Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Paka01
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/02/2011 : 15:12:22
|
Nisam pročita puno, al steka sam dojam da se njegovi Superman stripovi temelje 70% na samoj akciji, a 30% na nekakvoj priči. Ostavljaju mi poprilično plitak dojam i još jedna stvar nevezana izravno za njega. Još jednom napominjen, nisam pročita puno njegovih stripova, al ovo šta jesam mi se i nije baš svidilo. Također, njegov crtež mi nikako nije drag. Tu ne znan šta bi ti objasnija, jednostavno mi ne leži. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Muten roshi.jpg)
Croatia
12955 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/02/2011 : 16:27:00
|
quote: Originally posted by Paka01
Nisam pročita puno, al steka sam dojam da se njegovi Superman stripovi temelje 70% na samoj akciji, a 30% na nekakvoj priči. Ostavljaju mi poprilično plitak dojam i još jedna stvar nevezana izravno za njega. Još jednom napominjen, nisam pročita puno njegovih stripova, al ovo šta jesam mi se i nije baš svidilo. Također, njegov crtež mi nikako nije drag. Tu ne znan šta bi ti objasnija, jednostavno mi ne leži.
Pa, o Jurgensu nije baš najbolje suditi na temelju njegovog Supermana. On je radio na Supermanu u vrijeme kada se na tom stripu sve radilo korporativno. Supermanove priče bile su konstantan niz dugih crossovera koji su se iz mjeseca u mjesec odvijali kroz sve Superman naslove. Sve je bilo povezano. Jurgens nije imao kontrolu nad onime što je radio, kao ni Jerry Ordway, Karl Kesel ili Roger Stern.
Ono što je bilo čisto Jurgensovo... Meni je njegov Captain America bio jedan čisto osrednji strip. Iako, pojedine epizode su bile dosta dobre. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
Vlaadisha
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatar_53.jpg)
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
sloppy
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](avatars/w401063430241.7501.jpg)
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
Posted - 03/03/2011 : 01:36:29
|
izašo green lantern broj 63. ne znam, meni se nije svidio. priča je onako onako ali crtež mi je očajan. poslije dough mahnke-a stavit benes-a i syaf-a? zašto? i još da su inkali sami sebe pa da tako izpadne na kraju. i teaser na kraju me ubio. ako skinu mog favorita (da ne spoilujem previše :)) prestanem čitat sve green lantern naslove. a do tada ostajem samo na emerald warriors :D |
http://tdksonomatopeia.blogspot.com/ |
|
IGMAN2
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/cat -pic1.jpg)
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 06/03/2011 : 21:03:20
|
Evo i mene da izrazim svoje oduševljenje ovim novim serijalom Green Lanterna (i GL Corps)koji su Johns i Tomasi sa Sciverom i Reisom, jedan, može se reći (bez obzira na broj do sad objavljenih brojeva i staž), drugoklasni serijal uzdigli među zvjezde!
Naravno da se tako nešto mora pratiti na papiru i naravno da je, kod mene, to moralo biti u HCu![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) S knjigam sam stigao do Darkest Night i to samo zato što me nije bilo doma skoro godinu i pol + comp u kvaru![](icon_smile_blackeye.gif) Sad je red da nadoknadim zaostatak!
Usput, hvala na ovdje iznesenim redoslijedima čitanja Darkest Nighta. Potpuno sam van tokova što i kako je što izlazilo.
DN, osim glavnog i Green Lantern serijala ima i još neke serijale s drugim junacima (Bat..Superman?) zar ne? Zna li netko što je sve izašlo pod DN naslovom?
|
|
IGMAN2
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
2427 Posts
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Posted - 06/03/2011 : 21:52:23
|
pa ništa nije đabe :D. koristi koji forum za comic dll linkove. inače nije darkest nego blackest night :P i izašlo je puno spinoffa kad je bio glavni event. batman, superman, wonder woman, ma skoro svi su imali. mislim da su manje više skupljeni u Blackest Night: Black Lantern Corps v. 1 i 2 a u Blackest Night: Tales of the Corps imaš mini priče nekih corps članova iz svoh boja Blue Lantern Saint Walker, Star Sapphire Carol Ferris, Green Lantern Kilowog, Red Lantern Vice, Orange Lantern Blume, vođu indogo tribe-a i tako dalje.
ako se mene pita ništa ne propuštaš ako sljediš samo glavne tri naslove ovog eventa. jer je stvarno bilo tona toga. |
|
IGMAN2
Senior Member
2427 Posts
Posted - 07/03/2011 : 00:25:30
|
Hvala, Sloppy. Hmm, da -Blackest Night - vidi se da više nisam u toku![](icon_smile.gif)
Nego, vidim da ima GL znalaca ovdje, pa možda mi mogu pomoći da riješim neke nedoumice u kontinuitetu koja su mi se javile.
