Author |
Topic  |
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 13/10/2009 : 00:59:28
|
Ostaje samo nadanje.....bar vama koji ne uzimate Libellus     
Shala!!   |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 13/10/2009 : 13:00:40
|
Najbolji dokaz zašto je Wizard pukao i zbog čega i jeste zaslužio takvu sudbinu krije se u Bleku broj 4 u prvom delu epizode "Mali Amsterdam" i to je toliko ludilo da me zaista čudi da to do sada niko ovde na forumu nije primetio! Naime, u sceni kada Blek, Rodi i Okultis prerušeni kao Engleski vojnici ulaze u krčmu u mestu Mali Amsterdam, okupljeni gosti pevaju pesmu(što se jasno vidi iz teksta u oblačićima) "Ima jedna krčma u planini, vide joj se svetla u daljini"!!!???? Pomenuta pesma je sevdalinka koju je davnih sedamdesetih godina prošlog veka pevao folk pevač Nedeljko Bilkić! "Čarobnjaci" iz Wizarda su dakle uspeli nemoguće, Bleka i meštane malog mesta u SAD iz 18 veka su upoznali sa melosom sa ovih prostora koji je nastao dva veka kasnije! Kada ovo imamo u vidu onda je i dobro što je Wizard prsao jer šta bismo mogli da očekujemo sledeće, možda da u 21 broju MV (koji će izaći kad na vrbi rodi grožđe!) vidimo scenu gde Ned i Po jašu kroz preriju i pevaju na primer "Morem plovi jedna mala barka, u njoj sedi kralja Petra majka".... ;-) U ovakvim detaljima se ogleda razlika između ozbiljnog izdavača i krajnje neozbiljnog jer možete li zamnisliti takvu scenu poput ove iz Wizardovog Bleka u bilo kojem stripu koje izdaje Veseli četvrtak? Bilo bi dobro da neko ko ima Wizardovog Bleka br.4 pronaće tu scenu sa pesmom iz epizode "Mali Amsterdam" i stavi je na ovaj topik ili pošalje Zabavnikovoj rubrici "Verovali ili ne"!!! ;-) |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 13/10/2009 : 13:08:09
|
quote: Originally posted by vronski 2
Najbolji dokaz zašto je Wizard pukao i zbog čega i jeste zaslužio takvu sudbinu krije se u Bleku broj 4 u prvom delu epizode "Mali Amsterdam" i to je toliko ludilo da me zaista čudi da to do sada niko ovde na forumu nije primetio! Naime, u sceni kada Blek, Rodi i Okultis prerušeni kao Engleski vojnici ulaze u krčmu u mestu Mali Amsterdam, okupljeni gosti pevaju pesmu(što se jasno vidi iz teksta u oblačićima) "Ima jedna krčma u planini, vide joj se svetla u daljini"!!!???? Pomenuta pesma je sevdalinka koju je davnih sedamdesetih godina prošlog veka pevao folk pevač Nedeljko Bilkić! "Čarobnjaci" iz Wizarda su dakle uspeli nemoguće, Bleka i meštane malog mesta u SAD iz 18 veka su upoznali sa melosom sa ovih prostora koji je nastao dva veka kasnije! Kada ovo imamo u vidu onda je i dobro što je Wizard prsao jer šta bismo mogli da očekujemo sledeće, možda da u 21 broju MV (koji će izaći kad na vrbi rodi grožđe!) vidimo scenu gde Ned i Po jašu kroz preriju i pevaju na primer "Morem plovi jedna mala barka, u njoj sedi kralja Petra majka".... ;-) U ovakvim detaljima se ogleda razlika između ozbiljnog izdavača i krajnje neozbiljnog jer možete li zamnisliti takvu scenu poput ove iz Wizardovog Bleka u bilo kojem stripu koje izdaje Veseli četvrtak? Bilo bi dobro da neko ko ima Wizardovog Bleka br.4 pronaće tu scenu sa pesmom iz epizode "Mali Amsterdam" i stavi je na ovaj topik ili pošalje Zabavnikovoj rubrici "Verovali ili ne"!!! ;-)
   Zapravo baš dobra fora. Vjerovatno je Blek nakon te neozbiljne (od Wizardovih prevodioca) scene uzeto top i pucao po zlim Mundirima. |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 13/10/2009 : 14:03:15
|
Ne mogu da verujem da su tako preveli pesmu(ne citam Bleka pa nisam to video).Stvarno neozbiljno! |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11952 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 14/10/2009 : 18:01:39
|
Dakle narode, Wizard je i definitivno mrtav! RIP!
