Author |
Topic  |
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 13/12/2009 : 10:23:42
|
quote: Originally posted by Curunir
pa malo sam maskirao, al kad vec zelis, pohvali se koliko treba Gastonu da dovede u red tvoj prijevod   
to ti bolje znas gaston ima obzira prema mojim godinama pa me stedi |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 13/12/2009 : 10:35:32
|
quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by Curunir
osim ako ne uleti tradicionalno sijecanjsko branje jag... ovaj, maslina 
misliš prosinačko siječanj je već prekasno
MALINA, ljudi, malina :) |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
 |
|
tutto maxim
Senior Member

.jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/12/2009 : 00:25:06
|
quote: Originally posted by tutto maxim
Da li su prvi brojevi rasprodani? Konkretno,prva 3 broja?
Prva dva samo ako ima, a moglo bi se mislim naći tu i tamo, po striparnicama ili knjižarama. Trećeg još ima. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 31/12/2009 : 16:47:48
|
Broj 1 mi nemamo na skladistu, broja 2 jos nekoliko primjeraka, broja 3 ima jos. Dakle broj 1 potraziti u prodajnim mjestima, ako ima. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 07/01/2010 : 23:50:31
|
ima u Darkvudu jos, kupio sam ja svoje primerke pre par dana |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 14/02/2010 : 18:28:55
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ima u Darkvudu jos, kupio sam ja svoje primerke pre par dana
I? Svaka reakcija osim "oduševljen" se ne priznaje!  |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 17/02/2010 : 01:19:06
|
quote: Originally posted by Gil-galad
quote: Originally posted by Lord Vader89
ima u Darkvudu jos, kupio sam ja svoje primerke pre par dana
I? Svaka reakcija osim "oduševljen" se ne priznaje! 
uhhhh, sta da ti kazem kad sam ih oba kompresovao izmedju Budimpeste i Osla!!!!!!!!! Sreca da sam sedeo odmah ispred WCa, pa nisam morao direktno u gace da se userem!    
jedva cekam ostale da pokupujem i iscitam!!!!!!!!!!!   |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 27/02/2010 : 20:16:57
|
Eto, mene koga je tesko oduseviti... OVO JE PREKRASAN STRIP! Upravo sam procitao keca (sken ) i zaljubio se na prvi pogled (Kupidon bez oka me pogodio strelom ). Moram da kazem da cu se potruditi nabavljati ovo (sto znaci da kec i dvojka treba pod hitno da se nadju i kupe). Steta sto ranije nisam otkrio ovaj strip. Kad je prvi broj dobar, kakvi li su kasniji kada se radnja jos vise razvija?! Uz Asteriksa, Talicnog, Gasu i Spirua, jos jedan strip iz ove skole koji me je kupio. Sada treba i ja njega Da, steta sto ste stampali "samo" u 600 primeraka  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 28/02/2010 : 19:47:29
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Eto, mene koga je tesko oduseviti... OVO JE PREKRASAN STRIP! Upravo sam procitao keca (sken ) i zaljubio se na prvi pogled (Kupidon bez oka me pogodio strelom ). Moram da kazem da cu se potruditi nabavljati ovo (sto znaci da kec i dvojka treba pod hitno da se nadju i kupe). Steta sto ranije nisam otkrio ovaj strip. Kad je prvi broj dobar, kakvi li su kasniji kada se radnja jos vise razvija?! Uz Asteriksa, Talicnog, Gasu i Spirua, jos jedan strip iz ove skole koji me je kupio. Sada treba i ja njega Da, steta sto ste stampali "samo" u 600 primeraka 
Samo naprijed, uživaj u stripu. Sljedeće epizode bit će ti sve bolje. Ako već voliš stripove poput Taličnog i Asterixa onda preporučam i Plave bluze. |
 |
|
ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 28/02/2010 : 20:29:48
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by Bob Rok
Eto, mene koga je tesko oduseviti... OVO JE PREKRASAN STRIP! Upravo sam procitao keca (sken ) i zaljubio se na prvi pogled (Kupidon bez oka me pogodio strelom ). Moram da kazem da cu se potruditi nabavljati ovo (sto znaci da kec i dvojka treba pod hitno da se nadju i kupe). Steta sto ranije nisam otkrio ovaj strip. Kad je prvi broj dobar, kakvi li su kasniji kada se radnja jos vise razvija?! Uz Asteriksa, Talicnog, Gasu i Spirua, jos jedan strip iz ove skole koji me je kupio. Sada treba i ja njega Da, steta sto ste stampali "samo" u 600 primeraka 
Samo naprijed, uživaj u stripu. Sljedeće epizode bit će ti sve bolje. Ako već voliš stripove poput Taličnog i Asterixa onda preporučam i Plave bluze.
