forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 U % trošim ....
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 05/07/2009 : 18:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Naravno, lažem ženu maksimalno, evo sutra idem u BG, a ona pita koliko sam spremio za stripove, a ja kažem ništa, ne idem zbog sebe, nego da kupim drugarima, a to mi je usput, pošto idem na lekarsku kontrolu, na šta se žena samo nasmejala...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/07/2009 : 18:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:
Originally posted by Mhejl

Stripovi koje uzimam:
Redovni VČ Zagor
Zagor Odabrane priče
Zagor specijal
Redovni VČ Dilan
DD Supebook
VČ Dampir
VČ Marti Misterija
VČ Mister No
VČ Dragonero sam kupio
VČ Teks
Ken Parker HC, jedna-dvije knjige mjesečno
Od Ludensa povremeno naručim ili uzmem na kioscima u Bosni šta nađem.
Nemam tri Zagorova maksija, pokušavam da popunim.
Imam prvi i drugi Zagorov Almanah, i to pokušavam da popunim.

U prevodu koliki ti je budžet...

Trudim se da ne pređem 25/30 evra.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/07/2009 : 18:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
25/30 = 83 eurocenta

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/07/2009 : 18:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

25/30 = 83 eurocenta

Tako nekako.....
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 18:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Ako se usporedim s vama, ja trošim minimalno.

Mjesečno kupim redovnog i extra Ludens Zagora, što je sve skupa 36 kn, plus što kupujem maxija što izlazi jednom godišnje, pa specijalac koji izlazi 3-5 puta godišnje i još k tome ne kupujem svaki specijalac. Almanahe ne kupujem, klasike ne kupujem, VČ ne kupujem.
Kupim i MM od SA, ali on izlazi svaka dva mjeseca, tako da me to u prosjeku ispadne 12,5 kn mjesečno (ili manje ako ih izlazi manje od 6 godišnje). Libellus ne kupujem, preskup mi je. Tek sam kupio jednu knjigu od MV. Razmišljao sam da počnem sa MV ili Dampyrom od Wizarda odnosno VČ, ali to ću još vidjeti.

Za sada još nemam prihode, ali ovaj mjesec očekujem prvu plaću , koja bi trebala biti oko 5000 kn. Onda ako uzmemo da trošim cca 50 kn mjesečno na stripove, to je tek 1% mojih prihoda. Tim više što ću od 9. mjeseca imati plaću 7500 kn, tako da će ti izdaci biti u promilima

No sikiriki
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 19:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Curunir

25/30 = 83 eurocenta

Tako nekako.....

Mhejl ovo što ti kupuješ je mnogo više od navedenih 25 evra.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 19:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Archy

Ako se usporedim s vama, ja trošim minimalno.

Mjesečno kupim redovnog i extra Ludens Zagora, što je sve skupa 36 kn, plus što kupujem maxija što izlazi jednom godišnje, pa specijalac koji izlazi 3-5 puta godišnje i još k tome ne kupujem svaki specijalac. Almanahe ne kupujem, klasike ne kupujem, VČ ne kupujem.
Kupim i MM od SA, ali on izlazi svaka dva mjeseca, tako da me to u prosjeku ispadne 12,5 kn mjesečno (ili manje ako ih izlazi manje od 6 godišnje). Libellus ne kupujem, preskup mi je. Tek sam kupio jednu knjigu od MV. Razmišljao sam da počnem sa MV ili Dampyrom od Wizarda odnosno VČ, ali to ću još vidjeti.

Za sada još nemam prihode, ali ovaj mjesec očekujem prvu plaću , koja bi trebala biti oko 5000 kn. Onda ako uzmemo da trošim cca 50 kn mjesečno na stripove, to je tek 1% mojih prihoda. Tim više što ću od 9. mjeseca imati plaću 7500 kn, tako da će ti izdaci biti u promilima

Archy, šta radiš kada te toliko plaćaju, da nećeš da budeš premijer umesto Sanadera?
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 19:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Naravno, lažem ženu maksimalno, evo sutra idem u BG, a ona pita koliko sam spremio za stripove, a ja kažem ništa, ne idem zbog sebe, nego da kupim drugarima, a to mi je usput, pošto idem na lekarsku kontrolu, na šta se žena samo nasmejala...

Ja bih rekao da tvoja žena ne zna kolike prihode imaš, to je najbitnije da sakriješ , za stripove uvek možeš da kažeš da si našao na rasprodaji...
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 20:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Archy, šta radiš kada te toliko plaćaju, da nećeš da budeš premijer umesto Sanadera?

