Author |
Topic  |
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 27/06/2009 : 11:28:41
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by profesor-inz
quote: Originally posted by Elderane84
100% je kupovao nekog Zagora :)
Ma da uzeo sam ovaj poslednji extra,dva redovna i almanah,Mark specijal i poslednji redovni Mark, oko Bleka se kolebam da li da nastavim,uzeo sam jednog Kena i Magičnog vetra od Wizarda, nikada nisam čitao ništa od njega...
Koji broj? Kako ti se čini?
Ma hteo sam da uzmem onaj Sistemov specijal 1- osuđenici, ali sam zbog cene odlučio da prvo proverim da li mi to leži uzeo broj 2 sistem comiks, redovno izdanje,ono sa pričom ''Divljaci'',videću da li mi odgovara pa ću razmisliti da li da ulazim u taj projekat. |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 27/06/2009 : 12:00:32
|
Danas sam procitao ovo . Covek je u pravu: "Neven Strinavic : zagor je no1:)dilan i mister no rade za kes,teksu i martiju je to posao,ali zagor ljusti bitange bukvalno za dz.(mozda mu neko da neku klopu ali sve uglavnom pojede ciko).Volonter,bitno mu je samo da akcija,car:))))"
|
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 27/06/2009 12:01:02 |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 27/06/2009 : 13:53:22
|
quote: Originally posted by profesor-inz
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Darkwood je mali Danas smo se sreli ja i profesor-inz u Darkwoodu, nažalost bilo je malo vremena da se ispričamo, nadam se da će ga sledeći put biti više Pozdrav za Gorana
Pozdrav i tebi Zorana, nadam se da ćemo se videti uskoro i ispričati, ako ništa drugo nadam se da će to biti na sajmu knjiga jer pretpostavljam da će biti zanimljivih gostiju u organizaciji VČ. Nadam se da je to prilika da se svi sa foruma skupe na jednom mestu.
Svakako sajam knjiga nesmemo da propustimo, i ja se nadam gostiju iz Italije |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 27/06/2009 : 16:36:17
|
I ja sam uvek za Ferria U ovom slučaju sam najviše za Della Monicu Pre neki dan sam najzad pročitao "Marince", priča fantastična, Della Monica još fantastičniji, neverovatno kako čovek crta sa lakoćom, mislm da njegov Zagor najviše odiše atmosferom onog vremena u kojem se radnja dešava, a sam lik i crte Zagorovog lica odaju njegove godine, a ne kao što to crta recimao Sedioli u "Tajnim agentima" gde Zagor bez i jedne bore izgleda kao tinejdžer Della Monica je trenutno, a verovatno i ubudće najbolji crtač Zagora |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/06/2009 : 17:56:03
|
Della Monica je trenutno, a verovatno i ubudće najbolji crtač Zagora
poslije Nuccija i Vernija |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 27/06/2009 : 18:11:21
|
quote: Originally posted by King Warrior
Della Monica je trenutno, a verovatno i ubudće najbolji crtač Zagora
poslije Nuccija i Vernija
i sediolija |
 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Posted - 27/06/2009 : 18:14:33
|
I ja sam uvek za Ferria U ovom slučaju sam najviše za Della Monicu Pre neki dan sam najzad pročitao "Marince", priča fantastična, Della Monica još fantastičniji, neverovatno kako čovek crta sa lakoćom, mislm da njegov Zagor najviše odiše atmosferom onog vremena u kojem se radnja dešava, a sam lik i crte Zagorovog lica odaju njegove godine, a ne kao što to crta recimao Sedioli u "Tajnim agentima" gde Zagor bez i jedne bore izgleda kao tinejdžer Della Monica je trenutno, a verovatno i ubudće najbolji crtač Zagora

Apsolutno se slažem. |
No sikiriki |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 27/06/2009 : 19:03:49
|
Nuccio tek treba da se dokaže, ono što sam video ima problema sa proporcijama tela, a izgleda da veoma sporo crta Verni je sve bolji, nema oscilacija u crtanju, ukoliko prevaziđe i te kako primetnu statičnost, biće odličan Sedioli u nekim crtežima liči na Donatellija, u drugim na Ferria, a u trećim nešto između i tu je najlošiji Sve u svemu daleko su iza Della Monice, ipak je on majstor u odnosu na pomenute
EDIT: Ne treba zaboraviti Prisca, odličan je u Ratnicima, ima svoj sopstveni stil, a pri tome ne odstupa od klasičnog izvornog Zagora |
Edited by - Bruce Springsteen on 27/06/2009 19:12:52 |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 27/06/2009 : 21:50:46
|
Ja ne znam sto meni Vernijev stil ne lezi... U zadnje vrijeme najvise cijenim Laurentija, Andreucija, Chiarollu i Della Monicu, i najbolje bi bilo da smo oni crtaju, uz Ferrijeve naslovne :) |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 27/06/2009 : 23:11:49
|
quote: Originally posted by Deers
Da li se to meni samo čini ili Prisco malo vuče na Fonta ?
