Author |
Topic |
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 29/06/2015 : 22:56:03
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Nakon broja 600 evo još jedne loše naslovnice sa izrazito lošim kolorom, ne znam kako mogu pustiti u prodaju nešto takvo. Što se tiče naslovnice za Kapetana Zmiju, Ferri iz 70-ih šije Rubinija u svakom pogledu.
I to ne za jedno, nego za pet kopalja! Bar se kod Ferrija vidi očajnička Zagorova borba protiv bijesnog i nožinom naoružanog Kapetana Zmije, dok ovaj Rubinijev, maše noževima oko Zagora, koji kao da pleše limbo (ono provlačenje ispod štange), a u najmanju ruku, izgledaju kao da igraju Morešku, a ne da se grčevito bore!
Usput, nije fer braniti Rubinijev crtež činjenicom da je to jedan od njegovih ranijih radova, a Ferrija gaditi, ne apostrofirajući da to ipak crta 86-ogodišnji starac! |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2219 Posts
Member since 26/03/2008 |
Posted - 29/06/2015 : 23:01:05
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
quote: Originally posted by going going
Odlicna i efektna naslovna za Proslost Dzimija Gitare, ovo bas obecava!
A naslovna za novog Hellingena koliko god bila losa kada sam video naslov L`eredita di Hellingen zaigralo mi je srce od srece i jedva cekam da se ovo objavi kod nas! Iskreno se nadam da ce ova prica biti nesto posebno. Jedino sto je lose jeste sto drugi deo price crta tandem Verni/Sedioli, trebalo je da nadju nekog modernijeg crtaca da crta drugi deo price da bi se napravio kontrast u odnosu na prvi Ferrijev deo.
To bi bilo nešto kao Hellingenovo nasljeđe/ostavština?
Ili po "naški", amanet... |
Takav je skot bio Alan |
|
|
nellesky
Junior Member
411 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 29/06/2015 : 23:02:09
|
Pozdrav svima. Zanima me da li jos neko u ovoj naslovnici vidi Kerceve prste? Kao da je Kerac uradio skicu a Ferri lose tusirao. Obratite paznju na Dzimijeve ruke. To je Kerac. |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Posted - 29/06/2015 : 23:04:02
|
quote: Originally posted by markotamara
quote: Originally posted by solar
Zagor je na ovoj naslovnici Banetove priče sigurno naknadno prepravljan. Ako već Ferri mora ostati na naslovničar na redovnoj seriji zašto barem u ovim ostalim izdanjima ne eksperimentiraju...
Mozda bi Bane moga vise nesto reci o tome
Ne, sigurno, nego je evidentno, odmah na prvi pogled, da je prepravljan, kao na naslovnici posljednjeg giganta, kao i na prethodnom kolorcu. Mislim da Kerac nema mnogo toga za reći po tom pitanju, jer mi se čini da on nema uopće upliva u izradu naslovnice, niti ga se pita za mišljenje. To je stroga stvar uredništva i ne veže se za crtača epizode, za kojeg je, obzirom na Ferrijevu neprikosnovenost, to - tabu tema! |
Edited by - mogorovic on 29/06/2015 23:05:37 |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 29/06/2015 : 23:10:35
|
Ferri na prikazanome zaista loš - i na naslovnici i u stripu. Eto, bilo mi je teško prevaliti preko usta ali tako stvari stoje... |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
Darkwood Monty
New Member
236 Posts
Member since 04/01/2015 |
Posted - 29/06/2015 : 23:20:07
|
quote: Originally posted by mogorovic
quote: Originally posted by DODSFERD
Nakon broja 600 evo još jedne loše naslovnice sa izrazito lošim kolorom, ne znam kako mogu pustiti u prodaju nešto takvo. Što se tiče naslovnice za Kapetana Zmiju, Ferri iz 70-ih šije Rubinija u svakom pogledu.
I to ne za jedno, nego za pet kopalja! Bar se kod Ferrija vidi očajnička Zagorova borba protiv bijesnog i nožinom naoružanog Kapetana Zmije, dok ovaj Rubinijev, maše noževima oko Zagora, koji kao da pleše limbo (ono provlačenje ispod štange), a u najmanju ruku, izgledaju kao da igraju Morešku, a ne da se grčevito bore!
Usput, nije fer braniti Rubinijev crtež činjenicom da je to jedan od njegovih ranijih radova, a Ferrija gaditi, ne apostrofirajući da to ipak crta 86-ogodišnji starac!
