Author |
Topic  |
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 08/03/2009 : 13:10:42
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by tiberije
al ce da se nacekas, mozda do tada promenis interosovanja i zagor ti ne bude ivse interesantan:)
NAdam se da ce do tada da nogiraju profu
Misliš da ne bi upropastio naslovnicu... |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19620 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 09/03/2009 : 08:50:21
|
ove zadnje Vernijeve table su sasvim pristojne,reko bi da čovjek ipak može još dosta napredovat...kako je Ferri crtao Zasjedu u šumi pa onda Zimsku Zmiju i Divove...može i Verni još dosta naučit...kad bi likove crtao malo dinamičnije i sa više senčenja...ja vjerujem u njega. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 09/03/2009 : 18:57:30
|
Ferri je ucio mnogo brze, kod Vernija to vec toliko traje da ne verujem u neki primetan napredak. Kod Ferrija je dovoljno da uporedis prve table "Zasede u sumi koja je izasla 1961. godine u striscia formatu i naslovnicu za taj isti broj u gigante formatu koji je izasao u avgustu 1965. godine, dakle, 4 godine nakon toga. Napredak je fascinantan. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 09/03/2009 : 20:02:45
|
Meni je Ferri u Zasedi u šumi odlično dočarao pejzaže prirode, same divljine Darkwooda, indijanace i druge likove, jedino su mi likovi Zagora i Čika slabiji u odnosu na kasniji zlatni period U suštini njemu su početni crteži bili puniji detalja, dok kasnije više daje značaj samim likovima Zagora i Čika, stavljajući ih u prvi plan neopterećujući mnogo crtež Kod Vernija je u startu drugačije, jer se on pre svega osljanja na Ferrijev crtež iz zlatnog perioda. Siguran sam da je i on svestan svojih nedostataka (staričnost, nedostatak slobodnijih linija crteža) i da će to u doglednoj bodućnosti otkloniti |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 09/03/2009 : 21:38:37
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Meni je Ferri u Zasedi u šumi odlično dočarao pejzaže prirode, same divljine Darkwooda, indijanace i druge likove, jedino su mi likovi Zagora i Čika slabiji u odnosu na kasniji zlatni period U suštini njemu su početni crteži bili puniji detalja, dok kasnije više daje značaj samim likovima Zagora i Čika, stavljajući ih u prvi plan neopterećujući mnogo crtež Kod Vernija je u startu drugačije, jer se on pre svega osljanja na Ferrijev crtež iz zlatnog perioda. Siguran sam da je i on svestan svojih nedostataka (staričnost, nedostatak slobodnijih linija crteža) i da će to u doglednoj bodućnosti otkloniti
Može biti, a i ne mora. Može biti- jer Vernijev crtež, ovakav ili onakav, pasuje Zagoru. Prateći Ferijev obrazac Verni je dostigao standard. Ne mora- jer Verni i nadalje može nastaviti da bude rastrzan izmedju svog stila i Ferijevog nasledja koje mu svi stavljaju na ledja. Ne znam da li neko na ovom forumu nije rekao da bi trebalo da počne da radi četkicom i da će biti super. Možda čovek jednostavno ne želi da radi četkicom. Možda će biti bolji, ali bez četkice. Meni svaka varijanta pasuje. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Posted - 09/03/2009 : 23:27:19
|
Slažem se, Verni mi je Ok. Ma koliko precrtavao Ferrija i imao ostale nedostatke koji mu se pripisuju, njegov crtež me vraća u ono vreme zlatng perioda Ferri-Donatelli-Bignotti |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22375 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 13/03/2009 : 19:28:30
|
quote: Originally posted by kreŠa
Da li italijanskog Zagora SBE izvozi u susedne zemlje(Francusku,Svajcarsku i Austriju),i ako da jos koje druge junake izvozi
Da,Zagor i Dylan u originalu mogu da se nadju na kioscima sirom Svicarske,bez obzira na govorno podrucje.Procitao sam negdje da je manhunter vidio i Texa, ja nisam jos. |
 |
|
Mali soko
New Member

Bosnia and Herzegovina
162 Posts
Member since 06/03/2009 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 16/03/2009 : 21:11:28
|
Da, Zagorovo lice izgleda sumnjivo. Nažalost, i moj crtež je remek djelo za Chiarolu, a crtam ko osnovnoškolac.
