forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Ridjobradi - Libellus
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

Peyo
Advanced MemberCroatia
3186 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 25/05/2015 :  08:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Anto, nemoj zaboraviti na sjajne naslovnice Yvesa Thosa.

Čudi me da Tutta nema više njegovih crteža na svojim topicima.

http://www.kaifineart.com/2015/03/yves-thos.html
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/05/2015 :  12:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
kao što Peyo reče,naslovnice albuma su delo Yvesa Thosa,i malo je reći da su prelepe!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/05/2015 :  23:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Crtež Yvesa Thosa je fantastičan, a ove slike su fenomenalne.

Nisam znao da je slikao plakate za Blago Sierra Madre, Slatki život, Čovjeka iz Ria, filmove Julesa Dassina, Juliena Duviviera itd.

Genijalno!

Čak mi je žao što integrali Tangyja i Laverdurea nisu s njegovim naslovnicama, onima od kojih smo neke vidjeli u Gigantu i Superu.


Recimo izvrsni portreti Jeana Gabina, Fernandela i Belmonda:
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/06/2015 :  00:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Drugi ciklus:Bezimeni kapetan

Riđobradi 3:Sin Riđobradog (Libellus)Erik pokušava da povrati zakonite titule i bogatstvo,ali upada u opasne igre moćnika,odnosno rođaka koji je nalsedio njegovu imovinu,te završava u zloglasnoj Bastilji.
U pomoć priskače poočim ...
9/10

Riđobradi 4:Prkos kralju (Libellus)Erik odustaje od borbe za nasledstvom i kreće sa pomorskom karijerom.Ali već na prvoj misiji, u kojoj brod na kojem je kapetan prevozi ogromnu količinu novca za francuske kolonije u Indijskom okeanu,doživlajva izdaju potčinjenih i avantura počinje.U njoj će zaglaviti i ropstvo kod arapa,gde će sesti Babinu sestru.
9/10

Riđobradi 5:Pobuna na Oceanu (Libellus)Erik na kraju zadnjeg albuma dospeva na galiju kao rob veslač.Na istoj zatiče i Babu.Misija galije je uništenje određenog turskog broda stacioniranog kod grčke obale,ali stvari kreću po zlu za francuze,što Erik i ostali galijoti iskorišćavaju,oslobodivši se i zauzevši galiju.Ali njihove muke još nisu gotove,jer treba pobeći iz voda u kojima gospodare tursko brodovlje.
9/10

Ono što bih istakao kod ovih albuma,ali i nekoliko sledećih je izvesna doza naivnosti,koja nije iritirajuća,ali svakako smanjuje ukupan utisak u manjoj meri.Česta oslobađanja u zadnji čas,zapanjujuće koincidencije pri susretima Erika sa određenim ličnostima (kao sa Babinom rođenom sestrom u ropstvu kod arapa),...su definitivno očekivana kod stripa koji je rađen početkom šezdesetih godina prošlog veka,čak iako je scenarista genijalni Šarlije,ali iz današnjeg ugla,pomalo narušavaju celokupni dojam.
Ali i pored toga,radi se o veoma interesantnom stripu,koji Šarlije vodi sigurnom rukom,uz fanatičnu pažnju na detalje.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/06/2015 :  00:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Treći ciklus:Morganovo blago

Riđobradi 6:Sablasni brod (Libellus)U toku jedne olujne noći,Crni soko nailazi na napušteni brod.Ispostavlja se da je reč o brodu čuvenog gusara Morgana,koji je navodno ostavio neizmerno bogatstvo.Riđobradi dolazi do mape istog,ali pre upuštanja u potragu,kreću u pljačku na Verakruz.Tom prilikom,Riđobradi doživljava teško izdajstvo i ostaje u bezizlaznoj situaciji ...
9/10


Riđobradi 7:Mrtvačev otok (Libellus)Baba i Tronogi beže sa otetog (od strane pobunjenog dela posade) Crnog sokola, i kreću da traže Erika sa mapom Morganovog blaga,kako bi osvetili Riđobradog,za kojeg misle da je poginuo,ali i došli do fantastičnog blaga.
Za petama su im i pobunjeni pirati,i svi zajedno se upuštaju u samoubilački pohod na teritoriju Ognjene zemlje
9/10

