...ruku na srce, to smo vetj svi mogli videti shmeknuvshi chika djoletov i chika pedjin kaishevski strip uradak "Iz Revolta"( http://izrevolta.blogspot.com ) ali shbb-kbb(shta bi bilo kad bi bilo:) da chika djole pishe regularni ongoing serijal u formatu usa sveschice a potpomognut sa par domatjih autora pride i sve to u izdanju Lavirinta?
e pa - ovo:
Zabava Za Celu Porodicu je po djoletovim rechima:
"Tagline ovog serijala bi mogao da bude "good, old, not-so-clean fun". Ukratko, reč je o porodici lovaca na čudovišta. Ali ne u smislu "prenosi se sa kolena na koleno" porodici, već pravoj pravcatoj familiji, mama, tata, sin, ćerka i kuče, koji se lovom na čudovišta bave zajedno, kao tim. Kad čitam raznorazne recenzije savremenih super-herojskih timova, svi napominju da su, eto, likovi kroz vreme postali porodica jedni za druge. Tako da mi tim i dinamika tima u jednoj pravoj porodici deluje kao logičan sledeći korak. Zabava za Celu Porodicu bi dakle trebalo da bude kasapljenje monstruma + disfunkcionalna porodica koja se trudi da bude funkcionalna – ali ne po svaku cenu. Horor, sa komedijom, ali bez crnog humora."
hvala, djole.:)
ja tju to sumirati u jednoj rechi koja tje osvojiti vasha srca i otvoriti vashe novchanike - BUFFY
mali intermeco da svi odmorimo i procesujemo ovo:)
e sad za vas par koji su ostali posle ovoga, sledi mali privju zastupljenih autora u nultoj svesKi:)
kao prvo nosetje kormilo serijala i mister pouzdani - mladen oljacha. autor koji se devedesetih preganjao po svim mogutjim alternativnim publikacijama(stripburger, patagonija, grafichka zavera, vilajet, LAVIRINT..:)) da bi se na zalasku prethodnog milenijumam uhlebio crtkatjutji za novosadski Svet milijarde ilustracija i stripova sumnjive scenaristichke kakvotje kakvu je nazalost izdavach takvog zutjkastog profila trazio. sretjom, oljacha nam se tu dobrano crtachki istesao, nauchio da poshtuje zadane rokove(hvaljen isus!:) i evo dok ovo pishem uredno radi na drugoj polovini tretje sveske ZZCPa. na tabli koju vidite ispod dobrano mu je ispomogao chika Zlatko Milenkovitj(www.stripvesti.com) sa svojim tushem i Igor Lazarevitj koji je svemu dodao svoju SIVU vizuru:))
Drago mi i shto smo metodama ucene i laktarenja uspeli da u ekipu ubacimo Denisa Dupanovitja ( http://blje.blogspot.com ) po meni jednu od najvetjih novih nada domatjeg stripa i definitivno dechka pred kojim stoji svetla budutjnost ukoliko izdrzi na trnovitom stripskome putu!:)
kao shto se zna na tome putu su neki i bili pa su posustali ali mu se ponekad i vrate:) u ovom sluchaju legendarni autor svih onih omrznutih ZS/LMS naslovnjacha te koautor tresh ikone Nindje - Miodrag Ivanovitj Mikica je izashao nam u susret i svoju prvu pravu shljakicu u postpenzionom periodu odradio za nas. i ovde je chika Igor Lazarevitj uskochio i posiveo gde i shta je trebalo:)
bio bi red da ovde pomenem i chika Radivoja Kalorina koji je onako lepo ofarbao naslovnu stranu(i strip na zadnjoj) i chiji tje doprinos biti nadam se puno vidiljiviji u sledetjim brojevima. ...kada bi trebalo da predstavimo josh dva autora koji su uzeli ucheshtje u svemu ovome:)
celokupan dizan izdanja na svoja pletja je preuzeo chika Robert Vorlichek na forumu znan josh kao i Plavi koji je uspeo da se otrese na trenutak svoje Marti Misterija fixacije i uziva i ispomogne u ZZCPu:))
i na tome mu josh jednom gromoglasno - FALA!
i to je to!
znachi, gomila domatjih autora, jedan pristojan(tjao djole:) scenarista, jedan velichanstveni urednik/izdavach:) i sto posto domatje izdanje.
