forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dragonero
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 106

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 31/07/2019 :  23:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Pročitajte novu Dragonero recenziju, link:

https://www.stripovi.com/recenzije/dragonero-drgn-lib-2b-izvidnicko-okupljanje/2249/
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1417 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 04/08/2019 :  13:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote

#15/16 - Dvorske spletke/Silazak u infrasvijet

Sjajna priča, vjerojatno najbolja do sada, dostojna prvog prikaza prijestolnice Carstva. Za razliku od prošlih priča gdje je stavljen veći naglasak na čudovišta i niži sloj u selima diljem Erondara, u ovoj priči je u prvom planu stavljen viši sloj i kraljevska obitelj. U tom pogledu, Enoch odlično prikazuje probleme, intrige i novu razinu opasnosti koja karakterizira plemstvo prijestolnice, a time i na kapaljku daje naznaku u kojem će se smjeru nastavljati razvijati priča. Iako obiluje određenim klišejima i predvidljivim elementima, priča je scenaristički toliko dobro osmišljena i posložena da je cjelokupni dojam i više nego impresivan, ponajviše zahvaljujući podmuklom "cliffhangeru" na zadnjih nekoliko strana glavne priče. Olivares sjajan!
Priča vučice je jednako zanimljiv epilog jednog od sporednih likova iz prethodne priče, ali istovremeno i prequel o njegovom novom životnom smjeru. Za razliku od Groblja Fargha, ovdje nemam baš nikakve zamjerke na Gregorinija, besprijekorno odličan crtež.
9,5/10

#17 - Trgovac robinjama

Nakon nekoliko sjajnih Enochovih priča, bio sam jako spektičan vidjevši da je Vietti potpisan kao autor ove priče. To jest, bojao sam se da će priča biti ispod razine zadnjih nekoliko priča. To se djelomično i ostvarilo, ali ipak, ovo je jedan stvarno zanimljiv filler koji prikazuje Gmorovu i Serinu perspektivu boravka u prijestolnici. Je, postavka je krajnje standardna i već puno puta viđena, no izvedba je i više nego solidna, od nadasve zanimljivih likova i negativaca, pa do odličnog kontinuitetom koji se djelomično nastavio na cliffhanger prošlog broja, više ga nadogradivši i postavivši nova pitanja (ali i teren za daljnje priče) nego davajući odgovora. To jest, baš se stječe dojam da priča, unatoč filler naravi ovog broja, ne stoji na mjestu već se razvija. Polaganim, ali intrigantnim koracima. Rizzato nije na Gregorinijevoj razini, ali je također sjajan. Oku ugodan crtež, bez većih zamjerki. Uglavnom, izrazito solidan i zanimljiv filler.
8/10

#18/19 - U zemlji Ghoula/Bez milosti

Sve one zamjerke koje sam imao na Viettijevu dvodjelnu priču "U zehfirovom kraljevstvu" ovdje su skoro pa u potpunosti uklonjene. Štoviše, "U zemlji Ghoula" je u konačnici iznenađujuće dobra priča. Filler priča koje se, u pogledu kontinuiteta, i dalje nastavlja na prethodne dvije priče, ali ovog puta sa većim naglaskom na čistokrvnu akciju. I ovog je puta postavka krajnje šablonizirana i već mnogo puta viđena, ali izvedba, napetost, osjećaj opasnosti te epska završnica (koliko može biti za jednu filler priču) izdižu ovu priču u jednu od boljih Viettijevih priča na Dragoneru. Ghouli su već nekoliko puta tijekom serijala spomenuti kao krajnje opasna rasa, a ova priča u potpunosti prikazuje njihovu brutalnost, krvoločnost i drugačije običaje od ljudske rase. Popračena odličnim crtežom, ova atmosferična i akcijom nabijena filler priča u konačnici pruža predah od dvorskih intriga i spletki. Sumnjao sam u Viettija, ali ovdje me stvarno iznenadio. Čak sam na nekoliko mjesta sumnjao da će na kraju sve pokvariti sa predvidljivim elementima i razvojem priče, ali Vietti ih je vješto izbjegao. Nije savršena priča, ali i iznenađujuće dobra.
8,5/10