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/08/2015 22:34:41
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/06/2015 :  00:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Četvrti ciklus: Progonjeni pirati

Riđobradi 8:Španjolska klopka (Libellus)
Kako bi uhvatio Riđobradog,koji pustoši između ostalog španske brodove i gradove,španski potkralj u Kartageni dolazi na ideju da zarobi Erika,koji bi poslužio kao mamac.
Igrom slučaja,Erik spašava u toku jedne oluje sa broda koji tone buduću snaju potkralja i doprema je na sigurno u Kartagenu,ne sluteći da će upasti u podlu zamku.
Riđobradi saznaje za ovo i kreće u pomoć posinku
9/10

Riđobradi 9:Kraj Crnog sokola (Libellus)
Riđobradi je došavši da spase sina iz ruku španskog potkralja i sam upao u zarobljeništvu.Srećom,Erik uz pomoć devojke koju je spasao smrti iz prethodnog albuma,beži iz tamnice,i sad on kreće u pomoć ocu.
9/10

Riđobradi 10:Živ ili mrtav (Libellus)Drugi potciklus četvrtog ciklusa:Erik saznaje za međunarodnu misiju koja ima za cilj da uništi Riđobradog i njegove pirate,a čije je skrovište izdato.Pre nego što ode da ga upozori,mladi kapetan odlučuje da najpre zatraži pomoć od čuvenog gusara Crnog Starka,koji je dužnik njegovog poočima.Ali stvari kreću po zlu,i Erik ima još jednu nevolju za vratom.
9/10

Riđobradi 11:Blago Riđobradog (Libellus)Izbegavši međunarodnu poteru,iako ostavši bez broda i našavši se na pustom ostrvu,Riđobradi,Erik,Baba i Tronogi, pokušavaju da se domognu civilizacije.Ali dospevaju u ruke Crnog Starka,koji po svaku cenu želi da dođe do čuvenog basnoslovnog blaga Karipskog demona,a najpre ucenivši ga sa Erikovim životom.Ali nije lako nadmudriti Riđobradog ...
9/10

U principu,osim prvog albuma,sve druge sam ocenio sa devetkom - i svi su mi manje-više približnog kvaliteta,odstupanja su minimalna,tako da ocene idu od slabe devetke do jake.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/08/2015 :  16:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Peti ciklus: U kraljevoj službi

Riđobradi 12:Kobac u tajnoj misiji
(Libellus)
Erik dobija ponudu od Francuskog kralja,a preko guvernera Nju Orleansa (gde je usidren), za kraljevski oprost i status korsara, ukoliko sa svojim Kopcem dopremi oružje i namirnice u opkoljeni Fort Rojal na Martiniku (koji je ključ za cele Antile).Naime,u toku je francusko-englesko/holandski rat,i pad ove luke bi bio veliki udarac za francusku.Izgledi su jedan prema hiljadu,ali Erik,Baba i Tronogi kreću u misiju.Engleski špijuni ne miruju.
9/10

Riđobradi 13:Riđobradi pristiže u pomoć (Libellus)
Opsednuti Fort Rojal je opet u nezavidnoj situaciji i preko potrebni su im i oružje i hrana.Erik predlaže gradskim vlastima da prizove poočima u pomoć.Ideja izgleda apsurdna iz više razloga,ali gradski oci dozvoljavaju mladom kapetanu da krene u traženje pomoći Riđobradog pod uslovom da i njihov predstavnik krene u pregovore.Još jedna nemoguća misija sa špijunima za vratom.
9/10

Riđobradi 14:Pirat bez lica (Libellus)
Nakon završenog francusko-englesko/holandskog rata,i Erik,ali i Riđobradi imaju status francuskih korsara.Međutim,dešavaju se neke čudne stvari,koje ukazuju da je Karipski demon opet krenuo u piratstvo,ne štedeći ni francuske brodove.Erik kreće u pohod ne bi li dokazao nevinost poočima.
U ovom albumu, Hubinon dobiva crtačku pomoć od Papea (Lik Orijan) i Žižea na nekoliko stranica.