Fakat držim fige za SBE. Baš bi volio vidjeti nekog našeg čovjeka u Zagor staffu. |
No sikiriki |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26054 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Posted - 16/03/2009 : 22:53:20
|
quote: Originally posted by ---dp---
Malo promene u dizajnu nije lose, ali iskreno nije mi nesto, moglo bi mnogo bolje
Slažem se |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 16/03/2009 : 23:09:09
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri Video sam naslovnicu..hmmm...Zagor mi je los..ali ipak to je Ferri....a Chiarolla..uzas uzas uzas!!!!
Jebes mi sve, ako me ne prime za crtaca Zagora u SBE, tacno cu im baciti bombu u redakciju....moj crtez je REMEK DELO za Chiarollu!!!!!
Skromnost je vrlina, a Chiarolla je odličan... Ne mogu vjerovati da crtač ne prepoznaje kvalitetu kad je vidi... Bolji je od današnjeg Ferrija duplo... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Posted - 16/03/2009 : 23:20:27
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by Zeljko Ferri Video sam naslovnicu..hmmm...Zagor mi je los..ali ipak to je Ferri....a Chiarolla..uzas uzas uzas!!!!
Jebes mi sve, ako me ne prime za crtaca Zagora u SBE, tacno cu im baciti bombu u redakciju....moj crtez je REMEK DELO za Chiarollu!!!!!
Skromnost je vrlina, a Chiarolla je odličan... Ne mogu vjerovati da crtač ne prepoznaje kvalitetu kad je vidi... Bolji je od današnjeg Ferrija duplo...
E, sad ga mnogo pretera  |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 16/03/2009 : 23:27:17
|
E, sad ga mnogo pretera 
Nisam pretjerao ni najmanje, Ferri je trebao davno prestati crtati, još ga samo nostalgičari hvale... Chiarollin je jedini problem, po vama, što mu je stil drukčiji od Ferrijevog, a to što je on kvalitetan nema veze... Razmisli malo i onda kaži tko pretjeruje... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 16/03/2009 : 23:29:55
|
Chiarolla doista jest dobar crtač. Ponekad malo prebrzo crta pa ima propusta. To što je drukčiji i što je vama sve različito od Ferrija loše nije njegov problem. |
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 16/03/2009 : 23:31:14
|
Skromnost je vrlina, a Chiarolla je odličan... Ne mogu vjerovati da crtač ne prepoznaje kvalitetu kad je vidi... Bolji je od današnjeg Ferrija duplo...
Današnji Ferri je slab. Ja u svakom stripu pomno pratim crtež i lijepo se može vidjeti da Chiarolla crta prljavo, ali izazovno. No u nekim tablama likovi su mu prave karikature. Tako da kod mene pobjeđuje Ferri. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Posted - 16/03/2009 : 23:38:53
|
E, sad ga mnogo pretera 
Nisam pretjerao ni najmanje, Ferri je trebao davno prestati crtati, još ga samo nostalgičari hvale... Chiarollin je jedini problem, po vama, što mu je stil drukčiji od Ferrijevog, a to što je on kvalitetan nema veze... Razmisli malo i onda kaži tko pretjeruje...
Ma nije u pitanju samo nostalgija Ferri je Ferri Ali Ok, slažem se da Chiarolla crta ostale likove dobro, samo kad bi mu Zagor imao koju boru, malo grublje crte lica bio bi i on dobar, ovako...
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19620 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/03/2009 : 08:13:00
|
Ferri je u Podzemlju.....briljantan,bar meni...a i u zadnje vrijeme naslovnice su mi sasvim u redu-uključujući ovu za specijal 21.Ferri je meni još uvijek broj 1 u Zagor staffu,dal je stvarno tako dobar ili nema prave konkurencije-manje je važno...sad da nekad zabrlja proporcije Zagora je živa istina...ali kad su pejsaži i senčenje u pitanju ostaje majstor za sva vremena... još se mogu mnogi štošta naučit od njega...prava vrijednost će se tek pokazat kad ostavi olovku...do sada me taj novi val nije osobito uvjerio da su dostojni nasljednici...ima potencijala (Nucio-puž,Piccineli,Bisi)ali... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 17/03/2009 : 08:31:47
|
Ne kazem ja da je on los crtac..naprotiv..odlican je..ali njegov crtez ne mogu da smislim kad citam Zagora....ne ide mi nekako....ne uklapa se....mozda za nekog drugog junaka.. |
|
 |
|
Topic  |
|