fore u adaptaciji, ali ne vidim kako drugacije treba da govore drogas s klupe u parku ili ona klinka-cimerka a da deluje uverljivo:)
Primetno je to "modernije" izrazavanje, ali nijednom nije preslo granicu. Ostalo je na tome da su tako pricali samo narkos iz parka i klinka-cimerka i to je dokaz da kada se zargonski govor upotrebljava da ga treba dozirati a nikako ga staviti u prvi plan i tako banalizovati strip.
Odlican uvodni tekst Marko. Pohvale (po ko zna koji put, ali zasluzio si) Znam da se ne palis, i da ces nastaviti tako
Inace, Masijerov Dilan je, blago receno fantastican, za jednu nepretencioznu epizodu kakva je ova. Veoma realisticna prica za koju bi mogao ruku u vatru da stavim da se, u varijacijama, negde u ovom perverznom svetu i dogodila
Pohvale i za Casertana. Ovo mu je tek druga nacrtana prica iz redovne serije Veselih (pored "Nelojalne konkurencije") a naredna je tek u originalnom broju 244 "Marty" na kome je radio sa Sclavijem
Sve u svemu: Dilan, kao iz najboljih dana |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Posted - 04/06/2009 : 23:52:29
|
Ih, sad, pa ne mrzim coveka, samo ne volim kako pise:) Mada, 'ajde, nista ne fali da se proturi koja prica poput ove ponekad, ne mogu da zamislim - lupam primer - pet ili deset "Preko praga" uzastopno, medjutim kod Sklavija sam jako voleo i taj smisao za dobre nepretenciozne price: Dilan nakon broja dvesta ima sasvim solidan broj epizoda za pamcenje, ali mi jos uvek nedostaje taj zdravi, nepretenciozni prosek. Mada ovo sto je VC do sada objavio i ne stoji tako lose po tom pitanju.
A za iznenadjenje - rekoh, nije nista za padanje za stolice, stvarno, ali cini mi se da je adekvatno i u zgodnom trenutku. A ta prica jeste sjajna, al' ono, nemojte sebi da pokvarite uzitak ocekivanjem da cete se, sta ja znam, danima tresti posle toga:) - tako nekima i "Nekropolis" na kraju nije nista posebno, iako jeste jako dobra prica i netipican DD.
Da ne duzim, mislim da se nas prvi utisak o bilo cemu svodi na to da li su nam ocekivanja ispunjena ili izneverena, a tek onda pocinjemo da se bavimo time sta to delo samo po sebi stvarno jeste. Tuzno je sto neki ljudi nikad i ne predju na taj drugi korak, pa tako propuste svu zabavu:) Najbolje je, u meri u kojoj je to moguce, sasvim zaboraviti da smo ista ranije culi o delu i pustiti da nas ono "uradi". Kazem generalno, ali se skroz odnosi i na ovo.
Pustite vi Djoleta i mene, mi smo od onih sto im je DD 100 mnogostruko bolje stivo nego DD 200:) Al' eto, sto se naseg misljenja tice, "Preko praga" ide u gornji dom. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 05/06/2009 : 01:55:41
|
Leo,svaka cast na uvodu,opet si nas charmirao! Odusevio me osvrt na jedan od kultnih(k'o da ih ima puno )domacih horora,"Leptiricu",film koji,uzgred,nikako da nadjem i za koji nisam znao da je radjen po glisicevoj pripovetci? Svaka cast na brdu informacija koje dobijamo u uvodniku!Pravi covek na pravom mestu,kapa dole,duboki naklon do brisanja prasine nosom! Prica je,po meni,pitka,zabavna,krkljanac dok se ne istupe sekire... Btw,upravnik zatvora,koji pobrljavi do one mere,mi je malo previse "u stripovima je sve moguce" !I,ona stara pandurcina nije trebalo da umre,bilo je bas bez veze... P.S.Leo,judo veslacu,ono tvoje:"...dobro se spremite za sledecu,jer vam debelo obecavamo da ce to biti prica za pamcenje!",je gore nego trista "Nastavak u sledecem broju"! |
|
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Posted - 05/06/2009 : 02:55:06
|
@Pajtos:
Hvala lepo, sluzimo narodu:) To za "Leptiricu" je provuceno samo u kontekstu cinjenice da nam se promenilo poimanje straha i strasnog na velikom platnu i u literaturi, a jeste adaptacija Glisica - samo sto se njegova prica zavrsi srecno: sela se izmire, bude lepa svadba - dok u filmu...:) Inace, u nasem realizmu ima kilo takvih tripova - takozvani folklorni realizam, oslonjen na razna narodna verovanja koja su totalno spuki. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6040 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 05/06/2009 : 08:56:01
|
Eh, Masiero... 'Nesanica' (zadnji broj VČ koji sam pročitao) mi je izgledala kao nekakav mozaik DD klišea... Tako Dylan, ničim izazvan, spominje da je vegetarijanac, nagovara Blocha da mu pomogne, pokazuje staru iskaznicu Yarda, i vrhunac gluposti, pita onu žensku bi li se mogla zaljubiti u njega, što je viđeno već u broju 1... Možda to i odgovara nekome tko nikad nije čitao Dylana, meni ne... Kod Sclavija (pa i ostalih) to je izgledalo prirodno, dok u 'Nesanici' Masiero to forsira do mjere da je nečitljivo... Valjda hoće pokazati kako zna sve o DD-u... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 05/06/2009 : 13:41:42
|
Odlicna je nova prica,jutros sam procitao,meni Masiero uopste nije los,cak sta vise.Mozda ga ne vole zato sto ima malo te kopije Sclavija,ali eto,nisam citao puno Sclavijevih prica pa mi ne smeta.Mozda cu ga zamrzeti kad biblioteka odmakne.Nesanica mi je bila solidna a naslikani kosmar odlican,bas sam ga citao pre dva dana. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 05/06/2009 : 15:36:34
|
@Pajtos:
Hvala lepo, sluzimo narodu:)
He,he,tebra,zanimanja su nam na istoj osnovi... Imam jedno pitanje u vezi dogove tarife.Je l' mu je tarifa uvek bila 100 funti + troskovi,pa to Dnevnik(grmlj,mrmlj,damujbm,prokl...)lose prevodio,il' je u nekom broju najavio poskupljenje?(nesto kao:"Judo pevacu,kad ovi sto pisu price o meni mogu da povise cenu,daj da i ja dignem!" ) |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4754 Posts
|
gibica
Junior Member
Serbia
488 Posts
Member since 22/03/2009 |
Posted - 05/06/2009 : 16:39:19
|
100 funti je za klijente, a klijentkinjama naplacuje 50. |
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/06/2009 : 17:41:38
|
Pustite vi Djoleta i mene, mi smo od onih sto im je DD 100 mnogostruko bolje stivo nego DD 200:)
Hocu to od Djoleta napismeno |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 05/06/2009 : 17:43:09
|
quote: Originally posted by gibica
100 funti je za klijente, a klijentkinjama naplacuje 50.
Ne,ne..zna se kako naplati klijentkinjama
|
|
|
Topic |
|
|
|