forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Izdanja Libellusa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 186

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
9997 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 27/10/2017 :  21:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

To je crtao Villa i radi se o ilustraciji. Originalna Galepova naslovnica se nalazi unutar knjige.


Hvala. Onda je greška na Libelusovoj stranici, i izgledalo mi je da to ne može biti Galepov crtež.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
25866 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/10/2017 :  21:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Libellus u zadnjih nekoliko godina ima običaj za stare priče napisati kako je naslovnice crtao Galep a za nove Villa.
To je istina ako se gledaju naslovnice unutar knjige, ali one na korici je sve radio Villa bez obzira iz kojeg perioda dolazi epizoda.

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1090 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 29/10/2017 :  00:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
Turu koja bi trebala izaći za ovogodišnji Interliber (7.-12.11.) otvaramo najavom 93. knjige Martina Mystèrea koja nosi naslov “Jasparov povratak”, a autori su Alfredo Castelli (scenarij) i Alessandro Chiarolla (crtež).

Inače, riječ je o predzadnjoj, šestoj BIS epizodi (od ukupno njih sedam) koju ćemo mi u sklopu MM biblioteke premijerno objaviti na ovim prostorima, a ona je izvorno objavljena u Italiji u listopadu 1993. godine kao broj 139bis.

Kao što smo već bili spomenuli, BIS brojevi nastali su s ciljem da se neke nedovršene epizode iz Martinove povijesti konačno zaokruže tako da ni “Jasparov povratak” nije iznimka po tom pitanju, a što se domaćeg rada tiče - evo popisa epizoda na koje ne bi bilo loše baciti pogled prije čitanja MM 93:

MM 49 - “ČUDO OD DJETETA”
MM 80 - “PROGRAMIRANI ČOVJEK”
MM 83 - “POSLJEDNJI MISTERIJ”
MM 89 - “WELCOME TO ITALY”

Redovna cijena MM 93 bit će 170 HRK, a ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznosit će 136 kuna.

Bacite pogled:
[url=https://ibb.co/ewuBT6][/url]
[url=https://sr-rs.imgbb.com/]free image hosting[/url]


Druga knjiga u interliberskoj turi nosi naslov “POVRATAK U MANAUS” i riječ je o 86. knjizi našega legendarnog pilota - Mister Noa!

Autori ove priče na 130+ stranica su Luigi Mignacco (scenarij) i Roberto Diso (crtež), a izvorno je u Italiji objavljena u brojevima 198-199 redovnog serijala u razdoblju između studenog i prosinca 1991. godine.

Kao što i sam naslov govori, nakon svih onih pustih putešestvija po Africi i derneka s Danom Winterom u okolici Rija (Ilha Grande je bila točna lokacija), u ovoj se epizodi Mister No konačno vraća u Manaus gdje ga čeka Danina simpatična prezimenjakinja Deborah Winter (inače naša stara poznanica), te odmah kreće u potragu za svojim piperom!

Prije čitanja ove knjige predlažemo vam da bacite pogled na sljedeće priče:

MNo 1 – “Mister No”
MNo 19 – “Dobrodošli u Meksiko!”
MNo 22 – “Nevidljiva prijetnja”
MNo 75 – “Afrika”
MNo 80 – “Mau-Mau”
MNo 84 – “Zbogom, Afriko!”
MNo orig. sp 6 – “Dark Lady”

Na kraju još samo podatak da će 86. knjiga Mister Noa tijekom prva dva mjeseca koštati 120 kuna, a potom će cijena iznositi regularnih 150 kn
[url=https://ibb.co/dEhn1R][/url]
[url=https://sr-rs.imgbb.com/]free image hosting[/url]


Na ovogodišnjem Interliberu obilježit ćemo i jednu lijepu obljetnicu jer treće izdanje u ovoj našoj novoj turi bit će SEDMORICA SA “SANTA CRUZA”, inače izvorni broj 200 Jerryja Drakea alias Mister Noa!

Guido Nolitta (scenarij) i Marco Bianchini (crtež) autori su ove epizode na 110+ stranica u boji koja je izvorno u Italiji objavljena u siječnju 1992. godine.

Na kraju još samo podatak da će 87. knjiga Mister Noa tijekom prva dva mjeseca koštati 136 kuna, a potom će cijena iznositi regularnih 170 kn.

Bacite pogled:
[url=https://ibb.co/doPjgR][/url]
[url=https://sr-rs.imgbb.com/]free image hosting[/url]


Četvrto izdanje (od ukupno osam) iz ove naše sljedeće ture nosi naslov “MESCALERO BEZ LICA” i druge priče, a riječ je o 10. Texovom kolornom specijalcu u kojemu vas čeka sljedećih pet kratkih priča:

“Mescalero bez lica” (Jacopo Rauch / Alessandro Bocci)
“Rio Quemado” (Mauro Boselli / Maurizio Dotti)
“Krpeni konj” (Luca Barbieri / Walter Venturi)
“Prijatelji do groba” (Francesco Testi / Mauro Laurenti)
“Chupacabras” (Moreno Burattini / Michele Rubini)

Autor naslovnice je Gary Frank, a tijekom prva dva mjeseca Texov kolorni specijalac broj 10 koštat će 144, a potom 180 kuna.

Bacite pogled:
[url=https://ibb.co/cm3zFm][/url]
[url=https://sr-rs.imgbb.com/]free image hosting[/url]


Peta najava koja se tiče naše interliberske ture je ona za peti po redu album Texa Willera koji nosi naslov “Istrebljivači”.

Kao što i sami znate, sve četiri priče koje su dosad objavljene u ovoj biblioteci bile su premijere - (“Junak i legenda” - Paolo Eleuteri Serpieri; “Frontera” – Mauro Boselli / Mario Alberti; “Painted Desert” - Mauro Boselli / Angelo Stano; “Izazov u Montani” - Gianfranco Manfredi / Giulio De Vita) - no ovaj put imat ćemo iznimku!

Naime, “Istrebljivači” potječu iz 1971. godine, a autori su ni više ni manje nego legendarni Gianluigi Bonelli i Aurelio Galleppini, majstori koji su 1948. godine podarili život Texu Willeru!

Kao što ćete i sami moći vidjeti, ova epizoda koja ima 51 stranicu stripa rađena je na jedan atipičan način za Texov serijal - način koji je naročito istaknuo Galepov crtački stil - a s obzirom da se ove godine slavi stota godišnjica rođenja ovoga velikog umjetnika, SBE je luksuznim reprintom ove priče htio odati zasluženu počast crtačkoj veličini Aurelija Galleppinija!

Premda to svi pravi fanovi Texa Willera sigurno već znaju, mi ćemo ovom prilikom još samo dodati da su “Istrebljivači” objavljeni u ZS 219 (“Izvor života”), a u Italiji su premijeru imali u broju 134 redovnog serijala (“Condor Pass”).

Cijena petog Texova albuma tijekom prva dva mjeseca iznosit će 112 kuna, a nakon toga moći ćete ga kupiti za 140 HRK.

Bacite pogled:
[url=https://ibb.co/fNLqMR][/url]
[url=https://sr-rs.imgbb.com/]free image hosting[/url]

Šesto izdanje u našoj interliberskoj turi nosi naslov “Osvetnik”, a riječ je o šestom albumu Texa Willera!

Scenarij za ovu izvrsnu Texovu pustolovinu napisao je sjajni Mauro Boselli, za fenomenalni crtež zaslužan je Stefano Andreucci, a u Italiji ovaj album premijerno je objavljen tek prije nešto više od mjesec dana - 16.9.2017. godine!

Inače, u ovom albumu Boselli & Andreucci vraćaju se izvorima mita, još prije vremena radnje “Frontere” koja je objavljena u istoj ovoj biblioteci, a u kojoj je Tex bio tek mladi rendžer. Radnja ovog albuma događa se kronološki također i prije one iz ovogodišnjeg Texonea, čiji se slijed zbivanja odvija tek nešto prije onog s legendarnog početka Texova serijala (riječ je o epizodi “Tajanstveni totem” G. L. Bonellija i Galepa koja je postala klasik čim je objavljena 1948. godine, a koju možete pročitati u prvoj knjizi naše kolorne biblioteke koja nosi naslov “Crvena ruka”) gdje Texa progone ljudi od zakona zato što je osvetio svog brata Sama.

