forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 490

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 28/06/2009 : 16:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
ako ništa,vernijev i sediolijev zagor liči na zagora kakvog svi godinama znamo i mislim da je to bitno.
andreuci,laurenti,casaro,dotti,chiarolla,i njima slični crtaju skroz novog zagora,i zbog takvih je pala popularnost zagora.
najmanje 10 ljudi mi je reklo i to onih starih ljubitelja zagora iz doba zs da ne uzimaju ove nove zagore(tu se misli na period kad su chiarolla i društvo počeli crtati zagora,SD izdanja) jer im jednostavno ne valja crtež,i u potpunosti se slažem sa njima.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/06/2009 : 16:03:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Sedioli je užasan, i Andreuči i Ćijarola su daleko bolji od njega. Šta bisste vi, da svi budu puke kopije Ferija? Malo morgen.
Ja bih volio Zagora koji je nacrtan još realističnije, to jest crtež koji je malo 'prljaviji' (recimo, sličan Ortizovom).

Edited by - Mhejl on 28/06/2009 16:05:13
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9571 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/06/2009 : 16:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Sedioli je užasan, i Andreuči i Ćijarola su daleko bolji od njega. Šta bisste vi, da svi budu puke kopije Ferija? Malo morgen.
Ja bih volio Zagora koji je nacrtan još realističnije, to jest crtež koji je malo 'prljaviji' (recimo, sličan Ortizovom).

Pa u tom pogledu ti je bio najhrabriji Dotti, čiji Zagor napiušta sve Ferrijevske kanone. Nema više pripijene košulje ni preuskih hlača....

@ manhunter : dobar video, dobar Laurenti !

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27655 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/06/2009 : 16:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

ako ništa,vernijev i sediolijev zagor liči na zagora kakvog svi godinama znamo i mislim da je to bitno.
andreuci,laurenti,casaro,dotti,chiarolla,i njima slični crtaju skroz novog zagora,i zbog takvih je pala popularnost zagora.
najmanje 10 ljudi mi je reklo i to onih starih ljubitelja zagora iz doba zs da ne uzimaju ove nove zagore(tu se misli na period kad su chiarolla i društvo počeli crtati zagora,SD izdanja) jer im jednostavno ne valja crtež,i u potpunosti se slažem sa njima.

a koliko novih čitatelja čita zagora zbog novih crtača?
oni koji su se navikli na epizodama sa novijim(daleko boljima)crtačima,sa početkom SD i sa Bosellijevom erom?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 28/06/2009 : 17:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:
Šta bisste vi, da svi budu puke kopije Ferija? Malo morgen.

Pa u tom pogledu ti je bio najhrabriji Dotti, čiji Zagor napiušta sve Ferrijevske kanone. Nema više pripijene košulje ni preuskih hlača....

Mhejl, nema potrebe za onom recenicom. Hajde na se ovde "sukobimo" argumentima i svojim vidjenjem lepog a ne nekim istrosenim frazama...

I ja bih voleo kada bi se u zagorovom stafu pojavio neko tipa Ortiz (u Texu fenomenalan) i slazem se sa Deersom da je Dotti bio taj koji je imao te predispozicije (mada vidim da nije nasao na dobar prijem kod ostalih fanova, posle specijala "Andjeo smrti" i redovne price "Istrebljivaci" - "Metak za Kelsa"). Po meni njegov jedini minus je lose crtanje zagorovog orla na majci, sto je minorna stvar kada pogledamo na sta lici Ciko kod Sediolija (posebno na vinjetama gde je Ciko u daljini - mala glavica i ogromna stomacina).

Trenutno uz Ferrija, meni je Della Monica No1, dobar je Laurenti, navikao sam na Chiarollu ...

U narednim godinama sto se tice naseg upoznavanja (u Italiji je to vec izaslo) sa novim crtacima najvise treba da ocekujemo od tabli koje potpisuje: Espozito Bros (braca), Rubini, Piccinelli i mozda Bisi... Tu su nezaobilazni Nuccio i Verni

Evo nekih tabli koje su radili Espozito Bros za "HURON LAKE", pricu koju je napisao Burattini.

A evo i Rubinija u "IL RITORNO DI CAIN", epizodi koju je pisao Boselli.

Najvise me brine to sto Almanacco dell’Avventura "Nessuna piet#224; per Coleman" (pisao Cajelli) koji treba da izadje u septembru u Italiji, crta niko drugi do - D’Arcangelo. Tog tipa nikako da se otarasimo

Pesce neubedljiv u samurajima. Dobar, ali s obzirom kako je crtao predhodne price mislio sam da ce biti bolji (u Maxiju "L'ira di Tonka" isti pristup kao u samuraju - nije iskoristio prostor za neki veci korak napred).

