Author |
Topic |
Caldera
New Member
Croatia
251 Posts
Member since 12/09/2007 |
Posted - 01/02/2008 : 13:25:46
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Čitao sam Moby Dick, nisam se oduševio... Crtež nije najbolji što sam vidio, ali sasvim lijepo i solidno. Ona druga strana stripa za koju je bio zadužen Pecau (ili kako već) me razočarala.
Pitam se da li bi mi se Astroiđani svidjeli...
Posudio sam Moby-a u knjižnici (hvala Bogu da se i to može, 'ko bi sve pokupovao) i pročitao par početnih stranica i svidjelo mi se. Kako će biti dalje? Loše, kako si rekao? Vidjet ćemo...
Nisam bio baš neki fan SFa, ali izgleda da i to polako postajem.
|
----Mjesto za oglas---- |
Edited by - Caldera on 01/02/2008 13:27:10 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/02/2008 : 20:47:29
|
Sada ima i kod nas u knjižnici. Žao mi je što sam požurio s kupovinom. Teško da ću to čitati više puta tako da će mi ostati samo kao suvenir... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 10/11/2009 : 14:29:08
|
Prije par dana sam pročitao novi album Astro-iđana, koji je nedavno izašao. To mi je bio prvi susret s Pahekovim radom kao čitatelja i apsolutno sam oduševljen. Crtež je maestralan, a humor još bolji. Čovjek je stvarno prvorazredan autor. Humor me pomalo podsjeća na najbolje fore iz Alana Forda. Preporuka. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 16/11/2009 : 12:22:48
|
I ja sam tek nedavno otkrio Paheka.Čitajući katalog CRŠ-a, interesantno je kako njegovi radovi skoro da i nisu objavljeni kod nas u nekom normalnom formatu, a kao što je netko prije rekao,možda smo postali razmaženi ili ne znam što, ali u današnje vrijeme nema teorije da idem skupljati neke autore po stripotekama,Yu-stripu, itd.Prije sam čitao samo MOby Dick koji je loš i odmah sam ga zaboravio,ali Astroiđani su z-a-k-o-n! Jest da je kombinacija zgusnutog i detaljnog crteža te sitnog teksta (kojeg ima dosta) malo zamarajuća dok se čita, ali bez ikakve dileme se radi o iznimnom autoru,posebno u crtežu,koji ima nešto "Franquinovsko". Bilo bi stvarno red da se Pahekovi radovi i dalje nastave objavljivati u albumskom formatu. |
Bond.James Bond. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26842 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/11/2009 : 14:45:59
|
a šta fali strip revijama? pogotovo za c/b crtež? a to šta su čitatelji lijeni tražiti dobre/odlične stvari po starim strip revijama je tema za cijeli jedan drugi topic. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 16/11/2009 : 15:36:21
|
Fali to sto ta izdanja moras traziti u striparnicama, stara su i jos se moras trsit da otkrijes gdje je taj strip sve izasao, u kojim brojevima, pa ih ganjat, pa su skupi itd. A ovo je lijepo ukoriceno izdanje, s vise stranica u boji. Pa ne gomilas doma stare strip revije koje mozda imaju i gro stripova koji te ne zanimaju, nego ciljano platis i dobis sto zelis. IMHO. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 16/11/2009 : 17:07:46
|
quote: Originally posted by jaki
a šta fali strip revijama? pogotovo za c/b crtež? a to šta su čitatelji lijeni tražiti dobre/odlične stvari po starim strip revijama je tema za cijeli jedan drugi topic.
Slažem se, puno dobrih stripova se otkrije listajući stare strip revije, a večina ih nikada neće imati albumsku verziju, pa se isplati malo potruditi. Pahekovi Astroidjani su mi jedna od prvih asocijacija, uz Kobru i Cat Clow, kad se spomene Yu Strip. Odličan strip! |
www.rdv.ba |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 17/11/2009 : 16:32:34
|
quote: Originally posted by jaki
a šta fali strip revijama? pogotovo za c/b crtež? a to šta su čitatelji lijeni tražiti dobre/odlične stvari po starim strip revijama je tema za cijeli jedan drugi topic.
Naravno da im ništa ne fali, dapače.Raven ti je odgovorio onako kako i sam mislim,dakle hoću Paheka u albumima.Evo najiskrenije,nema šanse da danas idem tražiti nekog junaka/autora po revijama.Evo npr.Buddy Longway,njega imam u MIni Eksu,SUperu,Gigantu i Stripoteci..Valeriana isto tako.Osobno me to živcira . |
Bond.James Bond. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26842 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/11/2009 : 18:25:26
|
vaša šteta u jugoslavenskim se strip revijama objavljivalo najbolje od europskog i američkog stripa,te domaće stvari. puno toga neće biti nikad kompilirano u albumima, šta se tiče skupoće,ne bih rekao da su skupe.dapače,mogu se nabaviti povoljno.a šta se tiče teškoće nabavljana,pa u skupljanu i traženju i iščekivanju je đir.barem meni |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 17/11/2009 : 20:11:34
|
da, ali ti ladis jaja i na poslu, dok se Aco ubija od njega ja sam negdje izmedju, i prosla me volja za skupljanjem icega, a kamoli prasnjavih revija nakon citanja kojih postotak olova, žive i radionuklida poput stroncija u organizmu naraste za 4.8%... pa ti vidi je l' to vrijedno truda, vremena, novca i nadasve zdravlja...
