forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: TEX KOLOR BIBLIOTEKA 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 26/10/2009 : 00:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

buduci da rustemagic 1.1 gubi prava na bonelli naslove

Whatwhatwhat?!

Pa ovo je najveci prevrat u istoriji eks-ju strip izdavashtva! Sad kad kad si naveo vodu da nam podje na usta - morash i pokoji detalj: kada, zashto, ali pre svega - kada?!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 26/10/2009 : 01:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

pitanje koje sa samo namece, nakon sto sam cuo vijesti: buduci da rustemagic 1.1 gubi prava na bonelli naslove, nije li se moglo malo sacekati s texom i krenuti dogodine, u kompletnijem izdanju, neovisno o ostalim izdavacima iz norveske i odakle vec?

inace ovo k'o neka nova verzija rustemagiceva... tztztz, a windoze vec na 7ici

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/10/2009 : 06:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
najzanimljivija vijest u prošlih mjesec dana a niko ne komentira??

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/10/2009 : 08:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
kaj to konkretno znaći za nas stripfanove?
Skuplje stripove, jeftinije,nove naslove, kraj stripova, ko će držat prava,neki "Yugosloven"
i tako to dalje?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 26/10/2009 : 09:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
Hmm... A ko (što) je to rustemagic

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 26/10/2009 : 09:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

kaj to konkretno znaći za nas stripfanove?
Skuplje stripove, jeftinije,nove naslove, kraj stripova, ko će držat prava,neki "Yugosloven"
i tako to dalje?

i mene zanima ovo tellerovo pitanje.
ocemo odgovor?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2009 : 10:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

buduci da rustemagic 1.1 gubi prava na bonelli naslove

Whatwhatwhat?!

Pa ovo je najveci prevrat u istoriji eks-ju strip izdavashtva! Sad kad kad si naveo vodu da nam podje na usta - morash i pokoji detalj: kada, zashto, ali pre svega - kada?!

Pa 1.1.2010. Ne znam previše detalja, u biti ne znam ništa, mogu samo spekulirati. Uzimao je Bonelliju 50% od svih dogovorenih poslova, što je za agenta jako, jako puno. Pogotovo ako samo prodaješ poznatu robu na već ustaljena, tradicionalna tržišta. Da je osvojio Ameriku, onda ajde, nekako.

Sumnjam da će to promijeniti išta što se publike tiče, kod cijena. Uvjeti se vjerojatno neće mijenjati na lošije po izdavače (jer bonelli ce sad odjednom dobijati duplo više novca nego prije od svakog izdavača, kad ne mora dijeliti sa safom), tako da je čak moguće da se uvjeti i poboljšaju. Ali nisam baš siguran koliko će i da li će u tom slučaju itko od izdavača spustiti cijene izdanja.

Ne znam. Ovo sad otvara dosta novih pitanja. U svakom slučaju, bit će zanimljivo gledati kako će se stvar razvijati, pogotovo kad nisam upleten u cijelu priču pa se ne moram nervirati:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2009 : 10:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
A ja bih samo molio da se otvori neki drugi topic ako se zeli o necemu petom komentirati.
Ne bih volio da se svako malo neki Libellus topic pretvori u posve nesto drugo nego sto bi trebao biti.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2009 : 10:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sumnjam da će to promijeniti išta što se publike tiče, kod cijena. Uvjeti se vjerojatno neće mijenjati na lošije po izdavače (jer bonelli ce sad odjednom dobijati duplo više novca nego prije od svakog izdavača, kad ne mora dijeliti sa safom), tako da je čak moguće da se uvjeti i poboljšaju. Ali nisam baš siguran koliko će i da li će u tom slučaju itko od izdavača spustiti cijene izdanja.

Ne znam. Ovo sad otvara dosta novih pitanja. U svakom slučaju, bit će zanimljivo gledati kako će se stvar razvijati, pogotovo kad nisam upleten u cijelu priču pa se ne moram nervirati:)

Nisam bas siguran koliko je fer da ti to na ovaj nacin komentiras o drugim izdavacima.
Pogotovo jer i sam dobro znas da su uvjeti za ona izdanja koja nije drzao SAF (recimo MV), jednaki ili identicni onima
koje je drzao SAF pa ne vidim razloga za spekulaciju oko poboljsanja ili pogorsanja uvjeta i izdavackih odluka.

