Author |
Topic |
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 18/02/2015 : 07:10:10
|
quote: Originally posted by Tonto
Nemam ja nikakve svoje opcije i nositelje i prestani mi ih pripisivati.
Da, svakako, nemaš ti nikakve opcije, ti si "neutralac", možeš mislit'. Koji glumac...
quote: Za razliku od momaka koji su stavili fore s predsjednicom tvoj svaki drugi post je toliko zadojen, pun mržnje, nacionalizma i sličnih gadarija da jet za plakati.
Za razliku od onih koji su, kako ti kažeš, "stavili fore s predsjednicom", ja sam stavio fore s bivšim predsjednikom, a autor tih fora je naš priznati i višestruko nagrađivani karikaturist. Da nije možda i on zadojen s mržnjom, nacionalizmom i sl.??? To što ti se ne sviđaju fore na račun jedne strane (svjetonazora) dok istovremeno nemaš ništa protiv sličnih fora na račun druge strane (svjetonazora) je tvoj problem. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 18/02/2015 : 09:39:51
|
Jedna je ključna razlika što su jedne fore benigne, duhovite i neideologizirane a druge maligne, neduhovite i vrlo ideologizirane. Tu smo opet na terenu neduhovitosti desničara i njihove opsjednutosti svetim kravama.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/02/2015 : 10:14:42
|
jedan iranski
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 18/02/2015 : 14:18:59
|
a e jel zbilja ovi neduhoviti ne mogu neku duhovitu foru o josipoviću? il im je domet zamijenit prva dva slova imena?
|
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8192 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/02/2015 : 23:15:57
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Jedna je ključna razlika što su jedne fore benigne, duhovite i neideologizirane a druge maligne, neduhovite i vrlo ideologizirane. Tu smo opet na terenu neduhovitosti desničara i njihove opsjednutosti svetim kravama.
neduhovitost ili manja duhovitost kod desničara ne mora biti točna, jer duhovitost ne ovisi o političkoj orijentiranosti ja znam i jako zabavne desničare i one koji su cijepljeni od humora međutim, problem je kad se pokušava raditi vic od laži to nikad nije smiješno ovi 'vicevi' o yusipoviću i jugoslovenima počivaju na lažima i podvalama i fantazijama o obnovi jugoslavije, koju apsolutno nitko ne obnavlja niti to ikome pada na pamet takvi vicevi su jadni i turobni, ideološki obojeni, huškački, kao i propagandni nacistički o židovima, ili komunistički o debelim kapitalistima (dobro, u takvima možda i ima istine, ali nema duhovitosti)
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 19/02/2015 : 00:25:53
|
Stvar je u tome što humor ironizira, podriva, ismijava i(li) ruši sve autoritete, stvarne ili nametnute svejedno, pa je već samom svojom prirodom neprihvatljiv onima koji idealiziraju i na pijedestale dižu vlast, naciju, ideološku opredijeljenost i sve slično.
Humor je subverzivan a konzervativni umovi ne podnose i ne dopuštaju subverziju i ismijavanje "svetinja".
Recimo Milan Ivkošić za sebe zacijelo vjeruje da je duhovit, ali hebi ga, nije. I Škoro se smatra duhovitim, smatraju ga i neki drugi, ali za mene je samo sirovina koja prepričava neduhovite seksističke dosjetke. O službenim "humoristima" kakvi su recimo Hrvoje Hitrec ili Pajo Kanižaj da i ne govorim. Za njih je "humor" isključivo vrijeđanje suparnika po ideološkoj osnovi i uz služenje izmišljotinama i lažima.
Kao što kažeš, vrhunac duhovitosti nekima su Yusipović, partizanske jedinice koje on predvodi, crvena petokraka na čelu ili kanta govana prolivena po Anti Tomiću.
Ja za razliku od tebe nikad nisam susreo duhovitog desničara i konzervativca, jer humor podrazumijeva i autoironiju i sposobnost smijanja samima sebi, plus smijanje političkim, crkvenim i inim autoritetima, a već na prvoj stavci - onoj o sebi - za njih sve staje, jer sebe i sve oko sebe doživljavaju smrtno ozbiljnim.
Dakako, ako pod smislom za hunor danas podrazumijevaš smijanje padanju na kori od banane, gegovima Stanlija i Olija ili lupanju Bennyja Hilla po ćeli onog starčića, onda bi se i među njima našao netko duhovit.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 19/02/2015 00:39:56 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 19/02/2015 : 00:56:21
|
quote: Originally posted by ken2
neduhovitost ili manja duhovitost kod desničara ne mora biti točna, jer duhovitost ne ovisi o političkoj orijentiranosti ja znam i jako zabavne desničare i one koji su cijepljeni od humora međutim, problem je kad se pokušava raditi vic od laži to nikad nije smiješno ovi 'vicevi' o yusipoviću i jugoslovenima počivaju na lažima i podvalama i fantazijama o obnovi jugoslavije, koju apsolutno nitko ne obnavlja niti to ikome pada na pamet takvi vicevi su jadni i turobni, ideološki obojeni, huškački, kao i propagandni nacistički o židovima, ili komunistički o debelim kapitalistima (dobro, u takvima možda i ima istine, ali nema duhovitosti)
Možeš ti ismijavat koga god hoćeš i što hoćeš.
Apsolutno tvoja stvar.
