forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: TEX KOLOR BIBLIOTEKA 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/09/2009 : 00:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by Kit Carson

Od sutra pocinjemo pregovore sa Gastonom i Dadom da se ubrza Tex u svim izdanjima. Racunam na uspeh u pregovorima posto ce se voditi uz Dzeger (eventualno pelinkovac), pivo, vino i neko meso za salatu .

ako je meso salata što je glavni obrok? krumpirići? a karsone...inche volio bih da sam u sretnoj ekipi koja ide za nis da sretnem jednog dragog mi prijatelja vrlog pisca još većeg filmofila GHOULA ako slučajno naleti pozdravite mi ga

Uci se na greskama za sledecu godinu.
A naravno, bez krompirica - nista.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

bitola
Average Member

USA
821 Posts

Member since 22/02/2003

Posted - 26/09/2009 : 10:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bitola a Private Message  Reply with Quote
Da bih ja kupio ovaj strip , trebalo bi da uzmem platu i da je citavu posaljem u Libellus, i + da pozajmim nesto love za ptt
Mislim za 6 izdanja godisnje.

Edited by - bitola on 27/09/2009 00:25:47
Go to Top of Page

WALTER
New Member

Slovenia
103 Posts

Member since 08/12/2002

Posted - 26/09/2009 : 21:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send WALTER a Private Message  Reply with Quote
DANAS SAM SLUČAJNO NAVRATIO KOD TISKARA I UPITAO ZA CIJENU TISKA OVAKVOG IZDANJA KAO ŠTO JE OD REPUBLIKE I NAKLADA 500 KOM.
CIJENA KOD NJEGA BI BILA 3 EURA ZA KOMAD.

JA NE ZNAM PO KOJIM CIJENAMA VAMA SAF PRODAJE TOG TEXA (ONO OKO ZAMJENE CRNE BOJE SAMO DA VAM KAŽEM DA SAM U PRAVU I TAKO TO FUKCIONIRA KOD NEKIH INTERNATIONAL EDICIJA ALI TO JE STVAR VAŠI RELACIJA SA SAFOM), 35 EURA JE STVARNO MNOGO. ZA TAJ NOVAC DOBIJEŠ 3 BLUEBERRY ALBUMA???!!!

GOVORIM IZ INTERESA JER MI JE STALO DO TOGA DA TAJ TEX IDE DALJE, DA NE STANE NA 5 BROJU ZBOG NISKE PRODAJE. RAZMISLITE.

quote:
Originally posted by Gaston

quote:
Originally posted by WALTER

Ako sam dobro razumio situaciju oko tiska, ovaj Tex se tiska u organizacji SAF koji če to raditi i za ostale zemlje vi samo dajete naslovnice ???

Ako je tome tako onda bi cijena po mojem uvjerenju trebala biti puno niža jer vi dajete samo prijevod to znači da se u tiskari promijeni samo jedna pola sa crnom bojom koja znači i napise sve ostalo je isto?

Dakle HC naslovnice kao što kažete nisu skupe 7 kuna a ovaj TEX se u stvari tiska za više zemalja odjednom to automatski znači visoku nakladu i nižu cijenu?

quote:
Originally posted by Dado

quote:

Koliko košta od rebubblice izdanje i dali je stvarno trebalo iči u hc ???

Talijansko izdanje uz novine mislim da kosta 9,90 eura, no ono se prodaje u preko 100000 primjeraka i nije za usporedbu.
Kad bi mi mogli prodati 10% od njihove prodaje, ni nase izdanje nebi kostalo vise od 75 kuna.

Sto se tice HC, ako mislis radi cijene, reci cu ti da je cijena HCa u odnosu na SC skuplja 7 kuna, i kupca bi to kostalo
u konacnici oko 10 kuna u prodajnoj cijeni, a mislim da to nije razlika o kojoj vrijedi pricati.
Pogotovo kad smo na ovaj nacin mogli zadrzati svoj dizajn i povezicu na postojece knjige.

Bilo bi lijepo kad bi neki izdavac mogao dodati npr. svojih 300 komada na necijih 20.000 i onda dobiti istu cijenu. Nazalost, stvari tako ne funkcioniraju.

Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 27/09/2009 : 00:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:

DANAS SAM SLUČAJNO NAVRATIO KOD TISKARA I UPITAO ZA CIJENU TISKA OVAKVOG IZDANJA KAO ŠTO JE OD REPUBLIKE I NAKLADA 500 KOM.

