To sam i mislio reći - nisam skupljao ta izdanja iz Slo ili MK.
Sretno s 71/1. Jako teško za nabaviti. Quarka i Tita ni izbliza nisam imao problema za nabaviti kao taj 71/1.
neskupljam ni ja,al nabavio slucajno pa nek stoji quark i tita sam prakticno nabavio isti dan kad su se pojavili qurka bila puna kutija u darkvudu,jeftino bilo a 71/1 imao sam par ponuda,al bas skupo od tih cuda imam jos i otrov crne ruze,bobove spinoffove i zlatno izdanje a naprimer superhika sam dobio na poklon od miroslava iz ALAN FORDA jos devedesetih godina
Sad već dolazimo do pravih stvari, Perucca je dobrano pohvatao ritam, te face, ti izrazi već izgledaju jako dobro. Radnja je zabavna, Bert i Berta, Superhik, Genelar War i uobičajene spletke sa Brojem Jedan, i naravno nezaobilazni propali samoubojica. Baš se veselim sljedećim epizodama iz ovog perioda pogotovo što dobar dio njih nikad nisam ni čitao.
Htio bih samo reči ako nekom treba slobodna dalmacija koju mi je Ivan kupio rado ču mu je prepustiti jer je ja več imam i ako nije problem Ivanu poslati mu je.
Evo ga,približili smo se na 2 broja do 600-te epizode našeg svima omiljenog stripa(bar do dolaska Minuette). Sad ja vas pitam: kakvo smeće će nam servirati. Da nije šenuli starkelja vjerojatno bi vratio cijelu grupu TNT(uključujući i Nosonju)pa bi oni porazili Minuette koja bi sama sebe uništila vještičjim moćima ili bi s Witchcraft upala u petu dimenziju(ne može proći bez čarobnjačkih debilizama,šta ćeš). Možda bi mogao vratiti i kojeg negativca ili više njih(pritom ne mislim na Supersirka i ostalu ekipu)pa da se Superhik,Gumiflex,Aseptik,Katodik i Arsen Lupiga udruže u Kvintet Fantastikus 2.0. No,kako je u pitanju ipak šenuli starac,on bi za broj 600 mogao objaviti i neki specijal u boji (trenutno na raspolaganju: "Roštiljada","Odmor bez odmora","Ananas","Sve uračunato" i "Družba na krstarenju")ili još gore: Alan postaje vještica pa zajedno s Minuette svaki problem rješava tako što opali munju iz šake. Uglavnom,ja se pobojavam ovog zadnjeg,kao i toga da će Bunker nastaviti dalje zato što se svi specijali moraju objaviti dvaput u redovnoj seriji(jer to ima smisla). Naravno,jubilarac nije jubilarac bez Yvonne Leclerc,Rolanda i Divne Mačkolović. Ako još svemu tome pridodamo malo deformiranih osobnosti NEKAD glavnih likova i putovanja po sto i jednoj paralelnoj dimenziji,dobijemo formulu za rastrgati i zapaliti strip te kasnije otići do najbližeg psihijatra na brisanje misli kako se ne bismo sjećali proživljene traume. Malo duži post,ali naprosto ne mogu vjerovati da epizode kao što su "Magični dodir","Zvonko Božić","Tajanstvena žena","Novi dan(naročito)" itd. dijele numeraciju i likove(barem fizički)s epizodama poput "Dan vještica", "Traži se Alex Barry","Pas za milijun dolara",sage o Superhiku i više-manje svim epizodama Magnusovog i dobrim dijelom Piffareriovog perioda. Strašno!!!
Kad već fantaziramo... ja bi da Bunker proda Alan Forda nekoj velikoj izdavačkoj kući tipa Pannini ili Bonelli i onda da oni sa svojim scenaristima i crtačima vrate Alana magnusovskim korijenima sa Grupom TNT u punom sastavu.
Za sve koji ove godine ne mogu na more,ne brinite!!! CPG brine za vas i omogućio vam je ljetovanje kod kuće za samo 20 kn po mjesecu. Zato dođite do kioska i uzmite novog CPG Alan Forda u ruke te zasurfajte,zaronite i zaplivajte morem loših epizoda zajedno s našom ljubaznom vješticom Minuette koja će se potruditi da ovo ionako bolno iskustvo(a da ne spominjem reprintirano)učini još bolnijim.
Vaš jedan jedini neprikosnoveni CPG iliti Svet iliti Color Media International
Sto reci? Specijalac,pirat...nekoc sveti gral Alan Ford sakupljanja. Izasao u 200 primjeraka. A poslije i poduolan sa masu nenumeriranih knjizica...
Jeste,napravljen 1994. u hotelu Quark na sajmu stripova u Milanu gdje je Bunker gostovao,crtao Oscar Scalco ima na netu za pročitati na hrvatskom.
Da. Do prije koju godinu bio je jako rijedak i trazen. Ne znam kakva je situacija danas... Inace, cestitke za 'udaren' desettisuciti post na ovom topicu.
Sto reci? Specijalac,pirat...nekoc sveti gral Alan Ford sakupljanja. Izasao u 200 primjeraka. A poslije i poduolan sa masu nenumeriranih knjizica...
Jeste,napravljen 1994. u hotelu Quark na sajmu stripova u Milanu gdje je Bunker gostovao,crtao Oscar Scalco ima na netu za pročitati na hrvatskom.
Da. Do prije koju godinu bio je jako rijedak i trazen. Ne znam kakva je situacija danas... Inace, cestitke za 'udaren' desettisuciti post na ovom topicu.
Eno par ljudi na Kupindu prodaje jeftinije od CPG-ovih izdanja(žalosno).
Mili Bože, zašto si me stvorio, što me nisi u kamen pretvorio?
Prvih tridesetak stranica je obećavalo, bilo je tu smiješnih skečeva sa Grunfom i Bobom, Broj Jedan i general War su se prepirali u društvu mladih sisatih cura... još uvijek se pokušava riješti pitanje starkeljinog skloništa u New Yorku i onda Bunker odlučuje ubaciti neku besmislenu i apsurdnu osvetu sa šahovskom pločom koja ima moć da opije/drogira ljude pa onda oni čine ono što im gospodari ploče narede, naravno od tog trenutka sve ide nizbrdo.
Upravo pročitao, na prvu je izgledalo kao da će ova epizoda biti stvarno zanimljiva, ali što se više odmicala radnja to se sve više i ubrzavala, nismo dobili nikakav zaključak što su točno Alan, Broj 1 i Bob radili i zašto, mislim da je pojavljivanje Arsena Lupige, Gumiflexa i Lakrdijaša prekratko razrađeno, ali u svakom slučaju lijepo ih je za vidit u ovoj "novijoj" epizodi
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.
Eno par ljudi na Kupindu prodaje jeftinije od CPG-ovih izdanja(žalosno).
To su vjerovatno primjerci bez numeracije. Pirati, pirata. Tih je bilo ohoho, u odnosu na Quark od 200 numeriranih primjeraka. Neke od tih 200 je jos bilo moguce naci do prije par godina, i kostali su (mislim), 50-tak eura.