Author |
Topic |
zveles
Advanced Member
Croatia
4009 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 16/02/2008 : 00:41:13
|
quote: Originally posted by marlowe
Sta reci na ovakve uvrede? Najbolje - ignore. Konstantin ide kako je isao u drugim zemljama na ovoj planeti u trejdovima. Delano je objavljen, idemo na Enisa. Habemus Hellblazer.
lupetas!
u engleskoj su izasla 2 cb trejda po regularnom redosljedu kako su izlazile sveske. osim ako engleska nije na nekoj drugoj planeti. |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/02/2008 : 00:48:36
|
To je c/b, to je propali projekat, i to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
This article is from the Vertigo Comics FAQ, by with numerous contributions by Katie Schwarz kts@socrates.berkeley.edu others.
15. What are the collections, in order, of HELLBLAZER, SANDMAN, PREACHER,THE INVISIBLES, BOOKS OF MAGIC, and TRANSMETROPOLITAN? Hellblazer
1. ORIGINAL SINS -- #1-9, written by Jamie Delano 2. DANGEROUS HABITS -- #41-46, written by Garth Ennis 3. TAINTED LOVE -- #68-71, Hellblazer Special #1, and "Tainted Love" from Vertigo Jam. By Ennis/Dillon. 4. DAMNATION'S FLAME -- #72-77, by Ennis/Dillon 5. RAKE AT THE GATES OF HELL -- will complete the Ennis/Dillon run, will probably be out in 2000 6. The Gaiman/McKean story from HELLBLAZER #27 is included in MIDNIGHT DAYS, due December 1999. See above under Sandman-related material.
There were also black-and-white reprints of HELLBLAZER and SWAMP THING by Titan Books, a British comics publisher, about ten years ago. They had 11 volumes of SWAMP THING, covering Alan Moore's entire run (starting with "The Anatomy Lesson"), and 4 volumes of HELLBLAZER, covering #1-14 and SWAMP THING #76-77, which complete the crossover story where Tefe was conceived. These were UK releases only and out of print for years, so lots of luck finding any.
|
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4009 Posts
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 16/02/2008 : 01:03:15
|
Da, kada u junu izadje 14-22, pa kada u narednih par godina spakuju jos par trejdova sa pricicama, pa kada to prepakuju, pa kada ubace malo spioffova, pa kada malo prekvelishu, itd. Industrija mora da opstojava, moraju istu stvar prodati sto je vise moguce puta. Posto su vec uradili ove kolekcije koje sada radi BP. No, postoji razlog zasto su kolekcije objavljivane u Americi i drugde ovim redom kojim ih objavljuje i BP. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4009 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8189 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 17/02/2008 : 13:42:41
|
quote: Originally posted by vope
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by DeeCay
Opa... Još nisam nabavo Preachera 2 i COnana 2.
Preacher 2 = predobro štivo!
pre-pre-pre dobro, dodao bih...
i treći je dobar, i četvrti.. ali ovaj drugi i pričerova baba su nenadjebivi |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 18/02/2008 : 00:12:32
|
Uh... po ovome ispada da mi triba GPS za čitati strip. Zajebite sve i samo apelirajte na Beli Put da budu što redovitiji. Kvalitetom i izborom stripova sam potpuno zadovoljan... samo su zapeli malo u zadnje vrime a opet, nadam se da će nas iznenaditi sa nekoliko izdanja u jednom cugu.
A ako je Kićo zadovoljan... i ja sam |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Member since 12/01/2006 |
Posted - 18/02/2008 : 02:25:13
|
To je c/b, to je propali projekat, i to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
There were also black-and-white reprints of HELLBLAZER by Titan Books, 4 volumes of HELLBLAZER, covering #1-14 and SWAMP THING #76-77, which complete the crossover story where Tefe was conceived. These were UK releases only and out of print for years, so lots of luck finding any.
imam ih doma! ne znam zasto je to propali projekt, ali te prve epizode APSOLUTNO bolje izgledaju crno-bijele! |
https://www.facebook.com/goransudzuka |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 18/02/2008 : 08:49:47
|
quote: Originally posted by Renky
Uh... po ovome ispada da mi triba GPS za čitati strip. Zajebite sve i samo apelirajte na Beli Put da budu što redovitiji. Kvalitetom i izborom stripova sam potpuno zadovoljan... samo su zapeli malo u zadnje vrime a opet, nadam se da će nas iznenaditi sa nekoliko izdanja u jednom cugu.