JA NE ZNAM PO KOJIM CIJENAMA VAMA SAF PRODAJE TOG TEXA (ONO OKO ZAMJENE CRNE BOJE SAMO DA VAM KAŽEM DA SAM U PRAVU I TAKO TO FUKCIONIRA KOD NEKIH INTERNATIONAL EDICIJA ALI TO JE STVAR VAŠI RELACIJA SA SAFOM), 35 EURA JE STVARNO MNOGO. ZA TAJ NOVAC DOBIJEŠ 3 BLUEBERRY ALBUMA???!!!

GOVORIM IZ INTERESA JER MI JE STALO DO TOGA DA TAJ TEX IDE DALJE, DA NE STANE NA 5 BROJU ZBOG NISKE PRODAJE. RAZMISLITE.

Nema potrebe da vices.

Siguran sam da postoje i dodatni troskovi - prevod, dizajn, prelom, transport, skladiste...onako navodim kao laik ocigledne stvari. Takodje, Bonelli sigurno uzima velik harac za prava.

Ako je izdanje uradjeno kvalitetno, 35 eura je vise nego korektna cena- toliko naplacuje Mercury za originale. A znajuci Libellus izdanje ce lako biti i bolje od italijanskih originala.

Siguran sam da ce nas biti bar 500 presretnih da kupimo takvu ambroziju.

http://theauthority.ws/
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/09/2009 : 08:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Skappy

quote:

Nema potrebe da vices.

Siguran sam da postoje i dodatni troskovi - prevod, dizajn, prelom, transport, skladiste...onako navodim kao laik ocigledne stvari. Takodje, Bonelli sigurno uzima velik harac za prava.

Ako je izdanje uradjeno kvalitetno, 35 eura je vise nego korektna cena- toliko naplacuje Mercury za originale. A znajuci Libellus izdanje ce lako biti i bolje od italijanskih originala.

Siguran sam da ce nas biti bar 500 presretnih da kupimo takvu ambroziju.

Zašto bi se mi kupci zamarali sa mogućim troškovima. Nije to naš posao. Mi imamo na raspolaganju gotov proizvod sa konačnom cijenom. I izbor: kupiti ili ne. To je kupcima sasvim dovoljno...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/09/2009 : 09:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nema sanse da tisak 260 full-color stranica u 500 primjeraka kosta 3 eura.
Mene je npr. tisak El Nina koštao preko 9 eura.

Trouble will find me
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 27/09/2009 : 09:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
zar se kod ovog izdanja nema o ćemu pametnije razgovarati i raspravljati osim o cijeni?

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 27/09/2009 : 09:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Jebiga ne izlazi ovo svaki dan,malo cemo se stisnuti,moze i da se saceka i da se ne kupuje odmah vec kada se dodje do kinte.
U sustini postoje prioriteti,a ovaj broj je za sada glavni.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/09/2009 : 12:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Zašto bi se mi kupci zamarali sa mogućim troškovima. Nije to naš posao. Mi imamo na raspolaganju gotov proizvod sa konačnom cijenom. I izbor: kupiti ili ne. To je kupcima sasvim dovoljno...

Kratko,jasno i pametno receno.
Go to Top of Page

WALTER
New Member

Slovenia
103 Posts

Member since 08/12/2002

Posted - 27/09/2009 : 12:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send WALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nema sanse da tisak 260 full-color stranica u 500 primjeraka kosta 3 eura.
Mene je npr. tisak El Nina koštao preko 9 eura.

Kad budes radio nove projekte kontaktiraj me da uradimo predračun.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/09/2009 : 12:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Vrlo rado.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/09/2009 : 18:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nenno

zar se kod ovog izdanja nema o ćemu pametnije razgovarati i raspravljati osim o cijeni?

