Author |
Topic  |
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/02/2016 : 23:52:10
|
Kako je 50-ih godina život bio jednostavan, uzmeš zlato kada god se sjetiš.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 15/02/2016 : 00:04:08
|
quote: Originally posted by nagor
Zlato na olimpijskim igrama 1956e i 2012e.

Super,ovo se moze preslikat i na nogomet.Sad svaki put kad neko počne pametovat da je prije nogomet bio teži,bolji da bi Pele danas bio najbolji na svijetu samo mu ovo pokažem,pa nek sam izvuče zaključak! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/02/2016 : 12:24:56
|
Kako se Talibani skrivaju od Amerikanaca

AKO SAM PLAVA, NISAM GLUPA
Prošle sam godine zamjenila na kući sve stare drvene prozore novom PVC stolarijom i skupljim IZO staklima. Prozori su super, štedimo na grijanju i sve bi bilo odlično da me nije prije nekoliko dana nazvao vlasnik firme koja je postavljala prozore i rekao mi da je prošlo godinu dana, a da prozori nisu plaćeni. Bila sam jako iznenađena tom njegovom izjavom pa sam mu ponovila šta su mi rekli njegovi iz prodaje kada sam kupovala: "Ti su prozori toliko dobri i štedljivi da će za godinu dana sami sebe otplatiti." Halooooooo! Prošlo je godinu dana! Ako sam plava, nisam glupa. S druge strane linije nastao je muk pa sam spustila slušalicu. Sigurno se tip sad osjeća kao posljednja budala.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 15/02/2016 : 14:59:35
|
quote: Originally posted by Rahazlam

Super,ovo se moze preslikat i na nogomet.Sad svaki put kad neko počne pametovat da je prije nogomet bio teži,bolji da bi Pele danas bio najbolji na svijetu samo mu ovo pokažem,pa nek sam izvuče zaključak!
koja glupost svaki sport se je razvijao i u svakom sportu su u svom dobu pobjeđivali tada najbolji i najtalentiraniji ti ljudi su tada trenirali dva puta tjedno, a metode treninga su bile takve kakve su bile, neke tehnike nisu postojale, oprema i lopte su bile drugačije (čitaj kameno doba), itd, itd tadašnju talentiranu djecu ubaci u današnje uvjete i opet će biti u vrhu npr, u košarci je postojao čovjek koji je prvi u povijesti izveo skok šut, prvi koji je izveo roling drigling, prvi koji je zakucao jednom rukom... ti ljudi su od ničega stvarali nešto, probijali granice i zaslužni su što te stvari uče djeca od 7 godina i nikako ne zaslužuju da im se bilo tko podsmjehuje jer to sada izgleda sporo i nikakvo, pa ja bi bolje i slično isto vrijedi i za osvajačicu zlata u gimnastici prije 60 godina, jer je to tada bilo najbolje što se moglo |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 15/02/2016 : 16:14:44
|
quote: Originally posted by ken2

Super,ovo se moze preslikat i na nogomet.Sad svaki put kad neko počne pametovat da je prije nogomet bio teži,bolji da bi Pele danas bio najbolji na svijetu samo mu ovo pokažem,pa nek sam izvuče zaključak!
koja glupost svaki sport se je razvijao i u svakom sportu su u svom dobu pobjeđivali tada najbolji i najtalentiraniji ti ljudi su tada trenirali dva puta tjedno, a metode treninga su bile takve kakve su bile, neke tehnike nisu postojale, oprema i lopte su bile drugačije (čitaj kameno doba), itd, itd tadašnju talentiranu djecu ubaci u današnje uvjete i opet će biti u vrhu npr, u košarci je postojao čovjek koji je prvi u povijesti izveo skok šut, prvi koji je izveo roling drigling, prvi koji je zakucao jednom rukom... ti ljudi su od ničega stvarali nešto, probijali granice i zaslužni su što te stvari uče djeca od 7 godina i nikako ne zaslužuju da im se bilo tko podsmjehuje jer to sada izgleda sporo i nikakvo, pa ja bi bolje i slično isto vrijedi i za osvajačicu zlata u gimnastici prije 60 godina, jer je to tada bilo najbolje što se moglo
Što se nogometa tiče to je upitno, današnji stil nogometa se totalno promijenio, pojedinci koji su onda bili spori i u današnje doba bi bili, a i sam znaš da u današnje doba sporost ne prolazi, a onda je moglo. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 15/02/2016 : 16:16:02
|
quote: Originally posted by MSBlueberry