Slažem se sa napisanim i kad se sve uzme u obzir Ferri uistinu jest fenomen i ne zaslužuje toliko pljuvanje po forumu. Njegov današnji rad više nije ni sjena nekadašnjeg, ali stari još uvijek ima dinamita za koju dobru tablu i naslovnicu. Svi oni koji očekuju čudotvoran preporod Zagor serijala kad dođe do smjene crtača naslovnica su u jako velikoj zabludi, baš sam Ferijev crtež naslovnica je među manjim problemima koje serijal ima.
|
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Posted - 29/06/2015 : 23:21:54
|
quote: Originally posted by nellesky
Pozdrav svima. Zanima me da li jos neko u ovoj naslovnici vidi Kerceve prste? Kao da je Kerac uradio skicu a Ferri lose tusirao. Obratite paznju na Dzimijeve ruke. To je Kerac.
Ma kakav Kerac, kakve "njegove ruke", ne sramoti Kerca. Kerac je toliko pedantan i kvalitetan crtač, da nikada ne bi nacrtao ovako geometrijski zgužvanu gitaru, sa gomilom elipsastih i ovalnih linija koje su u prostornom, perspektivnom i ravninskom raskoraku, da ne govorimo i o izvijenom (da ne kažem zasukanom) vratu gitare , kojem glava s vijcima (da ne kažem čivijama) nije uopće u istoj ravnini sa ravninom gitare. To niti osnovac ne bi u tušu toliko pokvario, do neprepoznatljivosti "Kerčeva" crteža. Zatim, one presitne i nezgrapne šačice, osobito ona koja drži vrat gitare, malene u odnosu na glavu i tijelo! Prouči malo bolje desetljetni rad Branislava Kerca, ne izlazi s ishitrenim zaključcima! To važi i za Zagorov lik. Kerac uvijek nacrta "muški" šaku koja drži oružje (u ovom slučaju sjekiru), a ne, poput ovog crteža, da izgleda kao da drži uskršnje jaje, pa se boji da ga ne stisne i razbije!?
Generalno, moram te razočarati, u ovom crtežu nema niti jednog elementa prepoznatljivosti rada Branislava Kerca, ali, baš apsolutno u ničemu. Ničemu!
Nemoj da te ova oštra kritika obeshrabri, obzirom da si (uvjetno, po broju postova, a ne po datumu učlanjenja) novi član. Tako otprilike svi počnu, žele dati glasa od sebe, da vidimo da su i oni "živi", no vremenom svi postanu, većinom kompetentni i poštovani članovi ovog foruma, stoga dobro došao sa svojim zapažanjima, makar bila u početku i netočna! |
Edited by - mogorovic on 29/06/2015 23:23:27 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 29/06/2015 : 23:51:13
|
S Albissola comics festivala, Moreno Burattini i Paolo Bisi: U Februaru 2016.godine će, izgleda, za označavanje godišnjice Caponeove smrti, biti izdat i Color Zagor "Iron Wolves" (Capone/Bisi) koji će prikazati povratak Crnih Vukova iz "Nasilja u Darkvudu", a koji je poslednja Caponeova priča o Zagoru koju je napisao pre smrti.
izvor: ZTN forum, maj |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 29/06/2015 : 23:53:13
|
Meni omiljeni lik Wintersnakea kojega će raditi jedan od najboljih današnjih crtača, to jednostavno ne može biti promašaj. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 29/06/2015 : 23:56:08
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
S Albissola comics festivala, Moreno Burattini i Paolo Bisi: U Februaru 2016.godine će, izgleda, za označavanje godišnjice Caponeove smrti, biti izdat i Color Zagor "Iron Wolves" (Capone/Bisi) koji će prikazati povratak Crnih Vukova iz "Nasilja u Darkvudu", a koji je poslednja Caponeova priča o Zagoru koju je napisao pre smrti.
izvor: ZTN forum, maj
Znači sljedeće godine počinju sa dva kolorca godišnje. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 30/06/2015 : 00:01:19
|
Da ali već duže vrijeme to najavljuju, produkcijski su se već spremili za taj ritam jer imaju hrpu koloraca u pripremi. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 30/06/2015 : 00:05:39
|
@Mogorovic Otprilike, a sasvim sigurno sto se tice gitare, sve si dobro uocio. Ipak, ima mojih prstiju na neki nacin... Naime, Boneli postuje rad svih ucesnika u epizodi. Zamoljen sam da napravim tri jako grube skice - predloge za naslovnicu koje ce posluziti Maestru za osnovu. On je izabrao ovu ''usamljen kauboj sam ja''. U sustini, pratio je moju zamisao. Razlika je samo u tome sto su na mom predlogu Zagor i mladi Dzimi vise kao portreti iznad jahaca, a cika Feri je resio da Dzimija vise definise pomocu gitare i revolvera. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 30/06/2015 : 00:16:00
|
quote: Originally posted by cat claw
Zamoljen sam da napravim tri jako grube skice - predloge za naslovnicu koje ce posluziti Maestru za osnovu. On je izabrao ovu ''usamljen kauboj sam ja''. U sustini, pratio je moju zamisao.