Dakle, u svom istraživanju Texove prošlosti, Boselli & Andreucci otisnuli su se još više unatrag jer u “Osvetniku” Sam Willer je još uvijek živ i Tex je samo osvetio svog oca Kena, pritom znajući da još uvijek nije dovršio svoju zadaću...

Cijena “Osvetnika” tijekom prva dva mjeseca iznosit će 96 kuna, a nakon toga moći ćete ga kupiti za 120 HRK.

Bacite pogled:
[url=https://ibb.co/e3AJ86][/url]
[url=https://sr-rs.imgbb.com/]free image hosting[/url]


Predzadnja knjiga u našoj interliberskoj turi donosi nam novu pustolovinu Spiroua & Fantasija, a naslov joj je “TVORAC ZLATA”!

Kao što puno vas već sigurno zna, ovaj album nosi sa sobom i autorsku promjenu jer velikog Andréa Franquina od ove avanture zamjenjuje Jean-Claude Fournier (premda ćete u Franquinovoj maestralnosti moći uživati i u ovom albumu jer upravo on je zaslužan za sve crteže Marsupilamija, a vidjet ćemo ga još jednom i u 24. albumu (“Tembo Tabou”), no ta epizoda izvorno je nastala deset godina prije ove epizode).

Osim “Tvorca zlata” koji se proteže na 48 stranica, u ovom albumu očekuju vas još dvije kraće priče - “Tajni Božić” i “Japanska gljiva” (obje na po 6 stranica) - a druga nam je naročito zanimljiva jer se u njoj po prvi put pojavljuju legendardni Ito Kata i tajanstvena organizacija po imenu “Trokut”, a kojih se sigurno sjećate iz albuma “Tora Torapa” koji smo mi objavili 2009. godine (premda je kronološki zapravo riječ o albumu broj 23).

E sad, budući da vas u “Tvorcu zlata” čeka Zantafio, evo i prijedloga koje biste epizode trebali barem malčice prolistati prije čitanja ove priče:

Spirou & Fantasio 4 – “Nasljednici”
Spirou & Fantasio 7 – “Gljivom protiv diktatora”
Spirou & Fantasio 8 – “Kriva glava”
Spirou & Fantasio 16 – “U sjeni Z”

Na kraju još samo podatak da izvrstan tekst na stražnjoj korici i u ovom albumu potpisuje naš sjajni Kowalsky, a što se cijene tiče - 20. knjiga Spiroua & Fantasija tijekom prva dva mjeseca koštat će 96 kuna, a potom će joj cijena iznositi regularnih 120 kn.

Bacite pogled:
[url=https://ibb.co/kz29Fm][/url]
[url=https://sr-rs.imgbb.com/]free image hosting[/url]


Zadnja, osma knjiga koja će izaći u našoj turi za Interliber nosi naslov “GLUKOZA ZA BOŽENU”, a riječ je o još jednom, 21. po redu albumu Spiroua & Fantasija!

Baš kao i “Tvorca zlata”, Jean-Claude Fournier potpisuje i “Glukozu”, a u njoj nas ponovno očekuju Ito Kata i Trokut - a Božene se sjećate iz epizode “Tora Torapa”, zar ne?

Tekst na stražnjoj korici, kao uostalom i uvijek dosad, ponovno potpisuje sjajni Kowalsky, a na kraju još samo podatak da će i 21. knjiga Spiroua & Fantasija tijekom prva dva mjeseca koštati 96 kuna, a potom će joj cijena iznositi regularnih 120 kn.

