forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 490

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 11/06/2009 : 16:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Villa je dobar umjetnik ,ali:

1. Da mi je neko pokazao samo glavu i pitao koji je ovo strip junak,odgovorio bi odmah: John Byrnov SUPERMAN!
2. Orao ima po tri perca na svakoj strani

U pravu si.
Činjenica je da veliki broj (super) heroja sliči jedan drugome zbog nekih opštevažećih zakona, pre svega, "američkog" žanra. Villa u svojim radovima često "igra" na granici američkog i italijanskog stripa. U Dardevilu, na primer, amerima je dao neke bonelijevske kadrove, dok je od njih preuzeo manirizam u crtanju lica, po kojem je četvrtasto lice, sa pravim nosem, jakim vilicama i sredjene frizure, lice tipa koji može da spase svet. Villi je uvek bolje išlo portretisanje negativaca, koji su znatno profilisaniji i raznolikiji, dok su kvalitet bonelija bili, i jesu, autentični, markantni pozitivci (Ken Parker, MV, Mister No, DD,...).
Uraditi verno i dobro neki lik znači pogoditi njegovu suštinu, dati je na prepoznavanje čitaocu. Villa se "odomaćio" na Texu, i njegov Tex nam je prepoznatljiv, ali tako nije bilo u početku.

Loše odradjen znak Zagora- propust (valjda). Lakše bih mu oprostio nepoznavanje anatomije!

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 11/06/2009 : 16:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:
Originally posted by fatigue

je li ovo topic za raspravu o redovnom ludens broju..
kakva je vama ova epizoda s žan lafitom :D i ovim aztecima, piramidama itd?

zadovoljava

I tu se slažem.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 11/06/2009 : 16:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Elderane84
Ja ne znam da li je to samo kod mene slucaj, ali meni su svi noviji Zagori bolji od skoro svih iz ZS.

Sad ce mnogi da zavriste

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/06/2009 : 16:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Sve što Feri nacrta dobija na vrednosti...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/06/2009 : 16:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

quote:

quote:
Ja ne znam da li je to samo kod mene slucaj, ali meni su svi noviji Zagori bolji od skoro svih iz ZS.

Sad ce mnogi da zavriste

Istina je negde na sredini,ima i novih dobrih...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/06/2009 : 16:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

quote:

quote:

Sad ce mnogi da zavriste

Valjda si vec primetio da ima dosta mrzitelja 'novijeg' Zagora (od Severozapadnoga prolaza na ovamo)..... ili ih opet samo ja vidim... hm

Edited by - kasper on 11/06/2009 16:38:12
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/06/2009 : 17:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moje je mišljenje drugačije Ali to ne znači da si ti u krivu Recimo meni Tex sa crtežom Gallepa koji je svi znamo i njegov vizuelni tvorac, jedan od najmanje omiljenih! Drugim rečima mnogo, mnogo su mi bolji Vila, Font, Ortiz, Repetto, Ticci, Civitelli, Fusco... Razlog je taj što kad sam počeo da čitam Texa, a to je bilo u izdanju SD, Gallep je nacrtao još koju priču, i to veoma loše! Za mene je pravi Tex upravo onaj kod pomenutih crtača.
Tako je slučaj i sa svima onima koji su Zagora počeli da čitaju u SD, i normalno da im je Ferri salbiji i manje dopadljiviji od svih crtača koji dominiraju u pričama SD do danas Isti je slučaj i sa uporedbom priča iz SD i ZS
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/06/2009 : 17:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Vila nije dobro rešenje za crtanje Zagora
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 11/06/2009 : 18:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Vila nije dobro rešenje za crtanje Zagora

Nije, i to iz više razloga. Jedan od najbitnijih je taj što smo se navikli na Vilin rad na Texu, i svako vizuelno formiranje Zagora vraćalo bi nas na Texa. Kao što nikada Vila ne bi mogao da bude za, napred pomenutog, Dardevila ono što je za Texa.

Kad već pominjete Zagora iz ZS... Naleteh juče na epizodu sa Hakaramom, t.j. na Sklavija i Donatelija. Fenomenalno! A u ono vreme ona je bila u grupi prosečnih!

Zagor se u Italiji i dalje prodaje u solidnih 50000 primeraka, i pored loših priča i, manje- više, slabih crtača. Da nema prežvakavanja priča sa proverenim negativcima, produkcija bi se poslednjih destak godina svela na izuzetno mali broj kvalitetnih epizoda.

Brus, u pravu si kada je o psihološko- generacijskom momentu kod čitalaca reč. Naravno, postoji i ono što se podvodi pod- objektivni kvalitet. Lako smo se navikli na odličnog Vilu, Čivitelija, Fuska,...
Da je isti broj dobrih crtača uleteo u ekipu Duha sa sekirom desilo bi se isto i ne bi se stalno vraćali na Ferija i Donatelija.

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 11/06/2009 : 18:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Villa jeste car i majstor nad majstorima..ali nije on za Zagora.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/06/2009 : 18:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Slušajte kako sam danas povoljno pazario:
Pored Dampira od VČ, na kioske u Pljevlja stigla je i gomila Ludensovih Markova i Blekova, po dva eura. Znači, pored novog Dampira, uzeo sam i Blekove broj 15, 16, 17 i 18. 224 stranice za dva eura! Odoh sutra da pogledam da li im je stiglo još brojeva.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 11/06/2009 : 19:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da je prava snaga bonellija u novijim serijalima,tipa Brendon,Jan Dix,cak i Lilith...Etc...
A ok,Zagor,Tex,Marti svi su oni super i voleo bih da ih idalje stampaju u velikom broju primeraka.
Ono nashta ciljam je,recimo,pogledajte Mister No-a i njegov veoma...Neslavan zavrshetak :(
Za takvog dobrog junaka je stvarno steta.Npr... mogu da urade neku epizodu od 5 delova i da zavrshe sa junakom kome preti unistenje.
Tako fanovi ipak mogu da imaju zaokruzenu prichu za svagda.
Stvar koja je prouzrokovala ovaj komentar je tiraz od 50.000 primeraka.Daleko da je to od gasenja :).Cak naprotiv ovo je super!!!!
Ali za Zagora koji je nekad imao ihaha tiraz ovo je jadno.Mozda ce profa razumeti ;)

