forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: TEX KOLOR BIBLIOTEKA 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/09/2009 : 18:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Oho-ho-ho! Skupljamo se. Pu, pu!

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/09/2009 : 19:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

Imam dojam da će bar 50% od ovih sigurnih kupaca kada dođe vrijeme da iskesaju 250 kunića odustati i reći:

"Uuuuuu, skupo."

Make that 80% za treći broj.

Doduše, po mojoj prognozi za "From hell", moja procjena ne vrijedi puno, ali nikad se ne zna:)

Lijepo je što postoji takvo izdanje i što ljudi imaju izbor: Kupiti ili ne kupiti. Da nema tog Tex-a u boji, bio bi samo izbor : Ne kupiti.
Malo ću pokvariti paradu i reći : Sigurno NE kupujem. Nije to za mene. Texa čitam ponekad, a i nije mi Tex baš za skupo HC izdanje... Dakle za Tex-a nemam 250 kn., dok će za recimo Tehnopapke sigurno biti.
Ipak, želim da izdanje opstane i puno zadovoljnih čitatelja.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 23/09/2009 19:27:32
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 23/09/2009 : 19:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
slazem se obi!
ja i da sam fan me bih ispljunuo toliko love
(ustvari mozda razmisljam "trezveno" jer nisam fan, sta ja znam...)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 23/09/2009 : 20:34:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Ovih prvih 100 texovih brojeva je nesto najbolje od stripa.
Jesi oni naivni i naslovne strane su jednostavne,ali kada citam ove nove savrsene sa prelepim koricama i vidim koji je to shit tek onda shvatim koliko ovi stari mnogo vrede.
Moja baba bi za ove danasnje stripove rekla: Spolja gladac a unutra jadac.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/09/2009 : 20:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
netko spomene tellera u nekom kontekstu, ali u tako nedorečenom i zbunjenom topicu da se
ne vredi uzbuđivati kamo li odgovarati.Teller je srečan ko dete zbog Texa nb.1 i ako to nekomu
smeta ili ga žalosti, teller ima još više razloga za sreču i veselje.
Ako su imali Bonellimrzci ikada razlog za samoubojstva-sada imaju največi.
Tex od broja 1 i još je glupa raja sretna-svi razlogi za postojanje na ovom svetu su otišli
k vragu za čekiča i društvo.Meni ga ipak žao, uz par kutija tableta za smirivanje možda i
odagna crne misli.Za svoje zdravlje možda prvo napusti forum ili bar topice koji ga bacaju u očaj.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/09/2009 : 21:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Je li postojao nacin da se Bonelli "istriksa", pa s obzirom da ste mogli mijenjati samo korice, na zadnju priljepiti originalne naslovnice velicine recimo onih poznatih Dnevnikovih slikica "u sljedecem broju"?

Sve da je to i bilo moguce, u sto nisam siguran, to bi bilo neko sitno polupolovicno rijesenje,
a mi s time osobno nebi bili zadovoljni. Ili moze naslovnice kako spada ili to izgleda onako, ne bas...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 23/09/2009 : 21:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Ako su imali Bonellimrzci ikada razlog za samoubojstva-sada imaju največi.

Svaka cast majstore,iskidao sam se od smeha
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/09/2009 : 22:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Jel mi moze netko reci kako se koristi ignore?

Hvala.

Jack the Black.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/09/2009 : 22:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mike

Hvala.

Zavisi koga ces da stavis.
Ne,zajebavam se, ne znam.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 23/09/2009 : 22:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala.

Kliknes na nick onog kog hoces da ne vidis i s leve strane iznad avatara stoji add to ignore list.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/09/2009 : 22:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
ako neko misli,da mi ko pojedinci imamo lovu za bacanje,grdno se vara.
na svakom koraku vidjam ljude u ocajanju,depresiji i kukanju za boljim zivotom,koji je takav kakav jeste.mnogi od tih kuknjara uzivaju stadijum -popiti,pojesti i na kraju p.....i.ne razmisljajuci o svojoj porodici ,oni u tome uzivaju.za razliku od njih ja trosim u mom domenu,volim texa i nezalim novac ,koji ce itekako ostati u mojoj porodici.zivot je vredniji od texa,ali je i tex vrsta zivota nekome od nas?opusteno cu procitati ovu prvu knjigu nerazmisljajuci o ceni mog a i texovog zivota.
ziveo tex i tex wiler nislija!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 23/09/2009 : 22:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:
Originally posted by Tex Willer

Ja cu samo jos jednom da ponovim da NEMA SANSE da ne uzimam ovo dok sam ziv.

Ma ja cu ti kupujem i donosim i posle.

Ce legnes pored mene i da mi procitas
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/09/2009 : 22:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
@ Cronos
A ja?

@ Tex

Tebi bas zao sto ukinuta parada, a?

Edited by - Kit Carson on 23/09/2009 22:38:17
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/09/2009 : 22:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ Cronos
A ja?

