Author |
Topic  |
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 28/05/2009 : 13:58:52
|
Ako moze neka najavica za Integralcice koje spremate . Jos plus, ovih 100 metaka su po svemu bolji od proslogodisnjih, po papiru, koloru. Nadam se da cete i ostale grafikonske novele tako. Jedva cekam za vikend da pazarim Pescare 4/5  |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
Posted - 28/05/2009 : 15:22:15
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ja nisam znao za Beli Put sve dok nisam chuo za njega.
Verujem da je ovo svačije iskustvo. Elem, ništa od najava dok izdanja ne budu u sasvim završnoj fazi. |
__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 28/05/2009 : 15:28:48
|
quote: Originally posted by Boban Verujem da je ovo svačije iskustvo. Elem, ništa od najava dok izdanja ne budu u sasvim završnoj fazi.
VALJA! |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22372 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 28/05/2009 : 16:45:35
|
quote: Originally posted by manhunter
Cekam te integrale da izadju, i pitam se da li BP salje stripove i u dalje inostranstvo?
same here |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 28/05/2009 : 17:20:34
|
quote: Originally posted by Boban
BP izdanje Korta Maltezea bi išlo u šest knjiga po otprilike 300 strana, sve u boji. Ali nisam siguran kada. Svakako ne pre Gastona. Ne znam šta bih ti savetovao.
Mislim da nije u redu da ovako nesto izjavljujes, kad je vrlo upitno da li ce do objavljivanja ikad doci. |
Trouble will find me |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 28/05/2009 : 19:27:39
|
Sto se cijena tice, svaka vam cast :) Mislio sam da su skupa, dok nisam poceo da uzimam Libellus i VC HC izdanja :( Stvarno imate jako dobre cijene, u poredjenju s njima, mada moram priznati da je Libellus ipak najkvalitetniji. Inace, kad ce Konan, ljudi, cekamo vec zaista dugo... |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Posted - 28/05/2009 : 20:30:46
|
quote: Originally posted by Markos
BP izdanje Korta Maltezea bi išlo u šest knjiga po otprilike 300 strana, sve u boji. Ali nisam siguran kada. Svakako ne pre Gastona. Ne znam šta bih ti savetovao.
Mislim da nije u redu da ovako nesto izjavljujes, kad je vrlo upitno da li ce do objavljivanja ikad doci.
Ako ovde nešto nije u redu, onda je ova tvoja izjava. Upitno je samo iz jednog jedinog razloga; da li će vlasnik prava prihvatiti da sačeka da to kod nas dođe na red ili će popustiti pred nekim od nastrljivih petlića pa da se sve završi kao sa Inkalom. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 28/05/2009 : 20:53:45
|
Ti konstantno zaboravljas da ja nisam obican forumas, nego ipak insajder u svijetu izdavastva i znam sto se dogadja iza kulisa i znam pricu oko Korta iz prve ruke. Ali, cak i ako pretpostavimo da je ovo sto govoris istina - sto se namece kao zakljucak? Ti si 20.9.2007 na ovom istom forumu izjavio: "Od Prata za početak kompletan Korto u šest knjiga, veliki format, kolor... pa onda redom dalje. Manara... jedna čudna kompilacija, većinom neviđena kod nas u bilo kom obliku." (http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=26071&whichpage=10) Danas, gotovo 2 godine kasnije, praktično priznaješ da dan danas još uopće nemate prava. Na osnovu čega si onda prije 2 godine najavljivao Corta? Na osnovu toga što je Bookglobe krenuo s njim? |
Trouble will find me |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Posted - 28/05/2009 : 21:53:55
|
To je hermenautika koju ti ipak izgleda ne razumeš. Ako meni stoji ugovor za neko izdanje na stolu i ja se premišljam a ti paralelno proveriš kod vlasnika prava da li neko ima potpisan ugovor oni će ti naravno reći da nema. Nije uvek sve onako kako izgleda, ni kad si napolju a čak ni kad si unutra. BP može za 20 minuta da završi posao sa Kortom jer su sve pripremne radnje odrađene; odabir i redosled epizoda po albumima, prava na prevode, dogovor oko cene materijala i takve stvari. Naravno, postoje još neke stvari koje se mogu doterivati, ali sve to opet ne znači da će do samog potpisivanja doći. Pa i kada se potiše, ugovor je validan tek kada se plati, dakle, ni potpisan ugovor nije nikakva garancije bilo čega. A čak i kada se plati, moguće je da se poništi, ako se neko predomisli...