Potpisujem.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/09/2009 : 20:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

Predpostavljam da si velika slova ostavio nenamjerno, jer ovako zvuci kao deranje, a za tim nema potrebe niti je uljudno.
Kao sto sam vec rekao, nema problema pricati i o cijeni tiska, no za to mi je objektivno potrebno znatno vise od obicnih
rijeci ili necijeg misljenja. Stoga bih te ja zamolio da nam ti postavis sken te ponude koja kazes kosta 3 eura,
sa sluzbenim potpisom i pecatom tiskare te imenima osoba koje su trazile upit odnosno s osoba koje su poslale ponudu.
Takodje te molim da original ponude u papirnatom izdanju zadrzis i po potrebi nama posaljes, jer se sa slikom skena
moze napraviti bilo sto u photoshopu. Tek nakon toga mozemo ozbiljno i realno pricati o cijeni koju ti spominjes.
Cijena od 3 eura za izdanje poput nasega je jednostavno "znanstvena fantastika" i potpuno nerealna i nestvarna.
No dopustit cu da nas se u suprotno uvjeri s pravim, originalnim i pecatiranim ponudama tiskara koje bi trebale
jamciti i razinu kvalitete izrade koje nase izdanje mora imati. Pa cemo onda vidjeti tko koga vuce za nos.

Jer mislim da je suvisno napominjati kako nazalost mnogi tiskari ne mogu napraviti izdanje u vrhunskoj kvaliteti,
sto s nase strane mora biti preduvjet za suradnju.

A takodje mislim da je suvisno napominjati da je cijena tiska samo dio troskova koje jedno izdanje moze imati
ako se vec spominje cijelokupna cijena.

Nemam pojma na koja druga izdanja konkretno mislis i o kakvim "relacijama " sa SAFom pricas, kad sam lijepo napisao
da je njihova ponuda bitno jeftinija (upravo zbog vise izdanja na raznim jezicima), nego sto su to ponude da smo
to izdanje radili samostalno u nasim tiskarama.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/09/2009 : 21:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Predpostavljam da si velika slova ostavio nenamjerno, jer ovako zvuci kao deranje, a za tim nema potrebe niti je uljudno.
Kao sto sam vec rekao, nema problema pricati i o cijeni tiska, no za to mi je objektivno potrebno znatno vise od obicnih
rijeci ili necijeg misljenja. Stoga bih te ja zamolio da nam ti postavis sken te ponude koja kazes kosta 3 eura,
sa sluzbenim potpisom i pecatom tiskare te imenima osoba koje su trazile upit odnosno s osoba koje su poslale ponudu.
Takodje te molim da original ponude u papirnatom izdanju zadrzis i po potrebi nama posaljes, jer se sa slikom skena
moze napraviti bilo sto u photoshopu. Tek nakon toga mozemo ozbiljno i realno pricati o cijeni koju ti spominjes.
Cijena od 3 eura za izdanje poput nasega je jednostavno "znanstvena fantastika" i potpuno nerealna i nestvarna.
No dopustit cu da nas se u suprotno uvjeri s pravim, originalnim i pecatiranim ponudama tiskara koje bi trebale
jamciti i razinu kvalitete izrade koje nase izdanje mora imati. Pa cemo onda vidjeti tko koga vuce za nos.

Jer mislim da je suvisno napominjati kako nazalost mnogi tiskari ne mogu napraviti izdanje u vrhunskoj kvaliteti,
sto s nase strane mora biti preduvjet za suradnju.

A takodje mislim da je suvisno napominjati da je cijena tiska samo dio troskova koje jedno izdanje moze imati
ako se vec spominje cijelokupna cijena.

Nemam pojma na koja druga izdanja konkretno mislis i o kakvim "relacijama " sa SAFom pricas, kad sam lijepo napisao
da je njihova ponuda bitno jeftinija (upravo zbog vise izdanja na raznim jezicima), nego sto su to ponude da smo
to izdanje radili samostalno u nasim tiskarama.

Jebote, koliko ti imas volje, zivaca i energije.

Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 27/09/2009 : 21:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Lepo citanje svima koji planiraju da kupe ovo izdanje.Dobro je da je krenulo i ovo izdanje.Ja nit citam Texa,nit mi taj strip nesto znaci.Skupo/jeftino sve je to relativno.
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 27/09/2009 : 22:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čini mi se da nije mislio na cijenu od 3 eura za Vaše izdanje, nego ono kakvo imaju talijani, ali sa nakladom od 500 kom.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/09/2009 : 22:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by HC

quote:

Čini mi se da nije mislio na cijenu od 3 eura za Vaše izdanje, nego ono kakvo imaju talijani, ali sa nakladom od 500 kom.

