Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/08/2019 : 09:22:36
|
quote: Originally posted by DOMI
Da, ali Dylan Dog uopće ne ide. Idu colori, ali redovni po 3-4 kom godišnje.
Šteta!
Kazu mi da je omjer prodaje oko tri kolorca na jednu regularnu knjigu,(trobroj). Kolorci nikad nisu objavljivani na ovim prostorima i 'planu' zacas. Ljudima su jako zanimljivi. Regularne knjige se prodaju sporije, ali nema brige. Nema odustajanja... da je brze, istina, i ja bi volio. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Posted - 10/08/2019 : 09:24:28
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
A opet kad pogledaš, kolekcija ima i svoju novčanu vrijednost pa se tu i nema šta izgubiti 
Tocno. Moze samo dobivati na vrijednosti kroz protok vremena. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Posted - 10/08/2019 : 09:27:09
|
quote: Originally posted by cronos six
Odavno sam odustao od Libellus(problem para) ali se na neki nacin kajem jer su jedini izdavac koji ma koliko bio skup postuje hronologiju i grabi napred sa manjim tirazima..Samo napred D-A-D-E
Steta sto si odustao...ali tocno si rekao, oni pak, nece odustati od nijednog serijala ni junaka, makar ih kupovalo 50 kolekcionara. |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5170 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 10/08/2019 : 10:59:12
|
quote: Originally posted by ivanl
Šteta!
Kazu mi da je omjer prodaje oko tri kolorca na jednu regularnu knjigu,(trobroj). Kolorci nikad nisu objavljivani na ovim prostorima i 'planu' zacas. Ljudima su jako zanimljivi. Regularne knjige se prodaju sporije, ali nema brige. Nema odustajanja... da je brze, istina, i ja bi volio.
Da, ali sve "redovne" c/b knjige su, ako se ne varam - rasprodane... (osim onih početnih u većim nakladama)... Dakle, ako ista ekipa kupuje tih 300-tinjak kom naklade, kupovati će i dalje, nebitno kojim tempom - ako se ne rasproda u prvih 10 dana, rasprodati će se u 25 dana, isto je.. |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
Edited by - DOMI on 10/08/2019 11:01:14 |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4891 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 10/08/2019 : 12:01:23
|
Čisto poslovno: targetirana grupa, odredjena cena, limitiran tiraz i to je to. Prost model, plus vrlo dobar osecaj za buducnost medija, za kanale prodaje itd.
I vrlo vazna napomena malo je onih koji su na svim izdanjima. Jos jedan plus pogodjen asortiman.
|
sangue navajo |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29635 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 10/08/2019 : 12:46:51
|
quote: Originally posted by ivanl
Šteta!
Kazu mi da je omjer prodaje oko tri kolorca na jednu regularnu knjigu,(trobroj). Kolorci nikad nisu objavljivani na ovim prostorima i 'planu' zacas. Ljudima su jako zanimljivi. Regularne knjige se prodaju sporije, ali nema brige. Nema odustajanja... da je brze, istina, i ja bi volio.
Isti je tiraž oba izdanja. I oba tiraža su rasprodana. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14455 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 10/08/2019 : 13:18:02
|
Ako netko zeli knjige Dragonero 0-1-2-3 za upola cijene (mislim na onu cijenu koja je bila na samom pocetku sa popustom). |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40913 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 10/08/2019 : 13:19:17
|
Meni je sada najbitniji Teks da se stignu Italijani i onda da sibamo popunjavanje rupa. Kontam da za dve godine stizemo to. Ako daju gas eto nas i ranije. Onda ulecu ZS i LMS epizode spakovane u ovom kvaliteru. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29635 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14455 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/08/2019 : 14:04:32
|
quote: Originally posted by ReemCP
Ako netko zeli knjige Dragonero 0-1-2-3 za upola cijene (mislim na onu cijenu koja je bila na samom pocetku sa popustom).
nije ti se dopao? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/08/2019 : 15:02:12
|
Razočarao se odmah na početku, a kako se veselio kada su bile najavljene.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/08/2019 : 15:11:10
|
quote: Originally posted by sawitch
Meni je sada najbitniji Teks da se stignu Italijani i onda da sibamo popunjavanje rupa. Kontam da za dve godine stizemo to. Ako daju gas eto nas i ranije. Onda ulecu ZS i LMS epizode spakovane u ovom kvaliteru.
Kao da sam ja ovo pisao, da se mene pita gurao bih 15-ak kniga redovne serije godišnje, a kada se uhvati priključak onda krenuti sa starim epizodama iz vremena Dnevnika. Znam da će mnoge izaći u onoj best of biblioteci, ali meni to nije to jer mnogim epizodama ne paše boja i nedostaju originalne naslovnice unutra, iako nisam izdržao pa uzimam i tu verziju. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40913 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 10/08/2019 : 15:14:41
|
Ja sam batalio taj kolor. Ne volim boju. Cim sam saxnao da ce biti popunjavanja rupa adios. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/08/2019 : 15:19:13
|
Kako koja epizoda izađe u c/b verziji i ja ću se rješavati kolor izdanja, nisam htio to raditi unaprijed jer danas ništa nije 100% sigurno. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14455 Posts
Posted - 10/08/2019 : 17:17:23
|
quote: Originally posted by anto
nije ti se dopao?
Pročitao samo nulti broj u koloru i meni se jako svidjelo Nego sam se jednostavno precijenio, precijenio svoje mogućnosti da ću ja to uspijevat kupovat. Financijski mi je previše i odlučio sam da prestanem sa ovim serijalom.