Citao sam i pricu koja ide posle "Indijanske magije" (brojevi originala 501, 502 i 503) koju je crtao Ferri. Verujte mi na rec kada kazem da je bolji nego u "Bandama Nju Orleansa" ! Stvarno kapa dole legendi Bolje se snalazi u crtanju stripa nego naslovnica. U Zagor stafu bi trebalo da porazmisle o tome da je bolje da Ferri nacrta nekoliko prica vise nego sto vreme gubi crtajuci naslovnice. Naslovnice neka prepuste Nucciu

U Zagorovom stafu trenutno ima odlicnih crtaca i treba ih forsirati a Cassara, Polesea (i dalje radi neke crteze za strip revije), D’Arcangela, mozda i Sediolija staviti u stranu
Jos kada bi vratili Andreuccia . . .

P.S. Niko nije prokomentarisao legendu Tex stafa - CVillu

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/06/2009 : 17:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:
Originally posted by Deers

quote:
Šta bisste vi, da svi budu puke kopije Ferija? Malo morgen.

Mhejl, nema potrebe za onom recenicom. Hajde na se ovde "sukobimo" argumentima i svojim vidjenjem lepog a ne nekim istrosenim frazama...

U pravu si, nisam trebao da upotrebim taj izraz. Iznervirao sam se kada sam vidio kako neki grde Andreučija, a sviđa im se Sedioli! Ali dosta o tome, svako ima svoj ukus. Meni se sviđa Dela Monika, Torićeli, Laurenti, Ćijarola je nekad dobar, nekad lošiji, a Dotija nisam još gledao. Verni mi je dobar.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 28/06/2009 : 18:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Rubini je zbilja živa katastrofa. Statičan do bola.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 28/06/2009 : 18:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Rubini je uvjerljivo najbolji. Na tragu Andreuccija.

Cassarići odavna ne crtaju redovnu seriju.

Della Monica je dobar, ali prije je bio puno bolji.
Iz nekog nepoznatog razloga više ne zna crtati Zagorovo lice koje sada djeluje meškunjasto i neujednačeno.
Na to su se Talijani žalili kod ove najnovije priče s Ylenijom, a isti problem je bio i u "Marincima".

Zaželio sam se majstora Chiarolle. Odavno ga nije bilo. :P

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 28/06/2009 : 18:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Ovi mi crteži jako, jako, jako dobro izgledaju. Ovi Esposito Bros, jesu to ista braća koja crtaju i MM? Ovdje u Zagoru mi se čine puno bolji nego u MM Cepelin.

Inače, ja sam uvijek za nove crtače, jer su mlađi i moderniji. Meni je Ferri u svojim zadnjim brojevima malo previše površan, neke su mu linije onako na brzinu povučene i ne sliči više na starog sebe (tj. na mladog sebe).

Iako mi je Della Monica i dalje #1, sve ostale volim gledati i čitati. Čak sam se u zadnje vrijeme navikao na Chiarollu, koji mi je prije bio neprobavljiv. Cassaro mi je i dalje ubjedljivo najnajnajnajgori crtač Zagor ikad. Jedino šta je on dobro nacrtao je Maxi Napuštena utvrda. Osim toga mu je sve katastrofa. Chiarollu i dalje ne volim, ali sam se navikao na njega i mogu ga čitati bez većih poteškoća. Ali Della Monica... On je u stanju pretvoriti lošu epizodu u prosječnu, a prosječnu u fantastičnu. Kad sam drugi put pročitao Thugse, tek sam onda shvatio kvalitetu crteža i ljepotu njegovog rada. Priča mi se odmah digla za 20%. D'Arcangelo mi je od početka OK, tako da s njim nemam problema. Sviđa mi se njegov Chico.

Sedioli mi je na ovom Rickovom postu čisto OK. On je čini mi se crtao i onu epizodu Crveni snjeg i super je dočarao taj zimski ugođaj.

Vernija volim od prvog pojavljivanja u Zagor protiv Krojača...

Andreucci mi je takav car. Kako je samo majstorski narctao Morsku stravu/Krakena, pa to je nezaboravna epizoda i po crtežu i po priči. Njegov mi je crtež legao od prve. Čak mi je i u Ljudi i zvijeri super. Ima neku svoju osobnost, vidi se da nije Ferri, ali crtež mu je naprosto fenomenalan. OK, u sljedećim brojevima tipa povratak Kaina i ostali mrvicu se pokvario, ali nezamjetno.

