Author |
Topic  |
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 10/04/2009 : 23:24:20
|
Momci, molim vas ubrzajte izdavanje dragog nam gusara. Evo, ja obecavam da cu kupovati po dva ako ih godisnje bude barem 6,7. Valjda ne trazim mnogo  |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
 |
|
Luk-San
Junior Member

Croatia
369 Posts
Member since 01/11/2008 |
Posted - 18/04/2009 : 16:58:53
|
Ja sam pročitao 3. i strip je zakon.Staromodan,ali super.Volim Charliera .nisam htio u knjižnici uzet prva dva,njih ču kupit! |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41126 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/04/2009 : 01:40:31
|
Ja sam pre par dana u razmeni nabavio prvi i drugi broj Ridjobradog od Libellusa a nikad ranije ga nisam citao.. Svideo mi se JAAAAKOOOO ! ! ! Uskoro treba da mi stignu jos 4 albuma i onda cu imati sve.. Odusevljen sam stripom, i kvalitetom Libellusa koji je besprekoran... Nadam se samo da cete ubrazati malo izdavanje, bar malo.. Sve pohvale!!! |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 10/07/2009 : 19:41:35
|
Otkad sam još Riđobradog čitao u Stripoteci... Voleo sam taj strip kao klinac, a evo - dođoh i u posed Libellusovih izdanja.
Ovi albumi su predivni, fantazija! Tek sad su došli na red za čitanje, uživam! Ako nekoga zanima u kom se smeru kreće radnja i kako čitati Riđobradog (poslušao sam drugara), evo ovde epizoda po ciklusima (ili story arcs): http://www.auracan.com/Dossiers/JMC/dossierjmc.php?part=6
E, sad - zanima me dokle ćete vi ići s ovim? Naime, pročitao sam sledeće na najavi #7:
quote: Originally posted by Renky
5 to go!!!
Hi hi hi
#8 je izašao, je l' to znači još (samo) 4 albuma, ukupno dakle 12, čime bi bio obuhvaćen i ciklus nakon ovog o Morganovom blagu? Kasnije su vidim drugi autori preuzeli serijal... Ili je to plan za ovu godinu???
Hvala na odgovoru. |
Edited by - Gil-galad on 10/07/2009 19:51:51 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41126 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 10/07/2009 : 20:40:11
|
Ja verujem da ce ici i posle tih 12.. Ridjobradi je odlican... Albumi prelepi... Imam sve, zahvaljujuci Doku... Covek mi je istureno odeljenje u HR.. :)) |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 10/07/2009 : 22:16:54
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Otkad sam još Riđobradog čitao u Stripoteci... Voleo sam taj strip kao klinac, a evo - dođoh i u posed Libellusovih izdanja.
Ovi albumi su predivni, fantazija! Tek sad su došli na red za čitanje, uživam! Ako nekoga zanima u kom se smeru kreće radnja i kako čitati Riđobradog (poslušao sam drugara), evo ovde epizoda po ciklusima (ili story arcs): http://www.auracan.com/Dossiers/JMC/dossierjmc.php?part=6
E, sad - zanima me dokle ćete vi ići s ovim? Naime, pročitao sam sledeće na najavi #7:
5 to go!!!
Hi hi hi
#8 je izašao, je l' to znači još (samo) 4 albuma, ukupno dakle 12, čime bi bio obuhvaćen i ciklus nakon ovog o Morganovom blagu? Kasnije su vidim drugi autori preuzeli serijal... Ili je to plan za ovu godinu???
Hvala na odgovoru.
do osamnaestog albuma je hubinon - tako da njega pratimo ovu i drugu godinu a nakon toga dolazimo u područje neobjavljenih stvari jer osim prva dva jijea i polovice odličnog serijala o astečkom blagu ostatak je neobjavljen, a za razmisliti je i gdje uklopiti dvije kraće priće blago san cristobala i kobra - obje su hubinonove po 16 strana |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 10/07/2009 : 23:15:59
|
quote: Originally posted by Gil-galad
5 to go!!!
Hi hi hi
Hvala na odgovoru.
Cijenjeni kolega je već odgovorija... Ono "5 to go" je naša interna šala tako da se ne brineš... Ide sve normalno dalje i nakon 12. ep. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 10/07/2009 : 23:16:07
|
quote: Originally posted by Obelix
Ja sam imao utisak da je kod nas bilo vise prica od 18?
2 više prve dve o astecima - a i slovenski prvi album mladosti riđobradog - spinn off u 5 nastavaka ali inaće nije - većina epizoda je x puta objavljivana zato ti se čini da ih je bilo više ali i to je bilo uglavnom zbrda zdola pa je teško bilo pohvatati što ustvari ima
|
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Posted - 11/07/2009 : 13:10:14
|
quote: Originally posted by rommel
2 više prve dve o astecima - a i slovenski prvi album mladosti riđobradog - spinn off u 5 nastavaka ali inaće nije - većina epizoda je x puta objavljivana zato ti se čini da ih je bilo više ali i to je bilo uglavnom zbrda zdola pa je teško bilo pohvatati što ustvari ima
Istina, nikako nisam mogao pohvatati gde je sta i kojim redom idu. Citao sam ih od Spunka, preko stripoteke, Supera, Giganta, pa do Mini Eksa. A neke su zaista reprintovane vise puta u razlicitim edicijama, zato mi je bio utisak da ih ima mnogo vise
|
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
 |
|
Vid
Senior Member

Slovenia
1257 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 17/07/2009 : 17:27:50
|
2 više prve dve o astecima - a i slovenski prvi album mladosti riđobradog - spinn off u 5 nastavaka
Imaš na slovenskom tri albuma mladosti riđobradog. |
Edited by - Vid on 17/07/2009 17:28:48 |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 20/07/2009 : 11:46:33
|
quote: Originally posted by Vid
2 više prve dve o astecima - a i slovenski prvi album mladosti riđobradog - spinn off u 5 nastavaka
Imaš na slovenskom tri albuma mladosti riđobradog.