A ako je Kićo zadovoljan... i ja sam
Prave riječi na pravom mjestu |
... |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 18/02/2008 : 09:10:55
|
grizao sam jezik, al ne ide. marlowe, jesi li ti svjestan da su ameri reprintirali azzov run prije ellisovog i prije kraja ennisovog? i smatras li da bi tako trebao objavljivati BP ili je to drugacije od onog sta propagiras? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29433 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 18/02/2008 : 10:55:31
|
pa mislim da ih se ni nema pravo napadati. na ovim prostorima je oduvijek vjerno pracenje izvorne kronologije vise iznimka nego pravilo. uglavnom, pretpostavljam, jer idavace nije bilo briga ili su smatrali da kupce nije briga. na kraju krajeva nije bilo neke bune ni radi sandmana koji je u startu sjeban. ali logika kod hellblazera je u svakom slucaju potpuno pogresna. |
|
|
Boban
Junior Member
Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
Posted - 18/02/2008 : 11:09:20
|
Problem je u tome što DC prodaje TREJDOVE za objavljivanje i pojedinačne sveske za pojedinačno objavljivanje. Ne dozvoljavaju ono što smo mi hteli da sakupljamo epizode koje su u neobjavljenim trejdovima i objavimo tako upakovane. Jedino što nam preostaje jeste da pratimo njihovu hronologiju i da čekamo da i oni sami smisle kako će kompletirati nedostajuće delove. Na drugoj strani, HB je strip koji ne mora da se čita redom, evo, Francuzi su krenuli od Azarelovih epizoda. |
__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29433 Posts
Posted - 18/02/2008 : 11:09:25
|
Pa, mozemo reci da je ne-pracenje kronologije bilo iznimka, sad to vec polako postaje must. A sto se tice bune kod Sandmana, a i kod HB... bojim se da je u pitanju vise nezainteresiranost domace publike za te serijale, nazalost. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29433 Posts
Posted - 18/02/2008 : 11:12:00
|
quote: Originally posted by Boban
Problem je u tome što DC prodaje TREJDOVE za objavljivanje i pojedinačne sveske za pojedinačno objavljivanje. Ne dozvoljavaju ono što smo mi hteli da sakupljamo epizode koje su u neobjavljenim trejdovima i objavimo tako upakovane. Jedino što nam preostaje jeste da pratimo njihovu hronologiju i da čekamo da i oni sami smisle kako će kompletirati nedostajuće delove. Na drugoj strani, HB je strip koji ne mora da se čita redom, evo, Francuzi su krenuli od Azarelovih epizoda.
Ma jasno, zar nisam to i rekao gore, da razumijem problematiku i da niste vi krivi. Samo Marlowe se onda ide praviti pametan i tvrdi kako tako treba i kako je to pravi redoslijed i bla bla. Ako te nitko ne napada, nemoj se ni braniti. |
Trouble will find me |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2044 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 18/02/2008 : 16:33:10
|
quote: Originally posted by dzuka
imam ih doma! ne znam zasto je to propali projekt, ali te prve epizode APSOLUTNO bolje izgledaju crno-bijele!
uh, tu se slažem - onaj kolor je očajan samo, kako (jeftino) doći do toga?
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 18/02/2008 : 20:16:42
|
quote: Originally posted by Markos
A sto se tice bune kod Sandmana, a i kod HB... bojim se da je u pitanju vise nezainteresiranost domace publike za te serijale, nazalost.
Ne lupetaj. Sandman u izdanju Belog Puta je svojevrstan bestseler u mediju stripa u Srbiji, koji ide u drugi tiraz. Prvi tiraz je bio 2000. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29433 Posts
Posted - 18/02/2008 : 21:26:35
|
quote: Originally posted by Markos
A sto se tice bune kod Sandmana, a i kod HB... bojim se da je u pitanju vise nezainteresiranost domace publike za te serijale, nazalost.
Ne lupetaj. Sandman u izdanju Belog Puta je svojevrstan bestseler u mediju stripa u Srbiji, koji ide u drugi tiraz. Prvi tiraz je bio 2000.
1. Mislio sam na tradicionalnu, fanaticnu strip publiku po forumima gdje su svi ti stripovi, nazalost, prosli prilicno slabo zapazeno. U suprotnom, sigurno bi bilo buke. 2. O tim tirazima i reprintima postoje i druge verzije, npr. o tome koliki je dio tiraza podijeljen poslovnim partnerima na seminarima i slicno. Zapamti da ne pricas sa nekim seljom koji nema pojma o izdavastvu nego s nekim tko prilicno dobro poznaje prilike i nemoj mi dolaziti ovdje prodavati te marketinske spike, jer ih ja necu popusiti. 3. Vec kad me vuces za jezik - ajde, navedi mi valjan razlog zasto je Sandman krenuo od drugog trejda, a ne od prvog? I tu tako treba, kao i kod Hellblazera? I tu nije bitan redoslijed citanja? Zar ti nije jasno da provociranjem samo podizes prasinu i negativne konotacije, jer branis neobranjivo. Mislim da bi si Beli Put napravio veliku uslugu da ti zacepi usta i zabrani ti da ih predstavljas na forumima jer im samo nanosis stetu. Ako je Boban postao profesionalan, mozes i ti, bar dok te netko drugi placa. |
Trouble will find me |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 18/02/2008 : 21:49:53
|
Najkrace receno: Ne lupetaj. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29433 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4009 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 18/02/2008 : 23:40:43
|
Lepa je hronologija.