Bacite pogled:
[url=https://ibb.co/kgfJ86][/url]
[url=https://sr-rs.imgbb.com/]free image hosting[/url]

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/

Edited by - Garfield_Mo on 29/10/2017 00:53:20
Go to Top of Page

teller
Advanced MemberSlovenia
13800 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/10/2017 :  10:22:57  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Dva pilota i 3 Texa...sasvim solidno..moglo je i gore...
Žao mi Spiroja ali nije mi zabavan pa sam davno odstao od njega...
da bar LL pokrene Gusara Crnobradog (Mornar Nik)..mnogo zabavniji lik.

KO NE CITA I KUPUJE MALOG RENDŽERA NE CITA NIŠTA I NEK CUTI ZAUVIJEK!
A DA...HOCEMO I VELIKOG BLEKA U KOLORU!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
25866 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/10/2017 :  12:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Dva pilota i 3 Texa...sasvim solidno..moglo je i gore...
Žao mi Spiroja ali nije mi zabavan pa sam davno odstao od njega...


Šuti nesrećo, nemoj da te anto čuje, zbog takvih kao ti ovaj serijal ide tako sporo.

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

udarnik007
Junior MemberCroatia
349 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 29/10/2017 :  14:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati da me bilo malo strah Libellusovih najava
za Interliber, jer su me vec Fibrine skoro do bankrota dovele.
Na kraju bas nista za mene u ovoj turi, ne mogu vjerovat no,
poprilicno mi je drago.

Volim te mama,
al' ne više od
DINAMA!!!
Go to Top of Page

teller
Advanced MemberSlovenia
13800 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/10/2017 :  20:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

Moram priznati da me bilo malo strah Libellusovih najava
za Interliber, jer su me vec Fibrine skoro do bankrota dovele.
Na kraju bas nista za mene u ovoj turi, ne mogu vjerovat no,
poprilicno mi je drago.


a vidis..mene bilo strah Fibrinih najava..nedaj boze da izdaju nesto zanimljivo pa da moram i ja.....
Na srecu, opet nista za mene.

KO NE CITA I KUPUJE MALOG RENDŽERA NE CITA NIŠTA I NEK CUTI ZAUVIJEK!
A DA...HOCEMO I VELIKOG BLEKA U KOLORU!
Go to Top of Page

udarnik007
Junior MemberCroatia
349 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 29/10/2017 :  20:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by udarnik007

Moram priznati da me bilo malo strah Libellusovih najava
za Interliber, jer su me vec Fibrine skoro do bankrota dovele.
Na kraju bas nista za mene u ovoj turi, ne mogu vjerovat no,
poprilicno mi je drago.


a vidis..mene bilo strah Fibrinih najava..nedaj boze da izdaju nesto zanimljivo pa da moram i ja.....
Na srecu, opet nista za mene.


Hehe...Zanimljivo kako kome. Ali, hvala Bogu,
ukusi su razliciti..

Volim te mama,
al' ne više od
DINAMA!!!
Go to Top of Page

dante
Senior MemberCroatia
2462 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 29/10/2017 :  20:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Moja zacrtana financijska konstrukcija za Interliber je upravo otisla u tri lijepe...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11322 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/10/2017 :  22:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by teller

Dva pilota i 3 Texa...sasvim solidno..moglo je i gore...
Žao mi Spiroja ali nije mi zabavan pa sam davno odstao od njega...


Šuti nesrećo, nemoj da te anto čuje, zbog takvih kao ti ovaj serijal ide tako sporo.


samo ga gledam i ne verujem šta piše!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

maelstrom
Average Member

500 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 30/10/2017 :  23:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Ha, ne mogu verovati, o 8 knjiga u Interliber turi mene zanima samo ona Martijeva, konačno finansijski odmor za mene.
A i ta Martijeva knjiga je pretposlednja koju uzimam, posle naredne sve ide lepo redom što su SD i SA objavili, to imam i neću da dupliram.
Sreća pa nema ništa od Nejtana i Martijevih sporednih izdanja.A i Martijevih sporednih izdanja je sve manje, Gigant je završen, Libellus je sve objavio, Almanah takođe, no tu još ima Libellus da stigne do kraja, kratkih priča i One-shot izdanja za Biblioteku Superbook više od Martija nema (od Nejtana ću preskočiti kratke priče,uzeću samo onaj One-shot Clonz kada ga objave), u stvari valjda ima samo jedan baš novi One-shot nedavno izašao u Italiji.Riđobradi će se isto privesti kraju, manje više nadam se koliko toliko mirnom finansijskom periodu za koju godinu kada ću od Libellusa uzimati samo Nejtanova izdanja i Priče iz baze drugdje, barem dok Marti i Mister No ne stignu tamo gde ih je Strip agent zakočio, a Veseli četvrtak još nije počeo.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 31/10/2017 :  18:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