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 11/06/2009 : 19:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako je slučaj i sa svima onima koji su Zagora počeli da čitaju u SD, i normalno da im je Ferri salbiji i manje dopadljiviji od svih crtača koji dominiraju u pričama SD do danas Isti je slučaj i sa uporedbom priča iz SD i ZS

Ali, sta ako ti kazem da sam odrastao na pricama iz ZS, a da sam ovog novog Zagora poceo da citam 2008 :)
Sa izuzetkom nekih brojeva SD kojih se sjecam kroz maglu, i znam da mi je tada Zagor djelovao potpuno drugacije :)

Nemam pojma, prosto nove price smatram ozbiljnijim. Ne mogu da shvatim da neko velica Nicolai-jevog Kandraksa, koji je po meni cist fuseraj. I Nollitin je dosadan u poredjenju sa Boselijem, ali to je samo moje misljenje.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 11/06/2009 : 19:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
meni je nicolaijev kandraks daleko bolji od ostalih...prvi je dosadan i razvučen...treći je bućkuriš...iako mi je boselli najbolji zagorov scenarist..

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/06/2009 : 19:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
prvi je fenomenalan, crtez kvari Bignotti sa svojom "pomoci"

drugi je od pocetka do kraja sjajan

treci je imao fenomenalan pocetak koji su uprskali dodatni crtaci,tako kad je Ferri zavrsio svoj dio, imao sam osjecaj da citam neki drugi strip. Takodjer se mogla primjetiti nezrelost ostalih da naprave atmosferu u tako jednoj prici.Akcija,1000 likova, udri,drzi... totalni kaos.

Edited by - King Warrior on 11/06/2009 19:23:56
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/06/2009 : 20:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RickKad već pominjete Zagora iz ZS... Naleteh juče na epizodu sa Hakaramom, t.j. na Sklavija i Donatelija. Fenomenalno!zagor]

Da je isti broj dobrih crtača uleteo u ekipu Duha sa sekirom desilo bi se isto i ne bi se stalno vraćali na Ferija i Donatelija.

Hakaram za mene jedna od top 15 priča

Mislim da bi se Font odlično pokazao na Zagora
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 11/06/2009 : 20:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Zar je u prvom Kandraxu crtao Bignoti!?!

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/06/2009 : 20:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kandraks

Uletao je kao ispomoć Feriju,u to vreme vrlo često...ima ga i u Zimskoj zmiji a i u Teroru šeste planete....
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/06/2009 : 20:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by RickKad već pominjete Zagora iz ZS... Naleteh juče na epizodu sa Hakaramom, t.j. na Sklavija i Donatelija. Fenomenalno!zagor]

Hakaram za mene jedna od top 15 priča

Mislim da bi se Font odlično pokazao na Zagora

Kada se samo setim tog vremena,priča me je impresionirala,odsecanje glava...imao sam 6 godina kada je to izlazilo...sa isčekivanjem se tražio Zagorov trik koji je bio i malo razočarenje obzirom da se očekivao spektakularan kraj.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/06/2009 : 20:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ali, sta ako ti kazem da sam odrastao na pricama iz ZS, a da sam ovog novog Zagora poceo da citam 2008 :)
Sa izuzetkom nekih brojeva SD kojih se sjecam kroz maglu, i znam da mi je tada Zagor djelovao potpuno drugacije :)

Nemam pojma, prosto nove price smatram ozbiljnijim. Ne mogu da shvatim da neko velica Nicolai-jevog Kandraksa, koji je po meni cist fuseraj. I Nollitin je dosadan u poredjenju sa Boselijem, ali to je samo moje misljenje.

Ima tu istine oko ozbiljnosti, tj. oko načina pripovedanja, ipak je Nolitta stara škola pripovedanja, mekša i laganija, ali svakako atmosferičnija, ja bi reko pripovedanje sa dušom Što tebi kao pripadniku novije genaracije možda manje leži takav stil, već više ovaj agresivniji i brži koji je pogotovo uveo Boselli
Što se tiče Kandraksa, daleko mi je najslabiji treći sa Bosllijem, po meni je totalno izgubio kompas, dok je Nollitin najtajanstveniji u početku, dok se posle malo razvlači radnja, i na kraju Nicolaiev jeste najbolji
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 11/06/2009 : 20:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Za Zimsku Zmiju i Teror Seste Planete znam ali bi se zakleo da nije bio u prvom Kandraksu!!!Mozda i grijesim...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/06/2009 : 20:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za Zimsku Zmiju i Teror Seste Planete znam ali bi se zakleo da nije bio u prvom Kandraksu!!!Mozda i grijesim...

iMA GA...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/06/2009 : 20:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Uletao je kao ispomoć Feriju,u to vreme vrlo često...ima ga i u Zimskoj zmiji a i u Teroru šeste planete....

Bignoti sigurno nije crtao Kandraksa
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/06/2009 : 20:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Bignoti sigurno nije crtao Kandraksa

AKO MISLIŠ KONKRETNO NA LIK JESTE I NJEGA IMA RAZLIKE...

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/06/2009 : 20:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Ne, nemislim na sam lik Kandraksa, već uopšte na priču, bar ja nisam primetio Bignotijev uticaj
Go to Top of Page
Page: of 490 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000