Nadam se da nisi preskocio ni Redov Bilija i Hogara |
Be yourself; everyone else is already taken. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 28/02/2010 : 20:55:31
|
Redov Bili me nije nesto privukao Hogara priznajem samo od Tate Brauna Od ovih Kresinih, obavezan mi je Kalvin! Najbolji tabla strip! Nisam znao za njega dok sistemkomiks nije poceo sa izdavanjem i malo je reci da sam odusevljen! Fale mi nekoliko brojeva da popunim kolekciju, sve sad cu, sad cu i nikako da zavrsim sa tim Fali mi 5 brojeva PZ Asteriksa da bih ga ukoricio (to mi je prioritet) i 10-ak Talicnih da odradim isto. S tim kupujem AF HC (stigao do 80-ke), Kalvina kad nabasam na njega u Mamutu (nesto ga nema u poslednje vreme ), Spirua jos dva od Decijih i treba da uzmem Toru Tarapu, Umpah-Pah od bukgloba mi je takodje u viziji. Na to dodam, obavezno, Ridjobradog i Gasu od Belog Puta (koga jedva cekam ). I srecan sam sto ne citam Bonelli, jer budzet ne bi mogao da mi izdrzi. Ovako imam napravljen plan prioriteta i uzimam nekad vise, nekad manje . A i zanimljivije je kad ti nesto nedostaje, pa tragas, nego da pljunes pare za sve i onda sve gubi draz. Za Ridjobradog sam cuo, ali nisam znao kakav je. Uvek me je odvlacila c/b varijanta. Nabasao sam na netu na LB izdanje i poceo da citam. Obicno me nesto ne privuce ili mi bude naivna radnja, ovim sam se odusevio. Radnja dobra, ima smisleni tok, pominju se karipska ostrva i more, bude pomalo nepredvidljivo (drugacije, bar), nema naucno-fantastike, realistican je strip i jos se zavrsava neocekivano I sad mi se cita dvojka, a nemam ni jedinicu! A sken necu, nije vise gust  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/02/2010 : 21:44:23
|
Ako ti se svideo Šarlije u Riđbradom, sigurno će i u Tangiju, ništa lošiji strip.Bluberi, prepostavljam, da si čitao i znaš o čemu se radi, uz rame sa ova dva, a verovatno i nešto bolji. Što se tiče stripova "ala" Asterix, Talični & co., kao što kaže dsormaz1 Plave bluze je "vrh", samo što nije "provaljen" kod nas. Evo ga i mart/ožujak, nadamo se jedanaestom Riđbradom! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 28/02/2010 21:47:57 |
 |
|
Vid
Senior Member

Slovenia
1257 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 28/02/2010 : 21:58:06
|
quote: Originally posted by Bob Rok Na to dodam, obavezno, Ridjobradog i Gasu od Belog Puta (koga jedva cekam ).
Načekat čes se ... |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 01/03/2010 : 00:12:35
|
quote: Originally posted by anto
Ako ti se svideo Šarlije u Riđbradom, sigurno će i u Tangiju, ništa lošiji strip.Bluberi, prepostavljam, da si čitao i znaš o čemu se radi, uz rame sa ova dva, a verovatno i nešto bolji. Što se tiče stripova "ala" Asterix, Talični & co., kao što kaže dsormaz1 Plave bluze je "vrh", samo što nije "provaljen" kod nas. Evo ga i mart/ožujak, nadamo se jedanaestom Riđbradom!
Bluberi? Jesam, i to sam ga dobro citao kao klinac u Zabavniku Nikad me nesto nije odusevio, u planu je, ali nije prioritet  Tangi i Laverdir? Video sam da je radio sa Udercom, ne znam kakav je... O cemu se radi? Njih dvojica su piloti, sta dalje?  |
Edited by - Bob Rok on 01/03/2010 00:25:39 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Posted - 01/03/2010 : 07:03:33
|
U pitanju je avanturistički strip sa elementima trilera, odlično razrađen u svetu pilota sa dobrim udelom i humora.Daj mu šansu nećeš se pokajati |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 02/03/2010 : 14:40:58
|
Meni Tangi nije niti blizu Ridjobradom, ali je daleko od loseg stripa |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Posted - 03/03/2010 : 08:40:16
|
quote: Originally posted by Obelix
Meni Tangi nije niti blizu Ridjobradom, ali je daleko od loseg stripa
Ne bih se složio sa ovim ( pričam o svom ukusu) Tangi mi jeste lošiji od Riđobradog, ali tek za nijansu. Vidim da nisam baš u većini, jer i Riđobradi i Bluberi imaju dosta topica o svojim izdanjima, sa mnogo komentara, a T&L puno manje. Moje uverenje je da mu ljudi nisu dali šansu, a i mnogo je texta u ovom stripu, možda i to ljude odbija. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 03/03/2010 : 18:41:33
|
kud ces vise teksta od ridjanovog. ali mislim da je kod TL drugi problem: ljudi malo teze prihvacaju ozbiljnu glavnu radnju u kombinaciji s dosta humora i karikaturisticnim crtezom. sto je naravno steta. a i galije i gusari ipak su vecini ljepsi oku od pilotskih kabina i svijeta zrakoplovstva (avijacije).
