Author |
Topic |
Wicked
Advanced Member
Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Member since 19/02/2009 |
|
Skappy
New Member
229 Posts
Member since 07/09/2008 |
Posted - 01/09/2009 : 22:56:13
|
Ideja je ok (iako ne kipti od originalnosti), ali je meni crtez veoma odbojan. Stil je nalik na bezlicne ilustracije za decje bajke. Narocito crtezi lica.
Nekako me podseca na onu katastrofu od Gregory Huntera. Mozda je ovaj strip i usmeren ka klincima. |
http://theauthority.ws/ |
|
|
flying_brick
Starting Member
Serbia
34 Posts
Member since 11/03/2009 |
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 02/09/2009 : 04:19:10
|
Crtez je malo diskutabilan...crtezi okoline su vise nego dobri,ali figure i lica to nikako ne prate! Ali buduci da prica obecava,mozda i bude nesto od ovoga!! |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 02/09/2009 : 13:30:50
|
Na prvi pogled izgleda sjajno, definitvno kupujem ako se ukaže u kojem našem izdanju. Je li moguće da su u Bonelliju dozvolili lika s bradom? Sjećam se da je Bonelli bio rekao Milazzu i Berardiju da obriju Kena Parkera jer se likovi s bradom u Italiji slabo prodaju. Več vidim drugi broj i golobradog Greystorma. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 02/09/2009 : 21:34:58
|
quote: Originally posted by profesor-inz
quote: Originally posted by zkne
novi bonelli miniserijal koji pocinje izlaziti u listopadu, radnja se zbiva krajem 18 stoljeća a radi se o avanturama jednog izumitelja i znanstvenika koji sa svojim idejama zeli promijeniti svijet; zvuci zanimljivo, najava za ovaj novi serijal je u novom redovnom texu tj broju 584, a ne govori se o autoru serijala ni crtacima, valjda o tome u rujnu kada dolazi novi giornale SBE-a
Zvuči zanimljivo, mana je što je u pitanju ponovo ograničeni serijal...
Ograničeni serijal? To je za mene plus kao kuća...
Ako išta valja možda se samo zato i odlučim da popratim to (bude li izlazilo u nas). |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 03/09/2009 : 07:13:47
|
meni se ovo svidja, jedva cekam da ga neko objavi, a sto rece masni mogao bi Bonelli da izbaci neki serijal sa vitezovima u srednjem veku ili pak neki anticki sa rimljanima ili grcima |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 03/09/2009 : 11:01:04
|
quote: Originally posted by DKoor
Ograničeni serijal? To je za mene plus kao kuća... [/quote]
Plus definitivno. Ne govorim konkretno o ovom serijalu, jer o njemu znam samo ono sto nam je pricao Serra, ali na primjeru Demiana i Skrivenog Lica moze se vidjeti prednost takvog oblika izdavanja. Demiana je dobar dio ljudi vec citao i nisam bas cuo negativnih komentara, a u Skriveno Lice ce se zaljubiti svatko tko voli povijest, Manfredija, odlican crtez i smislenu pricu. Demian bi se jos provukao na vise brojeva, ali on njega bi ispao just another one action hero. S druge strane, Skriveno Lice se savrseno uklapa u ovih 14 brojeva i ne vidim kako bi se uopce izgledao kao duzi serijal. Zatim, kod manjih serijala, citatelj vec kod prva dva-tri broja moze vidjeti svidja li mu se strip i hoce li ga nastaviti kupovati ili ne. Netko bi rekao da je to prednost za kupca, ali mana za izdavaca, medjutim, recite mi koliko bi novih kolekcionara u Italiji (ili kod nas) krenulo kupovati npr. Texa od 589. broja (njega sam spomenuo jer ga volim, pa mi nitko ne moze reci da pljujem po njemu). Naglasio sam da mislim na kolekcionare, jer oni strip citatelji u kojima ljubav prema stripu prevladava nad kolekcionarstvom, ionako bi prventveno kupovali ono sto vole. Logicnijim mi se cini opcija da ce, u slucaju da im se junak svidi i da ga se odluce skupljati, prije odluciti na kratke serijale. Osim toga, ovako se izbjegava opasnost od ponavljanja, kronoloskih nedosljednosti, "zamora materijala" i sl.