No sikiriki
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 28/06/2009 : 18:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Espozito bros su mi skroz ugodno iznenađenje jer nisam do sada vidio njihove radove na Zagoru. Volio bi da, uz Della Monicu i Vernija, budu predvodnici novog vala crtača Zagora.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9571 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/06/2009 : 18:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Rubini obećava iako ne volim kad netko toliko kopira stil. Likovi su tu još samo da poradi na dinamici.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 28/06/2009 : 19:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
@Ultras
Da, Ferri u originalu 502 je mnogo bolji nego u petodelnoj priči "Podzemlje Nju Orleansa"

Ferri je legenda, bio najbolji, sada najdraži
Della Monica mi je najbolji
Espozito Bros, oni koji dolaze, fantastični, kako samo izgledaju ovi Huroni
Verni veoma, veoma drag, ne treba reći zbog čega
Rubini, sasvim OK
Nuccio, obećava
Piccinelli i Bisi solidni
Prisco odličan, podseća na Fonta
Laurenti, jednom kad se prihvati, postaje veoma drag
Andreucci, odličan pogotovo za mračne priče, ali on više nije u Zagorvom staffu

Ostali i nisu potrebni
D,Arcangelu treba zabraniti da crta Zagora

EDIT: Vila, bilo bi fantastično da nacrta jednu Zagorovu priču, samo da izbegne super-herojsku vilicu na Zagorvom licu

Edited by - Bruce Springsteen on 28/06/2009 19:24:57
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 28/06/2009 : 19:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

@Ultras
Da, Ferri u originalu 502 je mnogo bolji nego u petodelnoj priči "Podzemlje Nju Orleansa"

Ferri je legenda, bio najbolji, sada najdraži
Della Monica mi je najbolji
Espozito Bros, oni koji dolaze, fantastični, kako smao izgledaju ovi Huroni
Verni veoma, veoma darag, ne treba reći zbog čega
Rubini, sasvim OK
Nuccio, obećava
Piccinelli i Bisi solidni
Prisco odličan, podseća na Fonta
Laurenti, jednom kad se prihvati, postaje veoma drag
Andreucci, odličan pogotovo za mračne priče, ali on više nije u Zagorvom staffu

Ostali i nisu potrebi
D,Arcangelu treba zabraniti da crta Zagora

Bruce, napiši recenziju za neku od Zagorovih epizoda, mislim da bi to trebao da uradiš...
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 28/06/2009 : 19:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Espozito Bros, oni koji dolaze, fantastični, kako smao izgledaju ovi Huroni

Daaa, fakat, Huroni su mu/im stvarno fantastični!!!

Imamo sličan ukus

No sikiriki
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 28/06/2009 : 19:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Bruce, napiši recenziju za neku od Zagorovih epizoda, mislim da bi to trebao da uradiš...

Razmišljao sam o tome druže Nadam se da ću u toku leta imati više slobodnog vremena da se tome posvetim
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 28/06/2009 : 19:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Archy

Daaa, fakat, Huroni su mu/im stvarno fantastični!!!

Imamo sličan ukus

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 28/06/2009 : 20:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by profesor-inz

Razmišljao sam o tome druže Nadam se da ću u toku leta imati više slobodnog vremena da se tome posvetim

Ni ja to dugo nisam radio, aonda mi se zasviđalo, mislim da bar Zagora mogu da odradim kvalitetno i da imam šta da kažem...
Go to Top of Page

vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 28/06/2009 : 20:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vlada035 a Private Message  Reply with Quote
Meni se u poslednje vreme najvise dopalo kako crta Prisco
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26006 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/06/2009 : 23:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Rubini je odličan. Više mi vuče na Walking dead nego na Zagora.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 28/06/2009 : 23:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
http://www.biscani.net/vijest.php?ID=11841
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 29/06/2009 : 00:31:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
U sustini svi su mi dobri,na pocetku sam imao problema sa Laurentijem i Andreucijem ali vrlo brzo sam ih prihvatio!Della Monica mi je medju drazim kao i Verni,donekle Sedioli(ima potencijala tako da smatram da ce se popraviti),pa cak mi je i Cassaro simpatican!!!Ne sumnjam da je Chiarolla odlican crtac ali mu jednostavno ne lezi Zagor,na njega se nikako ne mogu naviknuti a o D`Arcangelu necu trositi rijeci,ocajan je!!!Po ovim slicicama vidi se da ima talentovanih i dobrih novih crtaca sto je za Zagora a i za nas sjajno jer ne moramo brinuti za njegovu buducnost!!!

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27655 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/06/2009 : 06:53:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ona tabla od Rubinija za Povratak Cainea je probna.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 29/06/2009 : 19:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Espozito bas obecavaju bas mi se svidja kako izgleda ovo,moze neka tabla i od Nucia da vidimo kako to izgleda.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 30/06/2009 : 01:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
ne kontam kako tog nucia trpaju među zagorove crtače,a šta je on dosad nacrtao? ništa.
sad baš gledam popis zagora i nigdje ga nisam vidio.
par postera i nekih plakata i odmah eto i njega na CRŠ 2007 i to rame uz rame sa ferrijem.
za godinu i po nije ništa uspio nacrtati.
mora da ima neku vezu kad je upao kod bonellija.
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 30/06/2009 : 01:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Ocigledno da je dobar crtac,ali uzasno spor!!!Nacekacemo se mi da ga docekamo u nasim izdanjima Zagora...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page
Page: of 490 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000