Author |
Topic  |
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 17/03/2009 : 13:14:05
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Ne kazem ja da je on los crtac..naprotiv..odlican je..ali njegov crtez ne mogu da smislim kad citam Zagora....ne ide mi nekako....ne uklapa se....mozda za nekog drugog junaka..
A navikni se :)
Gledao sam one table Zagora što imaš na svojoj stranici, nije loše ali imaš još prostora za napredak... Meni osobno nije lijepo vidjeti, recimo, kod one kamene kolibe, linije ti zaguše crtež... Mogao bi probati, kao i Magnus kad je crtao Texone, malo rasteretiti crtež tako da ne spajaš sve linije... I onaj lik što priča sa Zagorom, ne djeluje mi prirodno... Ako slikaš hiperrealizam, ne moraš tako raditi i stripove... Malo pusti ruku, crtaj brže i crtež će biti dinamičniji... Isto tako, kod šrafura, nekad koristiš crtice, a nekad točkice, bolje je koristiti samo jedno ili samo drugo, da strip bude ujednačen...
Nemoj ovo shvatiti kao nekakvo pametovanje, to su jednostavno stvari koje su mi zasmetale kad sam gledao, što ne mora značiti da smetaju i drugima :)
I bi li mogao staviti ovdje na forum one table u malo većoj rezoluciji, ipak je onako teško vidjeti baš sve? |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 17/03/2009 : 14:09:09
|
Solidna naslovnica,dobar dizajn,ali i meni se slosi kad vidim Chiarolu.Sumljivo mi je ovo ItalI only,mozda nece prodati prava |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 17/03/2009 : 14:26:46
|
quote: Originally posted by okiboki
Solidna naslovnica,dobar dizajn,ali i meni se slosi kad vidim Chiarolu.Sumljivo mi je ovo ItalI only,mozda nece prodati prava
to se odnosi na cijenu stripa u eurima. |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 17/03/2009 : 15:16:00
|
quote: Originally posted by Beva
Ne kazem ja da je on los crtac..naprotiv..odlican je..ali njegov crtez ne mogu da smislim kad citam Zagora....ne ide mi nekako....ne uklapa se....mozda za nekog drugog junaka..
Gledao sam one table Zagora što imaš na svojoj stranici, nije loše ali imaš još prostora za napredak... Meni osobno nije lijepo vidjeti, recimo, kod one kamene kolibe, linije ti zaguše crtež... Mogao bi probati, kao i Magnus kad je crtao Texone, malo rasteretiti crtež tako da ne spajaš sve linije... I onaj lik što priča sa Zagorom, ne djeluje mi prirodno... Ako slikaš hiperrealizam, ne moraš tako raditi i stripove... Malo pusti ruku, crtaj brže i crtež će biti dinamičniji... Isto tako, kod šrafura, nekad koristiš crtice, a nekad točkice, bolje je koristiti samo jedno ili samo drugo, da strip bude ujednačen...
Nemoj ovo shvatiti kao nekakvo pametovanje, to su jednostavno stvari koje su mi zasmetale kad sam gledao, što ne mora značiti da smetaju i drugima :)
I bi li mogao staviti ovdje na forum one table u malo većoj rezoluciji, ipak je onako teško vidjeti baš sve?
Hvala na savetima, potpuno si u pravu..medjutim te stranice sto si video su stare par godina i treba da ih uklonim sa sajta sto pre jer sam dosta napredovao od tad....videces uskoro nove i bolje...
|
|
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 17/03/2009 : 15:28:50
|
I bi li mogao staviti ovdje na forum one table u malo većoj rezoluciji, ipak je onako teško vidjeti baš sve?
Hvala na savetima, potpuno si u pravu..medjutim te stranice sto si video su stare par godina i treba da ih uklonim sa sajta sto pre jer sam dosta napredovao od tad....videces uskoro nove i bolje...
Stvarno bi bilo super da ih postaviš. Pozdravljam sve one koji grabe napred, i jednostavno znaju šta hoće. Forumaši su uz tebe, Željko! A sad... da vidimo te table! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Posted - 17/03/2009 : 15:56:14
|
quote: Originally posted by Rick
Stvarno bi bilo super da ih postaviš. Pozdravljam sve one koji grabe napred, i jednostavno znaju šta hoće. Forumaši su uz tebe, Željko! A sad... da vidimo te table!
Hvala vam na podrsci...videcete uskoro nove radove koje treba da oceni Burratini....a nadam se da ce VC prihvatiti neke i da odstampa u Kolekcionarkim izdanjima Zagora    |
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 17/03/2009 : 18:15:57
|
Hvala vam na podrsci...videcete uskoro nove radove koje treba da oceni Burratini....a nadam se da ce VC prihvatiti neke i da odstampa u Kolekcionarkim izdanjima Zagora   
E sad i mene zanimaju te nove table... Ne moraš table, daj par skica, meni je u stripu najbitniji crtež, pa bih to stvarno volio vidjeti...
A što, stvarno Burratini ocjenjuje je li crtač dobar ili ne? Otkad su scenaristi zaduženi za to? |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Posted - 17/03/2009 : 20:34:34
|
quote: Originally posted by kreŠa
Pa zar nije Ferri boss u Zagor staffu?
