Author |
Topic |
wasko
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
21 Posts
Member since 19/01/2006 |
Posted - 22/01/2006 : 20:06:51
|
Zanima me, ako tko zna, koji su sve to stripovi bili objavljivani u negdasnjoj YU, a koji nisu Bonelijevi. To su, kako cujem, Karabina Slim, Tajanstveni Alan, Dzudas, Crni princ ( ili tako nekako - stilom podsjeca na Tajanstvenog Alana ), Traper Keli, i dr. Opcenito, ako netko zna nesto o tome nek kaze ili bar nazive orginala tih strip likova, kako bih mogao naci podatke o njima na internetu. Unaprijed zahvalan.
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 22/01/2006 : 20:20:09
|
rip kirbi, konan, flas gordon, dzeremaja, gaston, tin tin i jos bruka ostalih junaka
ZAGOR PRIČA... Samo cetiri miliona ljudi imaju "srecu" da zive u Bosni i Hercegovini, ostali nemaju tu "srecu" ali imaju sve ostalo .... |
|
|
wasko
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
21 Posts
Member since 19/01/2006 |
Posted - 22/01/2006 : 20:33:36
|
quote: Originally posted by nedim
rip kirbi, konan, flas gordon, dzeremaja, gaston, tin tin i jos bruka ostalih junaka
ZAGOR PRIČA... Samo cetiri miliona ljudi imaju "srecu" da zive u Bosni i Hercegovini, ostali nemaju tu "srecu" ali imaju sve ostalo ....
U pravu si, sad vidim da se nisam dobro izrazio. Mislio sam iskljucivo na one strip - junake koji su objavljivani u Zlatnoj seriji i Lunov Magnus Stripu, a koji nisu izasli iz Bonelijeve radionice. Unaprijed zahvalan za precizan odgovor. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 22/01/2006 : 21:35:50
|
To znaju stručnjaci koji su malo stariji i više upućeni, ja mislim da nije Bonelijev Kit teler, ali nisam siguran.
GENS UNA SUMUS |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 22/01/2006 : 22:42:10
|
Misli malo bolje;)
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 23/01/2006 : 11:16:47
|
quote: Originally posted by wasko
quote: Originally posted by nedim
ZAGOR PRIČA... Samo cetiri miliona ljudi imaju "srecu" da zive u Bosni i Hercegovini, ostali nemaju tu "srecu" ali imaju sve ostalo ....
U pravu si, sad vidim da se nisam dobro izrazio. Mislio sam iskljucivo na one strip - junake koji su objavljivani u Zlatnoj seriji i Lunov Magnus Stripu, a koji nisu izasli iz Bonelijeve radionice. Unaprijed zahvalan za precizan odgovor.
ma imas dosta junaka koji su izlazili na kraju stripa. oni uglavnom nisu bonelijevi. u prvih 200 brojeva je to uglavnom bila tek poneka epizoda x junaka. a kasnije si imao super alana, onog nekog indijanca (nemogu se sjetiti imena, al on i mali su zajedno "radili" ;)) i sl
ZAGOR PRIČA... Samo cetiri miliona ljudi imaju "srecu" da zive u Bosni i Hercegovini, ostali nemaju tu "srecu" ali imaju sve ostalo .... |
Edited by - nedim on 23/01/2006 11:17:06 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 23/01/2006 : 17:56:32
|
pokusaj da pogledas na ovom site-u medju popisima, imas negde kompletan popis zlatne serije i lunovog magnus stripa, sa svim popisanim sporednim junacima, izdavacima, autorima i slicno... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 23/01/2006 : 20:57:59
|
alan ford
"Velikodušnost bez premca" "Dalmatinci su najbolji vozači"-Aljoša (Zuhra) "Luđaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 23/01/2006 : 21:25:06
|
quote: Originally posted by makikatalinic
alan ford
"Velikodušnost bez premca" "Dalmatinci su najbolji vozači"-Aljoša (Zuhra) "Luđaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve
Pitaju za stripove koji su izašli u LMS i ZS.
GENS UNA SUMUS |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 24/01/2006 : 14:21:35
|
bilo je na desetine takvih junaka, koje su izdali Dardo, Sartoris, Keystone Press Agency, Ch. Moric, kao sto su Karabina Slim (dva razlicita izdanja), Gara, Alamo Kid, Dzoni Galaksija, Svemirski Patroldzija, Ron Varlok, Bufalo Bil (dva razlicita izdavaca), Dejvi Kroket, Spageti, Makis, Gorak, Aspirino i Kolodion, Lon Volf, Denis, Ivan Karin, Rahan, Princ Fantom, Jalek, Kci Grizlija, Nikolino, El Dijablo, El Vertigo, Kociz (postoji i SBE izdanje), Milord, Tajanstveni jahac, Suzi Strajk, Kivi, Ejs O'Hara, Covek-Mrav i pcela, Ben Bolt, Teks Ton, Tor, Tajanstveni Alan, Kirbi Flint, Kris Velkin, Rik Rendom, Roki Dzo,Nepoznati konjanik, Crna krila, Huan, Ridjokosi, Robin Hud, Traper Keri, Blazinci Triger, Dzoni Tander, Gidap Dzo,Kit Karson, Amazonke podzemlja, a verovatno sam jos neke i propustio. M |
Edited by - osim on 24/01/2006 14:22:02 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 24/01/2006 : 17:04:46
|
quote: Originally posted by srdjandj
Da li su oni izlazili u ZS i LMS ?