#20 - Koštano lice

E ova mi se priča posebno svidjela. Jedna morska filler priča s piratskom tematikom u kojoj se Enoch u pozadini bavi ljudskom sudbinom, posljedicama odluka i životnim izborima. Počinje sa za njega već karakterističnim In medias res početkom, ali je zapanjujuće s kolikom je lakoćom Enoch spojio sve te tijekove i narativne elemente u jednu koherentnu i nadasve zanimljivu priču. Inače volim priče s morskim ambijentom i piratskom tematikom, ali zahvaljujući odličnom De Lucu ( znam da se ponavljam i da sam za svakog crtača do sada rekao da je sjajan ili odličan, ali kad stvarno jesu, naprosto je zadivljujuće kakav su jak crtački tim Vietti i Enoch uspijeli dobiti za Dragonera), ova mi je jedna od boljih filler priča.
9/10

Inače, postaje očigledna šablona s otvorenim krajem i mogućnošću nastavka koju i Enoch i Vietti koriste za većinu "negativaca broja". U jednu ruku mi je to sasvim u redu jer je očigledno da su to zajednički isplanirali, no u ovih desetak priča se kod barem petero takvih likova/negativaca išlo na spomenuti pristup, što u ovoj mjeri postaje blago predvidljivo i ponavljajuće. Ono, od sada ću takoreći za svakog donekle zanimljivog negativca početi očekivati takav kraj.

#21 - Jezerske sablasti

Ovo je samo "ok" priča. Čistokrvni filler koji, unatoč određenim elementima kontinuiteta, ne nudi ništa pretjerano inovativno. Postavka je zanimljiva, atmosfera je odlična, ali na kraju nema tog nekog "wow" efekta. Štoviše, Vietti ovog puta ponovno koristi seljake iz zabiti i njihova praznovjerja kao pokretač priče što, iako je krajnje logična i karakteristična za svijet takve tehnološke razvijenosti, u konačnici ne djeluje kao da je potrebno utrošiti još jedan zaseban broj s obzirom da se navedeno moglo primijetiti i u nekoliko prethodnih priča. Ali priča nije loša, ima zanimljivih trenutaka, osobito zahvaljujući crtežu (jako mi se sviđa Serina interpretacija (njene crte lica prikazane u fazonu klasičnih vilenjaka) i što je samo po fizičkom izgledu očigledna rasna razlika između glavnog trojca, što se kod nekih drugih crtača baš i ne može primjetiti).
6/10

#22/23 - Šumski čovjek/Krv priziva krv

Prva Enochova dvodjelna filler priča je atmosferična akcijska priča o lovu na.... medvjedodlaka. Po nekim elementima me priča podsjetila na Zagorov "Sveti brijeg", a s druge strane po brutalnosti i slasher elementima na neke od krvavijih priča iz početnog Dylanovog perioda (recimo da ova priča ima više eksplicitnih brutalnih scena s raskomadanim udovima nego sve Dylanove priče iz period 100-300 zajedno). Osim toga, postavka je krajnje jednostavna, te nema nekog veće iznenađenja. Ipak, osim po atmosferi, priča se dodatno ističe i po odličnom Tronovom crtežu. Ostavio mi je mrvicu slabiji dojam nego u Lovčevoj priči, ali i dalje zahvaljujući odličnom kadriranju i perspektivama jedan od boljih i detaljnijih Dragonerovih crtača. Sveukupno, solidna akcijska priča, ali ništa više od toga.7/10
Za razliku od ostalih kratkih priča posvećenih sporednim likovima, Priča Lovkinje je više prequel nego epilog. U pitanju je priča koja daje odgovore o postanku jednog od sporednih likova koje smo sreli u prethodnoj priči. Znatno zanimljivije i bolje odrađeno od glavne priče, uz jednako odličan crtež. 8,5/10