Poanta je u tome da, ako se već ideš nekome izrugivat (jer vic je ipak svojevrsna satira, odnosno izrugivanje), onda bi to trebalo bit duhovito i sa šarmom.
Pogledao sam one štosove sa Josipovićem na prethodnoj stranici. Komentar... |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 19/02/2015 : 00:57:54
|
Recimo Milan Ivkošić za sebe zacijelo vjeruje da je duhovit, ali hebi ga, nije. I Škoro se smatra duhovitim, smatraju ga i neki drugi, ali za mene je samo sirovina koja prepričava neduhovite seksističke dosjetke. O službenim "humoristima" kakvi su recimo Hrvoje Hitrec ili Pajo Kanižaj da i ne govorim. Za njih je "humor" isključivo vrijeđanje suparnika po ideološkoj osnovi i uz služenje izmišljotinama i lažima.
Famoznog Dreleta si zaboravio |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 19/02/2015 : 08:17:06
|
Je, samo ste vi "ljevaci" jako duhoviti i umišljate si da imate najviše smisla za humor. One karikature koje sam stavio pogađaju u sridu, najbolje se to vidi po vašim reakcijama. Karikature jednog priznatog i višestruko nagrađivanog karikaturista omalovažavate, dok vam je pojam za humor ono smeće od pokojnog Ferala, s onim svojim primitivnim anarhističkim bljezgarijama. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 19/02/2015 : 09:59:50
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Je, samo ste vi "ljevaci" jako duhoviti i umišljate si da imate najviše smisla za humor. One karikature koje sam stavio pogađaju u sridu, najbolje se to vidi po vašim reakcijama. Karikature jednog priznatog i višestruko nagrađivanog karikaturista omalovažavate, dok vam je pojam za humor ono smeće od pokojnog Ferala, s onim svojim primitivnim anarhističkim bljezgarijama.
Stvar i jest u tome da ti nas "ljevake", a i ostale forumaše, ne želiš nasmijati nego isprovocirati, i svaki ti se pokušaj "duhovitosti" svodi na provokaciju izrazito ideološkog predznaka.
A kako god okrenuo, i koliko god se skrivao iza djela "jednog priznatog i višestruko nagrađivanog karikaturista", to nije duhovito.
Kad recimo ona komičarka imitira Kolindu, to je sasvim benigno i posve oslobođeno bilo kakvih političkih i ideoloških konotacija, otprilike kao kad su Nela Eržišnik ili Biljana Ristić imitirale Milku Planinc, ili kad je onaj Bašić imitirao Tuđmana.
No Listeš je u ovim stripovima itekako ideologiziran, on se ne šali na račun Josipovića niti mu je to namjera, već na ideološkoj osnovi napada i vrijeđa kako ti kažeš "ljevake", "partizane", "komunjare" i ostale koji su za njega glasovali, odnosno po rezultatima izbora nekih 49 % izišlih birača.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 19/02/2015 : 14:20:59
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Famoznog Dreleta si zaboravio
Hej, pa nemojte tako o dru..., ovaj gospon Hitrecu, uvaženi književnik je pisao i scenarije za stripove:
Izvor: http://yugopapirblogspot.com/
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12756 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 19/02/2015 : 15:53:51
|
Hajmo dostqa sa postavljanjem naslovnica/politikom/ideologijama & co. Posljednje upozorenje. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 19/02/2015 : 16:17:28
|
Je, samo ste vi "ljevaci" jako duhoviti i umišljate si da imate najviše smisla za humor. One karikature koje sam stavio pogađaju u sridu, najbolje se to vidi po vašim reakcijama. Karikature jednog priznatog i višestruko nagrađivanog karikaturista omalovažavate, dok vam je pojam za humor ono smeće od pokojnog Ferala, s onim svojim primitivnim anarhističkim bljezgarijama.
Pitanje je samo treba li se truditi? Njihovo je sve bolje i to je to... |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 19/02/2015 : 16:35:47
|
Karikature jednog priznatog i višestruko nagrađivanog karikaturista omalovažavate
Listeš je priznati i višestruko nagrađivani karikaturist?
Ja bi mu samo za dotični strip oduzeo sve do jedne.
Humoristično? Ne, nego krajnje neukusno i degutantno. |
Edited by - Darth Ivan on 19/02/2015 16:40:53 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 19/02/2015 : 16:37:26
|
Karikature jednog priznatog i višestruko nagrađivanog karikaturista omalovažavate
Ja bi mu samo za ovaj strip oduzeo sve do jedne.
Yeeep |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8192 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 19/02/2015 : 16:40:33
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Ja bi mu samo za ovaj strip oduzeo sve do jedne.
Yeeep
nije ovo gore njegov strip njegov je super hrvoje - čovjek od kamena |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 19/02/2015 : 18:08:10
|
listeš je dobar karikaturist ali je i nacionalist. ali nije to problem, problem je što ove njegove pasice jednostavno nisu smiješne. fali im humora, dovitljivosti i duha. ovdje se samo bacaju jeftine fraze koje aludiraju na njegovu mržnju spram koga već, ali uopće nije bitno po kome ili čemu pljuje, nego što je to uradio nekvalitetno i na razini neke uvrijeđene babe.
p.s. milošević i tuđman goli u krevetu su smiješni, listešovi stripići nisu. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 19/02/2015 : 18:23:07
|
posljednje upozorenje. Slijedeći koji bude pisao ono što se ne smije biti će udaljen sa foruma. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Topic |
|