Author |
Topic |
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 01/12/2005 : 18:30:15
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by Koresh
Da, da, razmjena je najbolja kada se posluje sa inozemstvom.
egoist je onaj čovjek koji ne misli na mene
Pa sa tobom sam vršio razmenu, evo baš jutros su mi stigli tvoji stripovi i evo koristim priliku da te pohvalim za izuzetno upakovanu tiskovinu.
Da, primio sam mail. Što se tiče pakiranja, zapravo svakom tko kupi više od jednog stripa tako zapakiram, jer mi je najlakše, najsigurnije, a i stripovi dođu u istom stanju u kakvom ih saljem, a to je najvažnije.
Hvala za pohvale
egoist je onaj čovjek koji ne misli na mene |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 01/12/2005 : 18:32:35
|
quote: Originally posted by tristan
Da li je u Hr velika razlika kad se salje u inozemstvo prema slanju u Hr?
TK
Dosta velika, kod nas je unutar zemlje postarina za jedan strip negdje 4 kn, a za van 10 kn po stripu. Zato je bolje kupiti vise stripova odjednom, pa dodje manje po komadu, i unutar i van zemlje.
egoist je onaj čovjek koji ne misli na mene |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 01/12/2005 : 19:26:17
|
Da, da, razmjena je najbolja kada se posluje sa inozemstvom.
Pa sa tobom sam vršio razmenu, evo baš jutros su mi stigli tvoji stripovi i evo koristim priliku da te pohvalim za izuzetno upakovanu tiskovinu.
Da, primio sam mail. Što se tiče pakiranja, zapravo svakom tko kupi više od jednog stripa tako zapakiram, jer mi je najlakše, najsigurnije, a i stripovi dođu u istom stanju u kakvom ih saljem, a to je najvažnije.
Hvala za pohvale
Ja sam iskren i pošten i samo sam rekao istinu, stripovi su stigli super zapakovani, stvarno za svaku pohvalu, baš po mojim kriterijumima, svaka ti čast !!! |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/12/2005 : 22:11:04
|
Ne, ti nisi za razmenu i ja to znam ( tako da se na tebe ne odnosi ovo Dejane ), ali ja sam mnogo puta radio razmenu stripova i plaćao skuplju poštarinu , nego onaj koji mi je slao, ali sam zato došao do željenih stripova, ipak je po meni bolje svoje duplikate zameniti za stripove koji mi nedostaju...lep pozdrav !
Srđane, ja baš volim razmjenu stripova. Zašto i ne bih volio razmjeniti svoje viške za nešto što mi fali. Ali ako je poštarina 60 kuna do 2 kg. to smatram totalno neisplativim. Pa bolje mi je tih 60 kuna potrošiti na kupovinu stripova nego dati pošti + još dajem svoje stripove u razmjenu. Meni razmjena sa inozemstvom nema nikakve logike jer tu dobija samo omražena mi pošta. Vjerovatno je situacija iz tvoje perspektive drugačija i ja to poštujem.
>> Ne kopajte nos, sline su komadići mozga! << |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/12/2005 : 22:14:48
|
TK
Evo cijena za tiskanice Hrvatska : 1 strip 4.20 kn. 2,3 stripa 6 kn. 4-7 stripova 8.25 kn. 7-15 stripova 11.85 kn. Inozemstvo : 1 strip 13.50 kn. 2,3 stripa 24.50 kn. 4-7 stripova 40 kn. 7-15 stripova 60 kn.
Pa ti sad vidi...
>> Ne kopajte nos, sline su komadići mozga! << |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 01/12/2005 : 22:56:25
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ne, ti nisi za razmenu i ja to znam ( tako da se na tebe ne odnosi ovo Dejane ), ali ja sam mnogo puta radio razmenu stripova i plaćao skuplju poštarinu , nego onaj koji mi je slao, ali sam zato došao do željenih stripova, ipak je po meni bolje svoje duplikate zameniti za stripove koji mi nedostaju...lep pozdrav !