U prošlom (ne znam koji je sad Vol.) serijalu GL #50, vidjeli smo da je Hal popizdio i sam uništio i GL Corps i OA i Guardianse. E sad... objašnjeno je da Hal nije bio Hal, već Hal opsjednut Parallaxom i da dobrica Hal nikada ne bi uradio tako nešto. Nazivali su ga, nakon toga, masovnim ubojicom jer je uništio (pobio?) GL Corps. Od tog cijelog Corpsa vidjeli smo da se Hal borio samo protiv njih devetoro. Osmoro ih je ostavio u svemiru bez prstena -spasili/zarobili su ih Manhunteri, dakle nije ih ubio.
Guardiansi su podjelili svemir na 3600 sektora, koje čuva bar po jedan GL (negdje se spominje da su najmanje dvojica po sektoru -dakle 7200 GL-a. Nagdje i više- zemaljski sektor četri GL) + GL na planeti OA (treneri,osoblje...)+ ne znam...Alpha Lanterns... Što se desilo sa tim tisućama GL? Oni su i dalje imali prstenje moći. Na kraju, bilo bi logično da su njih Guardiani pozvali branit OAu od Hala, a ne Sinestra! Guardiani bi trebali imati više mozga od Štrumfova, iako im sliče.
Pokazano nam, dalje, da je Hal ubio i Sinestra (tj. nije, kako smo sad saznali uz dvojako objašnjenje 1.- Sinestra je spasio prsten koji je nosio i samo se pravio mrtav 2.- Parallax je to tako samo prikazao Halu da se desilo. I, na kraju, Hal je ubio i Kilowoga
Guardiansi su se sami ubili, tj. žrtvovali(?) da bi zadnji od njih- Ganthet, mogao nastaviti njihovu misiju s Kyle Raynerom.
E sad...(jesam razvuko,a? ), mene zanima otkud mrtvi Kilowog u novom serijalu i otkud su tu opet Guardiansi![](icon_smile_question.gif) Samo su ih vratili bez objašnjenja. Bar ih ja nisam vidio. Mislim, potrudili su se da dobro objasne povratak Hala, Sinestra i osmoro GL ostavljenih u svemiru. Što je s objašnjenjem Kilowonga i Gvardiansima?
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12955 Posts
Posted - 07/03/2011 : 02:10:40
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Što je s objašnjenjem Kilowonga i Gvardiansima?
Eh, kontinuitet je sjebana stvar, zato mi ga nije uopće teško zanemariti. ![](icon_smile.gif)
Kilowog i Guardiansi vraćeni su u život nešto prije nego li je Geoff Johns bacio oko na Green Lanterna.
Da ne kompliciram i ne ulazim u silne detalje, Guardiansi su vraćeni u život u stripu Green Lantern br. 150 (iz 2002. godine). Ukratko, Kyle Rayner stekao je nevjerojatne moći i postao božansko biće po imenu Ion. Iskoristio je svoje moći kako bi napunio središnju bateriju na Oi, što je dovelo do uskrsnuća (ili točnije, porođaja) Guardiansa koji su umrli. Guardiansi su sada bili djeca, ali su nakon nekog vremena ostarili i vratili stari izgled i identitet.
Kilowog je vraćen u život u stripu Green Lantern br. 169. (iz 2003. godine). Iz određenih razloga, Kyle Rayner i Ganthet odlučili su spasiti Kilowogovu dušu i vratiti ga iz onoga što je njegova rasa smatrala zagrobnim životom. Međutim, dogodilo se da Kyleova misija nije samo spasila Kilowogovu dušu, već i uzrokovala njegovo uskrsnuće. |
|
IGMAN2
Senior Member
2427 Posts
Posted - 07/03/2011 : 10:49:39
|
Ah! Ipak ima objašnjenje!(Hvala Bushido) To su mogli i objasnit i u ovom novom serijalu, ipak su to centralne stvari u Hal Jordanovom padu.