Meni ovaj biciklista djeluje kao budala na kvadrat, a vama?
Zašto? Misliš reći srećković. |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 15/02/2016 : 16:39:39
|
Ne, nego ide u susret kamionu (velika G force), i umjesto da gleda ispred sebe i pazi na to, on okreče glavu i gleda livo (?!). I tako je umisto da uspori i prati situaciju iša i dalje isto i zamalo strada, a usput sigurno je vidija i dolazak auta (?!?). Osim ako nije slip i napola gluh, ali onda šta radi sa biciklon bez prisustva starijih na opasnom mistu? |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/02/2016 : 17:11:53
|
pa koliko vidim pogledao je desno i levo kada je prelazio zebru, auto je sigurno vidio, kamion malo teze, a valjda i nije racunao na budalu koja ce punom brzinom uletjeti ne neprednostnu cestu
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
xilrion
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3033 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Posted - 15/02/2016 : 18:27:47
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by ken2

koja glupost svaki sport se je razvijao i u svakom sportu su u svom dobu pobjeđivali tada najbolji i najtalentiraniji ti ljudi su tada trenirali dva puta tjedno, a metode treninga su bile takve kakve su bile, neke tehnike nisu postojale, oprema i lopte su bile drugačije (čitaj kameno doba), itd, itd tadašnju talentiranu djecu ubaci u današnje uvjete i opet će biti u vrhu npr, u košarci je postojao čovjek koji je prvi u povijesti izveo skok šut, prvi koji je izveo roling drigling, prvi koji je zakucao jednom rukom... ti ljudi su od ničega stvarali nešto, probijali granice i zaslužni su što te stvari uče djeca od 7 godina i nikako ne zaslužuju da im se bilo tko podsmjehuje jer to sada izgleda sporo i nikakvo, pa ja bi bolje i slično isto vrijedi i za osvajačicu zlata u gimnastici prije 60 godina, jer je to tada bilo najbolje što se moglo
Što se nogometa tiče to je upitno, današnji stil nogometa se totalno promijenio, pojedinci koji su onda bili spori i u današnje doba bi bili, a i sam znaš da u današnje doba sporost ne prolazi, a onda je moglo.
a kako to znaš? oćeš reč da se na brzini, izdržljivosti i snazi ne može raditi kroz godine treninga, od djetinjstva do zrelog doba misliš da brzinu daje bog? misliš da je pele bio spor? ili misliš da u današnjim uvjetima treninga ne bi bio brži (ako prihvatimo da je spor(iji)) ili obrnimo tezu: misliš li da bi ovi današnji igrači bili jednako dobri i brzi da su se rodili 50 godina ranije, pa trenirali par puta tjedno, po zastarjelim taktikama i tehnikama, bez bogate povijesti tog sporta, da su jeli krumpire na masti i slično čime su se tada hranili u siromašnijim krajevima, nemali tv i internet da skidaju finte, a i da su imali, ne bi mogli gledat ni učit od pelea i maradone, nego bi slinili na par novinskih članaka o engleskoj ligi, šparti iz praga i duji i peguli
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 15/02/2016 : 18:45:25
|
Ako je neki sport napredovao kroz desetljeća to je nogomet.Pa kad se samo sjetim osamdesetih, trčalo se valjda 30_40% manje. Nogomet je fakat evoluirao. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
MD72
Average Member