Točno, prijatelji me zovu Jaca

U 9. mjesecu se selim predavati na fax , pa je dobra lova zagarantirana

No sikiriki
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/07/2009 : 20:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
klasa optimist, a? u rujnu nije zajamcena ni drzava ako podbaci turizam

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 05/07/2009 : 20:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Moji izdatci za stripove su se u posljednje vrijeme smanjili, jer sam nakon nekoliko mjeseci isprobavanja svega i svačega došao na odluku koje ću stripove kupovati. Također je prošlo i razdoblje skupljanja, skupio sam skoro sve osim Ludenskvog Texa.
Moja godišnja izdvajanja su za:
Dylan Dog redovni, extra, specijal, maxi, gigant, almanah = 429 kn
Alan Ford Klasik = 240 kn
Tex redovni, maxi = 174 kn
Dampyr redovni = 192 kn
Brad Barron redovni = 64 kn
Martin Mystere specijal, maxi = 89 kn

Da zarađujem, sve ovo bi ostalo isto, samo bih u košaricu dodao Libellusovog HC Nathana.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/07/2009 : 20:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
na hobi trosim oko 50-70%
donedavno je na stripove islo oko 10-ak posto, a na filateliju ostatak, ali sam sada malo promijenio omjer dok ne popunim rupe:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 22:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
Na stripoove mi odlazi oko 1/4 mojih primanja, to je 100 eura mesecno.....
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 05/07/2009 : 23:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Da vidimo, bit ce najlakse ako to podijelim po nekom sistemu...

Redovno:

Sve od Ludensa osim Bleka, Marka, AF Superklasika, Diabolika, Zagor giganata, i Zagor klasika

Ultimate Spider-man/X-men
Ultimate FF/Ultimates
ASM
SMG (kad izadje)

Q (kad izadje)

od VC: Dampyra i Bred Barona

Od Algoritma: Negimu, Blade of Immortal, ostale mange koje se periodicno pojave ako mi se svide...

Od Libellusa: Mister No-a, Martija, Nathana Nevera, Kena Parkera, Magičnog Vetra i raznorazne specijale i almanahe recenih izdanja

Od Danija: Strance u raju

Ostale albume raznih izdavaca, sto domacih, sto stranih, kupujem kad se ima novaca :)

Jos malo sve cu da prodam da kupim stan il garazu za drzat stripove u njoj, pa onda jovo nanovo :)

kolko to mjesecno iznosi? pojma nemam...previse...

http://matanovogumno.blogspot.com

Edited by - Mali_Mate on 05/07/2009 23:17:58
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/07/2009 : 23:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by teller

evo odprilike ovako, mjesečno spiskam 100 evra na Libelus,Bookglobe ili Fibra(nešto manje), pa nekih 50 evra na sve ostala kiosk izdanja(uzimam sve osim naravno VČ kojeg trampim kod Bucha).
To je odprilike 15 %plate koja nije loša,osobito za područja južno od dežele.Bi i više ali porodica sa dvoje dijece traži svoje,na sreču niso zbog toga moga hira uskračeni za druge stvari.
Pošto ne pijem,pušim i ne ganjam ženske i žena me razumije iako ju ponekad slažem da je sve jeftinije nego što je...ali ona onda kupi nešto od Avona ili koju krpicu(nepotrebnu) pa smo fifti-fifti...meni je iako sam odrastao u vreme ZS i LMS ovo zlatna doba stripa, jer ga lakše kupim ko nekad...žao mi samo da mladi nemaju više novca i bolju perspektivu da se jih više navuče na strip...ali valjda nije tako crno, bar nijedan izdavač (još) nije bankrotirao.

Lako je vama u Sloveniji, u Srbiji je prosečna plata 350 evra, ali ok...Inače predpostavljam da ovde mnogi lažu svoje žene u vezi stripova, ja to redovno radim, mada znam da i ona laže mene.