Nekada bio...ali sada Burratini vodi glavnu rec u Zagor staffu...    |
|
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Posted - 17/03/2009 : 21:46:56
|
Pa zar nije Ferri boss u Zagor staffu?
Nekada bio...ali sada Burratini vodi glavnu rec u Zagor staffu...   
Mozda ces za koju godinu biti i ti!
Mozes da nam pustis neku sliku tebe i npr. Ferrija,Della Monice,itd.?
Ehh sad..nemojmo preterivati...samo da me prime i ja zadovoljan....i da crtam Zagora do kraja zivota...  San snova..  |
|
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 17/03/2009 : 23:10:25
|
Nisam znao da je i Ferri bio direktor Zagor Staffa, znam da je pre Buratinija bio Boselli ali ne znam ko je bio pre njega zna li ko kako su se menjali urednici Zagora u proslosti |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 18/03/2009 : 01:21:17
|
Ferri nikada nije bio direktor staffa, zato sto je za to obicno zaduzen glavni scenarista... direktor staffa odredjuje kome bi odgovarala koja prica, zbog ambijenta, duzine scenarija, kolicine slobodnog vremena na raspolaganju, tako da je suludo da crtac uzme i odredjuje/zabranjuje drugim crtacima nesto na osnovu licnih afiniteta. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 18/03/2009 : 14:10:19
|
quote: Originally posted by alen
quote: Originally posted by okiboki
Solidna naslovnica,dobar dizajn,ali i meni se slosi kad vidim Chiarolu.Sumljivo mi je ovo ItalI only,mozda nece prodati prava
to se odnosi na cijenu stripa u eurima.
Uh dobro je  |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 18/03/2009 : 23:29:38
|
Odvratna naslovnica... neproporcionalna, prekićasta... E, moj Ferri... od legende do sprdnje... Novi dizajn je zanimljiv. Ko piše, a ko crta
 |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 18/03/2009 23:31:36 |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 19/03/2009 : 00:49:16
|
Ovo je jedna od retkih situacija kad sumnjam da li je Ferri nacrtao facu. Jednostavno, to nije njegov stil, i kao sto sam siguran da na nekima nije on crtao znak na majici, tako sam ovde skoro siguran da nije on crtao Zagorovo lice |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 01:26:36
|
Grobnica magova
Paolucci Chiarolla
U Sha-ki-Lah, otoku u središtu jezera Erie svet Shawnejima, leži mračna snaga zla koju nitko ne bi smio uznemiravat... Kada se skupina korumpiranih ljudi otisne na otok, horror se budi ponovno! Nakon što se zlo oslobodi, ne napada samo oskrvnitelje nego i Zagora koji je došao na otok da zaustavi kriminalce...
Šesto čulo mi govori da ovo ne valja. 160 stranica, a ovakva tema... not  A Chiarolla loše izgleda ovdje... treba nečiji čišći crtež ako se radi o čudovištima, jer znamo da kod njega i ljudi liče na čudovišta. |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
Edited by - Raga on 19/03/2009 01:29:13 |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 01:32:36
|
quote: Originally posted by Raga
Grobnica magova
Paolucci Chiarolla
U Sha-ki-Lah, otoku u središtu jezera Erie svet Shawnejima, leži mračna snaga zla koju nitko ne bi smio uznemiravat... Kada se skupina korumpiranih ljudi otisne na otok, horror se budi ponovno! Nakon što se zlo oslobodi, ne napada samo oskrvnitelje nego i Zagora koji je došao na otok da zaustavi kriminalce...
Šesto čulo mi govori da ovo ne valja. 160 stranica, a ovakva tema... not  A Chiarolla loše izgleda ovdje... treba nečiji čišći crtež ako se radi o čudovištima, jer znamo da kod njega i ljudi liče na čudovišta.
U pravu si za izbor crtaca. Chiarolla je po meni dobar u Lordu ali za ovakvu pricu su imali daleko bolji izbor od njega   |
Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 19/03/2009 : 01:34:19
|
ja bih pitao Zeljka zasto ukoceno i bez zivosti crta Zagora,kad vidim da sasvim dobro je uradio Aliena i Braveheart,mada pretpostavljam da je to zbog precrtavanja scena iz filma..lakse je gledati u vec gotovu sliku i reproducirati na papir nego raditi sve iz glave,nemoj pogresno da me shvatis,velik si talenat,ali ti je potrebno jos vezbanja |
drale |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Posted - 19/03/2009 : 10:01:40
|
quote: Originally posted by draskomisterno
ja bih pitao Zeljka zasto ukoceno i bez zivosti crta Zagora,kad vidim da sasvim dobro je uradio Aliena i Braveheart,mada pretpostavljam da je to zbog precrtavanja scena iz filma..lakse je gledati u vec gotovu sliku i reproducirati na papir nego raditi sve iz glave,nemoj pogresno da me shvatis,velik si talenat,ali ti je potrebno jos vezbanja
Ne obracaj paznju na moje crteze Zagora sa mog sajta..to su stari crtezi od pre 5-6 godina...i bice uklonjeni za koji dan sa sajta..naredio sam webmasterki hehe....uskoro cu ovde staviti najnovije crteze Zagora...crtez je mnogo relaxiraniji i DOSTA bolji....Zagor vise nije ukocen kao pre.... |
|
 |
|
Topic  |
|