forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Veseli Četvrtak - Biblioteka Albumi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 18

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 17/10/2009 : 21:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
To je najveca mana Metabarona - crtezh je lep, da (mada meni personalno bash i nije po ukusu), ali ne pricha prichu.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/10/2009 : 22:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Ne znam je li to zasluga jodorowskog ili gimeneza. Jesi citao tehnooceve ili bouncera?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/10/2009 : 22:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
U pravu si... ali samo iz razloga što je najmanje objavljeno premijernih BD mejstrim izdanja u trenutku ekspanzije strip izdavaštva. Otprilike se svodi na Fibru i BG. Fibra ide ili na provjerene adute ili u "alternativu" a BG na provjereno i pokušava ubosti komercijalu među novim pikovima. Nadam se boljim vrimenima i buđenju Libellusa i Belog Puta na tom planu.
Što se tiče komentara na Metabarune, drago mi je da imam istomišljenika. Vrhunsko crtačko ostvarenje, možda malo pretenciozna priča ali recimo da drži vodu. Dakle svaka pohvala no budući da smo svi subjektivni, ja bi rađe pročita 10 albuma Jourdana nego Metabaruna ( da se razumimo, ne samo Metabaruna ) ali djelom i zbog toga što je to iako star serijal vrlo malo zastupljen na ovim prostorima pa je u neku ruku frižak.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/10/2009 : 22:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ovo gori je @Mord, da ne editiram

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 17/10/2009 : 22:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Ne znam je li to zasluga jodorowskog ili gimeneza. Jesi citao tehnooceve ili bouncera?

jesam, i hodorovski je zaista razlichit od crtacha do crtacha, te mi deluje da je dobar deo prepushten crtachima. no, siguran sam da ni oni ne rade u potpunosti mimo njegovog znanja.

Himenez je prosto malo drven crtach, i u sushtini je vishe ilustrator nego strip autor, i to se i vidi. jeste da je svaki kadar za poster, ali strip jednostavno ne teche.

radujem se najavljenom nastavku avantura Metabarona, jer me bash kopka da vidim kako ce se Charest, Janjetov i ekipa pokazati sa slichnim materijalom - neshto mi govori da ce stanje strip jezika tu biti dosta bolje.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/10/2009 : 22:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

U pravu si... ali samo iz razloga što je najmanje objavljeno premijernih BD mejstrim izdanja u trenutku ekspanzije strip izdavaštva.

A ja se ponada da ces me demantirat i da cu iskamcit neku preporuku.

quote:

Dakle svaka pohvala no budući da smo svi subjektivni, ja bi rađe pročita 10 albuma Jourdana nego Metabaruna ( da se razumimo, ne samo Metabaruna ) ali djelom i zbog toga što je to iako star serijal vrlo malo zastupljen na ovim prostorima pa je u neku ruku frižak.

Kod ovog integrala mi je fora sto je svaka prica bolja od prethodne. Nadam se da ce tako i nastaviti.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/10/2009 : 22:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

jesam

I, kakvi su ti?
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 17/10/2009 : 22:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

jesam

I, kakvi su ti?

Oba su mi dobra, ali mi je Bouncer ipak drazhi - ako ni zbog chega drugog, a ono zbog toga shto je pravi shtrokavi, pogani vestern bez imalo shminke, po tonu najblizhi recimo seriji Deadwood, a to mi je mozhda i omiljeni zhanr.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/10/2009 : 22:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Slab sam na western, ali nisam citao Bouncera. Nisam primjetio da ga je neko posebno hvalio.

Fora je u tome sto ja obicno strip posudim u knjiznici ili u slucaju fibre procitam preview, a samo ono sto mi je ekstra dobro kupim. Sa srpskim izdanjima nemam tu privilegiju, pa mi neka izdanja ostanu nepoznata.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/10/2009 : 22:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Bouncer je ok, ako objave trećeg

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/10/2009 : 22:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Treceg? Pretpostavljam da su onda po dva albuma u jednom.

A prvu polovicu cetvrtog?

http://www.bedetheque.com/album-95307-BD-Coeur-double.html
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/10/2009 : 22:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Da preformuliram, treću knjigu

A slobodno i dalje, ne bunim se

Edited by - Renky on 17/10/2009 22:51:53
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/10/2009 : 23:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
jesam, i hodorovski je zaista razlichit od crtacha do crtacha, te mi deluje da je dobar deo prepushten crtachima.