Međutim, ona najviše pristaje redovnim i čestim izdanjima, što izdanja Belog puta nisu.
Pošto se u našim krajevima stripovi mnogo manje izdaju nego u svetu, postavlja se pitanje - kako na najbolji način predstaviti svetsku strip scenu: razne naslove, razne autore, razne periode?
Ako objavljujemo XX serijala (ili autora) i strogo se držimo hronologije (i sveobuhvatnosti) dolazimo do toga, pošto je strip-medijski prostor ograničen, da za mnoge važne stripove i autore u našem izdavaštvu ostaje NULA prostora.
Zato je najbolji metod metod uzorka - od svakog (barem mnogih) po nešto, a samo kod super važnih stvari (komercijalnih, isplativih...) SVE (redom).
Setimo se ex-YU strip scene. Publika je mogla da pristojno ide u korak sa svetskom scenom - ali je zato kod američkih stripova (sa bezbroj epizoda bezbrojnih serijala) Eks almanah morao da pravi selekciju epizoda i serijala (namernim odabirom, slučajnim uzorkom ili kombinacijom).
Metod uzorka nije omiljen kod strip fanova određenih serijala (logično) koje dobar deo drugih stripova ne zanima, već samo serijal (ili par njih) koje prati.
Sve je pitanje prioriteta izdavača, a jasno je da se BP odlučio za širu lepezu stripova.
Meni lično bi bilo glupo da vidim sve od Hellblazera, a ništa od Doom patrol ili malo od Betmena. |
|
|
Boban
Junior Member
Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
Posted - 19/02/2008 : 12:35:15
|
Ako je strip originalno izlazio 5 ili 15 godina zašto se očekuje da kod nas sve bude odjednom. Plan Belog Puta je da postigne ritam od jednog američkog trejda mesečno i jednog integrala/88 takođe mesečno, to je 24 strip izdanja godišnje, oko 5000 stranica kvalitetne štampe i poveza. Od Belog Puta dosta; neka se još neko uključi, neka bude 10 paralelnih izdavača sa ovakvim ili čak većim planovima. Super! Svima će biti bolje.
Inače, Markose, te verzije o tiražima, reprintima i poklonima su odokativno salonsko prepričavanje. Tiraži izdanja Belog Puta su 2000-5400 u jednom cugu, a najprodavaniji su Betmen (koga jedva da ima još tridesetak komada na lageru) i Sendmen... ne računam 300 koji je davno rasprodat. Pokloni o kojima se mnogo priča nisu pokloni od strane BP, nego određene firme kupuju naša izdanja da bi ih poklanjala saradnicima, ubacivala u paketiće za Novu Godinu i takve stvari. I najveći tiraž koji je uzet za "deljenje" bio je 400... ali i to je prodaja, to je sjajan način da strip izađe iz geta i da se umesto viskija i bombonjere poslovnim partnerima na skupovima dele stripovi. Ja ne vidim zašto iko hoće da omalovaži taj segment prodaje, kao da se računa samo ono što antikvar uvijeno u kesu uruči u ruke kolekcionara. Prodaja je prodaja. Pa zar ne idu ljudi po radnim organizacijama i prodaju sanovnike, kuvare i dečje knjige na tone... zašto je loše ako se na isti način utope stripovi? BP je pronašao način da izađe iz začaranog kruga 500 primeraka za ljubitelje i kolekcionare i to je situacija koja će u krajnjem ishodu pogodovati svima koji vole strip i koji ga prodaju/preprodaju/proizvode. |
__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 19/02/2008 : 13:23:23
|
Sve dok se dobije lova za primjerak koji ode sa skladišta je super... bilo u Božićnim paketima, bilo u paketima za knjižare. Show Me the Money!... a onda spali ako hoćeš.
Inače, taj plan 12+12 je super i probajte ga izgurati... Čim ste u startu zapasali onoliko serijala nije bilo za očekivati da će se brzo ispucati nešto što ima 10 trejdova vani... to ne, ali dajte to planirano 1+1 misečno i ja prezadovoljan ritmom... kao i ostalim tehničkim i inim pitanjima. Nisam baš prezahtjevan osim u redovitosti... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Topic |
|