Zanima me hoće li ovi naši film jednostavno ostaviti kao 'Green Lantern' ili bi ga trebali prevoditi... Zelena lanterna Zelena svjetiljka Zeleni svitac (Eks almanah) ... |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12955 Posts
Posted - 07/03/2011 : 12:19:05
|
To su mogli i objasnit i u ovom novom serijalu, ipak su to centralne stvari u Hal Jordanovom padu.
Pretpostavljam da za to nije bilo potrebe jer se Jordan iskupio za svoje grijehe kada je postao Spectre.
Štoviše, Geoff Johns je napisao crossover Day of Judgment, u kojem Hal Jordan postaje novi Spectre. Day of Judgment se zapravo može čitati kao uvod u Green Lantern: Rebirth i prvo poglavlje u Johnsovoj rehabilitaciji Hala Jordana. |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 07/03/2011 : 13:17:10
|
Ah! Ipak ima objašnjenje!(Hvala Bushido) To su mogli i objasnit i u ovom novom serijalu, ipak su to centralne stvari u Hal Jordanovom padu.
Zanima me hoće li ovi naši film jednostavno ostaviti kao 'Green Lantern' ili bi ga trebali prevoditi... Zelena lanterna Zelena svjetiljka Zeleni svitac (Eks almanah) ...
zeleni fenjer |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12955 Posts
Posted - 07/03/2011 : 13:26:17
|
Mislim da su ga u jednoj epizodi Seinfelda preveli kao "Zelena Svjetlost". |
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Posted - 07/03/2011 : 23:39:09
|
samo da kilowog ne bude Svinja Smrti ili takva nakakva glupost :P ili sinestro... uf bolje da ne diram lava dok spava :)
to je po mom mišljenu i jedan od razloga da superheroji nikako da se uhvate kod nas. kad počneš provodit njihova imena svi po redu zvuče debilno. sa izuzetkom Nebojše, to je bolje nego original :D |
|
IGMAN2
Senior Member
2427 Posts
Posted - 11/03/2011 : 21:49:14
|
He-hi-he-hr-hr![](icon_smile_big.gif) To me sjeti, da sam vidio o onom izdanju Bookgloba -Spectacular Spiderman (ilkakosevećzove) da su Hulkovog protivnika Abominationa (usput, po Marvelu, ako se dobro sjećam,-KGBovog agenta iz Jugoslavije)preveli kao Odvratnik ! ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_blackeye.gif) ![](icon_smile_big.gif) Čovječe, Odvratnik! Što je falilo imenu Užas, pod kojim se vodio u bivšoj Jugi |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
|
sloppy
Average Member
703 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 16/03/2011 : 22:35:35
|
Da, pročitah Recharge i sad sam negdi na pola To Be a Lantern i uživan skroz! |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
swamp thing
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(157).jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
brni
Advanced Member
![](AvatarUpload/02(1).jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
sloppy
Average Member
703 Posts
|
Raven84
Senior Member
![](AvatarUpload/joe.JPG)
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
|
sloppy
Average Member
703 Posts
|
brni
Advanced Member
![](AvatarUpload/02(1).jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 16/06/2011 : 22:03:14
|
kritike su porazavajuce..totalni fijasko..
DC DID NOT make this movie, Warner Bros did. DC did not have any direct say in this movie like Marvel studios did in the production of Iron Man, Iron Man 2, Thor and the Incredible Hulk. Also, Marvel did not produce the X-men movies, Spiderman movies, Ghost Rider, Punisher, Elektra, Daredevil, Fantastic Four e.t.c, those were produced by other film studios like Fox, Lionsgate e.t.c. Marvel studios have only produced four (4) movies (not counting Captain America because its not yet out).
Johns was the EP of the movie. right up there in the credits. he's as much to blame for this crapfest esp since the screen writers butchered his secret origin story.
Green Lantern doesn’t tell a story. It gives you the gist of it. What’s more, it changes just enough elements of the original story that worked that it makes you lose interest in learning more. It flies along at quick enough pace to keep you distracted for a couple hours but it doesn’t do its job. This is not the start of a great new blockbuster franchise. It may have already put an end to it. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 16/06/2011 22:06:29 |
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Posted - 16/06/2011 : 22:14:06
|
šta, onda deadpool ne može proć u green lantern corps? :P jbg. ja ču ga pogledat ali očekivanja su mi niža nego za watchmen (koji je meni isto bio totalni fiasko).
barem još uvijek imamo stare stripove. samo da još john več jednom oladi sa jednim te istim pa ču ga možda opet i počet kupovat :) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|