Pročitao sam i onaj specijal od Veselog (Prva misija), isto mi odličan bio. Kupovat ću Dragonera samo u sklopu tog obojenog programa kod Veselog, to će mi bit dovoljno. MIslim da je čak jedan novi specijal u obojenom programu već najavljen. A i imam još onaj jedan team-up sa Zagorom.
quote: Originally posted by DODSFERD
Razočarao se odmah na početku, a kako se veselio kada su bile najavljene. 
Evo, kako Ivanl napisao poslije tebe, nije razočarenje u pitanju Ali da sam u Dragonero temi na sav glas najavljivao kako jedva čekam, od daa, bio sam najglasniji u vezi toga tamo ali mi je tek sad došlo u glavu da sam precijenio svoje mogućnosti i da ću stati s ovim na vrijeme.
Odlučio sam što više Mister No knjiga si nabaviti, njega jako obožavam, a i kako vidim LL je opasno stisnuo tempom, tako da će brzo doći i do onih neobjavljenih epizoda koje ću isto uzimati. Tako da sam si složio nekakav plan da Dragonero otpada iz priče (iako je vjerujem i dalje sjajan serijal, epizode koje nisam čitao), pa ću se skoncentirat na ovo drugo. A i ostalih stripova je dosta još na policama koji samo čekaju na čitanje, tako da ću se i tu više ostalima moći posvetit.
Dvojica su mi se već javila na p.m. za ove knjige, a ti novci idu odmah na neku od sljedećih Mister No knjiga koju uhvatim na aukciji  |
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/08/2019 : 17:55:46
|
Izvrstan potez, Mister No je puno bolja opcija od tamo nekog fantasyja, ipak se iz pilota nešto može i naučiti.   |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14455 Posts
Posted - 10/08/2019 : 18:31:32
|
A Mister Noa mi je velika zelja kompletirat kolekciju, a kako Veseli sa bibliotekama i ne daje neke "znakove zivota", nastojim nabavit sto vise LL knjiga i s njima pokrit price koje fale Mister No je svakako junak cije cu neke price ponovno citati sa gustom. Jer sto se tice Veselog i tempa njihove biblioteke, morao bi se zivot drasticno produzit sto je eto, velika steta, jer meni su bas dobre. |
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/08/2019 : 19:32:30
|
A Mister Noa mi je velika zelja kompletirat kolekciju, a kako Veseli sa bibliotekama i ne daje neke "znakove zivota", nastojim nabavit sto vise LL knjiga i s njima pokrit price koje fale Mister No je svakako junak cije cu neke price ponovno citati sa gustom. Jer sto se tice Veselog i tempa njihove biblioteke, morao bi se zivot drasticno produzit 
Pa... ne treba se baš toliko drastično produžit, dovoljno ga je malo navući onako kako to rade profesionalci u takvim stvarima. https://postimg.cc/KR7XCb6S |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
14927 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 10/08/2019 : 21:22:34
|
Ako netko zeli knjige Dragonero 0-1-2-3 za upola cijene (mislim na onu cijenu koja je bila na samom pocetku sa popustom).
Rješavaš se? Čudi me, baš si bio euforičan kada si mi pričao. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
14927 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
14927 Posts
Posted - 10/08/2019 : 21:27:22
|
quote: Originally posted by anto
nije ti se dopao?
Pročitao samo nulti broj u koloru i meni se jako svidjelo Nego sam se jednostavno precijenio, precijenio svoje mogućnosti da ću ja to uspijevat kupovat. Financijski mi je previše i odlučio sam da prestanem sa ovim serijalom.
Pročitao sam i onaj specijal od Veselog (Prva misija), isto mi odličan bio. Kupovat ću Dragonera samo u sklopu tog obojenog programa kod Veselog, to će mi bit dovoljno. MIslim da je čak jedan novi specijal u obojenom programu već najavljen. A i imam još onaj jedan team-up sa Zagorom.
Razočarao se odmah na početku, a kako se veselio kada su bile najavljene. 
Evo, kako Ivanl napisao poslije tebe, nije razočarenje u pitanju Ali da sam u Dragonero temi na sav glas najavljivao kako jedva čekam, od daa, bio sam najglasniji u vezi toga tamo ali mi je tek sad došlo u glavu da sam precijenio svoje mogućnosti i da ću stati s ovim na vrijeme.
Odlučio sam što više Mister No knjiga si nabaviti, njega jako obožavam, a i kako vidim LL je opasno stisnuo tempom, tako da će brzo doći i do onih neobjavljenih epizoda koje ću isto uzimati. Tako da sam si složio nekakav plan da Dragonero otpada iz priče (iako je vjerujem i dalje sjajan serijal, epizode koje nisam čitao), pa ću se skoncentirat na ovo drugo. A i ostalih stripova je dosta još na policama koji samo čekaju na čitanje, tako da ću se i tu više ostalima moći posvetit.
Dvojica su mi se već javila na p.m. za ove knjige, a ti novci idu odmah na neku od sljedećih Mister No knjiga koju uhvatim na aukciji 
Nagovarao sam te još prije na pilota, ali gotovo je sada. Najbolje da odmah pratiš serijal a ostalo pomalo na aukcijama. Ima ti par ljudi koji imaju dosta brojeva, COLUMBO, javi mu se i dogovori s njim na par dijelova ili nešto. Ove teške brojeve u financijskom smislu, skupi jedan mjesec za jedan, pa drugi i tako redom... Mislim da ti je to najbolja opcija, uzimati komplet, doslovno moraš kredit uzimati. |
 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Posted - 11/08/2019 : 03:41:25
|
Izvrstan potez, Mister No je puno bolja opcija od tamo nekog fantasyja, ipak se iz pilota nešto može i naučiti.  
Khm. Teske rijeci... |
 |
|
Topic  |
|