Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
dcopic
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/aragorn2.gif)
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 26/09/2016 : 07:28:10
|
I meni izgleda kao pirat. A možda ipak i nije, jer baš i nije pametan onaj tko se hvali ZS i LMS lažnim stripovima na ovom forumu. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 26/09/2016 : 10:52:26
|
Normalno da se sjaji ova žuta traka, ipak je u pitanju zlatna serija. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10456 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27136 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 26/09/2016 : 12:56:31
|
ti prvi su bili kartonci i nisu bili plastificirane korice da bi imali odsjaj kao ovaj na slici. |
Ja sam fetišist papira! |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 26/09/2016 : 15:06:48
|
Pa iz aviona se vidi da je friski stampano. Da su barem takvi i teroristi na tlu, pa da ne bude zabune pri bombardovanju. ![](icon_smile_tongue.gif)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
stasa10
Starting Member
18 Posts
Member since 17/12/2011 |
|
senad7
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/1084052404.jpg)
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 26/09/2016 : 18:04:37
|
Evo, moj primjerak je ocuvan za 4+ / 5- pa nema tog sjaja kao taj glancer gore...teško je znati da li je original ili ne, ali ako je suditi po onoj prvoj slici na kojoj se vidi dio jako lijepo ocuvane kolekcije Zlatne Serije onda se može zakljuciti da nije kopija , a i sam čovjek kaže da je strip od ozbiljnog kolekcionara!?!
![](http://i64.tinypic.com/2ds5k8.jpg) |
Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja. |
|
senad7
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Sweden
1713 Posts
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member
![](AvatarUpload/vampir(2).jpg)
5063 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 26/09/2016 : 19:12:15
|
Da je bilo stavit 100 eura , ja mislim da bi odmah stručnjaci i ajatolasi stripa znali jeli su pravi ili krivotvorina![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) Čovjek stavija strip i stručnjak odmah zna da je lažnjak.![](lol.gif) ![](lol.gif) Evo staviču očale za sunce , pa nek mi stručnjaci kažu jeli se puno sjaju ,jesuli lažni ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) Inače kupija sam ih u vangogha ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) Pazite da vas ne zapazi odjel za krivotvorine starina,odmah će vas anganžirat.sve ćete zna po sjaju ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](facepalm.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif)
|
Edited by - RAKOSI4 on 26/09/2016 22:43:10 |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21326 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10456 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 26/09/2016 : 20:05:30
|
Ala ste ga zasjajili ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) !
Stavljam naočale za sunce da ne oslijepim.
Senade, lijepo očuvani primjerci. Da li je to uopće čitano više od jedanput?
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 26/09/2016 : 22:36:17
|
Na žalost, u pitanju je ipak pirat. Za vas što se rugate, evo vam i objašnjenja. Na Senadovom originalu (što je vidljivo i neupitno), vidi se, da iza lijeve noge posljednjeg vojnika desno s puškom u ruci, ima malo prostora i vidi se sjena te lijeve noge, dok kod ovog "sjajnog" tog prostora nema, nego je naslovnica obrezana tik do pete noge, a sjena se ne vidi. Žalim djeco!![](icon_smile_big.gif) |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5063 Posts
Posted - 26/09/2016 : 23:02:10
|
quote: Originally posted by mogorovic
Na žalost, u pitanju je ipak pirat. Za vas što se rugate, evo vam i objašnjenja. Na Senadovom originalu (što je vidljivo i neupitno), vidi se, da iza lijeve noge posljednjeg vojnika desno s puškom u ruci, ima malo prostora i vidi se sjena te lijeve noge, dok kod ovog "sjajnog" tog prostora nema, nego je naslovnica obrezana tik do pete noge, a sjena se ne vidi. Žalim djeco!![](icon_smile_big.gif)
Inače u Dnevniku bili su poznati po preciznosti , koristili su lasersku tehniku , svaki strip bija je potpuno isti u stotinku milimetra. Evo primjetija sam i ja da na Senadovom ima vojnik punu pušku a na "sjajnom" mu je prazna ![](icon_smile_disapprove.gif) Molim čitaoce i gledatelje da obavezno koriste sunčane naočale ![](icon_smile_cool.gif) ![](icon_smile_cool.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif)
|
Edited by - RAKOSI4 on 26/09/2016 23:04:08 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Posted - 26/09/2016 : 23:23:23
|
Neka, lijepo se smijati, i ja se volim smijati, pogotovo analfabetima! Za tvoju informaciju, maleni, stari tiskarski strojevi za obrezivanje bili su kalibrirani u mikronima, a razlika, o kakvoj ti govoriš, događala se samo kada bi se pomaknuo arak. To ovdje nije slučaj, jer je natpis na hrptu i jednog i drugog primjerka, točno na sredini hrpta! Smij se, samo se smij, ionako nas veselo zabavljaš već mjesecima, samo ti lovi nove zvjezdice!
