Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/12/2005 : 16:23:27
|
Ide ok, prema ocekivanju. Bolje od Klare, a losije od Kena. Vidjet cemo za dva tri mjeseca. No, mene zanima jedna druga stvar, kako je tako malo komentara ovdje... Pa nije valjda da ih jos nitko nije procitao?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 19/12/2005 : 16:56:39
|
pročitao prvih 100 stranica prvog Giganta...teško je naviknuti na tako velike slike, he he... nego jel je bolje pročitat spomenute redovne MM broje prije čitanja ovog? srečom imam ih u kolekciji, ali nisam još pročitao sve to... pohvale na trudu da se prevede i to u kojim epizodama pogledat, i prilagoditi numeraciju ovim prostorima... jedino je jedna ostala neprevedena (verovatno nije još izašla na tim prostorima?) |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 19/12/2005 : 17:01:07
|
Neprevedene = neobjavljene epizode. Reference ne moras citati prije, prica se moze sasvim dobro razumijeti i bez ponovnog citanja navedenih epizoda.
 |
|
Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 19/12/2005 : 18:28:47
|
quote: Originally posted by Markos No, mene zanima jedna druga stvar, kako je tako malo komentara ovdje... Pa nije valjda da ih jos nitko nije procitao?
Evo da se ja oglasim po ovom pitanju. Prije čitanja sam razmišljao da bi mogao završiti gadno razočaran jer već jedno duže vrijeme fantaziram o ovim gigantima pa mi se činilo da su mi se očekivanja uspela u apsolutno nerealne visine. I onda sam krenuo čitati prvi gigant i zaboravio očekivanja - jednostavno ih je nadmašio. Savršeno, savršeno, sve, sve, ne znam što uopće dodati. A sad drugi... Započetak, crtež drugog giganta je značajno slabiji - u A4 formatu to dolazi još više do izražaja. Središnja tema o odnosu između Martina i Orloffa (btw hvala na uredničkoj intervenciji) mi je zanimljiva kao i ideja o čangrizavom, paraliziranom Martyu, volim te character driven zaplete - Dani more su mi jedna od najdražih epizoda ovog junaka ikad - ali mi je sve ostalo bilo nekako dosadnjikavo, razvučeno... Mogla je to biti i epizoda od 150 stranica u regularnoj seriji.
"There's no such thing as a free lunch!" |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 19/12/2005 : 18:32:29
|
Sinoć sam pročitao "Ksanadu" i moram priznati da sam ga pročitao u jednom dahu, a i jako mi se sviđa ovaj A4 format od Gigantea; crtež je prekrasan u toj veličini! Priča mi je za nijansu bolja od "Tajna Svetoga Nikole". Svakako priča za TOP 10 ako ne i među pet. |
Edited by - dcopic on 19/12/2005 18:33:58 |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 19/12/2005 : 19:19:55
|
Moram malo cjepidlaciti oko pravopisa, ne znam je li netko vec spomenuo (nisam citao sve postove)...Ne kuzim, ako je originalni naslov "Xanadu", zasto tako ne pise na naslovnici, vec je stavljeno "Ksanadu"? Nisam citao tu epizodu, pa ne znam je li to necije ime u stripu, ako je, onda bi svakako trebalo pisati izvorno, s "X", a ne "pisi kako citas". |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/12/2005 : 19:28:16
|
Proćitao i svidilo mi se,šta se nisam nadao.Veliki format mogao je i da bude i manji,tvde korice su mogle i da budu meke ,ali sve u svemu sam zadovoljan.Samo naprijed s novim gigantima,kupujem ih sigurno. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 19/12/2005 : 20:16:14
|
Eh Markos, u senkinoj recenziji "Ksanadu" piše na početku "Ova epizoda je neobjavljena u Hrvatskoj." To nije istina! Ispravi to!   
in the evidence of its brilliance |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6371 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 19/12/2005 : 22:02:58
|
Ja još nisam pročitao nijedan MM gigant jer čekam da budem cijeli dan slobodan pa da udobno zavaljen u foteljici pročitam ove dvije mrcine u miru.Samo sam ih malo prelistao i stvarno moram pohvaliti Libellus na odličnom izdanju.Oba giganta izgledaju impresivno a to što je navedeno na koje se epizode MM nešto odnosi je samo dokaz da u Libellusu rade pravi strip-fanovi
Bond.James Bond. |
 |
|
JohnDrake
Junior Member

467 Posts
Member since 08/01/2005 |
Posted - 19/12/2005 : 22:09:45
|
Sve se meni čini, osim što je kupaca toliko da ih izdavači znaju sve po imenu, da većina ovih izdanja završi na policama čekajući da vlasnici uhvate neka mirnija vremena za čitanje. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6371 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 19/12/2005 : 22:13:50
|
Za Martija mi standardno treba najviše vremena,a kako ovi giganti imaju po 240+ stranica,logično je da čekam mirnija vremena(mada,iskreno,ne znam da li ću ih dočekati;-)).O imenima kupaca si u pravu ali valjda tako mora biti.
Bond.James Bond. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 20/12/2005 : 05:35:23
|
uhvatio vremena i slistio prvi gigant...odličan 5!
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše... I KAD GUBE I KAD TUKU UVIJEK VJERNI SVOM HAJDUKU!