Da, ovo je tvoja naslovnica. Previše je efektna za starog Ferrija. On se toga ne bi sjetio. Bravo Bane!
Inače, ovo smo mogli pretpostaviti. Kladim se, da svi crtači crtaju te "sugestije" Ferriju. On bira i nacrta.
U biti, to smo već primjetili i prije. Uzimao je stare crteže ili jednostavno kadar iz stripa.
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 30/06/2015 : 00:46:05
|
Zato sam i rekao "starog Ferrija". :)
Uopće mu ne zamjeram to što mu drugi koncipiraju naslovnice. Neka on radije svoju energiju ulaže u crtanje... dok još može. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 30/06/2015 : 02:21:13
|
Ufff ceka nas puno toga lijepoga. Naslovnica redovne serije je po meni ok, mada ferri u zadnjih 20 naslovnica crta jako lose zagorovu facu, bas puno tu kiksa. Malo mi je probudila mastu ova naslovna i " omeksalo " me glede burattinijeve price...jbg ipak je to zagor k tome jos hellingen
Naslovnica kolora, tu se vidi da ferri nije crtao barem lice...i to se jedva ceka, kao i najava winter snakea i caponeovih crnih vukova...kako rekoh puno toga lijepoga nas cega ali bome cemo se i nacekati barem za redovnu seriju. |
|
|
nellesky
Junior Member
411 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 30/06/2015 : 02:50:34
|
Pozdrav svima. Zanima me da li jos neko u ovoj naslovnici vidi Kerceve prste? Kao da je Kerac uradio skicu a Ferri lose tusirao. Obratite paznju na Dzimijeve ruke. To je Kerac.
Ma kakav Kerac, kakve "njegove ruke", ne sramoti Kerca. Kerac je toliko pedantan i kvalitetan crtač, da nikada ne bi nacrtao ovako geometrijski zgužvanu gitaru, sa gomilom elipsastih i ovalnih linija koje su u prostornom, perspektivnom i ravninskom raskoraku, da ne govorimo i o izvijenom (da ne kažem zasukanom) vratu gitare , kojem glava s vijcima (da ne kažem čivijama) nije uopće u istoj ravnini sa ravninom gitare. To niti osnovac ne bi u tušu toliko pokvario, do neprepoznatljivosti "Kerčeva" crteža. Zatim, one presitne i nezgrapne šačice, osobito ona koja drži vrat gitare, malene u odnosu na glavu i tijelo! Prouči malo bolje desetljetni rad Branislava Kerca, ne izlazi s ishitrenim zaključcima! To važi i za Zagorov lik. Kerac uvijek nacrta "muški" šaku koja drži oružje (u ovom slučaju sjekiru), a ne, poput ovog crteža, da izgleda kao da drži uskršnje jaje, pa se boji da ga ne stisne i razbije!?
Generalno, moram te razočarati, u ovom crtežu nema niti jednog elementa prepoznatljivosti rada Branislava Kerca, ali, baš apsolutno u ničemu. Ničemu!
Nemoj da te ova oštra kritika obeshrabri, obzirom da si (uvjetno, po broju postova, a ne po datumu učlanjenja) novi član. Tako otprilike svi počnu, žele dati glasa od sebe, da vidimo da su i oni "živi", no vremenom svi postanu, većinom kompetentni i poštovani članovi ovog foruma, stoga dobro došao sa svojim zapažanjima, makar bila u početku i netočna!
Hvala na dobrodoslici.
|
Edited by - nellesky on 30/06/2015 02:51:35 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/06/2015 : 04:14:16
|
quote: Originally posted by vknez
slažem se. anatomija nadlaktica (pogotovo lijeve) na kapetanu Zmija je loša. a Zagor ne da se brani od noža nego kao da ''ajde ubodi u prsa junačka''
Leve nadlaktice uopste i nema |
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 30/06/2015 : 06:19:28
|
Nemoj da te ova oštra kritika obeshrabri, obzirom da si (uvjetno, po broju postova, a ne po datumu učlanjenja) novi član. Tako otprilike svi počnu, žele dati glasa od sebe, da vidimo da su i oni "živi", no vremenom svi postanu, većinom kompetentni i poštovani članovi ovog foruma, stoga dobro došao sa svojim zapažanjima, makar bila u početku i netočna!
Hvala na dobrodoslici.
Dobrodosao nellesky sa svojim tocnim zapazanjima Navrati cesce.
|
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
adriano
Advanced Member