Oko korta je stvar vrlo jasna; postoje ta lepa pojedinačna crnobela izdanja koja trenutno izlaze i pravo je pitanje da li je u ovom trenutku neophodno raditi i kolor ili to možda pustiti za koju godinu kada se obrne krug i pojave novi potencijalni kupci. markose, Nije svima cilj kao tebi samo izdati knjigu, da se zabeleži da si ti to uradio prvi i gotovo, da li će biti prodaje i kolike, ne zanima te. Korto malteze je ogroman i važan posao i ako ne može da se odradi valjano, bolje i da se ne radi. |
 |
|
wildboar
New Member

292 Posts
Member since 29/10/2005 |
Posted - 28/05/2009 : 21:55:31
|
Mislim da ovde uopste nema problema. Kome odgovara c/b sigurno da nece cekati na BP jer on nece izaci jos najmanje 4 godine. Ko zeli kolor izdanje nece se zadovoljiti c/b-om izdao BP svog korta ili ne. |
Novak Djokovic - Prvi teniser na svetu !!! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 28/05/2009 : 22:16:30
|
Opet on meni priča kao da govori sa Glupanom Glupićem. Ta prica o paralelnim izdanjima te nije sprijecila npr. da radis Metabarune, dakle IDENTICNO izdanje, a sad kao Corto je problem c/B pojedinacni album u odnosu na kolor integral. How yes no. Gle, trebam li ti crtati - informacije o Cortu nemam od vlasnika prava (uostalom, ne bi ih ni pitao, niti bi mi ih dali) - nego od Vuletica. I tu je prica dijametralno suprotna od tvoje. Ali, obrni-okreni, to sve nije bitno - bitno je da ti dvije godine najavljujes izdanje za koje nemas prava. |
Trouble will find me |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Posted - 28/05/2009 : 23:11:13
|
Zaboravljaš da smo mi pre tebe potpisali ugovor za Metabarone; samo si ih ti izdao nekoliko dana pre. Kao i za Bleksad. Vidiš da sada preklapanja nema. Doduše, biće ih uskoro, pošto saznajem da si opet kupio prava za knjige koje mi već radimo. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 28/05/2009 : 23:20:29
|
Zaboravljaš da smo mi pre tebe potpisali ugovor za Metabarone; samo si ih ti izdao nekoliko dana pre.
Nije tocno, koliko ja znam.
quote: Originally posted by Boban Kao i za Bleksad. Vidiš da sada preklapanja nema. Doduše, biće ih uskoro, pošto saznajem da si opet kupio prava za knjige koje mi već radimo.
Ma meni preklapanja ne smetaju. Ja biram stvari koje me zanimaju i ne pitam radi li ih netko u Srbiji ili ne, tako da sto se toga tice, meni to ne smeta, dapace. Dodatan motiv, cak, da se potrudim jos vise oko svog izdanja.
Ali, kuzis li ti sad ovaj paradoks - ha, samo se zaplices - prvo tvrdis da vlasnik prava za Corta treba odluciti da li ce cekati vas, onda tvrdis da imas ugovor na stolu, pa sad onda ovo: pripremate knjige za koje kazes da sam ja kupio prava. Ja ne znam o kojim je stripovima rijec, dakle niste ih najavili. S druge strane, godinama se najavljuju izdanja za koja nemate prava!? Mislim, meni je stvarno svejedno, ali to vam ZAISTA ne treba. Radite dovoljno dobra izdanja, po izuzetno povoljnim cijenama i takve priče vam samo štete, a bez ikakve potrebe. |
Trouble will find me |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Posted - 28/05/2009 : 23:31:35
|
Markose, da li si ti čuo za "proces pregovaranja" i "pravo prvenstva"? Dakle, to što nemamo potpisan ugovor za nešto, ne znači da ga može uzeti bilo ko drugi dok se definitivno ne izjasnimo, kao što je bio slučaj sa TinTinom. Razumeš li tu jednostavnu stvar? |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 28/05/2009 : 23:41:51
|
Stvarno me vučeš za jezik. Meni je Vule rekao da ne želi platiti koliko oni traže i tu je kraj priče. Sasvim legitiman razlog. Ali nije on kriv za zbrku, jer on nije nista ni najavljivao, nego ti.
I opet si kontradiktoran: sad ste, po ovoj zadnjoj verziji, vi ti koji se trebate izjasniti, a u prvom postu si rekao da vlasnici prava trebaju odlučiti. Ajd malo pazi sto pises. |
Trouble will find me |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 28/05/2009 : 23:53:03
|
po mojem mišljenju je glupo da se uzimaju prava za ostale države. je istina je da je kolač manji ali...
to što je sa tintinom napravljeno je katastrofa, masakr, to je moje mišljenje.
@Gand: trebamo jako dobro utvrditi gradivo tih stripova
a opet što me briga, kupujem što me zanima, naravno da ću birati album ako postoji na HR, a ako ne postoji onda je dobar i drugi |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Posted - 28/05/2009 : 23:56:11
|
Jednog dana, markose, svakako ne danas, i sigurno ne ovako javno, ja ću ti reći šta zapravo znači to što misliš da si čuo. Do tada, bolje veruj meni nego sebi... |
 |
|
Nightflier
Starting Member
25 Posts
Member since 15/06/2007 |
Posted - 29/05/2009 : 02:15:29
|
quote: Originally posted by Boban Do tada, bolje veruj meni nego sebi...
Bobane, ova ti je antologijska. |
Žedan sam, pseto – a kad sam žedan, ja pijem... a kad moj mac ožedni – on se krvi napija! |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/05/2009 : 08:32:38
|
Jednog dana, markose, svakako ne danas, i sigurno ne ovako javno, ja ću ti reći šta zapravo znači to što misliš da si čuo.
Uh što volim kad netko javno kaže da neke stvari ne smije javno reći. "Deco mante šalu, ja sve znam, al ne smem ništa reći,jooj, pssst!" A možda je i bolje da ne vidimo šta bi ti rekao i napravio u tom razgovoru. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 29/05/2009 : 09:59:19
|
Jednog dana, markose, svakako ne danas, i sigurno ne ovako javno, ja ću ti reći šta zapravo znači to što misliš da si čuo. Do tada, bolje veruj meni nego sebi...
Imam par pitanja i o postanku svemira, pa već kad objašnjavaš...:) Ajd u međuvremenu budi malo koristan i posalji naslovnice novih trejdova da stavim na sajt. |
Trouble will find me |
 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
Topic  |
|