Mekani AF-ordovi nisu doštampavani i teže ih je naći u glanc stanju od tvrdih,a samim tim im je i veća vrijednost..Kroz koju godinu(možda već i sad) komplet SC fordova će biti višestruko vrijedniji od tvrdih
Ja nabavio glanc komplet mekanih Alana(1-46) neki dan za 2 eura po komadu.
Sto se tice tvrdih izdanja mislim da je to cisto bacanje para, a koliko sam informisan vise od 2 puta su skuplji od onih mekanih.Stoga nije ni cudo sto ih ima na svakom koraku :-)
P.S. Zna li neko u koliko su se primeraka stampali mekani???????
Mekani AF-ordovi nisu doštampavani i teže ih je naći u glanc stanju od tvrdih,a samim tim im je i veća vrijednost..Kroz koju godinu(možda već i sad) komplet SC fordova će biti višestruko vrijedniji od tvrdih
Za koju godinu: Tvrdi 1-50 2000 kn. Meki 1-50 6000 kn.
Ljudi će se onda vjerovatno žrtvovati i kupovati te tvrde...
Razmjena. Tražim stripove, SF knjige, nudim stripove, knjige, filmove.
Tvrdi su već rasprodani u par navrata..A nikada neće biti vrijedni kao mekani jer se po potrebi doštampavaju(mekani nisu isplativi jer se više ne mogu distribuirati po kioscima)..Tako da kroz par godina na festivalima stripa ćete moći naći AF 1hc u velikim količinama.. P.S.Sa kolekcionarske strane bi sve bilo ok da na doštampavanim stripovima piše 2,3 ili 4?! izdanje,ali cijeli problem je što izdavači ne plaćaju prava na reprinte! P.S.2.Ukoliko griješim,velika isprika Strip-Agentu
Ja nabavio glanc komplet mekanih Alana(1-46) neki dan za 2 eura po komadu.
Sto se tice tvrdih izdanja mislim da je to cisto bacanje para, a koliko sam informisan vise od 2 puta su skuplji od onih mekanih.Stoga nije ni cudo sto ih ima na svakom koraku :-)
P.S. Zna li neko u koliko su se primeraka stampali mekani???????
Tvrdi su već rasprodani u par navrata..A nikada neće biti vrijedni kao mekani jer se po potrebi doštampavaju(mekani nisu isplativi jer se više ne mogu distribuirati po kioscima)..Tako da kroz par godina na festivalima stripa ćete moći naći AF 1hc u velikim količinama.. P.S.Sa kolekcionarske strane bi sve bilo ok da na doštampavanim stripovima piše 2,3 ili 4?! izdanje,ali cijeli problem je što izdavači ne plaćaju prava na reprinte! P.S.2.Ukoliko griješim,velika isprika Strip-Agentu
to nisan zna da ih doštapmavaju.ako je to istina onda ste svi u pravu da če SC bit masu vridniji.
Kako ja znam, naklada ide na 500 komada, a prvi put su jih toliko i natiskali, zatim su povecali nakladu na 1000 i ne vjerujem da bi se im isplatilo doštampati dodatnih 500 jer sumnjam da bi ih prodali. Zato vjerujem da ih neče više reprintati, možda jedino ako bi bila kroz nekoliko godina potražnja za prvim bojevima stvarno velika....
A šta se tiče vrijednosti SC i HC u narednih nekoliko godina, vjerovatno če si biti blizu, možda ipak Hc malo skuplji, pod uslovom da su isti brojevi razprodani. Velika razlika bi jedino nastala kod SC GLANCERA, jer ih je puno teže očuvati u takvom stanju pa bi bi bila cijena možda prvih 10,15 brojeva puno viša od HC!