#24 - Kroz Erondar

Ovo je ustvari omnibus od tri priče posvećenim sporednim likovima koje smo upoznali u 5. broju. Iako te priče nose nazive po sporednim likovima, ustvari se u njima više govori o glavnom trojcu, od kojih je svaki prisutan u jednoj priči.
Ewyanova priča ustvari prati prvi Serin "samostalni" zadatak, te pruža uvid u razvoj njenog odnosa sa Ewyanom. Osim toga, niša pretjerano pamtljivo ni zanimljivo.
Iako nosi njeno ime, Brianina priča je više priča o Ianovom spašavanju Briane. Slično kao i kod prethodne priče, ništa posebno. Mangiantini mi je bolji nego na Zagoru, ali značajno odstupa od ostalih Dragonerovih crtača.
Yannina priča je još i najbolja od tri priče u ovom broju, ali i dalje nije ništa pamtljivo. Značajna je po tome što djelomična ima veze s kontinuitetom, i to prvenstveno kao naznaka događaja u narednim brojevima. Crtež dobar.
Sveukupno, mlako. 5/10

Još nekoliko opažanja i promišljanja:
- Na naslovnice se nisam posebno osvrtao, ali velik broj njih u ovom periodu je stvarno maestralno nacrtan. Kapa dolje Matteoniju.
- Manjak zmajeva u Dragonerovim pričama me pomalo iznenađuje. U redu, objašnjeno je zašto je to tako, no ipak sam očekivao malo više priča sa zmajevima. Iz tog razloga, dvodjelna "Rođen iz plamena" (#13/14) mi na kraju čak više ni ne izgleda kao filler priča (zbog čega sam priču sa medvjedodlakom nazvao prvom Enochovom dvodjelnom filler pričom), već čak i kao dio glavne priče. Naredni brojevi će pokazati koliko ima istine u tome.
- Iako u gotovo svakom broju ima naznaka kontinuiteta, sve priče iz niza brojeva od #17-24 su u velikoj mjeri filler priče. Je, stoji kako se svaka od njih osvrće na razvoj likova, uvodi nas sve dublje i detaljnije u Erondar i velik broj njih je stvarno kvalitetno izveden, ali isto tako je svaka od tih priča više-manje slučaj/zadatak na koji je Ian poslan, bez nekih većih naznaka one glavne priče. Osobno bih volio da je svaka druga ili treća priča u većoj mjeri povezana sa glavnom pričom a da je između svake od njih 2-3 filler priče (npr. kao niz brojeva od 15-19 gdje su prva dva više posvećena razvoju glavne priče, a ostala dva nadopuna na tu priču). Ovako, možda je u ovom periodu ipak više filler priča, ali u drugu ruku, to je ipak takav žanr s takvom postavkom i tematikom. U svakom slučaju, ne mogu se previše ljutiti na to dokle god je kvaliteta priča i dalje na ovakvoj visokoj razini.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced MemberCroatia
12382 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/08/2019 :  13:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Bravo Sarghan,
ljep, koristan i nadasve zanimljiv pregled..

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/08/2019 :  14:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiv i poticajan osvrt, baš sam na Libellus sajtu naručio 7. i 8. knjigu premda ih imam u tal. izdanju ali ipak je druga stvar čitati priče na svom jeziku, samo da ne bankrotiram!

Čak sam i nekih pola sata radio i na recenziji.

Kraj se nazire na horizontu!

Edited by - solar on 04/08/2019 18:20:01
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member9478 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/08/2019 :  16:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ma kakav bankrot...Nema bankrota za ovakvu dobru stvar. Uglavnom, eto nam jos dvije nove knjige. 'Pice li ga, pice'...
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/08/2019 :  16:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Imam ja i cijelu VČ kolekciju samo da je ritam brži ne bi mi trebao Libellus, ali svakako moram pripaziti na troškove jer ovako na duge staze nije baš zdravo.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member9478 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/08/2019 :  16:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Imam sve od VC-a i ja, ali sto ce mi sad? Pa ovaj LL ritam je zbilja udaran. U stvari i ne sjecam se da je neki serijal ovako 'pusten s lanca' kod nas. Mene stvarno raduje ovoliko objavljenih epizoda. Kamo srece da je i jos brze, pa da uhvatimo neki dobar prikljucak s taljanima.
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/08/2019 :  22:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Prekrasna naslovnica, a na Malisanov crtež ne treba trošiti previše riječi