quote:
Originally posted by 76

quote:
Originally posted by thekide

U 2017. imamo dva velika spajanja sa Slobodnom Dalmacijom - Mister No za 7 knjiga i Martin Mystere za 8!Mislim da si optimist u oba slučaja. Ja očekujem oba ta spajanja kao i objavljivanje svih starih Texovih priča prije onih koje je izdala SD u 2018.I ja mislim da bi se to moglo dogoditi iduće godine, štose tiče MM-a i pilota. Što se Texa tiče ostale su čini mi se još tri knjige onih starih iz 1983. Ticci, Nicolo i Fusco. Zatim ostaje za objaviti brojeve 357-364 iz 1990/91. To je četiri, pet knjiga.Pola godine kasnije, malo udarničkog tempa i eto nas na cilju.

Edited by - thekide on 31/10/2017 18:37:48
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 31/10/2017 :  18:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom


A i ta Martijeva knjiga je pretposlednja koju uzimam, posle naredne sve ide lepo redom što su SD i SA objavili, to imam i neću da dupliram.


I ja planiram još te dve knjige i kraj. Da su od početka išle, kao Nathan 3 u 1, nastavio bih dalje ali ovako je neizvodljivo. Naročito sad kad ide period sa gomilom 1 priča(sveska)-1 knjiga.

Mnogo teže mi pada rastanak sa Mister Noom, ali i tu sam se spojio sa Slobodnom Dalmacijom pa je vreme za rastanak.

Onda dogodine još 4 knjige Dylana da zaokružim prvih 100 brojeva i tu je kraj.

Ostaju doživotni Nathan i (videćemo dokle) Zagor.

Edited by - thekide on 31/10/2017 18:39:41
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2367 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 02/11/2017 :  12:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:
Originally posted by dcopic

quote:
Originally posted by 76

quote:
Originally posted by thekide

U 2017. imamo dva velika spajanja sa Slobodnom Dalmacijom - Mister No za 7 knjiga i Martin Mystere za 8!Mislim da si optimist u oba slučaja. Ja očekujem oba ta spajanja kao i objavljivanje svih starih Texovih priča prije onih koje je izdala SD u 2018.I ja mislim da bi se to moglo dogoditi iduće godine, štose tiče MM-a i pilota. Što se Texa tiče ostale su čini mi se još tri knjige onih starih iz 1983. Ticci, Nicolo i Fusco. Zatim ostaje za objaviti brojeve 357-364 iz 1990/91. To je četiri, pet knjiga.Pola godine kasnije, malo udarničkog tempa i eto nas na cilju.Drago mi je da si u pravu bio ti kao optimist, a ne ja kao pesimist.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1090 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 12/01/2018 :  14:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
Evo, konačno, nakon razdoblja praznika i godišnjih odmora, vrijeme je da se vratimo uobičajenim navikama i običajima, tj. okrenemo novim najavama!Smile

Dakle, prvo izdanje u sklopu naše premijerne ovogodišnje ture u kojoj će biti osam izdanja je 28. po redu album najpoznatijeg i najdražeg nam pirata - Riđobradog - a naslov mu je “Tortuga je naša!”.

Nakon pustolovine koja se odigrala u Indijskom oceanu, nedaleko od Madagaskara, a u kojoj je glavnu ulogu imala Anne Le Vasseur – prelijepa crvenokosa piratica s “Nemilosrdnog” i Jastrebova kći - Riđobradi, Eric, Tronogi i Baba ponovno se vraćaju na područje Kariba gdje ih očekuju još jedna napeta avantura!