@ Tex

Tebi bas zao sto ukinuta parada, a?

ti se pominjes u zagoru,a to je 100god ispred texa.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/09/2009 : 22:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa dobro, uvek sam bio napredniji (osim u kilazi)

povratak u buducnost-mozda te i pomene m.m.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/09/2009 : 22:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Hvala.

Kliknes na nick onog kog hoces da ne vidis i s leve strane iznad avatara stoji add to ignore list.

Tenx!

Jack the Black.
Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 24/09/2009 : 02:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bazooka_Joe

Nikog još nisam čuo kako viče, " koja prejebena naslovnica" Kad je Villa to crtao , u 1 razredu osnovne škole? :-D

Mislim, da če večina Texoljupca kojima nešto znači kvaliteta biti razočarani tim izdanjem jer se radi o kompjuterski koloriziranim stripom koji je urađen preko K. da se sa malo investcije ponovo zarad na ludim fanovima u stilu muda za bubreg, taj color Tex je sramota za Bonelli i Saf koji ga zastupa.

Vec sam sebi obecao da se vise necu upustati u diskusije o minimalistickoj estetici starih izdanja- tako nesto covek instinktivno kapira ili ne, pa je svakia racionalizacija suvisna... ali na ovo jednostavno moram da odgovorim.

Uopste se ne slazem, BJ. To isto su mnogi govorili za kolorizaciju Texa (i Zagora od Mercury-a). Ali, treba imati na umu strip koji se kolorizuje.

Da, kolorizovan je ogranicenom paletom boja i bez gradacija, ali to samo doprinosi sarmu Texa, "klasicnom" izgledu izdanja... tako da podseca na veoma specificnu kolorizaciju ranih naslovnica. Pogledaj stare naslovnice...zuta na Texovoj odeci je ista zuta kao boja sunca, Zagorove plave oci su iste kao plava marama revolverasa u pozadini, etc. Ovo je u duhu ranog Bonellija, pa svaki panel dobija zivot i energiju naslovnice u boji bez nepotrebne modernizacije. Smatram da ni Zagor ni Tex ne trebaju da budu kolorizovani kao moderni stripovi, to bi verovatno odvlacilo paznju od jakih crnih kontura i senki c-b originala, umesto da ih istakne. To sto su zadrzali malu paletu cistih, a jarkih boja mi se izuzetno dopada- savrseno je resenje.

Sa tehnicke strane, sve je uradjeno krajnje pazljivo - ostro i cisto, bez preklapanja boja i prelivanja preko kontura, socno i privlacno. Kolorizator ima turu pica od mene.

Siguran sam da ce se svi oni koji kapiraju sarm starog Bonellija oduseviti.

http://theauthority.ws/
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 24/09/2009 : 04:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Meni se ovaj kolor mnogo dopada - uz crtezh kakav jeste u ovim ranim Teksovima, taj i takav kolor mu daje shmek americhkih stripova iz pedesetih kakve smo chitali po raznim revijama u detinjstvu.
Go to Top of Page

miroslav001
Starting Member

Croatia
58 Posts

Member since 19/08/2004

Posted - 24/09/2009 : 07:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send miroslav001 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imam dojam da će bar 50% od ovih sigurnih kupaca kada dođe vrijeme da iskesaju 250 kunića odustati i reći:

"Uuuuuu, skupo."

Doduše, po mojoj prognozi za "From hell", moja procjena ne vrijedi puno, ali nikad se ne zna:)

Go to Top of Page

miroslav001
Starting Member

Croatia
58 Posts

Member since 19/08/2004

Posted - 24/09/2009 : 07:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send miroslav001 a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Uuuuuu, skupo."

Ako nešto voliš cijena nije bitna.

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 24/09/2009 : 08:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
kupujem definitivno......stari tex ima nešto "ono" što me daaaaavnih 80-ih privuklo na stripove - za mene osobno "must have"

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/09/2009 : 11:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ovo je u potpunosti kolekcionarsko izdanje da upotpuni kolekcije fanova. Te prve Texove epizode teško da su i čitljive... Boja je jednostavna i retro, baš kakve su to i epizode. NIje uglavnom za mene...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/09/2009 : 12:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
šteta, jedan kupac više nebi bilo loše, ali ipak ti štedi za Nathana od početka.
Ja počeo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 25/09/2009 : 23:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Od sutra pocinjemo pregovore sa Gastonom i Dadom da se ubrza Tex u svim izdanjima. Racunam na uspeh u pregovorima posto ce se voditi uz Dzeger (eventualno pelinkovac), pivo, vino i neko meso za salatu .

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/09/2009 : 23:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Od sutra pocinjemo pregovore sa Gastonom i Dadom da se ubrza Tex u svim izdanjima. Racunam na uspeh u pregovorima posto ce se voditi uz Dzeger (eventualno pelinkovac), pivo, vino i neko meso za salatu .

ako je meso salata što je glavni obrok? krumpirići? a karsone...inche volio bih da sam u sretnoj ekipi koja ide za nis da sretnem jednog dragog mi prijatelja vrlog pisca još većeg filmofila GHOULA ako slučajno naleti pozdravite mi ga
Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000