9/10

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/08/2015 17:01:06
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/08/2015 :  17:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Šesti ciklus:Varvari

Riđobradi 15:Maur Khair (Libellus)Tajanstveni čovek nudi Riđobradom ogroman novac ukoliko potopi izvestan brod koji plovi za Evropu,zajedno sa jednom mladom gospođicom koja se nalazi na njemu.Stari gusar nije običan plaćeni ubica,te odbija ponudu sukobivši se sa naručiocem tog zločina,koji uspeva da pobegne.Zajedno sa sinom Erikom i njegovom posadom,Karipski demon kreće da upozori taj brod i spase ga užasne sudbine koja mu je namenjena.Međutim,u igru su umešani krupni igrači,a Riđobradovo mesto zauzima nemilosrdni maur Khair.

10/10

Riđobradi 16:Zatočenica Maura (Libellus)Erik,Riđobradi i ekipa su umešani u opasne igre,iza kojih stoje krupni evropski moćnici.Pa ipak,kreću u misiju spašavanja Karoline Di Muratore,noseći otkup u zlati od njenog dede,čiji je jedini naslednik.Na putovanje za Alžir kreću u potpuno novom Crnom Sokolu,pomorskom čudu sa neverovatnim naoružanjem, za čiju je gradnju Riđobradi dao malo bogatstvo
10/10

Riđobradi 17:Pakleni brod (Libellus)Naši junaci stižu u Alžir ne bi li otkupili mladu devojku,ali usled brojnih izdajstava i prevara,stvari se višestruko komplikuju.U sred Alžirske luke,Riđobradi započinje svoj krvavi pir.
Ovo je zadnja epizoda koju je crtao veliki majstor Hubinon,a zadnje četiri stranice je dovršio Gilles Chaillet,opopnašajući Hubinonov stil,tako da je razlika skoro neprimetna.
10/10

Riđobradi 18:Pohod na Zlatni rog (Libellus)Crni Soko sa Erikom i Riđobradim kreće za tragom Karoline pravo ka Istanbulu,ne bi li presreli turski brod koji sultanu nosi poklone iz arapskih zemalja (zajedno sa robinjama među kojima je i mlada naslednica).Poduhvat izgleda nemoguć.
Hubinona zamenjuje još jedan slavni belgiski crtač,Žiže,koji je čak bio učitelj pomenutom majstoru strip crtanja.
9/10

Šesti ciklus,meni je lično sam vrh ovog strip serijala, mada je možda kod davanja najviše ocene odigrala vrlo malu ulogu i nostalgija;ali svakako sam maksimalno uživao u ovom četvorodelnom nastavku.Za zadnji album je nešto manja ocena, 9/10,i to pre svega zbog crteža koji je ipak, u ne velikoj meri, uticao da čitanje stripa ne bude na najvišem nivou.
Mada,generalna ocena za Varvare je ipak 10/10

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/08/2015 17:34:24
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnikCroatia
26040 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/08/2015 :  22:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Kad ce novi Ridjobradi?
vec bi bilo vrijeme...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnikCroatia
26040 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/08/2015 :  22:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Sad sam bacio pogled na libellusovu stranicu
Gotovo ni jednog primjerka vise nema na skladistu, cudno sto onda ne izlaze i brzim ritmom
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/08/2015 :  12:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Sedmi ciklus:Blago Asteka