Ovaj album koji je u Francuskoj objavljen u rujnu 1995. godine scenaristički potpisuje Jean Ollivier, a crtački Christian Gaty.

Tradicionalno, tekst na stražnjoj korici ovog albuma potpisuje Renato Vladimir Renky, a na kraju još samo podatak da će redovna cijena Riđobradog 28 biti standardnih 120 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za 96 kuna.

Evo kako izgleda Riđobradi 28:

[url=https://imgbb.com/][/url]


Drugo izdanje u ovoj prvoj ovogodišnjoj turi nosi naslov “Zlato i slava”, a riječ je o 29. albumu Riđobradog!

U ovoj knjizi imat ćete priliku pročitati svršetak napete pustolovine koja se odvijala na području između Tortuge i Paname, a kako će se sve završiti i kamo će se potom zaputiti Riđobradi i Eric doznat ćete u 30. albumu koji će također uskoro ugledati svjetlo dana (ali ne u ovoj turi, nego u jednoj od sljedećih).

Jean Ollivier i Christian Gaty autori su i ove pustolovine koja je u Francuskoj objavljena u rujnu 1996. godine, a tekst na korici - kao i obično - potpisuje Renato Vladimir Renky.

Na kraju još samo podatak da će redovna cijena Riđobradog 29 biti 120 kuna, no tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za 96 kuna.

Bacite pogled:

[url=https://imgbb.com/][/url]


Treće izdanje u ovoj našoj novoj turi nosi naslov “ZELENA OPASNOST” i riječ je o Zagorovoj knjizi broj 53!

Kao što i sami sigurno znate, na kraju prošle knjige imali smo priliku vidjeti kako zlatna groznica nije mimoišla ni iskusne trapere, a što će biti s Chicom kojega je Rochas ustrijelio te hoće li se na kraju i oni uspjeti obogatiti imat ćete priliku pročitati u epizodama “Šake i zlatno grumenje” te “Razjareni Zagor” koje potpisuju Decio Canzio i Gallieno Ferri.

Potom, iz pera Alfreda Castellija i Franca Donatellija čeka vas prvi dio nove pustolovine koja nosi naslov “Zelena opasnost”, a inače, riječ je o izvornim brojevima 145, 146 i 147 koji su u Italiji premijerno objavljeni u razdoblju između kolovoza i listopada 1977. godine.

Kao i obično, cijena ove nove Zagorove knjige tijekom prva dva mjeseca iznosit će 156 kuna dok ćete je potom moći kupiti za normalnih 195 kn.

Evo kako izgleda Zagor 53:
[url=https://imgbb.com/][/url]


Četvrto izdanje (od ukupno osam) u ovoj našoj novoj turi koja će uskoro ugledati svjetlo dana je 20. kolorac Texa Willera, još jedan iz “best of” edicije, a ovaj put riječ je o priči pod naslovom “ZLOČIN NA ZALEĐENOM JEZERU”!

Ovu fenomenalnu epizodu koju mnogi fanovi svrstavaju među one najbolje svih vremena (postoji li ijedan pravi obožavatelj Texa Willera koji se ne sjeća Larsena, Macredyja, Butlera, Griffina i šerifa Ryana?!) potpisali su svima poznati Claudio Nizzi (scenarij) i Guglielmo Letteri (crtež).

“Zločin na zaleđenom jezeru” ima 260+ stranica i u Italiji je izvorno objavljen u razdoblju između srpnja i rujna 1984. godine u brojevima 285 - 287 redovnog serijala.

Cijena 20. Texova kolorca tijekom prva dva mjeseca bit će 240 kuna, a potom regularnih 300 kn.

Evo i naslovnice:
[url=https://imgbb.com/][/url]


Nathan Never maxi 3 sljedeća je knjiga iz ove naše nove ture koja će uskoro izaći, a dvije cjelovite epizode koje vas čekaju unutra su:

“Međunarodna zavjera” (Bepi Vigna / Germano Bonazzi)
“Pleasant City” (Bepi Vigna / Gino Vercelli)

Zamršene političke igre i mnoštvo obrata na 189 stranica stripa osnova su “Međunarodne zavjere”, a u “Pleasant Cityju” (na 94 stranice) imat ćete osjećaj kao da ste se vratili u 1950-e godine 20. stoljeća i u njima će vas dočekati ni više ni manje nego – Elvis!