#76
Scenarij: Luca Enoch
Crtež: Luca Malisan
Naslovnica: Giuseppe Matteoni

https://www.sergiobonelli.it/dragonero/2019/07/31/albo/la-dama-delle-lacrime-1005011/

table:
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1564585338457.jpg--.jpg?1564585338000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1564585338970.jpg--.jpg?1564585339000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1564585339538.jpg--.jpg?1564585340000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1564585340007.jpg--.jpg?1564585340000
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/08/2019 :  22:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnikCroatia
27290 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/08/2019 :  23:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Ovi novi (libellusovi) Dragoneri sve bolji i bolji...
Go to Top of Page

kandraks
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
3773 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 10/08/2019 :  12:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Sjajan je Dragonero...

Daghdna, Gospodarice Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member9478 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/08/2019 :  16:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ovaj serijal stvarni krasi izvanredan crtez. Kao da su i sami umjetnici dali 'zub rucke goriva' vise, u svom radu, na ovom serijalu.
Go to Top of Page

shalilo6
Junior MemberCroatia
395 Posts

Member since 30/03/2017

Posted - 10/08/2019 :  16:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send shalilo6 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Ovaj serijal stvarni krasi izvanredan crtez. Kao da su i sami umjetnici dali 'zub rucke goriva' vise, u svom radu, na ovom serijalu.

slažem se, ko da se ganjaju ko će bolje.

Beware the Jabberwock, my son!
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/08/2019 :  21:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Možda će nekoga zanimati kako izgleda Viettijev predložak za scenarij 71. broja redovne serije

https://i.imgur.com/yBoddie.jpg
https://i.imgur.com/TEzeBXE.jpg
https://i.imgur.com/CZ5SyGG.jpg
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1417 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 12/08/2019 :  15:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Evo, da i ovdje podsjetim kako je u tijeku radna akcija recenziranja Dragonera. Započela je još prošle godine, no kako su recenzenti bili malo zauzeti/spori, nije se toliko toga napravilo... do sada. Osobno sam krenuo punom parom, no to ćete vidjeti na donjem popisu.

Ako je netko voljan napisati malo detaljniji i poveći komentar u obliku recenzije za trenutno najkvalitetniji noviji Bonellijev serijal, slobodno se pridružite radnoj akciji ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42932&whichpage=102

Osobno bih volio vidjeti poneku recenziju od kandraksa s obzirom da je veliki fan serijala, a i recenzije mu, koliko vidim po statistici sitea, nisu stran pojam. Naravno, i svi ostali ljubitelji serijala su dobrodošli.

Trenutno stanje:

(radna akcija u tijeku!)

LEGENDA: u izradi   odrađeno  link na recenziju


REDOVNA SERIJA
DRGN 01-04 / LIB 01,02a / VCKI 01..... Zmajeva krv - Tajna alhemičara - Nečisti - Mračna tvrđava solar
DRGN 05  / LIB 02b   / VCKI 02a.... Izvidničko okupljanje [objavljena]
DRGN 06-07 / LIB 02c,03a / VCKI 02b,c.. Očnjaci i čelik - U Zehfirovom kraljevstvu [objavljena]
DRGN 08  / LIB 03b   / VCKI 02d.... Čari zla Sarghan [dovršena]
DRGN 09  / LIB 03c   / VCKI 03a.... Dodir koji ubija Sarghan
DRGN 10-11 / LIB 04a,b  / VCKI 03b,c.. Jame fargova - Kraljica ledenih 
DRGN 12  / LIB 04c   / VCKI 3d..... Pretnja iz dubina
DRGN 13-14 / LIB 05a,b  / ............ Rođen iz plamena - Pogled zvijeri
DRGN 15-16 / LIB 05C,06a / ............ Dvorske spletke - Silazak u Infrasvijet solar
DRGN 17  / LIB 06b   / ............ Trgovac robinjama
DRGN 18-19 / LIB 06c,07a / ............ U zemlji Ghoula - Bez milosti kandraks
DRGN 20  / LIB 07b   / ............ Koštano lice
DRGN 21  / LIB 07c   / ............ Jezerske sablasti
DRGN 22-23 / LIB 08a,b  / ............ Šumski čovjek - Krv priziva krv
DRGN 24  / LIB 08c   / ............ Kroz Erondàr

