Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/02/2020 : 13:01:08
|
Evo, došli smo polako i do zadnjeg izdanja u prvoj našoj ovogodišnjoj turi koja će uskoro biti vani i riječ je o 42. knjizi Dylana Doga, a epizode i autori koji vas čekaju unutra su:
“VJEŠTIČJI VRH” - Claudio Chiaverotti / Giovanni Freghieri “TRI PUTA NULA” - Tiziano Sclavi / Bruno Brindisi “CRVENA SMRT” - Gianfranco Manfredi / Corrado Roi
S ovim trima pričama zalazimo već polako u 1997. jer riječ je o epizodama koje su u Italiji objavljene u siječnju, veljači i ožujku te godine, u izvornim brojevima 124, 125 i 126.
Što se samog sadržaja tiče, ovdje ponovno imamo jednu baš zanimljivu knjigu jer sve tri epizode potpisuju crtački genijalci - Freghieri, Brindisi i Roi - a ni za scenarije se ne može reći da su loši, dapače (a naročito tu ističemo onaj Sclavijev)!
Tako će nas Chiaverotti u “Vještičjem vrhu” odvesti u Darkness, provlačeći pritom ideju koja bi definitivno mogla oživjeti izvansezonsko razdoblje turističkih destinacija (no istovremeno se nadamo da je nitko neće pokušati provesti u djelo). U “Tri puta nula” prije spomenuti maestro Sclavi još jednom nastupa u onoj svojoj vrhunskoj formi, a epizoda koja se odvija u Bellybuttonu toliko je legendarna da je uistinu ne treba previše najavljivati već naprosto samo ponovno s guštom pročitati. Konačno, Manfredi u “Crvenoj smrti” Dylana odvodi u Veneciju gdje će se morati suočiti ni više ni manje nego s - kugom!
Na kraju još samo podatak da je specijalnu naslovnicu i za ovo naše izdanje nacrtao i kolorirao naš dragi prijatelj Pasquale Del Vecchio, a cijena Dylanove 42. knjige koja će imati 294 stranice bit će 195 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 156 kn.
Bacite pogled:
 |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/02/2020 : 13:06:45
|
Pomalo se popravlja i Del Vecchio, barem je natrpao likova pa mu naslovnica više ne izgleda tako prazno. A možda se u ovom dijelu teksta krije tajna zašto ga je Libellus odabrao. ''specijalnu naslovnicu i za ovo naše izdanje nacrtao i kolorirao naš dragi prijatelj Pasquale Del Vecchio''  |
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 10/02/2020 : 13:18:22
|
Dobar je DD. Nisam ga nikad prije citao pa krenuo kronoloski sa LL. Mislim da mi do sada max 3-5 epizoda nisu sjele, ostale sve dobre. Za razliku od njega, probao sam s NN, MM i Texom, al ne ide pa ne ide... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 10/02/2020 : 13:29:35
|
quote: Originally posted by ZoranC
Dobar je DD. Nisam ga nikad prije citao pa krenuo kronoloski sa LL. Mislim da mi do sada max 3-5 epizoda nisu sjele, ostale sve dobre. Za razliku od njega, probao sam s NN, MM i Texom, al ne ide pa ne ide...
Hm, sta si citao od MM i Texa?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5170 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 10/02/2020 : 14:32:27
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Pomalo se popravlja i Del Vecchio, barem je natrpao likova pa mu naslovnica više ne izgleda tako prazno. A možda se u ovom dijelu teksta krije tajna zašto ga je Libellus odabrao. ''specijalnu naslovnicu i za ovo naše izdanje nacrtao i kolorirao naš dragi prijatelj Pasquale Del Vecchio'' 
ak su prijateljski popili, možda su Delu prijateljski naribali nos, pa se popravio u br. 41 i 42.  |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/02/2020 : 14:46:23
|
Ajde, de. Ova naslovnica makar nije dovoljno losa. Malo je bolja, samo zato sto je natrpana, inace stilsko mrtvilo. Staticno. Okej. Dva Dylana, Nathan, Dragonero i MM, ovom turom. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Posted - 10/02/2020 : 16:39:33
|
quote: Originally posted by Poli
Dobar je DD. Nisam ga nikad prije citao pa krenuo kronoloski sa LL. Mislim da mi do sada max 3-5 epizoda nisu sjele, ostale sve dobre. Za razliku od njega, probao sam s NN, MM i Texom, al ne ide pa ne ide...