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 20/12/2005 : 06:17:00
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Moram malo cjepidlaciti oko pravopisa, ne znam je li netko vec spomenuo (nisam citao sve postove)...Ne kuzim, ako je originalni naslov "Xanadu", zasto tako ne pise na naslovnici, vec je stavljeno "Ksanadu"? Nisam citao tu epizodu, pa ne znam je li to necije ime u stripu, ako je, onda bi svakako trebalo pisati izvorno, s "X", a ne "pisi kako citas".
To je objašnjeno na prethodnim stranicama.
Ase ležit vojnik Gorčin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noć i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/12/2005 : 08:38:14
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Moram malo cjepidlaciti oko pravopisa, ne znam je li netko vec spomenuo (nisam citao sve postove)...Ne kuzim, ako je originalni naslov "Xanadu", zasto tako ne pise na naslovnici, vec je stavljeno "Ksanadu"? Nisam citao tu epizodu, pa ne znam je li to necije ime u stripu, ako je, onda bi svakako trebalo pisati izvorno, s "X", a ne "pisi kako citas".
Par riječi. Paljetkova književna ostavština.... Hrvatski pravopis... Lektorska intervencija...
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
Spartacus
Starting Member
90 Posts
Member since 02/12/2005 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 20/12/2005 : 10:00:18
|
quote: Originally posted by JohnDrake
Sve se meni čini, osim što je kupaca toliko da ih izdavači znaju sve po imenu, da većina ovih izdanja završi na policama čekajući da vlasnici uhvate neka mirnija vremena za čitanje.
Nije tocno, na CRS-u je bilo bar 10 kupaca koje nisam znao:-)
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 20/12/2005 : 10:02:55
|
quote: Originally posted by Ned Mace
quote: Originally posted by Markos No, mene zanima jedna druga stvar, kako je tako malo komentara ovdje... Pa nije valjda da ih jos nitko nije procitao?
Evo da se ja oglasim po ovom pitanju. Prije čitanja sam razmišljao da bi mogao završiti gadno razočaran jer već jedno duže vrijeme fantaziram o ovim gigantima pa mi se činilo da su mi se očekivanja uspela u apsolutno nerealne visine. I onda sam krenuo čitati prvi gigant i zaboravio očekivanja - jednostavno ih je nadmašio. Savršeno, savršeno, sve, sve, ne znam što uopće dodati. A sad drugi... Započetak, crtež drugog giganta je značajno slabiji - u A4 formatu to dolazi još više do izražaja. Središnja tema o odnosu između Martina i Orloffa (btw hvala na uredničkoj intervenciji) mi je zanimljiva kao i ideja o čangrizavom, paraliziranom Martyu, volim te character driven zaplete - Dani more su mi jedna od najdražih epizoda ovog junaka ikad - ali mi je sve ostalo bilo nekako dosadnjikavo, razvučeno... Mogla je to biti i epizoda od 150 stranica u regularnoj seriji.
Nema na cemu:-) Inace, i meni je prvi puuno bolji, ali i dvojka mi je jako jako dobar, nije mi razvucen ,a kamoli dosadan...
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 20/12/2005 : 10:03:43
|
quote: Originally posted by kiky
Eh Markos, u senkinoj recenziji "Ksanadu" piše na početku "Ova epizoda je neobjavljena u Hrvatskoj." To nije istina! Ispravi to!   
in the evidence of its brilliance
Eh, da, trebao bi.
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 20/12/2005 : 10:04:23
|
quote: Originally posted by Spartacus
A tek Djed Božičnjak (roll eyes smiley) u Svetom Nikoli :)
Što s Djedom Božićnjakom?
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 20/12/2005 : 15:18:58
|
Evo konacno se opet dokopah svoga racunala i Interneta... Nastala su neka pitanja u vezi cijene od 115 kuna, iako je Markos vec rekao i ja cu napomenuti nekoliko sitnica vezanih za tu cijenu. Isprika jos jednom svima koji nisu mogli doci do svog primjerka na CRSu, nadam se da ste to vec nadomjestili kupovinom u striparnicama ili direktno kod nekog od nas. Iskreno receno nasa zelja je bila da cijena bude 99 odnosno 100 kuna, nas je propust sto ta cijena nije najavljena kao cijena za CRS, a kako nije bilo dovoljno primjeraka na samom CRSu jasno je onda da smo izasli svima u susret i svi koji su zeljeli kupiti svoj primjerak mogu (ako vec nisu) javiti se nama (Markosu, Gastonu ili meni) na mail i dobit ce svoje primjerke po obecanoj cijeni.
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8257 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 20/12/2005 : 15:26:56
|
Trebao si mu uvaliti Ksanadu kako znas i umes, da ga procita sirom otvorenih ociju, pa makar i pod prisilom. Mozda onda ne bi gundjao;)
A ti nasao vecerom da ga podmitis, c,c,c,c:))
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8257 Posts
Posted - 20/12/2005 : 15:33:45
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Ned Mace
Nema na cemu:-) Inace, i meni je prvi puuno bolji, ali i dvojka mi je jako jako dobar, nije mi razvucen ,a kamoli dosadan...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Ne znam zasto, ali ne mogu a da se ne slozim sa tobom
Nego Nede, jesil voljan da napises recenziju Svetoga Nikole?
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 20/12/2005 : 16:04:55
|
quote: Originally posted by prozirna senka
A ti nasao vecerom da ga podmitis, c,c,c,c:))
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
A sto cu kad sam izgubio opkladu... |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8257 Posts
Posted - 20/12/2005 : 16:42:46
|
Ah, za nauk onda;)
 |
|
Topic  |
|