693 Posts
Member since 05/10/2014 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 15/02/2016 : 20:24:06
|
ken2, imaš različite profile igrača, tko je spor spor je, koliko god ga gazio on će uvijek biti sporiji od ostalih, to ti je tako. Što se tiče ovih sada, vjerojatno nitko ne bi uspio u prošlosti, jer se uglavnom radi o vrlo glupim igračima s užasno velikom fizičkom snagom. George Best je znao cijelu noć provoditi u klubovima, pijančiti, kockati se, pa bi polupijan dobauljao na teren. U prvom poluvremenu je umirao i dolazio k sebi, a onda u drugom zabio par golova, to se nekad moglo. Danas takvo što ne možeš ni u najnižim ligama, s obzirom koliko je nogomet napredovao. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 15/02/2016 : 20:27:16
|
quote: Originally posted by MSBlueberry
Ne, nego ide u susret kamionu (velika G force), i umjesto da gleda ispred sebe i pazi na to, on okreče glavu i gleda livo (?!). I tako je umisto da uspori i prati situaciju iša i dalje isto i zamalo strada, a usput sigurno je vidija i dolazak auta (?!?). Osim ako nije slip i napola gluh, ali onda šta radi sa biciklon bez prisustva starijih na opasnom mistu?
Složio bih se s polijem, imao je užasno veliku sreću. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 15/02/2016 : 20:58:07
|
Kad se pogledaju kasnije slike Pelea kak igra - pa lik već ima škembicu. danas ne bi izdržao dva poluvremena, nema šanse. danas je u boljim ligama normalno da se pretrči deset kilometara tijekom tekme. ta njegova momčad danas bi izgubila 5:0 od današnjih igrača. Ali nije stvar u ljudima, naravno, nego u treninzima. Ali neki sportovi (discipline) su došli od maximuma i jako će se teško napredovati. Npr. 100 metara - rekorda će biti sve manje i trebati će puno više vremena da ga se sruši. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Posted - 15/02/2016 : 21:19:03
|
quote: Originally posted by mladjo
Kad se pogledaju kasnije slike Pelea kak igra - pa lik već ima škembicu. danas ne bi izdržao dva poluvremena, nema šanse. danas je u boljim ligama normalno da se pretrči deset kilometara tijekom tekme. ta njegova momčad danas bi izgubila 5:0 od današnjih igrača. Ali nije stvar u ljudima, naravno, nego u treninzima. Ali neki sportovi (discipline) su došli od maximuma i jako će se teško napredovati. Npr. 100 metara - rekorda će biti sve manje i trebati će puno više vremena da ga se sruši.
pa naravno da nije stvar u ljudima, nego u razvoju igre, treninzima, taktici... 5:0 je i malo, ja mislim da bi izgubili i 10:0, kad bi ih takve kakvi su bili prije 40 godina prenio vremeplovom u sadašnje vrijeme ali to ne znači da su oni lošiji igrači od ovih danas i da ne bi odrastajući u istim uvjetima kao i ovi sada bili barem jednako dobri (i brzi) a kakvi bi bili ovi danas odrastajući prije pola stoljeća? vjerojatno ni tu ne bi bilo neke velike razlike, iako se slažem da su stari igrači bili talentiraniji, pa bi ih nakantali ko trube, jer ne bi bili tako snažni kao danas
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Posted - 15/02/2016 : 21:28:29
|
mlađo što se tiče 100 metara i tu je došlo do velikog razvoja ako pogledaš listu najboljih rezultata, vidjet ćeš da ih je velika većina u zadnjih 10 godina sada svaka šuša trči ispod 10 sekundi, a puno njih i ispod svjetskih rekorda iz osamdesetih ja i dalje mislim da je carl lewis najbolji sprinter svih vremena i da bi u današnjim uvjetima treninga poboljšao svoj start i pobijedio bolta možda ne uvijek, ali izmjenjivali bi se na prvom mjestu |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 15/02/2016 : 22:23:45
|
ken 2 Ne znam što točno misli mladjo, ali se s dosta toga slažem, što je on napisao. Mislim kad bi ovi iz prošlosti došli u sadašnjost, da imaju iste uvijete treniranja kao i ovi danas, ne bi bili jednako uspješni kao ovi današnji igrači. Ovi iz sadašnjosti kad bi došli u prošlost, kad bi imali iste uvijete za treniranje kao i ovi iz prošlosti, bojim se da ne bi daleko dogurali. U prošlosti se više pažnje posvećivalo kreaciji igre nego na snazi, danas je samo snaga i izdržljivost u pitanju, kreativnosti je puno manje. |
 |
|
Topic  |
|