Otkad sam se vratio stripovima citao od Texa debeljuce od VC. Crtez mi je odlican, ali nesto uvijek sve isto. Mislim da je bar 5-6 puta u tim prvim epizodama pucao izvana u svjetiljku itd. Znam da su mnogima te pocetne epizode isto ispod standarda. Sedamdesetih godina sam citao par epizoda kojih se i danas sjecam i koje su bolje: Pustinjska pravda, Kazna za oholog pukovnika (narucio ZS retro ), Kad top zagrmi... Bila je tu epizoda koja me se dojmila, ona sa anakondom u nekakvom bunaru ili mocvari ili sl. Molim znalce da mi pomognu o kojoj se epizodi radi.
Od NN sam citao nekoliko epizoda SD/Ludens: Tajna Ane Never, Babilonska biblioteka... Nije lose, ali ne da mi se hvatati sve te niti u tom univerzumu...Nema se vremena.
MM sam procitao debeljucu broj 1 od VC. Ne ide. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/02/2020 : 17:03:08
|
Tex debeljuce su početak serijala i nisu nikakvo mjerilo, kasnije dolaze puno bolje stvari. Ta epizoda s anakondom je vjerojatno Jukatan/Žrtveni bunar, ali ona nije toliko stara jer je izašla odmah nakon što se pojavio Ludens. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 10/02/2020 : 17:57:18
|
Otkad sam se vratio stripovima citao od Texa debeljuce od VC. Crtez mi je odlican, ali nesto uvijek sve isto. Mislim da je bar 5-6 puta u tim prvim epizodama pucao izvana u svjetiljku itd. Znam da su mnogima te pocetne epizode isto ispod standarda. Sedamdesetih godina sam citao par epizoda kojih se i danas sjecam i koje su bolje: Pustinjska pravda, Kazna za oholog pukovnika (narucio ZS retro ), Kad top zagrmi... Bila je tu epizoda koja me se dojmila, ona sa anakondom u nekakvom bunaru ili mocvari ili sl. Molim znalce da mi pomognu o kojoj se epizodi radi.
Od NN sam citao nekoliko epizoda SD/Ludens: Tajna Ane Never, Babilonska biblioteka... Nije lose, ali ne da mi se hvatati sve te niti u tom univerzumu...Nema se vremena.
MM sam procitao debeljucu broj 1 od VC. Ne ide.
Svakakao prve epizode Texa nisu reprezentativne. Ipak su nastale krajem 40-ih proslog vijeka. Neke od pomenutih gore su vec bolje. Mocvara i zmije... mozda nesto od ovoga, ali govorim napamet. https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-zs-969-971-davitelji/1756/ https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-zs-1035-1038-smrt-dolazi-rijekom/809/
Ako ti se prve price od MM nisu svidjele... mozda stvarno nece ni preostale.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 10/02/2020 17:59:47 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17084 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 10/02/2020 : 19:26:18
|
neznam šta vam smeta na tim Dilan naslovnicama..stvarno ne vidim šta se zamera Vecciou.. ne tražim odgovor, samo razmišljam šta vi vidite a ja ne. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29635 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 10/02/2020 : 20:16:31
|
quote: Originally posted by teller
neznam šta vam smeta na tim Dilan naslovnicama..stvarno ne vidim šta se zamera Vecciou.. ne tražim odgovor, samo razmišljam šta vi vidite a ja ne.
Nedostatak ikakve dinamičnosti |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Posted - 10/02/2020 : 20:26:31
|
quote: Originally posted by supermark
neznam šta vam smeta na tim Dilan naslovnicama..stvarno ne vidim šta se zamera Vecciou.. ne tražim odgovor, samo razmišljam šta vi vidite a ja ne.
Nedostatak ikakve dinamičnosti
Staticnost. 'Spore su kao blato' Ovakve, nemuste, kakve vec jesu, nisu niposto za visoki standard ovog izdanja. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Posted - 10/02/2020 : 20:51:49
|
@DODSFERD i Poli:
To sa anakondom je bilo zaista krajem 70-ih ili pocetkom 80-ih i 100% ZS,mnogo prije promjene logoa na zutoj traci (ovo Rotobiblioteka). Nije anakonda bila glavna tema, tek nekoliko stranica stripa. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 10/02/2020 : 21:12:06
|
quote: Originally posted by supermark
Nedostatak ikakve dinamičnosti
ali zato Stano pršti od dinamičnosti. Mene jedino podseča na Roia a taj mi je sijajan crtač... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 10/02/2020 21:34:55 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Posted - 10/02/2020 : 21:57:38
|
Cekaj, Del Vecchio te podsjeca na Roia? Ma nema ga ni u tragovima Corada Roia. Stano? Stano je kralj naslovnica. Trolist Bonelli 'asova copertina', odmah iza Castellinija i tu negdje sa Villom. |
 |
|
shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
Posted - 10/02/2020 : 22:21:23
|
@DODSFERD i Poli:
To sa anakondom je bilo zaista krajem 70-ih ili pocetkom 80-ih i 100% ZS,mnogo prije promjene logoa na zutoj traci (ovo Rotobiblioteka). Nije anakonda bila glavna tema, tek nekoliko stranica stripa.