GENS UNA SUMUS
svi ovi navedeni!
ZAGOR PRIČA... DOSADNI STE SA HC-OM!!! |
|
|
fumettisti
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
Posted - 24/01/2006 : 17:49:56
|
Judas jest lik kuce Bonelli isto kao i Kit Teler ali i Komandant Mark.Mislim da je jedina razlika u tome sto je Bonelli objavljivao te stripove ali nije imao ostala prava na te likove pa ih imas danas u nekoliko drugih izdanja i reprintova. |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 24/01/2006 : 20:46:35
|
Da spomenem jos Risar Bomona, Price iz cirkusa, Bili Mekgregora, Deni i Sam, Lari, Alan, Dejvid Dafti, Dzet Logan, Agent Pigi, Lindi Manon, Venson Bajon, Rori Mekdaf...(da ne zaboravimo Bleka!)...Wasko, nadam se da ces imati dovoljno informacija za pocetak. Ima tu odlicnih stripova, mnogi od njih sigurno prevazilaze kvalitet mnogih Bonellijevih stripova. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 26/01/2006 : 20:57:03
|
Pa, Srdjandj, navali na citanje! S obzirom da vecina ljudi danas, kada cita ZS i LMS, cita samo one "velike" junake, sigurno da gomila dobrih, a danas manje poznatih stripova ostaje gotovo zaboravljena. Mene je posobno iznenadilo koliko je Bonelli-jevih dobrih, a gotovo nepoznatih stripova izlazilo u ZS i LMS. Primera radi, Red Buck mi je bio i vise nego solidan strip, a ko se njega danas seca... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47309 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 27/01/2006 : 11:10:32
|
quote: Originally posted by osim
Pa, Srdjandj, navali na citanje! S obzirom da vecina ljudi danas, kada cita ZS i LMS, cita samo one "velike" junake, sigurno da gomila dobrih, a danas manje poznatih stripova ostaje gotovo zaboravljena. Mene je posobno iznenadilo koliko je Bonelli-jevih dobrih, a gotovo nepoznatih stripova izlazilo u ZS i LMS. Primera radi, Red Buck mi je bio i vise nego solidan strip, a ko se njega danas seca...
Ja nikad nisam čitao onu drugu epizodu u ZS ili LMS, pročitam na primer Zagora, a onaj drugi strip ne.
GENS UNA SUMUS |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 27/01/2006 : 18:15:26
|
Za Teks Tona nisam bas siguran, cini mi se i da je njega izdavao Bonelli.
Hej! Osime...jesi li nabavio Bleka Bas danas sam ga video u jednom kiosku...
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 27/01/2006 : 18:46:37
|
Nisam, dekinitrao sam pa nisam ni trazio, a uz to je i ova polarna zima, ali moracu narednih dana
quote: Originally posted by sdragan@
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 27/01/2006 : 18:47:57
|
Steta, ima tu dobrih stripova, mada su cesti KPA stripovi, koje ni ja nisam citao. Mozda da pocnes sa Traper Kerijem, moslim da je on ovde na forumu najpopularnji?
quote: Originally posted by srdjandj
Pa, Srdjandj, navali na citanje! S obzirom da vecina ljudi danas, kada cita ZS i LMS, cita samo one "velike" junake, sigurno da gomila dobrih, a danas manje poznatih stripova ostaje gotovo zaboravljena. Mene je posobno iznenadilo koliko je Bonelli-jevih dobrih, a gotovo nepoznatih stripova izlazilo u ZS i LMS. Primera radi, Red Buck mi je bio i vise nego solidan strip, a ko se njega danas seca...
Ja nikad nisam čitao onu drugu epizodu u ZS ili LMS, pročitam na primer Zagora, a onaj drugi strip ne.
GENS UNA SUMUS
|
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 27/01/2006 : 18:57:04
|
He,he,ovih dana se zima ne sali. Iz kog si dela grada?
Nisam, dekinitrao sam pa nisam ni trazio, a uz to je i ova polarna zima, ali moracu narednih dana
quote: Originally posted by sdragan@
|
|
|
Topic |
|