NN MX 3 u Italiji je izvorno objavljen u travnju 2007. godine, a na kraju još samo informacija da će regularna cijena ovoga trećeg Nathanovog maxija biti 175 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za 140 kuna.

Bacite pogled kako izgleda naslovnica trećeg maxija Nathana Nevera:
[url=https://imgbb.com/][/url]


Ovu novu turu polako privodimo kraju najavom četvrte knjige kolorne biblioteke Martina Mystèrea, a naslovi epizoda koje su uz pomoć Alfreda Castellija realizirali Mysterijanci (Andrea Artusi, Diego Cajelli, Giovanni Gualdoni, Ivo Lombardo, Enrico Lotti i Andrea Voglino) su:

“Pad Agarthija” (Mysterijanci / Carlo Piu, Carlo Velardi, Salvatore Cuffari & Giulio Giordano)
“Kamen mudraca” (Mysterijanci / Rosario Raho)
“U srcu tame” (Mysterijanci / Sauro Quaglia, Luca Maresca, Rosario Raho, Giulio Giordano, Salvatore Cuffari & Francesco Mortarino)

Ovom knjigom zaokružit ćemo cijelu prvu novu pustolovinu Martina Mystèrea koja se protegla na dvanaest brojeva (tj. jednu sezonu) te koja je i u Italiji i kod nas ostvarila sjajan uspjeh, a nama sad samo preostaje strpljivo čekati izlazak sljedećeg specijaliteta iz kuhinje Mysterijanaca!

Inače, gore navedene tri epizode u Italiji su izvorno objavljene prije samo nekoliko mjeseci – u razdoblju između kolovoza i listopada 2017. godine - a na kraju još samo informacija da će regularna cijena četvrte knjige Martinove kolorne biblioteke kao i obično biti 230 kuna, no tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti za 184 kune.

Evo kako izgleda naslovnica četvrtoga Martinovog kolorca:
[url=https://imgbb.com/][/url]


Nakon što je 2017. godina bila uistinu katastrofalna što se broja objavljenih redovnih knjiga Dylana Doga tiče, ova će biti potpuno drukčija i u njoj ćemo dati sve od sebe kako bismo nadoknadili sve što je zbog objektivnih razloga preskočeno u prošloj.

Stoga, predzadnja knjiga u ovoj našoj novoj turi bit će Dylan Dog 31, a ovo je popis priča i autora koji vas čekaju unutra:

“Preobražaj” - Claudio Chiaverotti / Giuseppe Montanari & Ernesto Grassani
“Mozaik užasa” - Claudio Chiaverotti / Corrado Roi
“Prikaze” - Claudio Chiaverotti / Giovanni Freghieri

Izvorno, ove epizode u Italiji su objavljene između travnja i lipnja 1994. godine (originalni brojevi 91-93), a u njima vas nestrpljivo očekuju Rebecca Stanford, Maude Randall, Bloodsbury i - Zorex!

Od ove knjige, nakon sjajnih 30 naslovnica koje je nacrtao za nas te na račun kojih je i dobio čast da isto to odradi i za 50 koprodukcijskih brojeva SBE-a i Repubblice, naš dragi prijatelj Bruno Brindisi zbog svojih novih privatnih obaveza neće više biti u mogućnosti crtati naslovnice za naša izdanja te će to od ovoga broja preuzeti još jedan fenomenalni autor i naš dragi prijatelj - Pasquale Del Vecchio! O njegovom radu i kvaliteti bespredmetno je uopće trošiti riječi, a mi smo uvjereni da će i on, baš kao i Bruno Brindisi te Darko Perović, nakon rada na našim izdanjima preuzeti i crtanje naslovnica nekog serijala i u matičnom SBE-u.