Riđobradi 19: Otok izgubljenih brodova (Libellus)
Riđobradi 20:Nestali sa Crnog sokola (Libellus)
Riđobradi 21:Huacapacovo ukleto zlato (Libellus)Riđobradi 22:Grad smrti (Libellus)Ostaviću ovde komentar za ceo ciklus,a ne za pojedinačne albume,sa obzirom da je u pitanju jedna priča (mogao sam tako da uradim i za prethodni ciklus,ne znam zašto nisam):
Erik dolazi na Tortugu,neosvojivo zloglasno sklonište pirata,gde treba da se susretne sa poočimom da bi mu dao dokument o kraljevom pomilovanju.Međutim,tu ne zatiče Riđobradog,iako je ovaj trebao da dođe sa svojim novim Crnim Sokolom, a što je najčudnije,na celom ostrvu niko ništa ne zna onjemu i njegovom brodu.Brod Karipskog demona kao da je potpuno iščezao.Erik je prisiljen da traži pomoć kapetana Morgana,pirata sa koji ni on ni otac nisu u dobrim odnosima, i od kojeg može da očekuje izdajstvo svake vrste,ali koji mu je jedina šansa.
Sa druge strane,par meseci pre Erikovog dolaska na Tortugu,Crni soko kupi brodolomnika koji ima zanimljivu priču koja se tiče čuvenog Astečkog blaga.
U priču se uključuju kasnije i lepa Konča,Morganova ljubavnica,koja je naklonjena Riđobradovom sinu,guverner Velikog kajmana,Semjuel Fips i njegov pomoćnik,kapetan Ragen,...
Ovaj ciklus obiluje sjajnom akcijom, i na moru i u meksičkoj džungli,stalnim obrtima situacija,izdajstvima,smelim poduhvatima,...punokrvni gusarsko-avanturistički strip.
Kad se doda da smo na kraj ove priče čekali preko 25 i više godina,dobija se jedan pravi mali strip spektakl.Barem meni.
Uživao sam od prve do poslednje stranice i Blagu Asteka dajem 10/10.
Interesantno je da su ovim albumima ocene na Bedeteci jako niske;čudno,jer meni je ovde Šarlije sjajan,a rekoh već da mi se posebno sviđaju njegove duće priče.
U drugom albumu,crtež preuzima Gati (zbog Žižeove iznenadne smrti), i u početku se trudi da oponaša Žižea,da bi već u trećem albumu imao svoj stil,koji mi je odličan - malo prljaviji i mračniji,ali je meni lično bolji od karikaturalnog Žižeovog,i više odgovara ovom ciklusu, jer su poslednja dva albuma u dobroj meri krvava i surova.

Samo bih još dodao da me je malo začudio kraj, odnosno Erikov postupak prema jednoj osobi koja mu je tokom cele avanture pomogala (da ne spojlujem sad).

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/08/2015 :  12:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
reč-dve o naslovnicama:
prvih sedamnaest su (remek) delo Yvesa Thosa, ilustratora mnogih filmskih plakata,pa otuda i same naslovnice podsećaju na plakate za nekave gusarske filmove.
Osamnaesti i devetnaesti album nose naslovnicu čiji je autor Žiže,a nakon toga pero preuzima Patris Pelerin,koji je ujedno i crtač albuma 23. i 24.Njegove naslovnice su u slikarskom fazonu kao Thosove, i meni lično su jako dobre;puno bolje od klasičnih,Žižeovih.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/08/2015 :  21:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Osmi ciklus:Neuspeh sa robovima

Riđobradi 23:Krijumčari robova (Libellus)
Riđobradi 24:Pobunjenici sa Jamajke (Libellus)
Crni soko sa Erikom,Riđobradim,Tronogim,Babom i ostalom posadom se nalazi pored obala Afrike (u Gvinejskom zalivu),i prilikom snabdevanja svežom vodom i namirnicama,jedan deo posade zajedno sa mladim kapetanom zarobljavaju domoroci.Ispostavlja se da su tom plemenu lovci na roblje oteli dobar deo ljudstva,i poglavica nudi Riđobradom ultimatum da mu u narednih šest meseci Karipski demon pronađe i vrati saplemenike,koji su verovatno prodati u roblje na Jamajci.
Crni soko sa posadom kreće u nemoguću misiju.Početni zadatak je dođu do novca za otkup afrikanaca,a pirati se nalaze blizu rute španske Zlatne flote,koja baš u to vreme prevozi dragoceni tovar za Špansku kraljevinu.
...
Dvodelna epizoda sa robovima na mene je ostavila odličan utisak,kako pričom,tako i crtežom.
Ovo je ujedno poslednja Šarlijeova kompletna priča.Inače su mi ova zadnja tri ciklusa napisana ozbiljnije i sa manje naivnijih scena od kojih su bolovale pređašnje priče - što je i razumljivo jer su napisane 15-20 godina nakon njih.
Pelerinov crtež je sjajan,iako su mu ovo početni radovi.Dobro,niko ne može da crta brodovlje kao što je to radio Hubinon,ali sve ostalo je na visokom nivou,posebno likovi.Sa krupnijim kadrovima je Pelerin imao najviše problema,i tu ima malo falširanja.

