forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 781

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/03/2009 : 13:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by tiberije

al ce da se nacekas, mozda do tada promenis interosovanja i zagor ti ne bude ivse interesantan:)

NAdam se da ce do tada da nogiraju profu

Misliš da ne bi upropastio naslovnicu...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19620 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/03/2009 : 08:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ove zadnje Vernijeve table su sasvim pristojne,reko bi da čovjek ipak može još dosta napredovat...kako je Ferri crtao Zasjedu u šumi pa onda Zimsku Zmiju i Divove...može i Verni
još dosta naučit...kad bi likove crtao malo dinamičnije i sa više senčenja...ja vjerujem u njega.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/03/2009 : 18:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ferri je ucio mnogo brze, kod Vernija to vec toliko traje da ne verujem u neki primetan napredak. Kod Ferrija je dovoljno da uporedis prve table "Zasede u sumi koja je izasla 1961. godine u striscia formatu i naslovnicu za taj isti broj u gigante formatu koji je izasao u avgustu 1965. godine, dakle, 4 godine nakon toga. Napredak je fascinantan.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/03/2009 : 20:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Meni je Ferri u Zasedi u šumi odlično dočarao pejzaže prirode, same divljine Darkwooda, indijanace i druge likove, jedino su mi likovi Zagora i Čika slabiji u odnosu na kasniji zlatni periodU suštini njemu su početni crteži bili puniji detalja, dok kasnije više daje značaj samim likovima Zagora i Čika, stavljajući ih u prvi plan neopterećujući mnogo crtež Kod Vernija je u startu drugačije, jer se on pre svega osljanja na Ferrijev crtež iz zlatnog perioda. Siguran sam da je i on svestan svojih nedostataka (staričnost, nedostatak slobodnijih linija crteža) i da će to u doglednoj bodućnosti otkloniti
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 09/03/2009 : 21:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Meni je Ferri u Zasedi u šumi odlično dočarao pejzaže prirode, same divljine Darkwooda, indijanace i druge likove, jedino su mi likovi Zagora i Čika slabiji u odnosu na kasniji zlatni periodU suštini njemu su početni crteži bili puniji detalja, dok kasnije više daje značaj samim likovima Zagora i Čika, stavljajući ih u prvi plan neopterećujući mnogo crtež Kod Vernija je u startu drugačije, jer se on pre svega osljanja na Ferrijev crtež iz zlatnog perioda. Siguran sam da je i on svestan svojih nedostataka (staričnost, nedostatak slobodnijih linija crteža) i da će to u doglednoj bodućnosti otkloniti

Može biti, a i ne mora.
Može biti- jer Vernijev crtež, ovakav ili onakav, pasuje Zagoru. Prateći Ferijev obrazac Verni je dostigao standard.
Ne mora- jer Verni i nadalje može nastaviti da bude rastrzan izmedju svog stila i Ferijevog nasledja koje mu svi stavljaju na ledja. Ne znam da li neko na ovom forumu nije rekao da bi trebalo da počne da radi četkicom i da će biti super. Možda čovek jednostavno ne želi da radi četkicom. Možda će biti bolji, ali bez četkice. Meni svaka varijanta pasuje.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/03/2009 : 23:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, Verni mi je Ok. Ma koliko precrtavao Ferrija i imao ostale nedostatke koji mu se pripisuju, njegov crtež me vraća u ono vreme zlatng perioda Ferri-Donatelli-Bignotti
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/03/2009 : 19:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Da li italijanskog Zagora SBE izvozi u susedne zemlje(Francusku,Svajcarsku i Austriju),i ako da jos koje druge junake izvozi

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22375 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/03/2009 : 19:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Da li italijanskog Zagora SBE izvozi u susedne zemlje(Francusku,Svajcarsku i Austriju),i ako da jos koje druge junake izvozi

Da,Zagor i Dylan u originalu mogu da se nadju na kioscima sirom Svicarske,bez obzira na govorno podrucje.Procitao sam negdje da je manhunter vidio i Texa, ja nisam jos.
Go to Top of Page

Mali soko
New Member

Bosnia and Herzegovina
162 Posts

Member since 06/03/2009

Posted - 16/03/2009 : 18:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mali soko a Private Message  Reply with Quote
http://sergiobonellieditore.it/auto/edicola?collana=44&collocazione=3&numero=21#

naslovnica novog specijala u italiji i novi dizajn specijala
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 16/03/2009 : 19:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali soko

http://sergiobonellieditore.it/auto/edicola?collana=44&collocazione=3&numero=21#

naslovnica novog specijala u italiji i novi dizajn specijala

Video sam naslovnicu..hmmm...Zagor mi je los..ali ipak to je Ferri....a Chiarolla..uzas uzas uzas!!!!