Sve da je i tako mislio, ja sam rekao da je cijena SCa i HCa koje smo mi dobili bila razlicita u 95 centi,
sto bi onda znacilo da je cijena HCa 3,95 eura, sto je opet nestvarno.
Zato zelim potvrdu, da vidimo tko moze tako jeftino a tako kvalitetno raditi.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 28/09/2009 : 06:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ja mislim da nije ništa ni mislio.
ili provocira il se samo zaza.Ni jedno ni drugo ne zaslužuje pažnju.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/09/2009 : 10:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by REJS

Ovih prvih 100 texovih brojeva je nesto najbolje od stripa.
Jesi oni naivni i naslovne strane su jednostavne,ali kada citam ove nove savrsene sa prelepim koricama i vidim koji je to shit tek onda shvatim koliko ovi stari mnogo vrede.
Moja baba bi za ove danasnje stripove rekla: Spolja gladac a unutra jadac.

xexexe, Rejs, stari ciniče, stalno si u formi

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

WALTER
New Member

Slovenia
103 Posts

Member since 08/12/2002

Posted - 28/09/2009 : 11:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send WALTER a Private Message  Reply with Quote
Teller, ako imaš oči i gledaš to ne znači da i vidiš. Ubudće svoje komentare u vezi mojih postova zadrži za sebe, molim.

Sory za capse u prijašnjem postu, nije mi interes zezati niti provocirati nego nači variantu, da se do tog izdanja dođe malo jeftinije, samo u tom smjeru želim da se razumije moje pisanje.

Dado, ako vam je u interesu nači jeftiniji tisak pošalji mi na mail sve što ide uz tisak, specialna dorada itd ja ti vratim predračun. Mi smo uzeli za izračun na nakladi 500 komada, 300 full color stranica, format A4, gramatura papira 135 bio glos (kundstruck) šivano + ljepljeno.

Edited by - WALTER on 28/09/2009 12:01:55
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 28/09/2009 : 13:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Evo teller čuti i očekuje čudo.
ps.:nisam znao da su naše tiskare(u Sloveniji) tako jeftine.
Da u njima ne rade Kinezi za šačicu riže?
U svakom slučaju Waltere ako si ozbiljan, držim palčeve(za sve one kojima če bit do
izdanje financijski nedostupno).

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 28/09/2009 : 18:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
neko je rekao da se samo priča o cijeni - na neki način to je i logično jer ih još nismo vidjeli - mada nas je libellus razmazio prelijepim izdanjima - pa i kad dodju necemo imati o cemu pricati - ali i da ne ostane sve na prici - ja otvorio sezonu lova na zece...texove i napravio uplatu za 1 i 2 cisto da demantiram jezike hude i pokazem da oni koji su se javili da uzimaju (makar ih i pod MOZDA svrstale neke stare kamile :) ) i UZIMAJU!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/09/2009 : 00:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

Teller, ako imaš oči i gledaš to ne znači da i vidiš. Ubudće svoje komentare u vezi mojih postova zadrži za sebe, molim.

Sory za capse u prijašnjem postu, nije mi interes zezati niti provocirati nego nači variantu, da se do tog izdanja dođe malo jeftinije, samo u tom smjeru želim da se razumije moje pisanje.

Dado, ako vam je u interesu nači jeftiniji tisak pošalji mi na mail sve što ide uz tisak, specialna dorada itd ja ti vratim predračun. Mi smo uzeli za izračun na nakladi 500 komada, 300 full color stranica, format A4, gramatura papira 135 bio glos (kundstruck) šivano + ljepljeno.

Pa od specjalne dorade nema nista posebno sto bi morao znati, kod HCa idu ravni hrpti i to je to.
Posalji mi sluzbene ponude za to sto si naveo, u SC i HC, pa da vidimo tu famoznu ponudu.
I kao sto sam rekao, zelim pored slike da imas i papirnato izdanje i imena osoba oko kontakta.
Pa da to sve na miru provjerimo.

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/09/2009 : 00:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel
... ja otvorio sezonu lova na zece...texove i napravio uplatu za 1 i 2 cisto da demantiram jezike hude i pokazem da oni koji su se javili da uzimaju (makar ih i pod MOZDA svrstale neke stare kamile :) ) i UZIMAJU!

Odmah cu editovati post i ispraviti nanetu ti nepravdu.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 29/09/2009 : 01:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Evo teller čuti i očekuje čudo.
ps.:nisam znao da su naše tiskare(u Sloveniji) tako jeftine.
Da u njima ne rade Kinezi za šačicu riže?

Rade kineska sirocad, za zrno pirinca po glavi. Ako dobro obave posao.

http://theauthority.ws/
Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000