To me uvijek kopka kad citam strip, koliko toga je zasluga scenarista, a koliko crtaca. Npr. noviji Hermanovi albumi, koliko god price bile lose, kad crta po svojim scenarijima puno bolje ispadne, nego na albumima na kojima je potpisan yves h. Primjer, The girl from ipanema, ono se zove silovanje stripa tekstom.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 17/10/2009 : 23:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
ima raznih, od Alana Mura koji svaki kvadratic opisuje na po stranu i po, do Stena Lija koji crtachu da grubu radnju, a onda po zavrshenom crtezhu samo dodje i upishe dijaloge u oblachice. i mnogih izmedju.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/10/2009 : 23:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dakle svaka pohvala no budući da smo svi subjektivni, ja bi rađe pročita 10 albuma Jourdana nego Metabaruna ( da se razumimo, ne samo Metabaruna ) ali djelom i zbog toga što je to iako star serijal vrlo malo zastupljen na ovim prostorima pa je u neku ruku frižak.

Kod ovog integrala mi je fora sto je svaka prica bolja od prethodne. Nadam se da ce tako i nastaviti.

Sudeci po ocjenama na raznim francuskim stranicama, izgleda da je zadnja epizoda u prvom integralu(ona s onim uskim puteljkom koji se poplavi) najbolja.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/10/2009 : 19:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

radujem se najavljenom nastavku avantura Metabarona, jer me bash kopka da vidim kako ce se Charest, Janjetov i ekipa pokazati sa slichnim materijalom - neshto mi govori da ce stanje strip jezika tu biti dosta bolje.

Ako mislis na "Oruzje Meta-Barona", onda spusti odusevljenje na minimum,manje ces biti razocaran.Apsolutno nepotrebna epizoda i po meni losa mrlja na ovom legendarnom serijalu, koja se jednostavno kiti imenom i nema nista od te genijalnosti prethodnika. Sto se tice crteza, Janjetov je dobar crtac,ali imao je nezahvalnu ulogu da dovrsi ono sto je Charest zapoceo.Suvise se crtezi njih dvojice razlikuju,pa kad Janjetov preuzme pricu sve ispada nekako drugacije,druga atmosfera,pa moze se cak reci totalno drugi strip.Charest je genijalan crtac, ali eto ispao je totalno neodgovoran.
Kao sto rekoh,jedan saasvim nepotreban strip koji se kiti legendarnim naslovom.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/10/2009 : 19:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

"ok" je najbolji izraz za ovaj serijal.
Ako pogledamo western zanr,onda je negdje pri vrhu,ali po meni malo previse krut i sve zajedno bilo mi je premalo da me veze na duze staze,tako da sam poslije nekoliko brojeva "batalio" serijal i nemam neku posebu zelju da ga pratim dalje.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21268 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/10/2009 : 22:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@ Metabaroni - drago mi je da imam istomišljenike, jer ko god da je komentarisao ovaj strip, to su bili hvalospevi, "svršavanje", .... Strip je zaista sjajan, i treba ga obavezno imati u kolekciji, priča je super, kao i crtež, ali kao da mu fali nešto , nešto "što bi me dirnulo u žicu" (valjda se ovako kaže), a to nešto imaju Valiant, Korto, Pakao, Mort Cinder, ...
@ Izbacivač - moja najiskrenija preporuka, daleko više od OK ( po mom ukusu ), jedina mana je neizvesnost kada će se pojaviti treća knjiga na našem tržištu
@ francuski novi val - nadam se što većem objavljivanju radova ovih ljudi od strane VČ, Fibre, BP, BG
@ albumi VČ - preskupi.Za 1600 dinara ću pre nabaciti još 400 dinara i kupiti Šaraz De, što je finansijski bolja kupovina ,iako je strip iz Hrvatske sa boljim standardom života i većim cenama robe ( slično kao VČ kiosk 190 dinara, Ludens 160 )dinara); ali hvala Bogu neka se izdaju i kiosk stripovi i albumi, nekako ćemo se snaći da dođemo do njih

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4773 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 21/10/2009 : 09:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Veseli Cetvrtak najavio jos jedan album, Dovidjenja gospodine:
http://www.bedetheque.com/serie-19186-BD-Au-revoir-Monsieur.html

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/10/2009 : 11:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Hm...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/10/2009 : 11:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Izgleda izvrsno! Bas me zanima!

Trouble will find me
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4773 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 21/10/2009 : 12:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Mene vuce na Lucin Pogreb.
Narandzasti cover, pricas o umiranju drage osobe, slican crtez...

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 21/10/2009 : 12:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Menei se svidja to sto je u cno-beloj tehnici. To ce biti prvi album ,ove edicije, te vrste.

Nego zna li se nesto o datumu izlaska

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6236 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 21/10/2009 : 13:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Očito je alternativa u modi ali isto kao i kod Malog princa(inače album je super odrađen,vidio sam ga u Striparnici Buch i tehnički super izgleda), nije to za mene.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/10/2009 : 13:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ni mene

Go to Top of Page
Page: of 18 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.4 seconds. Snitz Forums 2000