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 03/03/2010 : 19:30:29
|
Hm, prije je "nesretno" formiran lik Laverdira jer crtež je u početku poprilično realan, pogotovo vozila, od aviona prema dolje . Čak ni kasnije, nakon što je Jije preuzeja serijal mislim da nije bila namjera otići u stilizaciju nego je jednostavno u tom pravcu otišao Jijeov stil. Primjetno će to biti i kod Riđobradog. E sad, tu Laverdir, sa onom svojom facom odudara + što je on uvik u komičnim situacijama pa ispada wanna be karikaturistični strip. No nije! Bar mislim tako! Prije bi problem, ako ga uopće ima jerbo je ( T&L ) klasik među serijalima, možda mogli tražiti u tematici. Da, uvaženi gospon lektor ( izmedu ostalog ) je u pravu po pitanju popularnosti avijona i crnih zastava sa košćurinama no... drugačije je bilo u doba Top Guna i ono što je najvažnije, drugačije je bilo u vrime "hladnog rata" kad su ovakve teme bile "in". Doduše šverca oružjem ima i danas no danas je to biznis. Gusarska tematika je maltene vječna što dokazuje konstantnim prisustvom, od knjiga preko filma do stripova. Manje više uspješno ali "oni su među nama". Bilo kako bilo, očekuju nas uskoro nove knjige sa možda ponajboljim epizodama gdje je Jijie sjajno zaminija majstora Uderza. Moja najiskrenija preporuka. U stvari nema razloga ni uspoređivati popularnost ova dva stripa. Oba su "must have" KLASICI! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 03/03/2010 : 19:41:20
|
btw ja san jedno dobrih 10 godina bija zalipljen za vojno zrakoplovstvo, nabavlja cak i knjige izvana i Jane's periodiku kad amazon nije znacija nista osim onoga sto mr no gleda svaki dan... a galije i gusari mi se nikad nisu sviđali ali vecini nije tako, imaju i prav, kvragu i kerozin, zagadjivanje i buka
ps prisutnost, odsutnost... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 03/03/2010 : 20:29:47
|
Hvala Konstantnom prisutnošću? U kontekstu gornjeg ili |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 03/03/2010 : 20:32:41
|
pa da. izvan konteksta, samo pravopisno bas citam kenove, sve je puno odsustva i prisustva. ali pssst, naljutit ce se   |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Posted - 03/03/2010 : 23:29:41
|
quote: Originally posted by Renky
Hm, prije je "nesretno" formiran lik Laverdira jer crtež je u početku poprilično realan, pogotovo vozila, od aviona prema dolje . Čak ni kasnije, nakon što je Jije preuzeja serijal mislim da nije bila namjera otići u stilizaciju nego je jednostavno u tom pravcu otišao Jijeov stil. Primjetno će to biti i kod Riđobradog. E sad, tu Laverdir, sa onom svojom facom odudara + što je on uvik u komičnim situacijama pa ispada wanna be karikaturistični strip. No nije! Bar mislim tako! Prije bi problem, ako ga uopće ima jerbo je ( T&L ) klasik među serijalima, možda mogli tražiti u tematici. Da, uvaženi gospon lektor ( izmedu ostalog ) je u pravu po pitanju popularnosti avijona i crnih zastava sa košćurinama no... drugačije je bilo u doba Top Guna i ono što je najvažnije, drugačije je bilo u vrime "hladnog rata" kad su ovakve teme bile "in". Doduše šverca oružjem ima i danas no danas je to biznis. Gusarska tematika je maltene vječna što dokazuje konstantnim prisustvom, od knjiga preko filma do stripova. Manje više uspješno ali "oni su među nama". Bilo kako bilo, očekuju nas uskoro nove knjige sa možda ponajboljim epizodama gdje je Jijie sjajno zaminija majstora Uderza. Moja najiskrenija preporuka. U stvari nema razloga ni uspoređivati popularnost ova dva stripa. Oba su "must have" KLASICI!
Pravo zboriš!!! A ovo što sam pocrtao da li možeš da mi pojasniš - ove godine nove knjige (u množini) ??? |
Edited by - anto on 03/03/2010 23:56:57 |
 |
|
Topic  |
|