Ovih dana bit ce ubaceno jos nekih 20-30 rekorda od dveribada. Ubacio sam 10-tak novih,bit ce jos. Najskuplji strip LMS je 4-ka ----- 2571 kn,ali taj rekord je vec oboren i za 10-tak dana vidjecemo koliko je skocio,trenutno je ovako: http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=866533
Jer san kupija komplet zbog zamjene desetak lošijih brojeva. Al' bit ću pošten i reći da sam ga proda za iste pare s tim da san zaminija tih desetak brojeva.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Jos par sitnica od dveribada kao i ovo povis,onda dolazi par rekorda od pijanih aktiviteta malo sale nije zgorega dolazi rekord od pajinih antikviteta ,ali nije bilo kakav rekord vec 1 strip srusio 3 kategorije:najskuplji strip,najskuplji Zagor,najskuplji Lms ,vjerovatno niko ne zna na sta ciljam :)
Ovo je strip zbog kojeg se vodi diskusija,zasto opet izlazi? Izdanje dosta identicno samo ubaceno ,,super,, na naslovnici. Razlog izlaska je sto je prvih 30-tak brojeva rasprodato,potraznje ima za ovaj strip tako da je izdavac krenuo ponovo da podmiri potrebe. Zbog nekih zakona nije se mogao stampati isti,tako je doslo do super klasika.
Mislim da nije problem u zakonu nego u plasmanu na kioske. Može se sasvim legalno raditi drugo izdanje ali kako ga plasirati na kioske? Moglo bi samo kroz pakete ali to onda nema smisla. Pretpostavljam da je zbog toga i preimenovan. Kao podvrsta Klasika mislim da ne podlježe plaćanju one nove "takse" koju je tisak uveo za distribuciju a ni ne uvjetuje povlačenje aktuelnih brojeva sa kioska.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Hvala Porteru! Ovaj cvjetić ide u posebnu vitrinu.....!
Cestitam ti na ovakvom lepom primerku...zaista je izvaredan.Zasluzuje centralno mesto u kolekciji! pozz
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom