Author |
Topic |
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7722 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 30/06/2015 : 09:04:49
|
quote: Originally posted by chris.tower
Kakvo ljeto za Zagora, cak 3 kolorca u toku jednog mjeseca! Sad ce Ludens imati sta objavljivati u specijal ediciji!
može se desiti da nijedan od ova tri ne bude u specijal ediciji u izdanju ludensa... ovaj sa jimijem gitarom neće sigurno, jer on ide u color ediciju, a ludens je već prošle godine počeo sa tom novom edicijom, tako da će i ovo ljeto izdati ovaj broj... broj 600, iako je navodno priča za sebe, ipak je kao neki uvod u povratak helingena i možda i nije najbolja ideja da ga sad ubrzo izdaju kao specijal, pa da nakon 4-5 godina onda imamo sve to u redovnoj seriji... za onog sa dragonerom....on pripada dragonero ediciji, i pitanje je da li ludens ima prava da izda ovaj strip... |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4540 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 30/06/2015 : 12:35:24
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
@nellesky dobrodosao medju nas! I nemoj da te ljudina od mogorovica sekira.
@Tex Willer u bre dobro mi dosao i ti, beli brate sa severa! Long time no see sto bi rekli bledoliki :)
Neću ga sekirati ja. Bože sačuvaj! Neka ga sekira Zagorova s(j)ekira! Da ubuduće opreznije donosi sudove! I sam Kerac mu je, nekoliko postova ranije, rekao da nije rad u olovci njegov (dakle ni ručice), nego samo prijedlog grube skice, koju je maestro nadogradio, tako kako ju je nadogradio. Usput, površno nacrtavši i remen gitare, koja je obješena naopako, preko prsiju desne strane, a ne lijeve, kako to mora biti u gitarista dešnjaka. Neću sada očajavati, što prednjeg dijela remena (uz vrat gitare) uopće nema, tako da ona, ustvari, lebdi u zraku! Ah... što ćemo. Godine. Godine...
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/06/2015 : 13:06:49
|
@Tex Willer u bre dobro mi dosao i ti, beli brate sa severa! Long time no see sto bi rekli bledoliki :)
Hvala, slabo ja komentarisem ista u vezi scenarija ili crteza. Ne smatram se dovoljno kompetentnim. Ali pratim ono sto strucniji pisu, recenzije cak i cuvam u posebnom folderu, sredjene, da ih ne jurim po forumu kad hocu nesto da procitam Za 10 godina eto mene s jos jednim komentarom, da odrzim kontinuitet na topicima gde se pise nesto o stripovima |
|
|
nellesky
Junior Member
411 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 30/06/2015 : 14:07:29
|
quote: Originally posted by mogorovic
@nellesky dobrodosao medju nas! I nemoj da te ljudina od mogorovica sekira.
Neću ga sekirati ja. Bože sačuvaj! Neka ga sekira Zagorova s(j)ekira! Da ubuduće opreznije donosi sudove! I sam Kerac mu je, nekoliko postova ranije, rekao da nije rad u olovci njegov (dakle ni ručice), nego samo prijedlog grube skice, koju je maestro nadogradio, tako kako ju je nadogradio. Usput, površno nacrtavši i remen gitare, koja je obješena naopako, preko prsiju desne strane, a ne lijeve, kako to mora biti u gitarista dešnjaka. Neću sada očajavati, što prednjeg dijela remena (uz vrat gitare) uopće nema, tako da ona, ustvari, lebdi u zraku! Ah... što ćemo. Godine. Godine...
Prijatelju, sve sto sam rekao je: "Kao da je Kerac radio skicu a Ferri lose tusirao" Na kraju je potvrdjeno da je Kerac uradio jako grubu skicu a Ferri lose tusirao. Zakljucujem da ne znaš šta je to jako gruba skica a sta je gotov crtez u olovci pa mogu da te razumijem. Sve sto si ti rekao je da ja sramotim Kerca svojim izhitrenim zakljucima ida u ovom crtežu nema niti jednog elementa prepoznatljivosti rada Branislava Kerca, ali, baš apsolutno u ničemu. Ničemu!
Ima prijatelju jos kako, ali nisi u stanju to da vidis jer i kroz Ferrijeve drhtave ruke i losa rjesenja u samoj sustini naslovnice... KERAC Toliko.
Pozdrav za legaza i senokute.
Tu ste dakle pticice. |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 30/06/2015 : 14:28:10
|
Super! Drago mi je da si se nabrusio na mene! Tako treba. Samo ne smiješ lagati u svojoj žučljivosti, gubiš kredibilitet već na startu! Jer, nije sve što si rekao: "Kao da je Kerac radio skicu, a Ferri loše tuširao.", nego si, kume, rekao i :"Obratite pažnju na Džimijeve ruke. To je Kerac." A, nigdje Kerca niti njegovih "ruku", jer je sam objasnio da je "grubo naskicirao" Zagora i Džimija kao portrete, a gitaru u ruke mu dao Ferri samoinicijativno! Usput, mala poduka o tehnici klasične izrade stripa (jer Ferri to tako radi), kada se tušira (poput Ferrija, dakle klasičara) ne tušira se nikakva "gruba skica", nego crtež u olovci, kojeg Kerac nije izradio, pa ga tako ne možeš niti prepoznati! (Ustvari, možeš jedino ti, tamo gdje ga nema, naravno!). Pravo ti je ljutiti se, kao i meni usput reći, da sam više grubih skica u životu načinio , nego ti imaš vlasi nas glavi, da bih razlikovao, sinko, grubu skicu od crteža u olovci! Ali, to svakako nije razlog za ljutnju! Srdačno te pozdravljam!! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 30/06/2015 : 14:33:56
|
Mila majko što je ovo danas, svi ste nabrijani... mogorovicu, budući da imaš više forumskog staža očekivao sam da ćeš "spustiti loptu na zemlju", a ne ovako. |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1623 Posts
Member since 01/02/2007 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19708 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 30/06/2015 : 15:43:48
|
Pa ovo je i otusirano, koliko vidim. Ili si htio reci da je tus nečiji tuđi? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/06/2015 : 16:06:40
|
A ruke? A gitaru? A ko je rekao da konju rep ide u levo? A broj pega na Jimijevom licu? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 30/06/2015 : 16:08:29
|
Moram reći da je ovo jedna od najlošijih naslovnica ikad. Šteta odličnog crteža unutra. |
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19708 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 30/06/2015 : 18:28:03
|
Ekskluzivna variant naslovnica nove Nucciove priče koja samo u Hrvatskoj izlazi u gigant formatu!
I sad recite da bi netko drugi osim Nuccia trebao crtati naslovnice, ovo je toliko na tragu najboljih Ferrijevih radova iz 70-tih da je to za ne povjerovati! |
|
|
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 30/06/2015 : 18:59:16
|
Nuccio majstore! Kad ovo vidim, i to sa vako finim kolorom, onda se stvarno moram sloziti. Nuccio neka slobodno preuzme naslovnice. Koliko god da volim Rubinija i Andreuccija ovo je perfektna ravnoteza izmedu klasike i novije dinamike. Pa njegova svaka linija odise tom magicnom Ferrijanskom atmosferom.
Bure sta cekas? Posalji maestra u zasluzenu penziju i sto prije predaj Zagora u Nucciove ruke. |
Edited by - hamzik on 30/06/2015 19:00:26 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 30/06/2015 : 19:30:46
|
Dobra je naslovnica. Jedino mi smetaju šape, više podsećaju na neke od vukodlaka nego od lava. |
|
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 30/06/2015 : 19:38:03
|
Pretjerao je malo s onom pozadinom (kruha preko pogače); kad bi se uklonili viškovi naslovnica bi bila još bolja nego što jest. Balon je tu vjerojatno radi priče, ali i radi ravnoteže s imaginarnim krugom koji na lijevoj strani čine Zagorova glava, ruka i sjekira (zajednički uokviruju krupniju glavu lava) i on je u redu, premda se prebacivanjem težišta malo udesno moglo i bez njega. Jer mislim da je odnos Zagora i lava iz ovakvog rakursa i uz ovoliko efektnih detalja sasvim dovoljno, a sve ostalo samo nepotrebno odvlači pozornost. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 30/06/2015 : 19:56:58
|
Ima tu mjesta za svakoga: Nuccio neka radi naslovnice za redovnu seriju, Rubini za maksije, Andreucci za kolorce ili specijalce itd.
Ako može kod Dylana, zašto ne i kod Zagora. Dylanovi crtači naslovnica:
Stano (regularna serija) Cavenago (Maxi, Old Boy) Brindisi (Almanah) Carnevale (Special) razni crtači (KolorFest) Villa (SuperBook) Roi (Granderistampa)
Još samo kad bi Burattini "progledao"... |
Edited by - solar on 30/06/2015 19:57:37 |
|
|
Topic |
|