* uz napomenu da sam već napisao recenziju za #25, danas ili sutra ću biti gotov sa #26,
a do kraja ovog ili idućeg tjedna planiram odraditi sve do (uključno) #29. 
Čisto da nam se ne gomilaju zaostaci previše, jel 

 
POPRATNA IZDANJA

DRGN SP 1  / LIBSP 1 / BOP 18.... Prva misija
DRGN SP 2  / ....... / BOP 08.... Pustolovina u Darkvudu DeeCay

DRGN MAG 1 / ........ / BOP 36a... Iza granica Erondara
DRGN MAG 2 / ........ / BOP 36b... Trka tri četvrti - Pripremanje Smardjasa - Finale turniraEdited by - Sarghan on 15/08/2019 03:17:49
Go to Top of Page

kandraks
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
3773 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 12/08/2019 :  22:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Vrlo rado ću vam pomoći oko recenzija, čim ugrabim malo vremena. Iako ne volim nešto pretjerano pisati, Sarghanovi osvrti me oduševljavaju i uvijek ih pročitam sa guštom, tako da se osjećam dužnim da se priključim ekipi. Njima se radujem skoro jednako kao i Libellusovim najavama novih brojeva, a i ovaj sjajni serijal zaslužuje da bude komplet recenziran. Javim uskoro koju sam epizodu odabrao...

Daghdna, Gospodarice Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!

Edited by - kandraks on 12/08/2019 22:37:07
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 12/08/2019 :  22:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Odlično!
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 13/08/2019 :  16:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Luca Malisan
Go to Top of Page

risbozg
Advanced MemberCroatia
12382 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/08/2019 :  11:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
I ja bi rado pomogao oko recenzija, ali nažalost naginjem prirodnim predmetima tako da mi pisanje nije baš jača strana ..nažalost.
Shodno tome dečki, samo budem uživao u vašim vrhunskim recenzijama.
Još jednom svake pohvale pogotovo majstoru Sarghan-u.

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
Go to Top of Page

kandraks
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
3773 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 14/08/2019 :  18:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Uzimam priču: "U zemlji Ghoula - Bez milosti", valjda je nećemo čekati dugo kao ovu solarovu...

Daghdna, Gospodarice Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 14/08/2019 :  20:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1417 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 15/08/2019 :  03:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kandraks

Uzimam priču: "U zemlji Ghoula - Bez milosti", valjda je nećemo čekati dugo kao ovu solarovu...Odlično!
Nije važno koliko će potrajati, samo uzmi vremena i zabavi se
Ako treba pomoć oko ičega, javi na pm!

ja se ne brinem za trenutnu solarovu recenziju, navodno će do kraja mjeseca.
više me zanima za iduću recenziju da li će uspijeti ubrzati, pa da ima tempo od barem 1 recenzije godišnje

Edited by - Sarghan on 15/08/2019 03:23:34
Go to Top of Page

tosha
Average MemberBosnia and Herzegovina
806 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 16/08/2019 :  00:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
Zna li se kontam li veseli četvrtak izbaciti knjigu 4?

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 16/08/2019 :  00:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Trebala bi ići ove godine.
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
20312 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 16/08/2019 :  00:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
više me zanima za iduću recenziju da li će uspijeti ubrzati, pa da ima tempo od barem 1 recenzije godišnje

Kako ide ona: "ko preživi pričaće"
Go to Top of Page
Page: of 106 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000