Author |
Topic |
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29426 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/07/2009 : 13:04:01
|
quote: Originally posted by HC
Užas od stripa, bez radnje, bez priče, bez ičega, žali bože novaca. Bez razmišljanja sam kupio ovo izdanje, jer su mi do sada sva izdanja iz biblioteke Orka bila izvrsna. Nadam se da više neće u ovoj biblioteci biti sličnih stripova.
Žao mi je što ti se nije svidjela, ali nikako se ne slažem da nema priče, radnje niti ičega. Strip koji uspije nekog rasplakat, vidi stranicu prije, sigurno ima nešto u sebi. |
Trouble will find me |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18955 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 09/07/2009 : 13:21:10
|
plin suzavac možda? šalim se,bez uvrede i meni se Lucin pogreb nije dojmio, pa sam se odmah utješio jednim Kenom. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
JefCostello
New Member
257 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 09/07/2009 : 13:29:27
|
Nadam se da više neće u ovoj biblioteci biti sličnih stripova.
eto...a ja baš očekujem da u ovoj novoj turi (a i u sledećim turama) bude što više ovakvih remek dela... |
"Comics will be the culture of the year 3794" Salvador Dali |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 09/07/2009 : 16:56:15
|
Užas od stripa, bez radnje, bez priče, bez ičega, žali bože novaca.
Po tome merilu, nijedna drama nema radnje ni priche, samo neki ljudi tu neshto zhive, vole se, mrze se, umiru.
Istina je da Lucin pogreb nije zhanrovski strip, vec pricha iz obichnog zhivota o jednoj devojchici i njenim pokushajima da razume Smrt, ispripovedan uz mnoshtvo prelepih detalja i prijatnu i na trenutke uznemirujucu atmosferu, kao shto je uostalom i samo detinjstvo.
U krajnju ruku, ako sve ovo i ne legne, teshko mu je osporiti,i to krajnje objektivno gledano, vrhunsko vladanje formom i pripovedanje slikom (jer stip jeste vizuelni medij). |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 05/08/2009 : 01:54:44
|
Evo pročitao Lucin pogreb. Osobno mi je među top 3 Fibrinih izdanja, tj. jedino su mi Svagdanja borba i Pakao bolji. Razlog je i subjektivan, pošto sam i ja ostao bez dide, otprilike u istom razdoblju kao Luce, pa je strip stvarno emocionalno utjecao na mene(čtj. rasplakao me). |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 05/08/2009 : 22:14:29
|
Hmm, ovaj strip izgleda nema sredine. Ljudi ga obožavaju ( najnovija cibalijina preporuka ) ili mrze ( Mord npr ) a ja već 4 puta mislio kupiti taj strip i na licu mjesta ( striparnici ) se predomislio i kupio nešto drugo umjesto. Nema mi druge nego zažmiriti i hrabro reči, uzimam Luciju sljedeći put ...sigurno... |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 31/08/2009 : 15:04:32
|
quote: Originally posted by Ignus
Hmm, ovaj strip izgleda nema sredine. Ljudi ga obožavaju ( najnovija cibalijina preporuka ) ili mrze ( Mord npr ) a ja već 4 puta mislio kupiti taj strip i na licu mjesta ( striparnici ) se predomislio i kupio nešto drugo umjesto. Nema mi druge nego zažmiriti i hrabro reči, uzimam Luciju sljedeći put ...sigurno...
Mozda sam trebao biti jasniji, daleko od toga da ga mrzim, strip je dobar, ali su mi ostali bolji. Biljeske, basne, pakao, autoscesta su mi fenomenalni npr.
Orka se kupuje redom bez greske, tesko tu mozes promasiti. A kako citam na forumu i kolorka je prati u stopu. |
Edited by - Mord on 31/08/2009 15:05:25 |
|
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Member since 19/02/2009 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4653 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 09/01/2010 : 22:07:57
|
Cudna sorta smo mi ljudi. Stripofili, jos cudnija- u stanju smo progutati kataklizme, genocide, svakojake uzase u kojima hrpa ljudi gine izmedju korica i sve to prodje vise-manje ok. Ali kada izmedju tih istih korica imamo malo "licniji" pogled na ono sto nas neumitno ceka, e tu odmah kontempliramo kako je to previse mracno i mucno za citati. Meni jednostavno nije bilo tako, strip ne forsira turobnost i mrak, jednostavno pusta da se zivot odvija svojim tokom, s tim sto ga delimicno pratimo i iz decije vizure. I tu autor poentira, prikazom smrti i nacinom na koji dete reaguje na istu.