Nego, usporedimo cijelu pricu oko izdavanja s filmom:
- "cjelovecernji" film = (moze biti samostalan i cjelina za sebe, moze unaprijed biti predvijen da bude trilogija poput LOTR, kvadrilogija ili kaj vec, a moze se spontano razviti i u serijal poput npr. Smrtonosnog oruzja; BD produkcija bolji primjer od Bonellija)
- mini-serija = bonellijev format mini-serijala (dakle, imamo cetiri, pet epizoda, ili u stripovskom slucaju 13-16, s glavom i repom koje pokrivaju pricu koja ne bi stala u cjelovecernji film ili u album, a nema smisla od njih raditi sapunicu)
- sapunica = klasicna kiosk izdanja (pritom ne spominjem sapunicu u negativnom kontekstu, vec povlacim paralelu s brojem epizoda koje su dio jedne velike price, radnja se vrti oko glavnog lika/likova, stalni sporedni likovi, vracanje nekih starih likova iz mrtvih i sl.) |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Posted - 03/09/2009 : 11:01:45
|
quote: Originally posted by tiberije
meni se ovo svidja, jedva cekam da ga neko objavi, a sto rece masni mogao bi Bonelli da izbaci neki serijal sa vitezovima u srednjem veku ili pak neki anticki sa rimljanima ili grcima
slazem se, ali mini serijal ;-)) |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/09/2009 : 11:09:49
|
quote: Originally posted by Dok Lester slazem se, ali mini serijal ;-))
Jeste li ti i šefovi razmišljali o ovome? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Posted - 03/09/2009 : 11:12:04
|
poslovna tajna :-)
salim se. ja sam samo prevoditelj i nemam veze s izdavackom politikom (osim sto sam stalno navijao za redovnog nicka raidera :-))
to ces morati pitati njih dvojicu ;-) |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18941 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/09/2009 : 12:18:59
|
a po pitanju Skrivenog lica(Volto Nascosto)ima li pomaka, tj.prevodi se več ili lenčari? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Posted - 03/09/2009 : 12:33:51
|
jos 2 broja i moj dio posla gotov :-))
uzivam u svakom stripu koji prevodim, ali skriveno lice je bas po mom ukusu (koji bas i nije neki, al ajde de :-))))) |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 03/09/2009 : 13:34:53
|
quote: Originally posted by Dok Lester
jos 2 broja i moj dio posla gotov :-))
uzivam u svakom stripu koji prevodim, ali skriveno lice je bas po mom ukusu (koji bas i nije neki, al ajde de :-)))))
Čekaj, već je preveden cijeli serijal? Ili prva tura? A kad je debi ovog serijala u nas? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18941 Posts
Posted - 03/09/2009 : 13:44:06
|
bravo Doc,ti si zakon,još samo da tiskara odradi posao što prije,ja se uzdam u tvoj ukus pa jedva čekam Skriveno lice... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18941 Posts
Posted - 03/09/2009 : 13:55:42
|
jedan razlog više da Mafest čekam ko prezebo sunce...a pivo je drugi... dobro ću otovorit gepek izgleda na povratku. |
|
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 03/09/2009 : 19:11:39
|
quote: Originally posted by Dok Lester
quote: Originally posted by DKoor
Ograničeni serijal? To je za mene plus kao kuća...
Plus definitivno. Ne govorim konkretno o ovom serijalu, jer o njemu znam samo ono sto nam je pricao Serra, ali na primjeru Demiana i Skrivenog Lica moze se vidjeti prednost takvog oblika izdavanja. Demiana je dobar dio ljudi vec citao i nisam bas cuo negativnih komentara, a u Skriveno Lice ce se zaljubiti svatko tko voli povijest, Manfredija, odlican crtez i smislenu pricu. Demian bi se jos provukao na vise brojeva, ali on njega bi ispao just another one action hero. S druge strane, Skriveno Lice se savrseno uklapa u ovih 14 brojeva i ne vidim kako bi se uopce izgledao kao duzi serijal. Zatim, kod manjih serijala, citatelj vec kod prva dva-tri broja moze vidjeti svidja li mu se strip i hoce li ga nastaviti kupovati ili ne. Netko bi rekao da je to prednost za kupca, ali mana za izdavaca, medjutim, recite mi koliko bi novih kolekcionara u Italiji (ili kod nas) krenulo kupovati npr. Texa od 589. broja (njega sam spomenuo jer ga volim, pa mi nitko ne moze reci da pljujem po njemu). Naglasio sam da mislim na kolekcionare, jer oni strip citatelji u kojima ljubav prema stripu prevladava nad kolekcionarstvom, ionako bi prventveno kupovali ono sto vole. Logicnijim mi se cini opcija da ce, u slucaju da im se junak svidi i da ga se odluce skupljati, prije odluciti na kratke serijale. Osim toga, ovako se izbjegava opasnost od ponavljanja, kronoloskih nedosljednosti, "zamora materijala" i sl.
Nego, usporedimo cijelu pricu oko izdavanja s filmom:
- "cjelovecernji" film = (moze biti samostalan i cjelina za sebe, moze unaprijed biti predvijen da bude trilogija poput LOTR, kvadrilogija ili kaj vec, a moze se spontano razviti i u serijal poput npr. Smrtonosnog oruzja; BD produkcija bolji primjer od Bonellija)
- mini-serija = bonellijev format mini-serijala (dakle, imamo cetiri, pet epizoda, ili u stripovskom slucaju 13-16, s glavom i repom koje pokrivaju pricu koja ne bi stala u cjelovecernji film ili u album, a nema smisla od njih raditi sapunicu)
- sapunica = klasicna kiosk izdanja (pritom ne spominjem sapunicu u negativnom kontekstu, vec povlacim paralelu s brojem epizoda koje su dio jedne velike price, radnja se vrti oko glavnog lika/likova, stalni sporedni likovi, vracanje nekih starih likova iz mrtvih i sl.) [/quote]
Samo da kažem da mi Demian i nije nešto |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4651 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18941 Posts
Posted - 29/09/2009 : 11:35:45
|
zanimljivo jako, poslje Volto Nascosto serijal koji bi mogo biti jako dobar. |
|
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 29/09/2009 : 14:49:26
|
Sta znam moze biti zanimljivo,mada mi je malo bezveze da neko iz 18.veka putuje na Mesec kada se sada spori da se to desilo i u 20.veku. Mozda bi bilo zanimljivije kada bi umesto da zeli da promeni svet,menjao neke sitnice i pomagao odredjenim osobama bez uticaja na opsta desavanja. Ali videcemo,kao avantura tog tipa moze da bude osvezenje,samo je pitanje kada ce to doci do nas. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17822 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Topic |
|