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/07/2009 : 23:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ima nekih stvari sto ovdje kupujem pa ih prodajem na druga mjesta i tako dobijem neku sumu koju dajem onda samo za stripove.Ne kosta me puno vremena, tako reci hobi i ne moram da izdvajam lovu za stripove direktno od plate. Tako gledano sumu novca koju sam napravio sa tim poslicima i to sto sam dao za stripove zadnjih godina, uvijek sam u plusu. Znaci da nekad i ako dam u jednom mjesecu vise stotina franaka,opet nisam u minusu i ne moram da diram platu, sve zavisi koliko okrenem love u mjesecu. Kupujem samo ono za sta mislim da je vrijedno da se kupi, vecinu ostalih citam u skeniranoj verziji. Ako se desi da mi se neki strip nije bas dopao, opet ga prodam. Bonelli iz nase zemlje vecinom uzimam dva puta godisnje u vecim kolicinama(vecinom Zagora i Dylana).
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 05/07/2009 : 23:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Meni se smuči kad se klinci žale da nemaju para za pratiti sve hc i luksuzne stripove, a odakle bi imali? Imaju ono što im starci daju a njihova je stvar da se snađu na druge načine ako baš toliko izgaraju. Dok sam studirao ( 6 godina + staž ) nism kupio ni pročitao ni jedan strip. Nisam imao ni vremena ni novca. Sad je došlo vrijeme da imam novaca ali vremena je nažalost jako malo pa ne stignem čitati trečinu onoga što kupim....valjda ću doživit mirovinu...

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/07/2009 : 11:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
hvala,saborski zastupniće.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 06/07/2009 : 11:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Kako vidim, ova tema se pretvara u nešta drugo.... Ružnije.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/07/2009 : 16:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

ima nekih stvari sto ovdje kupujem pa ih prodajem na druga mjesta i tako dobijem neku sumu koju dajem onda samo za stripove.Ne kosta me puno vremena, tako reci hobi i ne moram da izdvajam lovu za stripove direktno od plate. Tako gledano sumu novca koju sam napravio sa tim poslicima i to sto sam dao za stripove zadnjih godina, uvijek sam u plusu. Znaci da nekad i ako dam u jednom mjesecu vise stotina franaka,opet nisam u minusu i ne moram da diram platu, sve zavisi koliko okrenem love u mjesecu. Kupujem samo ono za sta mislim da je vrijedno da se kupi, vecinu ostalih citam u skeniranoj verziji. Ako se desi da mi se neki strip nije bas dopao, opet ga prodam. Bonelli iz nase zemlje vecinom uzimam dva puta godisnje u vecim kolicinama(vecinom Zagora i Dylana).

VERUJ MI NIKADA NE BIH MOGAO DA PROČITAM SKENIRAN STRIP, TO ZA MENE JEDNOSTAVNO NIJE TO!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/07/2009 : 16:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako vidim, ova tema se pretvara u nešta drugo.... Ružnije.

Ova tema je vrlo bitna...čak je i možda suština svih ostalih tema, kupovao bih ja sve...ali košta.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/07/2009 : 16:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Panon

Moji izdatci za stripove su se u posljednje vrijeme smanjili, jer sam nakon nekoliko mjeseci isprobavanja svega i svačega došao na odluku koje ću stripove kupovati. Također je prošlo i razdoblje skupljanja, skupio sam skoro sve osim Ludenskvog Texa.
Moja godišnja izdvajanja su za:
Dylan Dog redovni, extra, specijal, maxi, gigant, almanah = 429 kn
Alan Ford Klasik = 240 kn
Tex redovni, maxi = 174 kn
Dampyr redovni = 192 kn
Brad Barron redovni = 64 kn
Martin Mystere specijal, maxi = 89 kn

Da zarađujem, sve ovo bi ostalo isto, samo bih u košaricu dodao Libellusovog HC Nathana.

Mene često hvata manija isprobavanja, kupujem Kena i Divlji zapad a prodajem Marka i Bleka...Zagor zauvek.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/07/2009 : 17:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Ma nisu skenirani stripovi loši. Mislim, svakako da nije isti gušt kao i papir, ali za ono šta bi htio malo eksperimentirati, a nemaš drugu opciju, onda je sken ok. Meni ide ovako:
- prvo kupujem
- drugo posudim u knjižnici
- posudim od frendova
- čitam skenirano

No sikiriki
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/07/2009 : 17:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja bih rekao da tvoja žena ne zna kolike prihode imaš, to je najbitnije da sakriješ , za stripove uvek možeš da kažeš da si našao na rasprodaji...

Evo danas otišlo u Darkvudu 23000 dinara, a kad bi samo draga ženica znala...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 06/07/2009 : 17:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Evo danas otišlo u Darkvudu 23000 dinara, a kad bi samo draga ženica znala...

Stavi sliku, Srđane...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000