32 strane, 150 dindzi/15kuna, jednom na svaka dva meseca(mozda i cheshtje ako se pokaze dobro prodavanim) i nulti broj(sa tri kratje priche u sebi)za CrSh.
od koga je - dobro je!
hvala svim zastupljenim autorima, hvala scenaristi, hvala onima koji su ovo znali od pochetka(6 meseci!)ali drzali jezik za zubima protivu uroka radi i hvala vama koji tjete ovo kupiti i dokazati da sveskama i domatjim autorima/serijalima ima nade/budutjnosti na ovim prostorima...
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
"The best kept secret of the Balkan comics scene!" - Time Magazine
"Growing up was never this FUN!" - Q
"Ghostbusters meet the Invincible (and the Dead aint walkin' in this one)!" - Emitor
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot.
Ovo je odlična i potpuno neočekivana vijest.RUku na srce,Djole je poznat upravo po tome što žestoko pljuje po scenaristima i baš me zanima kako je on odradio svoj debi.Držim ti palčeve,asu,a više informacija o ovom projektu očekujem ovog vikenda na salonu i to iz prve ruke.
Nisam baš najbolje shvatio ovo sa crtačima-jel to svaki radi jedan broj ili se imenjuju unutar jedne sveske(btw- jako mi se sviđa ova tabla od MIkice)?
Ovo je odlična i potpuno neočekivana vijest.RUku na srce,Djole je poznat upravo po tome što žestoko pljuje po scenaristima i baš me zanima kako je on odradio svoj debi.Držim ti palčeve,asu,a više informacija o ovom projektu očekujem ovog vikenda na salonu i to iz prve ruke.
Nisam baš najbolje shvatio ovo sa crtačima-jel to svaki radi jedan broj ili se imenjuju unutar jedne sveske(btw- jako mi se sviđa ova tabla od MIkice)?
Uglavnom-kao znak podrške kupujem 3 primjerka!
fala chika aco!:)) regularni crtach ongoing serije je Mladen Oljacha dok u prvih par svezaka imamo i par bekap prichica od 4-8 strana koje rade drugi autori. verovatno tjemo imati josh jednog crtacha koji tje se menjati sa oljachom na svakih dve ili tri sveske ali o tome josh diskutujemo...
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Hvala svima na lepim rečima, a naročito onima koji će strip kupiti.
Ono što bih posebno naglasio je da je serijal ongoing, dakle ne mini-serija - to, osim DM i F4, odavno nismo imali na ovim prostorima.
Originally posted by jaki
uzeti ću ovaj nulti broj u špekulativne svrhe
Next thing you know, Wizard će izdati broj 1/2!
Originally posted by Aco
Damn, Aco mi je sad nabacio tremu od kritike samo tako. A bogami i Seja.
Originally posted by Aco
Ovaj nulti broj su tri "intro" kratke pričice, koje su uradila tri crtača (hvala Oljača, hvala Denise, hvala Mikice!), i koje se manje više fokusiraju na elemente ZZCP za koje nije potrebna serijalizovanost da bi došli do izražaja - akcija, humor i... pa, krv.
Od broja jedan idemo kao što je dekara rekao: Oljača regularni crtač, bekap drugih crtača u prva dva broja (treća je "celovečernja, finale prvog story arca, pa je samim tim i duža, bez bekapa). Uz mogučnost ubacivanja još jednog crtača za smenjivanje sa Oljačom ako prodaja bude tako dobra da pređemo na mesečni ritam.
Originally posted by Constantine33
p.s. a oće ići i u tradeovima kad se skupi dovoljno materijala? ;)
Kakvi trejdovi - absolute overgrown HC omnibus ili ništa! ;)
Originally posted by BlekenDekara
Horor, sa komedijom, ali bez crnog humora.
Samo bih dodao da je tokom razrade scenraija ovo malko promenjeno, i trenutno glasi "horor, sa komedijom, ali bez previše crnog humora."
I takođe, shameless plug time,da ovde objavim i da je od danas na www.zmcomics.co.yu krenuo Zlatkov i moj SF serijal Tvorac!
Bacite pogled, i javite nam šta mislite!
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.