Jebes mi sve, ako me ne prime za crtaca Zagora u SBE, tacno cu im baciti bombu u redakciju....moj crtez je REMEK DELO za Chiarollu!!!!!

Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 16/03/2009 : 21:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Da, Zagorovo lice izgleda sumnjivo. Nažalost, i moj crtež je remek djelo za Chiarolu, a crtam ko osnovnoškolac.

Fakat držim fige za SBE. Baš bi volio vidjeti nekog našeg čovjeka u Zagor staffu.

No sikiriki
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/03/2009 : 22:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Malo promene u dizajnu nije lose, ali iskreno nije mi nesto, moglo bi mnogo bolje
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/03/2009 : 22:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Izgleda zanimljivo naslovnica, tema mislim. Zna li netko prijevod naslova?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26054 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/03/2009 : 22:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Veščeva grobnica

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 16/03/2009 : 22:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Malo promene u dizajnu nije lose, ali iskreno nije mi nesto, moglo bi mnogo bolje

Slažem se
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/03/2009 : 23:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri
Video sam naslovnicu..hmmm...Zagor mi je los..ali ipak to je Ferri....a Chiarolla..uzas uzas uzas!!!!

Jebes mi sve, ako me ne prime za crtaca Zagora u SBE, tacno cu im baciti bombu u redakciju....moj crtez je REMEK DELO za Chiarollu!!!!!

Skromnost je vrlina, a Chiarolla je odličan... Ne mogu vjerovati da crtač ne prepoznaje kvalitetu kad je vidi... Bolji je od današnjeg Ferrija duplo...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 16/03/2009 : 23:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Skromnost je vrlina, a Chiarolla je odličan... Ne mogu vjerovati da crtač ne prepoznaje kvalitetu kad je vidi... Bolji je od današnjeg Ferrija duplo...

E, sad ga mnogo pretera
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/03/2009 : 23:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

E, sad ga mnogo pretera

Nisam pretjerao ni najmanje, Ferri je trebao davno prestati crtati, još ga samo nostalgičari hvale... Chiarollin je jedini problem, po vama, što mu je stil drukčiji od Ferrijevog, a to što je on kvalitetan nema veze... Razmisli malo i onda kaži tko pretjeruje...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 16/03/2009 : 23:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
Chiarolla doista jest dobar crtač. Ponekad malo prebrzo crta pa ima propusta. To što je drukčiji i što je vama sve različito od Ferrija loše nije njegov problem.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 16/03/2009 : 23:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Današnji Ferri je slab. Ja u svakom stripu pomno pratim crtež i lijepo se može vidjeti da Chiarolla crta prljavo, ali izazovno. No u nekim tablama likovi su mu prave karikature. Tako da kod mene pobjeđuje Ferri.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 16/03/2009 : 23:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

E, sad ga mnogo pretera

Nisam pretjerao ni najmanje, Ferri je trebao davno prestati crtati, još ga samo nostalgičari hvale... Chiarollin je jedini problem, po vama, što mu je stil drukčiji od Ferrijevog, a to što je on kvalitetan nema veze... Razmisli malo i onda kaži tko pretjeruje...

Ma nije u pitanju samo nostalgija Ferri je Ferri Ali Ok, slažem se da Chiarolla crta ostale likove dobro, samo kad bi mu Zagor imao koju boru, malo grublje crte lica bio bi i on dobar, ovako...

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 00:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Kod Chiarolle bi sve bilo super samo da su mu Zagor i Ciko verniji izgledu kojeg se drzi vecina crtaca
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 17/03/2009 : 02:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Da upravo tako.

Zagor je nesto mnogo smrsao,a lice ko da mu je kiselina pala.A sjenka mi nesto ne izgleda u redu.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19620 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/03/2009 : 08:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ferri je u Podzemlju.....briljantan,bar meni...a i u zadnje vrijeme naslovnice su mi sasvim u redu-uključujući ovu za specijal 21.Ferri je meni još uvijek broj 1 u Zagor staffu,dal je stvarno tako dobar ili nema prave konkurencije-manje je važno...sad da nekad zabrlja proporcije
Zagora je živa istina...ali kad su pejsaži i senčenje u pitanju ostaje majstor za sva vremena...
još se mogu mnogi štošta naučit od njega...prava vrijednost će se tek pokazat kad ostavi olovku...do sada me taj novi val nije osobito uvjerio da su dostojni nasljednici...ima potencijala (Nucio-puž,Piccineli,Bisi)ali...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 17/03/2009 : 08:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne kazem ja da je on los crtac..naprotiv..odlican je..ali njegov crtez ne mogu da smislim kad citam Zagora....ne ide mi nekako....ne uklapa se....mozda za nekog drugog junaka..

Go to Top of Page
Page: of 781 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.12 seconds. Snitz Forums 2000