Author |
Topic |
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 13/07/2018 : 22:45:05
|
#317 - Osveta u dimu
Prvi dio priče je Superhik "origin story" koji je bio iznimno zabavan, posebno su me nasmijale scene u kojima mladi Ezekijel razvija svoju životnu filozofiju gledjući kako se ponaša prljava sirotinja naspram kulturnih milijunaša i milijardera. Zakon je kadar gdje kamion "društva zagađivača ulica" zatrpa ulicu tonama smeća odmah nakon što ju je ovaj očistio. Ima još jedna antologijska scena na groblju kad vrhovni smetlarski zapovjednik govori malom Ezekijelu da su mu roditelji poginuli dok su noću mrtvi pijani čistili autocestu pa ih je netko pregazio. Bilo je tu još materijala za smijanje ali da ne nabrajam sve. Drugi dio priče s Morganom nije nešto posebno dobar, ulazi u prosjek. |
Edited by - solar on 13/07/2018 22:46:09 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 13/07/2018 : 22:55:46
|
Specijal #1 - Putovanja O.K sve uključeno
Ovo mi je jedna od najdražih post-magnus epizoda. Prvi put sam je čitao tamo negdje u osnovnoj školi i neke scene su mi zauvijek ostale upržene u svijesti. Koliko mi je puta samo palo na pamet kad onaj kuhar pere noge u loncu tj. namače kurje oči, ili onaj "vozač autobusa" koji na mali motorin poslaže hrpu ljudi u obliku piramide pa onda prođu ispod mosta i oni s vrha se zalijepe u njega. Što tek reći o tzv. bolnici u kojoj je doktor mrtav pijan pa ga stara rugoba od sestre poteže za ruku a on onda pita gdje je električna pila.
Babuskara sa mitraljezom u rukama kaže: "Dolje, smrdljive ništarije, da vas izbušim!" Pijani doktor: "Pucajte... hik... branimo slobodu zakonitog ubijanja... hik!"
Dobar je i obrat na kraju gdje Shirley sa svojim gusarima dolazi ukinuti putovanja sve uključeno i u suštini je zanima samo lova, nema tu lažnih paravana u obliku borbe za potlačene ili nekakvog suosjećnja sa siromašnijima.
Što se tiče utjecaja Alan Forda na moju psihu najbolje svjedoči događaj iz prvog razreda srednje škole gdje nam je bio zadatak da opišemo kakav bi bio naš idealan odmor! Ja sam napisao sastavak pun alanfordovske ironije i sarkazma kako ja putujem sa agencijom Pera Karijole u Afriku gdje je u ponudu uključena i mogućnost da vas rastrgaju lavovi! Znači stil pisanja je bio na tragu ove epizode - naravno moja učiteljica je bila cijepljena protiv bilo kakvog smisla za humor i našla se uvrijeđenom pa se potužila cijelom razredu i počela im čitati sastav a ovi su se naravno počeli kidati od smijeha što ju je još više naljutilo pa mi je na kraju napisala nešto u bilježnicu i to sam morao dati roditeljima da mi vide i da potpišu. Mislim da tu bilježnicu još uvijek negdje imam pa ako je pronađem pokušat ću slikati taj sastavak i staviti ga ovdje. |
Edited by - solar on 13/07/2018 23:25:14 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14040 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 14/07/2018 : 11:45:04
|
quote: Originally posted by solar
Specijal #1 - Putovanja O.K sve uključeno
Ovo mi je jedna od najdražih post-magnus epizoda. Prvi put sam je čitao tamo negdje u osnovnoj školi i neke scene su mi zauvijek ostale upržene u svijesti. Koliko mi je puta samo palo na pamet kad onaj kuhar pere noge u loncu tj. namače kurje oči, ili onaj "vozač autobusa" koji na mali motorin poslaže hrpu ljudi u obliku piramide pa onda prođu ispod mosta i oni s vrha se zalijepe u njega. Što tek reći o tzv. bolnici u kojoj je doktor mrtav pijan pa ga stara rugoba od sestre poteže za ruku a on onda pita gdje je električna pila.
Babuskara sa mitraljezom u rukama kaže: "Dolje, smrdljive ništarije, da vas izbušim!" Pijani doktor: "Pucajte... hik... branimo slobodu zakonitog ubijanja... hik!"