ZS 334 Kameni tigar |
Beware the Jabberwock, my son! |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 11/02/2020 : 09:39:55
|
MM sam procitao debeljucu broj 1 od VC. Ne ide.
od Texa obavezno pročitaj:
-el Morisco -Kanadski Pobunjenici -Bjegunci -staza uspomena
ako ti se ne sviđa, onda Tex nije za tebe |
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5416 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 11/02/2020 : 10:14:14
|
quote: Originally posted by DOMI
Mi o vuku, a vuk.... Predzadnje izdanje u prvoj našoj ovogodišnjoj turi u kojoj će biti ukupno osam naslova je 41. knjiga Dylana Doga, a epizode i autori koji vas čekaju u njoj su:
“DOK VAS SMRT NE RASTAVI” - Mauro Marcheselli & Tiziano Sclavi / Bruno Brindisi “GRANICA” - Claudio Chiaverotti / Piero Dall'Agnol “PHOENIX” - Tiziano Sclavi / Nicola Mari
Kad već spominjemo epizode, ova naša 41. knjiga posebna je po tome što nju otvara jedna od najboljih Dylanovih priča svih vremena - “Dok vas smrt ne rastavi” - koja je u Italiji objavljena u listopadu 1996. u broju 121 redovnog serijala i na svojih 110 stranica u boji obilježila je 10. godišnjicu serijala (“Zora živih mrtvaca” je - da se podsjetimo - objavljena u listopadu 1986.). Što se same priče tiče, teško je reći što je spektakularnije u njoj: još jedno maestralno scenarističko partnerstvo Marchesellija i Sclavija ili genijalni crtež Bruna Brindisija, a lik Lillie Connolly - Irkinje znakovitog imena i prezimena - za sva je vremena svim istinskim obožavateljima Dylana Doga ostao duboko urezan u njihovim sjećanjima.🙂
Što se ostalih dviju epizoda tiče (originalni brojevi 122 i 123 koji su u Italiji zaključili 1996. godinu svojim izlascima u studenome i prosincu), one su više nego solidne i kao takve - zajedno s prije spomenutom epizodom “Dok vas smrt ne rastavi” - zaokružuju jednu zbilja kultnu knjigu iz naše redovne serije. U “Granici”, Chiaverottijev prilično solidan scenarij s Magusom kao protagonistom svojim je crtežom sjajno nadogradio Piero Dall'Agnol, a “Phoenix” Sclavija i Marija s pripadajućom nesavršenošću Smrti uvijek nekako navuče osmijeh na lice (naravno, onoliko koliko je to moguće u Dylanovim pustolovinama).🙂
Specijalnu naslovnicu za ovo naše izdanje nacrtao je i kolorirao naš dragi Pasquale Del Vecchio, a cijena Dylanove 41. knjige koja će imati 310 stranica (s tim da je prva epizoda u boji na 110 stranica) bit će 225 kuna, dok će ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznositi 180 kn.🙂 [url=https://ibb.co/5vctmK0] [/url]
Da se prisjetimo kako je mogla izgledati ova naslovnica: [url=https://postimg.cc/f3Lg0HWx] [/url] |
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Posted - 11/02/2020 : 10:48:55
|
@shalilo6: hvala, provjerim kad mi dodje medju prste. @1Euro: hvala, pokusam, nisam neizljeciv. @oki: slazem se, stara naslovnica je bolja, dobar primjer. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Posted - 11/02/2020 : 13:39:27
|
Samo jedna mala digresija; kad kazemo 'stara' naslovnica, tad mislimo na Angela Stana, majstora koji je uradio sve tri originalne naslovnice u knjizi. Ona prekrasna naslovnica, koju je Oki postavio, rad je Bruna Brindisija za taljanska reizdanja. |
 |
|
morski
Senior Member

2665 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 11/02/2020 : 13:46:19
|
nije to digresija u okviru je teme o kojoj se diskutuje a to su naslovnice i zasto o sebi u prvom licu mnozine? royal?
@Oki mogla je izgledati tako da ju je takvom nacrtao Brindisi za ovo izdanje koliko sam razumeo, a nisam uporedjivao da bih znao, on je crtao naslovnice specijalno za LL ili ti kazes da su naslovnice CSAC zapravo naslovnice LL izdanja
edit: sad sam uporedjivao i nisu iste |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
Edited by - morski on 11/02/2020 13:49:30 |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
corto33