I ja sam upleten u cijelu pricu (ako se pod pricom misli na izdavace Bonelli izdanja), pa se svejedno ne nerviram.

Meni je svejedno hocete li pricati i spekulirati o SAFu i nekakvim buducim izdavackim odlukama, no molio bih da se to
odvija izvan ovoga topica, a s obzirom da si ti prvi poceo pricati o tome, molio bih te da otvoris topic o SAFu
i cijelu pricu prebacis u taj novi topic. Unaprijed zahvaljujem.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2009 : 10:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Gle, npr. PDV na tiskovine je bio smanjen sa 22% na 10% pa kiosk stripovi nisu pojeftinili. Toliko o tome.
Nisi jedini koji radiš sa bonellijem i ne znači da je sve upućeno tebi.
Sto se spekulacije o pogorsanju i poboljsanju uvjeta tiče, zar mi nisi rekao da je SAF podigao cijene?
Ali dobro, necu vise raspravljati o tome (mada, po meni ovo nije off topic) meni je to ionako svejedno, samo mi je drago da je Rustemagic izletio.

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/10/2009 : 11:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
uhhh,Dado je nešto nastrojen danas, dal to znači da TEX color nije izpao po očekivanjima?
ili da je zeznula tiskara, ili da je naslov izdanja falično napisan kao TEKS?
Hvala Markosu na odgovoru, ipak je poneka informacija dobrodošla i kad je izven konteksta
topica...e kad bi svi samo pisali ono što se traži...Rustemagič mi je bio drag jer je
"slovenac" i ništa više ni manje...a da če ikoje izdanje pojeftinit to je više sfera znanstvene
fantastike...samo da ne poskupi i svi srečni...
Onda Dado kad če Tex Color krenuti put striparnica?

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2009 : 11:59:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gle, npr. PDV na tiskovine je bio smanjen sa 22% na 10% pa kiosk stripovi nisu pojeftinili. Toliko o tome.
Nisi jedini koji radiš sa bonellijem i ne znači da je sve upućeno tebi.
Sto se spekulacije o pogorsanju i poboljsanju uvjeta tiče, zar mi nisi rekao da je SAF podigao cijene?
Ali dobro, necu vise raspravljati o tome (mada, po meni ovo nije off topic) meni je to ionako svejedno, samo mi je drago da je Rustemagic izletio.

Gle, ako se nesto uputi nekome neka se onda navede na koga se misli, pa se ja necu imati potrebu svrstavati nigdje.
A kad se uz Tex i u libellus topicu to spominje, ja nemam nacin da ne mislim kako nije upuceno i meni, zar ne?

Ne znam na sto konkretno mislis pod "podizanjem cijena" jer o konkretnom podizanju cijena
ja sigurno nisam ni mogao pricati, jer mi vise-manje od pocetka do danas radimo po istim uvjetima.
No ako mislis na nesto sto je bilo prije nego smo i mi poceli raditi, to onda moze biti drugi par postola,
zato ako zelis o tome pricati pliz otvori drugi topic i ja cu ti rado sve odgovoriti, ako te nesto zanima.
Jer sve sto sam tebi mogao reci sigurno je i za javnost, s obzirom da dobro znam ono sto tebi kazem
isto je kao da sam i napisao na forumu...

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2009 : 12:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

uhhh,Dado je nešto nastrojen danas, dal to znači da TEX color nije izpao po očekivanjima?
ili da je zeznula tiskara, ili da je naslov izdanja falično napisan kao TEKS?
Hvala Markosu na odgovoru, ipak je poneka informacija dobrodošla i kad je izven konteksta
topica...e kad bi svi samo pisali ono što se traži...Rustemagič mi je bio drag jer je
"slovenac" i ništa više ni manje...a da če ikoje izdanje pojeftinit to je više sfera znanstvene
fantastike...samo da ne poskupi i svi srečni...
Onda Dado kad če Tex Color krenuti put striparnica?