Dobar je i obrat na kraju gdje Shirley sa svojim gusarima dolazi ukinuti putovanja sve uključeno i u suštini je zanima samo lova, nema tu lažnih paravana u obliku borbe za potlačene ili nekakvog suosjećnja sa siromašnijima.
Što se tiče utjecaja Alan Forda na moju psihu najbolje svjedoči događaj iz prvog razreda srednje škole gdje nam je bio zadatak da opišemo kakav bi bio naš idealan odmor! Ja sam napisao sastavak pun alanfordovske ironije i sarkazma kako ja putujem sa agencijom Pera Karijole u Afriku gdje je u ponudu uključena i mogućnost da vas rastrgaju lavovi! Znači stil pisanja je bio na tragu ove epizode - naravno moja učiteljica je bila cijepljena protiv bilo kakvog smisla za humor i našla se uvrijeđenom pa se potužila cijelom razredu i počela im čitati sastav a ovi su se naravno počeli kidati od smijeha što ju je još više naljutilo pa mi je na kraju napisala nešto u bilježnicu i to sam morao dati roditeljima da mi vide i da potpišu. Mislim da tu bilježnicu još uvijek negdje imam pa ako je pronađem pokušat ću slikati taj sastavak i staviti ga ovdje.
Ponekad pomislim, kao da ih takve proizvode... |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6412 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 14/07/2018 : 12:50:29
|
quote: Originally posted by VALTER
Pa ne predaju učiteljice u srednjoj školi.
Jebiga VALTERE ako tako nastaviš pretvorit ćeš se u Curunira! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 14/07/2018 : 15:16:39
|
quote: Originally posted by solar
A što se najgore od svega ta učiteljica je tada bila stvarno mlada, nekih 23-24 godina.
Imam slično iskustvo. Tema je bila nešto NOB, Tito i te fore, a kako je nama tada Alan Ford bio napet, malo sam okrenuo na tu vrstu pošalica što je rezultiralo kuljom ko kuća. Nije bila neki šaljivi lik, skoro sam na produžnoj završio. Ni onoj iz Marxizma se nije dopalo kad sa za reformatora crkve napisao King u zagradi. Žene očito ne čitaju Alana Forda. |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/07/2018 : 16:31:18
|
quote: Originally posted by zeljko
Zene i humor....big no no
Ajme, Zeljko tvojih komentara...ako nista, neiscrpan si s njima. Pa i zene citaju Alan Forda. I baratuju s hunorom... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14040 Posts
Posted - 15/07/2018 : 12:08:33
|
Iako uvelike poštujem većinu objava senatora Željka, s ovim se ne bih složio. Žene i humor? Uvijek i svugdje! |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5116 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 15/07/2018 : 21:18:06
|
Af 591 (ITA)
... u kolovozu na kioscima u Italiji! |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5116 Posts
Posted - 15/07/2018 : 21:19:28
|
Af 592 (ITA)
... u rujnu na svim kioscima u Italiji! |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 15/07/2018 : 21:24:56
|
quote: Originally posted by ivanl
Ajme, Zeljko tvojih komentara...ako nista, neiscrpan si s njima. Pa i zene citaju Alan Forda. I baratuju s hunorom...
citaju moj
ako i sretnes neku onda je muskobara koja igra lopte s muskima |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
nikotin
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2236 Posts
Member since 12/12/2016 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5116 Posts
Posted - 16/07/2018 : 00:19:35
|
quote: Originally posted by nikotin
quote: Originally posted by DOMI
Af 592 (ITA)
... u rujnu na svim kioscima u Italiji!
Ah da. Ovo če izači za 10 godina ukoliko se nepojave pirati. Vjerovatno u EU IZDANJU.
Yeahh! ... ako podivljam, krenut ću s izdavanjem - za početak - Kriminala, Satanika i AF-a.... Samo ako se ovaj cirkus nastavi, nije nemoguće! Naslovnice bi bile identične originalu, a novi brojevi bi se izvozili čak i izvan EU. |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14040 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member
5040 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 19/07/2018 : 20:18:44
|
quote: Originally posted by vronski 3
Možda je bilo redova za kafu, možda su se stripovi štampali na "wc papiru" ali je bilo neuporedivo poštenije vreme nego danas, sa pravim emocijama, pravim ljudima, bez rijaliti pošasti, bez starleta, bez ratova...
Što bi se reklo u Maxmagnusu: "BILO NAM JE BOLJE KAD NAM JE BILO GORE"!