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5063 Posts
Posted - 26/09/2016 : 23:24:09
|
Na žalost, u pitanju je ipak pirat. Za vas što se rugate, evo vam i objašnjenja. Na Senadovom originalu (što je vidljivo i neupitno), vidi se, da iza lijeve noge posljednjeg vojnika desno s puškom u ruci, ima malo prostora i vidi se sjena te lijeve noge, dok kod ovog "sjajnog" tog prostora nema, nego je naslovnica obrezana tik do pete noge, a sjena se ne vidi. Žalim djeco!![](icon_smile_big.gif)
E moj Mogoroviću sad me dobro slušaj : upiši na google "NASILJE U DARKVUDU" ZAGOR WWW:STRIPOVI.COM Pa vidi di je vojniku puška . Još će ispast da je Senadov strip lažnjak ....šala Senade. Mogoroviću šta je Pariz za parfem , Niš za pasulj ja sam za krivotvorine.![](icon_smile.gif)
I dalje važi obavijest obavezno sunčane naočale ![](icon_smile_cool.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif)
|
Edited by - RAKOSI4 on 26/09/2016 23:25:39 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member
5063 Posts
Posted - 26/09/2016 : 23:38:35
|
Bravo, postovi samo idu, zvjezdice se gomilaju!![](icon_smile_big.gif)
Mali Mogoroviču još mi nisi odgovorija , na onu moju spoznaju . Jesili pogleda stranicu s orginalom, kako izgleda,slavni stručnjače za krivotvorine , reinkarnarcijo Šerlok Holmsa ![](icon_smile_big.gif)
![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5063 Posts
Posted - 27/09/2016 : 00:40:50
|
Dakle Mogoroviću večeras smo ponešto naučili o krivotvorinama što će tebi i te kako pomoći u daljnjem radu . I naučili smo da nije lijepo izmišljat o ljudima i stripovima koještarije , što će ti također pomoći u daljnjem radu i osvježiti tvoju duhovnost i brigu za bližnjeg ![](icon_smile_evil.gif) Laka ti noć i mnogo uspjeha u otkrivanju krivotvorina !![](icon_smile_wink.gif)
|
|
stasa10
Starting Member
18 Posts
Posted - 27/09/2016 : 18:02:16
|
Ljudi ne bih da polemišem je li original ili nije, ponavljam da je ovo stari kolekcionar. Možda nisam pomenuo, svi kartonci su kao juče sa kioska izašli, ne samo br.13.
Videću da pustim još neku sliku iz kolekcije |
|
stasa10
Starting Member
18 Posts
Posted - 27/09/2016 : 18:04:35
|
Kad budem opet išao kod njega, ako bude voljan ponovo vaditi 13 iz kesice, biće valjda još koja slika. Mada ne verujem on to čuva kao blago. |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 27/09/2016 : 18:36:19
|
Svaka mu čast ako je svih proteklih 48 godina čuvao taj ZS 13 da ga nije ni listao ni čitao, treba imati takvu snagu volje. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
stasa10
Starting Member
18 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|