Zasto nastrojen, pa samo ne zelim da se jos jedan topic pretvori u neke gluposti, ogovaranja, trac ili sto ja znam sto.
Mislim, ovako kako je krenulo ja cu se poceti pitati radi li to netko namjerno?

A sto se tice Texa nista ne brini, ispao je odlicno, a uskoro i u ducanu, ja cu javiti kad tocno bude...

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/10/2009 : 12:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ok...neću bit sigurno prvi koji će ga šćepat ali među prvima 5o sigurno.
a do tada tješim se KANADSKIM POBUNJENICIMA, majko mila, kako dobar(debeo)strip...
nisam još stigo do kraja ali za sada FANTAZIJA, upravo takav Tex kakvog volim.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/10/2009 : 14:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
@ dado

koliko bi došlo ovakvo izdanje bez prevoda?

da libellus izbaci ovakakv hc a da je izvorni text?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2009 : 15:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado
Gle, ako se nesto uputi nekome neka se onda navede na koga se misli, pa se ja necu imati potrebu svrstavati nigdje.
A kad se uz Tex i u libellus topicu to spominje, ja nemam nacin da ne mislim kako nije upuceno i meni, zar ne?

Ne znam na sto konkretno mislis pod "podizanjem cijena" jer o konkretnom podizanju cijena
ja sigurno nisam ni mogao pricati, jer mi vise-manje od pocetka do danas radimo po istim uvjetima.
No ako mislis na nesto sto je bilo prije nego smo i mi poceli raditi, to onda moze biti drugi par postola,
zato ako zelis o tome pricati pliz otvori drugi topic i ja cu ti rado sve odgovoriti, ako te nesto zanima.
Jer sve sto sam tebi mogao reci sigurno je i za javnost, s obzirom da dobro znam ono sto tebi kazem

Ah... OK, nema veze, ionako me se to sve skupa ne tiče, pa se neću ni petljati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2009 : 15:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

@ dado

Sam prijevod, lektura i upis nisu glavni nosioci troskova da bi to bitno smanjilo cijenu.
Jer tisak je najveci trosak, a tisak 500 primjeraka skup.
Odokativno, prodajna cijena bi uz izvorni tekst, dakle da nema prijevoda, lekture,
upisa i prijeloma, bila mozda oko 15-20% niza.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 26/10/2009 : 15:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Meni je svejedno hocete li pricati i spekulirati o SAFu i nekakvim buducim izdavackim odlukama, no molio bih da se to
odvija izvan ovoga topica, a s obzirom da si ti prvi poceo pricati o tome, molio bih te da otvoris topic o SAFu

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35623

evo topic...tamo nastavite razgovor,ovo je topic o texu

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/10/2009 : 15:42:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

@ dado

Sam prijevod, lektura i upis nisu glavni nosioci troskova da bi to bitno smanjilo cijenu.
Jer tisak je najveci trosak, a tisak 500 primjeraka skup.
Odokativno, prodajna cijena bi uz izvorni tekst, dakle da nema prijevoda, lekture,
upisa i prijeloma, bila mozda oko 15-20% niza.

hvala,čisto me zanimalo

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2009 : 16:15:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

Da i meni si nasao replicirati kao da sam ja s tim poceo, ne smijes sefu nista reci, ha...
A gdje si do sad, cekas da ja molim za drugi topic... neki moderatori su efikasni kao sadasnji igraci Hajduka...

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/10/2009 : 16:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ajde da se tu javi prvi koji se doćepa TEXA Color nb.1.
Dado,Gaston i ostali uz korito se ne broje.
Mislim na obične "smrtnike".

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/10/2009 : 17:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma jok, nego Hajduk i ovaj vikend izgubio. Pa vidis da i Globinju malo fali da izbaci Markosa.

A ja sam lepo predlagao da predju u nas navijacki tabor.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 26/10/2009 : 21:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by globinjo

quote:

Da i meni si nasao replicirati kao da sam ja s tim poceo, ne smijes sefu nista reci, ha...
A gdje si do sad, cekas da ja molim za drugi topic... neki moderatori su efikasni kao sadasnji igraci Hajduka...

papucar bio, papucar ostao

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 26/10/2009 : 21:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ dado

svi sveci!!! a da samo ide tekst, bez slicica???

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 26/10/2009 : 21:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000