Vronski pravi si FRED KUKUMAVKA , šta se žališ a šta ti to fali Živiš u demokratsku ,slobodnu i nezavisnu Srbiju , imaš ženu koja te voli (iako si malo berlav), na dobru si platu i radiš za reprenzentativne firme i kako tvrdiš imaš odrađen posal 3 godine unaprijed , te imaš vremena priko posla pijuckat kavice ,pivce i surfat forumom. Forumski si besmrtnik i živi dokaz da reinkanacija postoji , svake godine ljetuješ u Grčku , nosiš markiranu robu šta je evidentno na onoj slici , mudantine marke "Spido" i kultne naočale "Reiban" Sve u svemu forumski si ogled kako se treba živit a ti još kukumačeš
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 19/07/2018 : 21:08:53
|
#320 - Šaljivčina
Ovo je bilo poprilično loše, najviše zato što je Šaljivčina toliko "over the top" da cijela radnja pada u vodu. Ništa nije bilo smiješno što mi se rijetko događa sa ovim AF periodom, čak ni Perucca nije pomogao. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 19/07/2018 : 21:15:44
|
#344 - Izgrebi i kidaj
Izgrebi i kidaj već upada u neki pristojan prosjek, znači ništa previše dobro ali opet dovoljno kvalitetno da se čovjek koliko-toliko zabavi. Tu su skečevi sa Brojem Jedan i njegovim "pametnim" kompjuterom, pa šprdanje sa naivcima zaluđenim sa igrama na sreću a tu su i ona tri blesava krivotvoritelja Najsmješnija scena mi je bila pri kraju kad se onaj debeli direktor banke ide objesit za luster ali je pretežak pa pada ko vreća cemenata na pod! |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 19/07/2018 : 21:22:49
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
quote: Originally posted by vronski 3
Možda je bilo redova za kafu, možda su se stripovi štampali na "wc papiru" ali je bilo neuporedivo poštenije vreme nego danas, sa pravim emocijama, pravim ljudima, bez rijaliti pošasti, bez starleta, bez ratova...
Što bi se reklo u Maxmagnusu: "BILO NAM JE BOLJE KAD NAM JE BILO GORE"!
Vronski pravi si FRED KUKUMAVKA , šta se žališ a šta ti to fali Živiš u demokratsku ,slobodnu i nezavisnu Srbiju , imaš ženu koja te voli (iako si malo berlav), na dobru si platu i radiš za reprenzentativne firme i kako tvrdiš imaš odrađen posal 3 godine unaprijed , te imaš vremena priko posla pijuckat kavice ,pivce i surfat forumom. Forumski si besmrtnik i živi dokaz da reinkanacija postoji , svake godine ljetuješ u Grčku , nosiš markiranu robu šta je evidentno na onoj slici , mudantine marke "Spido" i kultne naočale "Reiban" Sve u svemu forumski si ogled kako se treba živit a ti još kukumačeš
Kada bi letovanje svake godine u Grčkoj bilo ostvarenje svih životnih ciljeva bio bih srećan... Ali daleko od toga da odlazak na more jednom godišnje znači da su svi snovi ispunjeni!
Jedino si u pravu za ženu, i na tome hvala dragom Bogu što me voli iako sam, kako ti kažeš, malo berlav!
By the way, šta znači to "berlav"? |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5040 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 21/07/2018 : 00:18:25
|
Zanimljiv podcast profesora povijesti Danielela Boellia, o tzv. "Magliana bandi", manjem gangu organiziranog kriminala (u usporedbi s Cosa Nostrom, Camorrom, 'Ndrànghetom - Magliana je bila tek "batteria") koja je djelovala u Rimu tijekom 70-ih i 80-ih, a okolnosti tog vremena, možda primarno nisu toliko obrađene u domaćim predstavljanjima Alan Forda, iako su očito usko vezane scenarističkim motivima - od Tajne lože P38 pa do Mangie:
Prvi dio:
http://historyonfirepodcast.com/episodes/2018/5/3/episode-34-the-magliana-gang-part-1
Drugi dio:
http://historyonfirepodcast.com/episodes/2018/5/30/episode-35-the-magliana-gang-part-2
Uglavnom, kako slušate, prepoznaje se niz detalja iz AF-a - tak' da, ovo definitivno ide pod ono kultno - "za one koji žele saznati više". |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Topic |
|