Inače, sam zastoj u našoj produkciji Dylana Doga je i nastao zbog toga što je Pasquale bio zauzet sve do rujna prošle godine jako bitnim maxijem Texa Willera, a budući da smo mi željeli baš njega jedina opcija je bila strpljivo pričekati dolazak jeseni tijekom koje je on vrijedno krenuo s crtanjem naslovnica za našega Dylana...

Na kraju još samo podatak da će Dylan Dog 31 koštati regularnih 175 kn, a posebna cijena tijekom prva dva mjeseca iznosit će 140 kuna.

Evo kako izgleda naslovnica DD 31
[url=https://imgbb.com/][/url]


I konačno zadnja knjiga u našoj sljedećoj turi je Dylan Dog 32, a evo popisa epizoda koje vas očekuju u njoj (zajedno s Hannom, Glorijom, Danom, Bobom i Brettom) te njihovih autora:

“Žena koja ubija prošlost” - Claudio Chiaverotti / Bruno Brindisi
“Dani košmara” - Gianfranco Manfredi / Luigi Siniscalchi
“Izazov” - Claudio Chiaverotti / Giuseppe Montanari & Ernesto Grassani

U Italiji su ove epizode premijerno objavljene u razdoblju između srpnja i rujna 1994. godine (originali 94-96), a kao i za prošlu knjigu, specijalnu naslovnicu za ovo naše izdanje nacrtao je i kolorirao sjajni Pasquale Del Vecchio!

Kao i obično, Dylan Dog 32 koštat će standardnih 175 kuna, a posebna cijena tijekom prva dva mjeseca iznosit će 140 kn.

A evo i naslovnice 32. DD-a:
[url=https://imgbb.com/][/url]

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/

Edited by - Garfield_Mo on 12/01/2018 14:09:30
Go to Top of Page

tex2
Advanced MemberCroatia
16706 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 12/01/2018 :  14:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Zloćin n azaleđenom jezeru, klasik, vrh...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
11632 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/01/2018 :  15:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Napokon Dylan,hvala Bogu,već sam se pobojao da ga neće nastaviti

Quitting is not an option.Fight on.
Go to Top of Page

teller
Advanced MemberSlovenia
13800 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/01/2018 :  16:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Tex i Zagor...iz ove ture...Zagor sa laganini i Tex sa vrhunskom pricom...

KO NE CITA I KUPUJE MALOG RENDŽERA NE CITA NIŠTA I NEK CUTI ZAUVIJEK!
A DA...HOCEMO I VELIKOG BLEKA U KOLORU!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11322 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/01/2018 :  16:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Bože,koliko su jadne ove naslovnice Riđobradog gusara!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

3347 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 12/01/2018 :  17:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Nakon dugo vremena tura bez autohtonog Martyja. Neka me netko ispravi ali čini mi se da je još 1 do definitivnog spajanja sa SD.

Kad tvoj brod pocne puštati korijene u nepokretnosti luke, otisni na pucinu.
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
26370 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/01/2018 :  17:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Dva Riđobrada za mene ... uprkos "crtezu".Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

morski
Senior Member1742 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 12/01/2018 :  17:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Nakon dugo vremena tura bez autohtonog Martyja. Neka me netko ispravi ali čini mi se da je još 1 do definitivnog spajanja sa SD.


da, da, jedna, neobjavljena
140 Il segreto di Pulcinella
141 La smorfia napoletana
Stefano Santarelli / Rodolfo Torti

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnikCroatia
25291 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 12/01/2018 :  19:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Bože,koliko su jadne ove naslovnice Riđobradog gusara!
Nisu toliko loše
Ja kupujem, u svakom slučaju
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior MemberCroatia
2282 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 12/01/2018 :  19:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Naslovnice su okej, crtez kako tako, al problem je scenarij. Riđi bez Charlijea je ko Asterix bez Gošinija...sranje.
Zlocin na zaledjenom jezeru...klasik.

Boj se ovna, boj se govna...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnikCroatia
25291 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 12/01/2018 :  20:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
nisu mi baš nešto ove nove dylanove naslovnice
kolor je OK

šteta za Brindisija...
Go to Top of Page
Page: of 186 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000