odlicno. hvala
|
 |
|
krsta misic
Starting Member
.jpg)
Serbia
90 Posts
Member since 25/07/2007 |
Posted - 28/07/2009 : 18:24:19
|
Zao mi sto moram primetiti da je bojenje u 8. albumu ''Spanska Klopka'' podbacilo, i to podosta na nekim tablama. Ko uporedi recimo poslednjih deset tabli sa francuskim izdanjem videce to jasno. Kod francuza su boje mnogo zivlje, vise je nijansi a i neki detalji/kadrovi su sasvim drugacije obojeni(!?). Bas neocekivano nakon ranijih albuma...
Primer: franc. tabla 45
 (nemam skener pa ne mogu postaviti i Libellusov uzorak, ali mislim da je vise nego ocigledno) Ne znam kako i zasto je doslo do toga, ali uglavnom steta velika...
*Da se ovo ne shavti kao neko prozivanje/pljuvanje ili statijaznam... dobronamerna kritika, mada prekasna.
|
Mikula, cim Limar dovede one iz pekare, neka dodje ovamo... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27634 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/07/2009 : 12:53:46
|
quote: Originally posted by krsta misic
Zao mi sto moram primetiti da je bojenje u 8. albumu ''Spanska Klopka'' podbacilo, i to podosta na nekim tablama. Ko uporedi recimo poslednjih deset tabli sa francuskim izdanjem videce to jasno. Kod francuza su boje mnogo zivlje, vise je nijansi a i neki detalji/kadrovi su sasvim drugacije obojeni(!?).
Prije svega hvala na studioznom pracenju nasega Ridjobradog. Kako sam i sam veliki fanatik nasega Demona, svaka sugestija od strane ostalih fanova je uvijek dobrodosla!
Sto se kolora tice, mi ne dobivamo c/b materijale pa ih potom koloriramo, nego nam takvi (kolorirani) stizu iz Francuske.
Vezano za tvoju opasku o koloru ja ti nemam sto kazati osim da ocito Francuzi (autor(i) + izdavacka kuca) nisu bili zadovoljni s bojom u originalnim albumima pa su stoga radili korekcije i potom ih objavili u integralnome izdanju po cijim materijalima, prema ugovoru s nositeljima prava, mi radimo. Dakle, svoju kritiku trebas uputiti onome (ili onima) koji su u Francuskoj odlucili da taj kolor, koji se tebi svidja, nije vise bio dovoljno dobar i da ga je trebalo korigirati.
Meni osobno je kolor sasvim okej, ni bolji ni losiji od onih u prethodnim nasim albumima, a to da zna varirati doslovno od table do table u nekim situacijama, znamo i mi. Nazalost, to nema nikakve veze s nama, nego - opet ponavljam - s nositeljima prava i vlasnicima originalnih materijala, tj. Francuzima.
S tehnicke strane, kolor u nasemu izdanju je odradjen besprijekorno, i to je ono sto je u nasoj domeni i sto mi moramo i mozemo uraditi u izdavackom procesu. Sve ostalo je, nazalost, izvan nase ingerencije.  |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 29/07/2009 : 18:16:57
|
nevezano za kolor - volio bih gospodina misica sresti recimo na mafestu ili bilo gdje drugdje... pa da prozborimo koju o najdrazem nam stripu |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29656 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 29/07/2009 : 20:25:46
|
nevezano za kolor - volio bih gospodina misica sresti recimo na mafestu ili bilo gdje drugdje... pa da prozborimo koju o najdrazem nam stripu
zar nije gospodja? |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 29/07/2009 : 20:50:23
|
quote: Originally posted by supermark
nevezano za kolor - volio bih gospodina misica sresti recimo na mafestu ili bilo gdje drugdje... pa da prozborimo koju o najdrazem nam stripu
zar nije gospodja?
ja znam samo za gospodina misica iz otpisanih, ali i gospodja je dobrodosla, stovise |
 |
|
pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts
Member since 23/08/2006 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 22/09/2009 : 13:21:08
|
quote: Originally posted by pajawizard
Postoji li mogucnost da se do kraja godine objave jos dva albuma.
dva idu za koji dan u tiskaru |
 |
|
pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts
Member since 23/08/2006 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 22/09/2009 : 13:59:28
|
Riđi je zakon, nešto najjače šta libellus pegla. Kako inače ide prodaja, baš me zanima, kakav je odaziv na ovo, zna li ko? |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16704 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 22/09/2009 : 14:36:15
|
kolko je sveukupno albuma predviđeno za izdati - svi ili .... |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
Topic  |
|