Crtez sasvim prikladan, jedino mi ponekad zasteka na onim copy/paste tablama koje inace volim, ali ovde kao da mi ne stimaju ("scene" sa bubamarom i mackom, na pr.)
Sve u svemu, izuzetan album, vredan svacije paznje. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 09/01/2010 : 23:55:07
|
Ma kaki mučno za čitati. Bilo bi mučno da je kojim slučajem ona umrla. Ovako je to što bi se reklo "prirodno" stanje stvari pa iako se provlači tjeskoba i iščekivanje nema mjesta mučnini. |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 13/08/2010 : 23:49:29
|
Pustio sam suzu zbog ovog stripa. Jer Fibra je svoje resurse mogla usmeriti u nesto bolje i kvalitetnije. Znam da je nemoguce uvek ubosti premiju, ali ovaj strip je prvi od Fibre koji mi se ni najmanje ne svidja. A smatram da sam tolerentan ljubitelj stripa:) |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29426 Posts
Posted - 14/08/2010 : 09:53:00
|
Nemoguće je ugoditi svima, nemoguće je da se svaki strip koji Fibra objavi svima svidi, uvijek će biti nezadovoljnih. Ja zato radim jedino što mi ima smisla: objavljujem ono što se MENI sviđa nadajući se da će se svidjeti i vama. |
Trouble will find me |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 15/08/2010 : 05:43:14
|
Da ne ispadne da samo kritikujem evo misljenja o zadnja 3 procitana stripa od Fibre. Slazem se da nije moguce ugoditi svima ali tvoj ukus Markose mi se itekako svideo do sada. Nijednom stripu ne Fibre ne bi dao manju ocenu od 4 na skali od 5. Izuzetak je samo ovaj koji je jedva 2, pa mi je bilo cudno da ti se toliko svideo da ga objavis, ali da ne duzim jer ukusi su razliciti. Evo stoga par mojih utisaka...
Dakle ovako...Moje misljenje o par procitanih stripova:)
Lucin Pogreb (2 od 5) Strip koji pokusava da igra na emociju, ali problem je sto nam nije ni najmanje stalo do bilo kog od junaka ovog stripa. Dakle verujem da je autor imao dobru ideju ali nekada nedostaje malo talenta, iskrenosti i iskustva da bi se dobra ideja sprovela u dobar strip. Ovaj to definitvno nije.
Biljeske za ratnu pricu (4 od 5)
Sledeci strip je vec i kud i kamo bolji jer za razliku od prethodnog ovde imamo prilike da upoznamo junake ili antijunake (kako se vec kome svidja) i da se na neki nacin sazivimo sa njima tokom citanja njihovih dogodostvina. Prica je bas onakva kakve ja volim, obicna, nepretinciozna a opet jako upecatljiva. Ovo je strip koga ce te se secati ako ga jednog procitate za razliku od prethodnog.
Gospodin Jean (5 od 5)
Ovo je vec poslastica. Zbog ovakvih stripova ja jos uvek tragam i tragam za necim novim. Svaki put kada procitam ovakvo remek delo za koje nikada nisam ranije cuo ja shvatim da je strip umetnost u rukama talentovanih pojedinaca a posao u rukama onih drugih. Procitao sam ovo remek delo pre par dana ali jos uvek pre nego odem na spavanje setim se "zaljubljenih nilskih konja". Ko je procitao znace, ko nije neka procita:)
|
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29426 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29426 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9418 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 17/08/2010 : 16:28:11
|
U slobodno vrijeme studiram PMF (biologija ) ali nisam nigdje to primjetio. Na kojoj točno zgradi? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29426 Posts
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 24/08/2010 : 10:33:37
|
za pocetnika koje fibrino izdanje preporucate koje bi mu ostalo u sjecanju i koje bi ga nalozilo da nastavi dalje :) inace sam uvijek citao bonellijeva izdanja , na njih sam navikao , a sada bih da malo oprobam neka druga izdanja da nisu bonelli :) |
feka |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 24/08/2010 : 11:44:35
|
quote: Originally posted by feka82
za pocetnika koje fibrino izdanje preporucate koje bi mu ostalo u sjecanju i koje bi ga nalozilo da nastavi dalje :) inace sam uvijek citao bonellijeva izdanja , na njih sam navikao , a sada bih da malo oprobam neka druga izdanja da nisu bonelli :)
Aldebaran, definitivno. Ako si dosad citao samo bonellija. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
|
Topic |
|