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
Posted - 04/09/2011 : 20:55:36
|
Pitanje: Skrapulonska Bebica i Oživljeni Metuzalemen se na babilonovoj stranici vode kao album broj 2 i 3. Što je s prvim albumom? |
|
|
grace
Starting Member
3 Posts
Member since 08/09/2011 |
Posted - 09/09/2011 : 23:05:23
|
@ beli luk :: Željko Pahek je rođen 1954. U Beograd se doselio 1978. i počinje karijeru ilustratora i strip-autora (crtača i scenariste) kao član strip-grupe "Beogradski krug 2" i Društva ljubitelja naučne fantastike "Lazar Komarčić". Objavljivao je u publikacijama širom Evrope i u američkom Heavy Metal-u, ali najviše u YU Strip Magazinu i Stripoteci.
Poznat je po ilustracijama i naslovnicama SF knjiga i časopisa, a naročito po kultnim SF strip serijalima Astro-Iđani i Legija nepromočivih.
Naravno, o Željku bi moglo mnogo više da se napiše, ali ne znam koliko je prilično da smaram na forumu. Jedino što bih mogla da dodam da je Željko drag i skroman čovek, a genijalan umetnik.
|
|
|
grace
Starting Member
3 Posts
Member since 08/09/2011 |
Posted - 09/09/2011 : 23:06:35
|
Oh, izvinjavam se... ja sam uletela u stare postove. Tako je to kad pokušavam da sistematski "pročešljam" forum :) :) :) |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 19/10/2011 : 20:13:13
|
Pahek mi je odličan! Pitanje za znalce: Da li se "ROBEO I RULIJETA" i "LEGIJA NEPROMOČIVIH" (pa i ostali stripovi koje Sistem još nije objavio) hronološki nadovezuju na prve dvije priče? Ili su u pitanju neki one-shotovi? I da li je Sistem odustao ili će i dalje objavljivati Paheka? |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13466 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 02/09/2012 : 11:27:21
|
Preuzeto sa sveta stripa
quote: Uskoro izlazi strip album na preko 100 strana u izdanju System Comicsa sa epizodama objavljenim u Heavy Metalu + bonus materijal
Sadržaj, tj deo sadržaja:
VILI SE VRAĆA FLIPER BIG MARSOVSKA DRANGIBULA SREĆNI PILOTI FFAK KOMPANI RUTINSKI POSTUPAK DOBOŠ ŽAKLINA – LUDA BILJKA
Vili će sigurno biti u boji a sve ovo navedeno zauzima nekih 70 i kusur strana, ostalih 30 bi trebalo da je taj bonus materijal (još uvek ne znam šta su tu planirali da ubace). Izvesno je da će album biti HC i da izlazi do salona stripa, to bi bilo 27. 09.
|
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
torri
Starting Member
Serbia
53 Posts
Member since 10/10/2006 |
Posted - 22/09/2012 : 14:27:35
|
neko je spomenuo i Robea i Rulijetu? a verovatno ce ici i oni kratki stripovi u boji iz Naseg Stripa, Spunk novosti...? svejedno-konacno i to da izadje,
onda je to*skoro* sve ono sto je vredelo u 80tim sa ovim pokriveno....
quote: Originally posted by Imrahil
Preuzeto sa sveta stripa
quote: Uskoro izlazi strip album na preko 100 strana u izdanju System Comicsa sa epizodama objavljenim u Heavy Metalu + bonus materijal
Sadržaj, tj deo sadržaja:
VILI SE VRAĆA FLIPER BIG MARSOVSKA DRANGIBULA SREĆNI PILOTI FFAK KOMPANI RUTINSKI POSTUPAK DOBOŠ ŽAKLINA – LUDA BILJKA
Vili će sigurno biti u boji a sve ovo navedeno zauzima nekih 70 i kusur strana, ostalih 30 bi trebalo da je taj bonus materijal (još uvek ne znam šta su tu planirali da ubace). Izvesno je da će album biti HC i da izlazi do salona stripa, to bi bilo 27. 09.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 31/10/2012 : 14:23:10
|
Ljudi, ko je izdao Legiju nepromočivih ?? Je li to izdanje i HC i SC, ili samo HC ? Vidim da je na sajmu koštao samo 500 dinara, koja mu je puna cena? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 03/11/2012 : 00:22:58
|
Prvo što sam čitao je iz magazina Strip Mania, zatim iz Systemovog, jako lošeg izdanja. Povez, raspad. Štampa, još gora;
To što si video, je verovatno Tardis. |
Piši propalo! |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 14/05/2015 : 18:17:52
|
Valjda je najprimerenije ovde postaviti, pa ko je u mogućnosti...
Izložba originalnih tabli stripa Željka Paheka u Osijeku
U izložbenome prostoru Bastion 2 i 3, na adresi Fakultetska 4 u osječkoj Tvrđi, u subotu 16. svibnja u 19 sati otvorit će se izložba originalnih tabli stripa Željka Paheka. Rođen je u Županji (1954.), a od 1979. godine profesionalno se počinje baviti stripom i ilustracijom u Beogradu. Autor je brojnih nadaleko poznatih stripova: Astro-iđani (1981.), Skrapulonska bebica (1985.), Legija nepromočivih (1985.), Badi kukavica (2001.) i mnogih drugih. Objavljivao je u vodećim svjetskim časopisima: Heavy Metalu, Zoni 84, Eternautu... Radi ilustracije knjiga vodećih SF-pisaca, Clarka, Adamsa, Pratchetta, Asimova i drugih. Sudjelovao je u projektu Durchbruch, strip-albumu o rušenju Berlinskog zida, gdje se ime Željka Paheka našlo uz 27 najpoznatijih svjetskih crtača, Moebiusa, Bilala, Sienkievicsa, Manare i drugih. 34 originalne table stripova Željka Paheka bit će izložene u razdoblju od 16. do 26. svibnja, a izložba se može pogledati svaki dan 17 – 20 sati. Dobrodošli!
Udruga StripOS
http://stripos.blogspot.com/
|
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
|
trolodtroje