U svakom slučaju,odlična odjava velikog Šarlijea sa najboljeg gusarskog stripa (ne računam sledeći album koji je izdat nakon njegove smrti,gde je veliki majstor uradio 1/3 priče).

9/10

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/08/2015 :  22:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
I šta reći za kraj?

Riđobradi gusar je najbolji i najpoznatiji gusarski strip serijal,na kome je radio jedan od najvećih svetskih strip scenarista.
Priča je tokom celog serijala na visokom nivou, s tim što su mi poslednjih deset epizoda najbolje (posebno ciklus sa italijanskom princezom i astečkim blagom).
Svoj kvalitet strip itekako duguje maestralnom Hubinonu;Žiže mi je bio korektan,isto kao i Gati,a Pelerin veoma,veoma dobar.

Libelus će gurati ovaj strip do kraja,to jest do 35.albuma + što će objaviti i 36-i, u kome će se naći kratke priče koje radi Hubinon.

Moj plan je da eventualno uzmem i sledeća tri albuma;prvi potpisuje Šarlije, a onda pero preuzima Žan Olivie - ali ću prvo sečakati komentare,da se ne zalećem, sa obzirom na cenu Libelusovih knjiga.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 12/08/2015 22:01:10
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior MemberCroatia
1487 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 12/08/2015 :  22:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Hvala na osvrtima Anto.
Nisam još pročitao zadnja dva cikusa pa mi je drago pročitati da su jednako kvalitetni kao i raniji.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/08/2015 :  22:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
meni jesu;pitanje je da li će i tebi biti.
Ocene na bedeteci su im dosta niže nego one koje crta Hubinon.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/08/2015 :  14:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

reč-dve o naslovnicama:
prvih sedamnaest su (remek) delo Yvesa Thosa, ilustratora mnogih filmskih plakata,pa otuda i same naslovnice podsećaju na plakate za nekave gusarske filmove.
Osamnaesti i devetnaesti album nose naslovnicu čiji je autor Žiže,a nakon toga pero preuzima Patris Pelerin,koji je ujedno i crtač albuma 23. i 24.Njegove naslovnice su u slikarskom fazonu kao Thosove, i meni lično su jako dobre;puno bolje od klasičnih,Žižeovih.


edit:
nisu svih prvih sedamnaest naslovnica Yvesove:
*naslovnica trećeg broja - skroz obična naslovnica (pretpostavljam Hubinonova?), te kad se uporedi sa Yvesovim, meni daleko lošija od svih.
*naslovnica četvrtog albuma - slikarski pristup crtanju naslovnice; meni se dopada,mada je lošija od maestralnih Yvesovih.Ne piše čija je.
*naslovnica pete epizode - je li ona Thosova? Ne vidim nigde njegov potpis (osim ako nije ispod Libelusovog logoa),a liči na njegov rad.
*naslovnica šestog broja - odlična naslovnica,Marcellinova.Nažalost,ne vidi se Marcelinov potpis,jer je ispod LL logoa - ne mogu da verujem da se LL potkrala ova greška na nekoliko albuma da se zbog logoa ne vidi autor naslovnice (desilo se još na nekim Peerinovim radovima).Kakav propust maestralne Meline.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 14/08/2015 14:23:48
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
11278 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/08/2015 :  16:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Riđobradi gusar je najbolji i najpoznatiji gusarski strip serijal,

Mislim da je to ipak One Piece.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior MemberCroatia
1487 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 14/08/2015 :  16:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by anto

Riđobradi gusar je najbolji i najpoznatiji gusarski strip serijal,

Mislim da je to ipak One Piece.Što je to One Piece?


Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnikCroatia
2032 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 14/08/2015 :  18:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by anto

Riđobradi gusar je najbolji i najpoznatiji gusarski strip serijal,

Mislim da je to ipak One Piece.One Piece ima veze s gusarima kol'ko i Nives Celzijus s pjevanjem

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
27905 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/08/2015 :  22:07:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Posto upravo citam "Sesti ciklus: Varvari" ...

Sve ok, uzivao sam, dobra prica ... ali nasao sam 2 manja propusta:
- #16 Zatocenica Maura - str. 4, 3. slika, Baba odjenom govori "r" umjesto "l" ("Onaj covjek unutra!")
- (kasnije napisem broj i stranicu) sultanova brada na prvoj vinjeti gdje se pojavljuje je drugacija nego kasnije, tu ima i "zuldufe" sve do usi dok kasnije samo dugu kozju bradu (za koju ga Eric kasnije tako ljepo vuce ), ovo je propust crtaca, dok je prijasnji propust mozda i samo prevodioca, trebao bih vidjeti original


Ali prije svega me nazivcirao kraj i Ericova odluka pri kraju price (moguci SPOILER ako niste citali!).
Mislim, zarobili su carigradskog sultana, odveli ga, cak ga i poveli camcem na more ... a onda ga vracaju Turcima kada bi se trebalo vratiti kroz Dardanele a bezbroj Turcina naokolo!? i onda Ericova odluka samo tak' otpisati Crnog sokola i potopiti ga (a Riđobradi ga cekao koliko vec ...?). A zasto nisu uzeli sultana za taoca sve dok ne bi izasli iz "zamke", znaci dok ne prođu Dardanele? Nije valjda zbog "vitestva, rijeci gospodina" ili slicnih gluposti. Mogli su poslati jednog Turcina da obavjesti okoliske garnizone i utvrde duz prekopa da se zarobljeni sultan nalazi na brodu pa se sigurno ne bi usudili pucati na njih. Lijepo su pricekali reis Khaira, oduzeli mu djevojku, zasto onda vratiti sultana vec tada ... mogli su ga zadrzati za tacoca i tako obdrzati brod.

A onda jos ljubavni "njet" sa strane Erica? Toliko ju je jurio i ganjao (pa covjek se ocigledno "zaljubio"), stavljao glavu u lavlje ralje zbog nje ... samo da je rijesi i kaze joj zbogom? Ma ajde ... mogao je iskoristiti priliku. Ono, ugasio je srce samo tako, a.


Ali ok, zanemarivsi to, uzivao sam. Manje u crtezu na kraju, pogotovo Trinogi je nacrtan kao nakaza.Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 19/08/2015 08:52:49
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/08/2015 :  11:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli


A onda jos ljubavni "njet" sa strane Erica? Toliko ju je jurio i ganjao (pa covjek se ocigledno "zaljubio"), stavljao glavu u lavlje ralje zbog nje ... samo da je rijesi i kaze joj zbogom? Ma ajde ... mogao je iskoristiti priliku. Ono, ugasio je srce samo tako, a.


možda su joj loše sise,slabo "šnjuri" ili je Erik derpe.

Sa obzirom kako je ostavio Konču u nezavidnom položaju, nakon što mu je ona pomogla nekoliko puta (ciklus Astečko blago),sve se bojim da je treća opcija u pitanju.
(zato se nikad ne razdvaja od Babe)

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 19/08/2015 11:20:12
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
27905 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/08/2015 :  11:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

nije valjdaAnything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12330 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/03/2016 :  21:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior MemberCroatia
1950 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/03/2016 :  13:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote

Pala je naklada na 300 kom.

http://www.libellus.hr/i/pirati-indijskog-oceana/1084/0/-2


Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000