Blek mi je bio omiljeni junak u detinjstvu, pa iako imam sve od LMS-a, kupujem redovno i ovo Ludensovo izdanje, plus specijale. Sad sa završili sa esegeseom i samo neka teraju dalje, jer vredi imati kvalitetnu kolekciju Bleka sve na jednom mestu. A ne znam zašto wizard kasni sa sledećim brojem?
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Blek mi je bio omiljeni junak u detinjstvu, pa iako imam sve od LMS-a, kupujem redovno i ovo Ludensovo izdanje, plus specijale. Sad sa završili sa esegeseom i samo neka teraju dalje, jer vredi imati kvalitetnu kolekciju Bleka sve na jednom mestu. A ne znam zašto wizard kasni sa sledećim brojem?
- u stvari malo su zeznuli kraj essegesse; čeka se još 'Smotra straže' da izađe u Ludens-u ???
Pa dobro, onaj ko nije u detinjstvu čitao Bleka od početka, verovatno mu serijal Essegesse-a nije toliko drag, a nama koji smo odrasli i kupovali tog Bleka na kioscima, upravo taj serijal puno znači, jer nas vraća u detinjstvo, a verujem da mnogi i skupljaju te stripove samo iz nostalgičnih razloga!
Originally posted by lsvemir - u stvari malo su zeznuli kraj essegesse; čeka se još 'Smotra straže' da izađe u Ludens-u ???
Vidiš, nisam upoređivao, mislio sam da su završili1 Pa koje su epizode objavljene u ovom poslednjem redovnom Bleku Ludensovom, upoređujući ih sa LMS-om?
Pa dobro, onaj ko nije u detinjstvu čitao Bleka od početka, verovatno mu serijal Essegesse-a nije toliko drag, a nama koji smo odrasli i kupovali tog Bleka na kioscima, upravo taj serijal puno znači, jer nas vraća u detinjstvo, a verujem da mnogi i skupljaju te stripove samo iz nostalgičnih razloga!
Originally posted by lsvemir - u stvari malo su zeznuli kraj essegesse; čeka se još 'Smotra straže' da izađe u Ludens-u ???
Vidiš, nisam upoređivao, mislio sam da su završili1 Pa koje su epizode objavljene u ovom poslednjem redovnom Bleku Ludensovom, upoređujući ih sa LMS-om?
- izašao je dio Garlandov Bič i sad se čeka samo Dolina Totema i Smotra Straže i onda je kraj serijala esseGesse; iza toga je trebao izaći ovaj zadnji Blek od Ludensa, a oni su greškom pustili broj poslije ...
u prvim Blekovima od if edizioni ima i stripova tendema Plavšič-Obradovič i Mitton-Navarro, meni omiljenih avtora, pa se nadam skoro i prvencu Yu avtora u Ludens izdanjima Bleka...ako to nije razlog da Bernard uvede special seriju na svaka dva mjeseca onda neznam šta je....uz dobru prodaju ovog specijala Zakon sjevera to bi se moglo dogodit...evo ja ću pripomoči kupovinom dva specijala(za mene i jedan za sina)pa je sve moguće...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Blek ima kultnih epizoda a i period Esse Gesse mi je veoma drag. Setimo se samo Blekove Staze,Blekove Senke,Besmrtnog Bizona,Podvale,Ponora Prokletih i mnogih legendarnih epizoda.Zbog svega toga mogu sa sigurnoscu da kazem, Blek pobedio si mnoge danasnje seratore bravo Blek- Hoka Hej.
- ma sve je to isto; sve je to slično; samo su pojedini osjećaji prema nekome stripu različiti, a najbolji su mi oni koji raspravljaju da li je kvalitetniji Zagor ili Blek, a spadaju u isti koš ako se malo bolje pogleda; svi su za djecu ;)
u prvim Blekovima od if edizioni ima i stripova tendema Plavšič-Obradovič i Mitton-Navarro, meni omiljenih avtora, pa se nadam skoro i prvencu Yu avtora u Ludens izdanjima Bleka...ako to nije razlog da Bernard uvede special seriju na svaka dva mjeseca onda neznam šta je....uz dobru prodaju ovog specijala Zakon sjevera to bi se moglo dogodit...evo ja ću pripomoči kupovinom dva specijala(za mene i jedan za sina)pa je sve moguće...
jučer na kiosku gledam blek specijal broj 2 i kad sam otvorio strip vidim da piše da su autori essegesse a mislim da sam na forumu ovdje gledao da je riječ o nekom drugom. a možda se to autori odnosilo na lik bleka...
avtori drugog specijalca su Renzi-Cedroni, s tim da mi je Cedroni u tom trečem sa velikim vinjetama puno bolju, dapače nije ni loš. 3-ka specijal stigla juće i u deželu.Navali Janezi!
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Esse-geeseov Blek če se završit sa 26 brojem ŠUMSKI JURIŠNICI jer se kao 25 ugurao Principov Specijana misija, a specijalci 2 i 3 su Cedronijevi samo je u dvojki crtao malene sličice a u ovom trečem(meni boljem) velike.Kome nije drag esse-geese priod i onaj Pricipov, sada dolazi znatno bolji sa Yu crtačima i Mittonom(ako Ludens nastavi sa specijal izdanjima) a u redovnom ide na žalost Pricipe, a na sreču i ostali Barrbato, Cedroni,Bernasconi,Bignotti, Mancini. Bit če za svakoga po nešto.