Author |
Topic |
|
nazgul
Starting Member
Croatia
81 Posts
Member since 24/03/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/05/2010 : 19:54:09
|
Toliko da dodam i još jedan osvrt na Maus koji se pojavio na homepageu...
Art Spiegelman: Maus – Preživjeli priča
Bojan Krištofić, mladi hrvatski strip kritičar, napisao je za književni časopis Zarez izvrstan tekst o Mausu, jednom od krucijalnih djela devete umjetnosti.
http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=138
Zanimljivo štivo, uz osobni doživljaj i svjedočenje izlaženja Mausa na hrvatskom jeziku od strane Fibre. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 05/05/2010 : 21:39:39
|
Jesam, kao i Auschwitz od Crocija... a ti? |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/05/2010 : 22:03:40
|
quote: Originally posted by Dado
Jesam, kao i Auschwitz od Crocija... a ti?
nisam. Nasao sam povoljno, pa sam mislio da li se isplati uzeti ili je neka blijeda kopija Mausa |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47170 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/05/2010 : 15:57:04
|
quote: Originally posted by profesor-inz
narucio sam Mausa, da li da procitam recenziju pre ili posle stripa...
očeš li moč pročitat strip u kojem nema Zagora? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 15/05/2010 : 16:40:35
|
quote: Originally posted by lwood
narucio sam Mausa, da li da procitam recenziju pre ili posle stripa...
očeš li moč pročitat strip u kojem nema Zagora?
da to i mene zanima, obavestiću te... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 15/05/2010 : 20:02:56
|
Maus ti je odlican. Cekaj samo da se dohvatis Ofucanog holivudskog filma. Ja ga upravo citam i to ko zna koji put. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 15/05/2010 : 20:07:04
|
quote: Originally posted by Raspucin
Maus ti je odlican. Cekaj samo da se dohvatis Ofucanog holivudskog filma. Ja ga upravo citam i to ko zna koji put.
Ne verujem da ću širiti priču, uglavnom sada od stripova isčitavam Dilana Doga, uz Zagora. Maus me je zainteresovao, tematika, činjenica da je dobio Pulicerovu nagradu. Crtež nije nešto, ali očekujem da mi stignu oba dela sledeće nedelje, a pripremio sam i ostali materijal koji sam našao na internetu a vezan za ovaj strip, pa ću se malo pozabaviti ovim. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47170 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/05/2010 : 20:10:25
|
nema se šta puno govorit. Maus je remek djelo |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 15/05/2010 : 20:11:10
|
quote: Originally posted by lwood
nema se šta puno govorit. Maus je remek djelo
Ajde videćemo, još ako se navučem na nešto drugo sem Bonelija... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 15/05/2010 : 20:13:00
|
Maus ti je odlican. Cekaj samo da se dohvatis Ofucanog holivudskog filma. Ja ga upravo citam i to ko zna koji put.
Ne verujem da ću širiti priču, uglavnom sada od stripova isčitavam Dilana Doga, uz Zagora. Maus me je zainteresovao, tematika, činjenica da je dobio Pulicerovu nagradu. Crtež nije nešto, ali očekujem da mi stignu oba dela sledeće nedelje, a pripremio sam i ostali materijal koji sam našao na internetu a vezan za ovaj strip, pa ću se malo pozabaviti ovim.
Ipak si uzeo izdanje B 92? |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 15/05/2010 : 20:17:27
|
Ne verujem da ću širiti priču, uglavnom sada od stripova isčitavam Dilana Doga, uz Zagora. Maus me je zainteresovao, tematika, činjenica da je dobio Pulicerovu nagradu. Crtež nije nešto, ali očekujem da mi stignu oba dela sledeće nedelje, a pripremio sam i ostali materijal koji sam našao na internetu a vezan za ovaj strip, pa ću se malo pozabaviti ovim.
Ipak si uzeo izdanje B 92?
Naručio preko knjizara.com, 1400 dinara sa poštarinom. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 15/05/2010 : 21:31:47
|
Naručio preko knjizara.com, 1400 dinara sa poštarinom.
Ne znam koliko je Fibrino, ali mislim da je bolje uradjeno. Iz te Fibrine ture je izuzetan strip i Sam Samcat i taj bi ti se sigurno dopao. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 15/05/2010 : 21:40:54
|
Ne znam koliko je Fibrino, ali mislim da je bolje uradjeno. Iz te Fibrine ture je izuzetan strip i Sam Samcat i taj bi ti se sigurno dopao.
čitao sam malo Prewiev, nije loše.... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 15/05/2010 : 21:42:11
|
Ne znam koliko je Fibrino, ali mislim da je bolje uradjeno. Iz te Fibrine ture je izuzetan strip i Sam Samcat i taj bi ti se sigurno dopao.
čitao sam malo Prewiev, nije loše....
Veruj da se radi o izuzetnom delu. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
Posted - 02/02/2012 : 17:43:30
|
Poceo sam citati Mausa pa reko da pitam: koji je deal sa prijevodom tj da li otac namjerno prica sa tipa ''Ja bio, Anja uvijek isla vidjet itd.''? Jel mozda zato jer nikad nije naucio dobro engleski. Ako je dobro ali me pomalo to zivcira :) |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 02/02/2012 : 17:59:05
|
To je zato jer je u originalu napisano na nepravilnom engleskom, odnosno s nekim poljskim riječima. Meni je isto bilo čudno ispočetka, jer ne skužiš na koga se što odnosi ali ne brini - brzo ćeš se naviknut. Ja sam ga također pročitao prije par dana i nemam reć ništa drugo nego da se radi o remek djelu. |
Bok, kako si.
|
|
|
|
Topic |
|