Srđane, ja baš volim razmjenu stripova. Zašto i ne bih volio razmjeniti svoje viške za nešto što mi fali. Ali ako je poštarina 60 kuna do 2 kg. to smatram totalno neisplativim. Pa bolje mi je tih 60 kuna potrošiti na kupovinu stripova nego dati pošti + još dajem svoje stripove u razmjenu. Meni razmjena sa inozemstvom nema nikakve logike jer tu dobija samo omražena mi pošta. Vjerovatno je situacija iz tvoje perspektive drugačija i ja to poštujem.
>> Ne kopajte nos, sline su komadići mozga! <<
Slažem se sa tobom, ali je caka u tome ako jeftino nabaviš strip u svojoj zemlji, onda ti se isplati razmena iako je skupa ta vražja poštarina, to sam mislio, a svakako ja kupujem iz Hrvatske i Slovenije i od mene kupuju, tako da mi je svejedno da li menjam, prodajem ili kupujem - uvek sam na nuli. |
|
|
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
Posted - 02/12/2005 : 18:08:08
|
quote: Originally posted by Obi-wan
TK
Evo cijena za tiskanice Hrvatska : 1 strip 4.20 kn. 2,3 stripa 6 kn. 4-7 stripova 8.25 kn. 7-15 stripova 11.85 kn. Inozemstvo : 1 strip 13.50 kn. 2,3 stripa 24.50 kn. 4-7 stripova 40 kn. 7-15 stripova 60 kn.
Pa ti sad vidi...
>> Ne kopajte nos, sline su komadići mozga! <<
Hvala na detaljima. Onda cu moci s ljudima u koje imam povjerenje (dobro iskustvo), slati u Vz pa ih uzeti dvaput na godinu.
TK |
|
|
trle
New Member
Bosnia and Herzegovina
243 Posts
Member since 06/07/2004 |
Posted - 05/12/2005 : 15:09:01
|
Sto se tice slanja stripova postom kao tiskovine a u okviru jedne zemlje finasijski gledano to nije nepovoljno. Ali je zato sa sigurnosne strane totalno nepovoljno jer kada saljes strip/ove kao tiskovinu nemas nikakve garancije da ces ih dobiti, nema nikakve potvrde niti se moze dobiti neka garancija od strane poste- bar ne od Poste RS a mislim da ni druge nisu nesto bolje. Oni jednostavno pri isporuci ostave posiljku na sanducic i njega moze da pokupi bilo ko. Ja sam imao srece do jednom kada me je zestoko opeklo. A ako se radi o slanju iz jedne zemlje u drugu tu finasijski faktor ponistava sve prednosti ovakve razmjene. Zato mislim da bi trebali imati na ovaj problem neki alternativni odgovor. Ako se, da kazem "strip zajednica" uspjela organizovati zahvaljujuci inventivnimi i pozrtvovanim pojedincima (na opste dobro i po 1000 put odajem priznanje) koji je/su prvo napravili sajt, pa na njemu aukcije i cini mi se pokrenuli stvari sa mrtve tacke (ili njene okoline), zasto onda ne pokusati iznaci neke altrenative kojima bi se olaksala razmjena i trgovina u pogledu fizickog prenosa novca i stripova. Organizovanjem bi se mogle srusiti neke barijere. Ako bi smo cekali da se one sruse ulaskom prije ili kasnije zemalja regiona u EU mislim da cemo se svi ukupno pa prosjecno nacekati. Zato pozivam da ne budemo pasivni, uklopimo pojedinacne interese i opste interese i zajedno profitirajmo-citaj lakse razmjenjujmo. Da ne bi ovo bila suva prica, ja predlazem da slijedimo ideju slanja autobusima. Dalju razradu ideje ili ideja mozemo elaborirati ovdje. Sto vise ideja to pozeljnije (klasicni brain storming) pa ce se valjda nesto izroditi iz svega. Izvinjavam se zbog duzine posta, rijetko pisem pa mi se omakne (kao onaj isposnik iz filma Life of Brian od MPFC sto je 10 g. cutio:-)
TM |
|
|
Topic |
|
|
|