Vidio na Bonellijevom siteu da su casopisi Magazine Noir i Scuola di fumetto u velikoj mjeri(i naslovnice)posveceni ovom jubileju.Ako tko ide u Italiju ,molio bi da mi uzme ova izdanja!
vidiš, da 20 godina iako meni 19 i još uvijek mi drag, premda ovo što izlazi kod nas zadnjih godina, ne plijeni mi neku pozornost najviše sam se radovao u doba SD-a, tamo 94-te, 95-te a najbolje mi za sad i za svagda ostaju pocetne epizode baš je trenutno izvrstan period u DD extra, epizode sa 30 i 40
Cestitam onda 20 rodendan! Meni je još uvijek dobar, nadu se i odlicne epizode medu novijima, a i svako malo izade neki specijalac, a sad i maxi pa me razveseli.
Au, u "Scuola di fumetto" ima bas svega i svacega, pa i Casertanovih skica! Fantome, ortakinja mi bas ode u Italiju a ja tek sad videh tvoj post jbg... ali sam vest o casopisima saznao jos pre i narucio sebi, pa cu svakako prevod nazanimljivijih stvari okaciti ovde kad ih budem dobio
Btw, paz'te vi to, ovu Sclavijevu epizodu crta Saudeli, pa ima i neki intervju s njim... postade liku golem ku*ac k'o da je on ne znam kako bitna faca u ovom staffu,a zapravo je crtao svega par epizoda, onim njegovim stilom koji nikako nije za ovu vrstu stripa. To me bas iznenadilo skroz. Plus intervjui sa Meddom, Rujuom i Paolom... zanimljivo, zanimljivo:):):)
Inace kad smo kod casopisa za novi broj"Il falcone maltese"veliki intervju je dao Sergio Bonelli u kojem govori o svojoj fascinaciji noir filmom i posebice ulogama famme fatal u njima.To me podsjetilo da bi lijepo bilo vidjeti Mister Noov specijalac Dark Lady.
Btw, paz'te vi to, ovu Sclavijevu epizodu crta Saudeli, pa ima i neki intervju s njim... postade liku golem ku*ac k'o da je on ne znam kako bitna faca u ovom staffu,a zapravo je crtao svega par epizoda, onim njegovim stilom koji nikako nije za ovu vrstu stripa. To me bas iznenadilo skroz. Plus intervjui sa Meddom, Rujuom i Paolom... zanimljivo, zanimljivo:):):)
I nakon toliko godina citanja ne mogu se odluciti svida li mi se DD ili ne.Ima epizoda koje me oduševljavaju ali i takvih koje su najžešce smece koje postoji(kao Bog u tamnici kojeg sam sinoc citao)Nakon što sam ga u zadnje vrijeme zapostavio,iskoristio sam ženino odudstvo(hehe) i u moru stripova koje sam procitao u zadnje vrijeme(oko 100-ak),našli su se i DD koje je Ludens izdao 2005/2006 a koje još nisam citao odnosno još nisu recenzirani pa evo kratkog rezimea da ne otvaram novi topic:
Bog u tamnici - ocaj,kandidat za najgoru epizodu Pasji otok - Boselli bježi natrag na ZAgora i Texa! Preživjeti u raju - vec videno (podsjeca me na Zonu sumraka)i grozno nacrtano Uspomene iz podzemlja - jedan od najboljih u zadnje vrijeme.Vrlo sam zadovoljan. San tigrice - prosjecno/loše Dogodilo se sutra - ništa posebno Specijalci(Lavirinti straha/7 prokletih duša) - vrlo dobri.Roi je zakon.
Bog u tamnici - ocaj,kandidat za najgoru epizodu Pasji otok - Boselli bježi natrag na ZAgora i Texa! Preživjeti u raju - vec videno (podsjeca me na Zonu sumraka)i grozno nacrtano Uspomene iz podzemlja - jedan od najboljih u zadnje vrijeme.Vrlo sam zadovoljan. San tigrice - prosjecno/loše Dogodilo se sutra - ništa posebno Specijalci(Lavirinti straha/7 prokletih duša) - vrlo dobri.Roi je zakon.
san tigrice ti je loše? ja to stavljam u gornji dom. jako dobro. ostalo manje-više se slažem.
Pa je.Na kraju sam od silnih tigrova izgubio orientaciju.Jedan dresiran da ubija,jedan u obliku ludog ubojice sa željeznim kandžama,pa onda ona cura koja sanja da se pretvara u tigra,te napokon onaj pravi - Indijac.Nije mi se baš svidjelo.Ipak,Piccato je dobar u toj epizodi.
san tigrice ti je loše? ja to stavljam u gornji dom. jako dobro. ostalo manje-više se slažem.
Tako je govorio Zagortustra.
baš tako, san tigrice mi je jedan od najdražih dd, a ona Njemica je pravo simpaticna
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
Evo baš je na Ubc-u objavljen preview epizode u boji Xabaras kojom ce se obilježiti godišnjica.Tekst barbato,crtež Brindisi.Tu je i novi specijalac,crta Cossu,koga nevolim,ali ovdje neloše izgleda.
Ovo je za Barbatovu presudan trenutak - ako ovo zabrlja, više joj niko nece gledati kroz prste. Ako ovo izgura, možda DD zaista ima novog glavnog scenaristu.
-- "Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts."