Koliko sam shvatio, radi se o nekoj vrsti detektiva koji je usko vezan za umjetnicka djela i uz to dodaj još malo noir ugodaja koji Ambrosini voli i eto...
Koliko sam shvatio, radi se o nekoj vrsti detektiva koji je usko vezan za umjetnicka djela i uz to dodaj još malo noir ugodaja koji Ambrosini voli i eto...
Prvi broj je odavno izasao,uskoro ce i drugi. Da li je neko dosao u posed prvog broja.Ima li nekih impresija.Sta kazu kritike?Mislim da bi ovo moglo da bude interesantno.Meni bar izgleda privlacna tema detektiva koj istrazuje krivicna dela u oblasti umetnosti.
Ne moraju biti samo krivicna djela, može se tu naci i lov na blago, lov na sliku itd. Baš sam jucer pogledao ekranizaciju prvog romana Flandrijsko platno Artura Pereza-Rivertea (napisao je i Deveta vrata koja je Polanski snimio). Dakako, kriminalisticki zaplet, no radnja se vrti oko otkrica tajanstvenog skrivenog natpisa na jednoj zaboravljenoj slici... Slicna tema, ako ništa drugo!
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Deveta vrata ili Devetu kapiju kako su je ovde preveli sam odavno gledao i dopala mi se iako mi je sami kraj malo konfuzan. Ovo mi deluje kao neka kombinacija Martija Misterije i Nika Rajdera u jednom junaku a posto volim oba izgleda mi jako zanimljivo.Samo niko da to i potvrdi. Naslovnice me bas vuku:-))