Kad ti to kažeš, čovek koji je tvrdio da izlaze Marvel magazin, Štrumpfovi i još koješta, onda verovatno nije tako.
Prevod neke kafanske pesme stihovima iz ovdašnje pesme sličnog karaktera je sasvim legitiman, čak inteligentan potez. Možda se nekom i ne svidi, ako uopšte i obrati pažnju na tu nebitnost, ali ništa strašno, u svakom slučaju. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 14/10/2009 : 18:21:09
|
Ma u svakom slucaju prevod nije toliko bitan,ali izgleda da Magicni vise ne izlazi.Ja se nadam da vecina nije u pravu i da ce jedan dan na kiosku osvanuti novi broj. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 14/10/2009 : 19:34:17
|
Prema svim informacijama koje posedujem Wizard se ugasio i ne postoji više kao izdavačka kuća i ponovo zovem ljude iz Wizarda nek se oglase i neka kažu da to nije tačno ako nisam u pravu! |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 15/10/2009 : 23:47:24
|
Ma prsli su ko ja na ispitu iz Mehanike Tla , a ostalo mi jos i Fundiranje i Statika. Kad to polozim valjda ce se naci i neki izdavac dostojan MV |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 16/10/2009 : 12:09:45
|
Prsli su, tu nema sumnje. Nije mi samo jasno zašto ne stegnu petlju pa lepo to zvanično objave i da bar toliko ispoštuju čitaoce i fanove Magičnog. Dakle, "Čarobnjaci" šta čekate, objavite bankrot! |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7970 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 16/10/2009 : 16:07:29
|
Ako puknu, postavice novi neslavni rekord sa samo 2 izdata Magicna Vetra, do sada je rekord drzala Sfera sa 3 izdata MV! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 16/10/2009 : 16:41:13
|
O neozbiljnosti Wizarda dovoljno govori podatak da vec skoro tri meseca ne nalaze za shodno da se oglase i kazu sta se desava iako je sada vec to svima jasno. Prava je steta da su se tako neodgovorni ljudi prihvatili Magicnog vetra i pitam se kada ce vec jednom ovaj sjajan strip da krene da izdaje neki iole ozbiljan izdavac. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 16/10/2009 : 16:45:58
|
O neozbiljnosti Wizarda dovoljno govori podatak da vec skoro tri meseca ne nalaze za shodno da se oglase i kazu sta se desava iako je sada vec to svima jasno. Prava je steta da su se tako neodgovorni ljudi prihvatili Magicnog vetra i pitam se kada ce vec jednom ovaj sjajan strip da krene da izdaje neki iole ozbiljan izdavac.
Izdaje ga Libellus,kod nas ne verujem da ce iko vise da krene s tim posle 3 neuspela izdavaca |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 16/10/2009 : 17:43:25
|
Jedina sansa je da ga preuzme "Veseli cetvrtak", pa da imamo kiosk izdanje. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 11:45:33
|
Zao mi je da to priznam ali Magicni i nije neki junak,mnogi moji prijatelji i ja medju njima ne smatraju ga zanimljivim.Da je kvalitetniji i dva broja bi bila dovoljna za reklamu.Vise se obradujem kada vidim Dampira a puno vise sam ocekivao od Magicnog. Ostaje pravilo za ovog junaka ne cini svaka lasta prolece,pa ni on nije usrecio Boneli porodicu. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 18/10/2009 : 12:25:32
|
quote: Originally posted by mikado
Pa to je stvar individualnog doživljaja. Meni je, recimo, Magični jedan od najboljih Bonellija, a Dampir osrednji strip. No, o ukusima se ne raspravlja.
A meni su oba odlicna,MV ipak bar za nijansu bolji. |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 18/10/2009 : 13:02:42
|
[quote]Originally posted by kreŠa
Ne pricam za Veseli, nego za ovo umiranje[;)
Pa Krešo, prijatelju moj, Wizard i Magični trenutno izgledaju vrlo mrtvo tako da posle tri meseca neizlaženja i bilo kakve vesti od strane izdavača pitanje jesu li se ugasili ili ne biva poptpuno izlišno! |
 |
|
Topic  |
|