Da, i ja sam imao utisak da me njegov crtež na nekog podseća Sada kad vidim da si pomenuo Fonta, upravo to je to |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Posted - 28/06/2009 : 00:43:21
|
Sedioli u nekim crtežima liči na Donatellija, u drugim na Ferria, a u trećim nešto između i tu je najlošiji Sve u svemu daleko su iza Della Monice, ipak je on majstor u odnosu na pomenute
kažeš da je čovjek spoj dva najveća crtača(ferri i donatelli) i da mu je to mana        čudno. |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 28/06/2009 : 03:30:32
|
Ocigledno je mislio na dijelove gdje su ova dvojica crtala lose(srecom pa ih je malo bilo)!!!       |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Posted - 28/06/2009 : 04:24:37
|
zagovornik sam stare škole kojoj pripadaju ferri,donatelli,bignoti i segna.njima mogu dodati ove iz srednje generacije:gamba,pepe,toriceli i malo kasnije dela monica,a ni devescovi sa ''nemogućom dimenzijom'' nije bio loš. od nove generacije tu su sedioli i verni.ostale iz te nove generacije nisam čitao pa ne mogu ocijeniti(onaj poster od nucia i par tabli što vidim ovdje na forumu od tih novih crtača nisu dovoljni za ocjenu) ali bi nucio,prisco pa i braća espozito mogli biti dobri.
andreuci,laurenti,casaro,dotti i naročito chiarolla nisu trebali uopšte raditi na zagoru.
|
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 28/06/2009 : 10:52:08
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Sedioli u nekim crtežima liči na Donatellija, u drugim na Ferria, a u trećim nešto između i tu je najlošiji Sve u svemu daleko su iza Della Monice, ipak je on majstor u odnosu na pomenute
kažeš da je čovjek spoj dva najveća crtača(ferri i donatelli) i da mu je to mana        čudno.
Ništa tu nije čudno Kako sam pripadnik starije gaeneracije koji se oduševljavao Ferriem i Donatellijem i mogu slobodno da tvrdim da Sedioli u nekim crtežima liči na njih, ali samo liči, a to nije dovoljno da bi bila prednost nad ostalim crtačima, već minus, jer nema svoj stil, konstantnost, već mu je crtež nestabilan i naivan A ličiti i biti spoj nečaga je velika razlika Naravno on je mlad crtač i svakako će imati vreme da napreduje, a i sigurno ima talenta za to
|
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 28/06/2009 : 12:11:57
|
Cast Feriju i u mnogo manjoj meri Donateliju, ali zar mlađi crtaci Zagora moraju da se ugledaju samo na njih, i da li bas moraju da imaju uzor uopste? Vise cenim crtace sa svojstvenim stilom nego plagijatore poput Vernija |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26012 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/06/2009 : 12:32:23
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
andreuci,laurenti,casaro,dotti i naročito chiarolla nisu trebali uopšte raditi na zagoru.
Staviti Anreuccija, Laurentija i Chiarollu u istu rečenicu sa Casarom i Dottijem je hrabrost. Da ne kažem bezobrazluk. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26012 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 28/06/2009 : 12:52:46
|
[/quote]
Ništa tu nije čudno Kako sam pripadnik starije gaeneracije koji se oduševljavao Ferriem i Donatellijem i mogu slobodno da tvrdim da Sedioli u nekim crtežima liči na njih, ali samo liči, a to nije dovoljno da bi bila prednost nad ostalim crtačima, već minus, jer nema svoj stil, konstantnost, već mu je crtež nestabilan i naivan A ličiti i biti spoj nečaga je velika razlika Naravno on je mlad crtač i svakako će imati vreme da napreduje, a i sigurno ima talenta za to
[/quote]
Zaista, zlatna sredina izmedju Ferija i Donatelija gotovo je nemoguća.

U želji da zadrži Ferijevo portretisanje Zagora, a pritom ne oslobodivši potez vezanosti za detalj, Sediolin stil, za sada, stoji izmedju stilova dva pomenuta crtača, podnoseći kao žrtvu za to jedan od najbitnijih elemenata- dinamiku. Mislim da izmedju rada na američkom i italijanskom stripu Sedioli često ulazi u problem prilagodjavanja stilova, karakterizacije likova i kadriranja. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Topic  |
|