Author |
Topic  |
zveles
Advanced Member

Croatia
4030 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 30/07/2005 : 12:32:37
|
>paranoid android, kao sto je netko nedavno negdje ovdje na forumu >citirao radiohead. 
Khm, a Radio head su valjda citirali Douglas Adamsov "Vodič za autostopere kroz Galaksiju" i Marvina, paranoidnog androida.
Inacce, kad sam pocceo naruccivati stripove iz vana, dok nam je carina bila joss normalna i pusstal dogu, oruzzje i stripove bez da nessto hoche naplatiti, oni su stizali u vrechicama. PA sam ih onda tako drzzao, iako mi je pomalo isslo na klin što se grozno transportiraju jer su kliski, i ssto nemam dovoljno vrechica itd pa sam se na kraju odluccio rijessiti te opsesije.
Drzzati stripove u vrechici je k'o hodati cijeli dan s kondomom.
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4030 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
Posted - 30/07/2005 : 13:18:03
|
kvragu. trebalo bi otvoriti topik "kako nadlajati macana". i onda udruzenim snagama bar 15orice, nakon pripreme, natjerati scenaristu u corsokak.  |
 |
|
pepopepic
Average Member

Croatia
953 Posts
Member since 08/12/2004 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4030 Posts
Posted - 30/07/2005 : 13:30:06
|
zosko, ma ja sam vec odavno shvatio da je to nemoguca misija. 
inace, re: paranoid android i vodic za autostopere... kako ne bih znao da je to iz tih knjiga? jedino sto je meni referentniji radiohead prepjev tog termina, jer su mi radiohead puno blizi. mozda je to neka generacijska caka... 
http://zveles.blogspot.com/ |
 |
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4030 Posts
Posted - 30/07/2005 : 14:09:12
|
@mcn ne. i ja sam vodic citao, jos u onom prvom, mislim bosanskom izdanju, ali je meni glazba jedan dio zivota vrlo mnogo znacila i radiohead su mi asocijativno puno blizi. kad netko spomene paranoid android, onda ce mi prva asocijacija biti radiohead, bez obzira sto termin nije originalno njihov vec je preuzet.
http://zveles.blogspot.com/ |
Edited by - zveles on 30/07/2005 14:09:42 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 30/07/2005 : 14:32:14
|
Evo da vas razrješim nedoumica oko paranoid android. Ja sam citirao nedavno u topicu Sasax(Sale Kujević) je ..... Iako sam svih 5 knjiga vodiča pročitao po pet puta, paranoid android mi je palo na pamet isključivo zbog pjesme i spota Radiohead-a. Ponekad me jedan prijatelj tako naziva kada me uhvati paranoja.
>>> I hope the party in my head never stops <<< |
 |
|
Star Wars
Senior Member

Croatia
1076 Posts
Member since 11/07/2005 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4030 Posts
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4030 Posts
|
panzer
Advanced Member

12712 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2559 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 30/07/2005 : 18:54:16
|
Pošto sam ja taj kemičar koji je prošle godine več objašnjavao iste stvari, evo još jednom:
1.Stripovi koji su tiskani na tzv. roto papiru (npr. ZS i LMS) propast če za 20 do 30 godina i tu se ne može ništa učiniti (osim ekstra skupog tretmana u specializiranim laboratorijima kao što je NUK-ov u Ljubljani). Postajati če sve prhkiji ili če tinta pregristi papiri. Svi napori mogu stvar samo malo produžiti i ništa više.
Stripove je najbolje držati na hladnom i suhom mjestu. Što se tiče vrečica tu je stvar škakljiva. Kao prvo, razni prorezi i rupice ne dolaze u obzir. Kao drugo svaka plastika sadrži ostatke otapala i sirovina, pa se ti mogu izlučivati - tipičan primjer je sljepljenje prve stranice stripa i vrečica. Kritične situacije su toplina, pritisak (slaganje stripova jedan na drugi) te svjetlost. Najbolje rješenje je strip (dobro presužen) zatvoren u vrečici. Ispred prve i zadnje stanice stavi se jedan list papira kao zaštita da se strip ne sljepi sa vrečicom. Još bolje je, ako se u vrečicu ubaci i neko sredstvo za sušenje, npr.silikagel (najbolje onaj koji mjenja boju, ako je vlažan). Vrečice bi bilo idealno mjenjati svake dvije godine, ili najviše za pet godina. Toliko za sada.
|
 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 30/07/2005 : 19:02:02
|
quote: Originally posted by GGG
Pošto sam ja taj kemičar koji je prošle godine več objašnjavao iste stvari, evo još jednom:
1.Stripovi koji su tiskani na tzv. roto papiru (npr. ZS i LMS) propast če za 20 do 30 godina i tu se ne može ništa učiniti (osim ekstra skupog tretmana u specializiranim laboratorijima kao što je NUK-ov u Ljubljani). Postajati če sve prhkiji ili če tinta pregristi papiri. Svi napori mogu stvar samo malo produžiti i ništa više.
Stripove je najbolje držati na hladnom i suhom mjestu. Što se tiče vrečica tu je stvar škakljiva. Kao prvo, razni prorezi i rupice ne dolaze u obzir. Kao drugo svaka plastika sadrži ostatke otapala i sirovina, pa se ti mogu izlučivati - tipičan primjer je sljepljenje prve stranice stripa i vrečica. Kritične situacije su toplina, pritisak (slaganje stripova jedan na drugi) te svjetlost. Najbolje rješenje je strip (dobro presužen) zatvoren u vrečici. Ispred prve i zadnje stanice stavi se jedan list papira kao zaštita da se strip ne sljepi sa vrečicom. Još bolje je, ako se u vrečicu ubaci i neko sredstvo za sušenje, npr.silikagel (najbolje onaj koji mjenja boju, ako je vlažan). Vrečice bi bilo idealno mjenjati svake dvije godine, ili najviše za pet godina. Toliko za sada.
1. dobro da živim blizu Ljubljane...laboratorij wiz stiže...
2. vadim ove moje specialce odma iz vrečica :D
_____________________ Hundreds F Vampires! |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4030 Posts
|
Kant
Average Member

Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 30/07/2005 : 20:26:28
|
Kad se već raspravlja o nepovoljnim utjecajima na stripove, primjetio sam da se sada skoro svi stripovi (Ludens) odljepljuju kad ih malo više raširiš nebili uspio fino vidjeti cijelu stranicu i normalno pročitati. Valjda zbog utjecaja ovih jebenih vrućina. Tako da sam kupio ljepilo pa ih u slobodno vrijeme restauriram.
Inače stripove ne držim u vrećicama. Stoje mi normalno poslagani u vitrini iza stakla. |
 |
|
Topic  |
|